Домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Домашно насилие
преди: 27 дни, 21 часа, прочетена 837 пъти
Здравейте! Много се срамувам. С приятеля ми сме над 30. Във връзка от 4 години. Никога не сме се разбирали, защото сме много различни. Проблемът е, че при скандал и то за истински глупости обидите и крясъците му стават все по-осезаеми. Случвало се е да ме хване по-грубо за ръцете уж при самозащита или да ме изблъска грубо. В близката една година няма физически инциденти. Обаче при всеки спор повишава тон и обижда. Аз наистина се срамувам от себе си, че се правя че не е било и съм виновна за случилото се. Истински се срамувам да го споделя с родителите си и с приятелите си. Измъчва ме следното. Ако приемем неговата теория, че го дразня с дебилните си въпроси и че вдига скандал с причина. Да уважим неговата гледна точка и да кажем, че вдига скандали с причина. Да остана или да се върна при родителите си. Знам, че сигурно ще получа досто обиди, хейт и нападки. Но знаете, че е много трудно когато човек е в дадена ситуация, особено разстроен да вземе адекватно решение. Като подробност ще кажа, че нямаме нито брак, нито деца и че родителите ми нямат нужните условия като него, но могат да ме приберат веднага. Въпреки че ще се лиша от доста удобства на чисто битово ниво. И още че е педант и в къщата му се живее под постоянен стрес и напрежение, защото иска да е подредено до болно степен. Скандалът днес дойде, защото шампоаните и геловете ми за лице стоят не в шкафа, а над една надстройка. Или че на портмантото има много мой чанти. Или че като си мия ръцете в банята съм му напръскала без да искам стените в коридора с няколко капки и абсурди от този род. Моля Ви напишете ми нещо окуражаващо каквото и да е ужасно съм разстроена! :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 27 дни, 11 часа
hash: 2a89b6095a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Не е педант, а психар без чувство за самоконтрол и без базов речник.
Речника му е обиди и насилие!
Сериозно ли сте толкова много вече жените--доброволни жертви? !
Та вие дори не знаете, че сте жертви!
Бягй при родителите си, но имаш и сериозна нужда от психотерапия!

 
  ...
преди: 27 дни, 10 часа
hash: 98b380de2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Над 30, а като на 15. Вярно трябва да те е срам.
Бие ли те? Или те е "хващал" ако ти си посягала, защо иначе да те "хваща", както си написала?
Това не са хубави отношения. Е, някой път човек може да те изкара извън нерви. Мен жена ми сигурно 10-тина пъти ме е, като в 2 ми идваше да ѝ изпляскам един шамар, но не съм го правил. Ама това са близо 18 години заедно... Като цяло нямаме такива скандали и тъпотии. Щом е често при вас, не е окей. Може би не е лошо да говорите и ако се стига пак до ескалация и скандали, да се разделяте. Лично аз не бих живял с човек, който ми вдига скандали за щяло и нещяло. Преди жена ми същото, защо има трохи някъде си, защо еди какво си, сякаш аз живея в нейното жилище, а не тя при мен и трябва да се оглеждам да не е паднало нещо или да не е мръсно. Сега вече много върша задачи и аз вкъщи, като почне ли да мрънка за такива неща, я скастрям в зародиш и приключва всичко. Ако не ѝ изнася, да СЕ изнася.
Но има ли физическо и психическо насилие, което да не е нещо инцидентно във времето, надали ще имате добра връзка и за напред.

 
  ...
преди: 27 дни, 10 часа
hash: 2800e8f3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Явно са свършили добрите момчета, та си се хванала с този. Какво премълчаваш? Плаща ти всички сметки и ти някак се надяваш, че нещата ще са като в приказките? Няма да е като в приказките, тепърва ще става забавно, ама ти си го позволила.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 8 часа
hash: 2821c12274
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Веднага се приберете при родителите си, не си съсипвайте живота!

 
  ...
преди: 27 дни, 8 часа
hash: a862dfbf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Така не може да се живее, напусни го и се върни при родителите си. Дори и с по-малко средства и при по-лоши условия, ще си спокойна.

 
  ...


...
преди: 27 дни, 4 часа
hash: dcf9bb932a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никога не сте се разбирали, ама сте заедно, защо?
"Като подробност ще кажа, че нямаме нито брак, нито деца и че родителите ми нямат нужните условия като него, но могат да ме приберат веднага. Въпреки че ще се лиша от ДОСТА УДОБСТВА на чисто битово ниво. "

Значи:
- нямате брак
- нямате деца
- имаш удобства

Сложи ги тези неща на кантар, срещу това да си жива, здрава и щастлива, и накъде накланя?

Тези удобства струват ли си времето, което няма да си върнеш?
Питам, тези удобства струват ли си нещастието; богата, ама нещастна? Живее в палат, ама саката?

Ти изобщо искаш ли да имаш деца от този? Как го виждаш като баща? Днеска се карате за шампоани и чанти, а утре за памперси?

Чакам отговори.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 1 час
hash: d664f5191f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да, а защо си в тази ситуация, защото ти осигурял ро-, добри условия? Защо задаваш дебелни въпроси? Защото не четеш, не де развиваш. Гледаш тъпотия в интертет, но няма да изслуша нещо стойностно, защо не слушаш вшдеа по въпроса за отношенията с партньора? Защото ге е срам да споделиш, защото не се развиваш, защото си ограничена, защото те мързи да си го оситуриш сама. Такова поведение на срам е отпреди 60 г. ти си с вярвания и възприятия на ограничените ги родители и вместо да върнеш напред, което няма как да стане като не разширяват с знанието си, си дълбаеш в простотийката с този до теб, защото имаш изгода. Утре децата ти ще пребива, те пак ще те е срам..

 
  ...
преди: 27 дни, 1 час
hash: 3d5efc55ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Моят е такъв и сме заедно вече 16 години. Просто са нервни и егоисти. Казваш му или да ходи на психолог и да взима хапчета или пък куфара. Тогава се успокояват...

 
  ...
преди: 27 дни, 1 час
hash: 7bd5905e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Хей авторке, ако аз бях на негово място такъв бой ще ти дръпна, че да ме запомниш. Разбира се, че ще трябва да го слушаш какво казва и да изпълняваш. Къде се намираш ти??? Как те е изтърпял толкова време не знам. По добре си обирай крушите и тръгвай при вашите, човекът ще си намери друга послушна спретната и чиста жена. Абе вие жените нещо много взехте да си позволявате бе, аамммахааа. Ще заиграе май сурвакницата за вас.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 22 часа
hash: c8988b4f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Явно, че не си с него, защото много го обичаш, а защото ти осигурява висок стандарт на живот. Ако смяташ, че "удобствата" в живот план за теб са по-важни от нормални човешки взаимоотношения, любов, грижа, внимание, няма смисъл да питаш какво трябва да направиш. Очевидно, че приоритетите ти са различни от тези на нормалните хора. Иначе наистина си е срамно - да търпиш такива унижения заради някакви си "удобства".

 
  ...

...
преди: 26 дни, 20 часа
hash: b89a698291
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Сама си си виновна. Продала си си тялото и душата за богат и луксозен живот, сега ще си плащаш цената за това. Типичната тъпа, проста, провинциална златотърсачка.

 
  ...
преди: 26 дни, 16 часа
hash: 7f06c49cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Явно нямаш никакво самоуважение, за да търпиш този психически тормоз. Как ли пък не ще стоя някой да ме унижава за щяло и нещяло.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 16 часа
hash: 45e68f568c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Лично аз домашното насилие не го разбирам. За съжаление като млади съпругата ми беше патологично ревнива, непрекъснато и се привиждаха мои изневери. По принцип съм много дискретен, никаква промяна на начин на живот, никакви промяна в облекло, държане, лексика, случайни реплики. Когато човек изневерява и не иска съпругата му да разбере трябва да се превърне в много добър актьор, но и да не преиграва, че жените имат някакво седмо чувство и улавят фалша и преиграването. А когато съпругата е с IQ към 186, тогава трябва да си внимателен все едно тичаш през поле, в което са поставени стотици ПСМ. Винаги за всяка съмнителна постъпка трябва да имаш достоверно и лесно проверимо обяснение. Не споделяш с никого за своите, "заходи", никакво доверие на майка, приятели, роднини. В тази игра си сам и сам се оправяш. Освен това, ако съпругата е горда и отлична математичка на инженерно ниво, задачата е трудна. При нас насилието беше от страна на съпругата ми. Като млади, когато ходехме на екскурзии на Витоша, на някоя по закътана полянка и показвах базови техники от СРБ, лесни, бързи, не особено чисти, основно блокове, удари с ръка и крак. Понякога когато се прибирах доста късно, като правило след полунощ, съпругата ми се преструва, че спи, да ама не. Започва разпита, за всичко имаш логическо обяснение, но лошото е, че дрехите миришат на дамски парфюми и купона започва. Не знам какво И става, но от желание да се разправи с гадината, тоест аз започва в спалнята. Няма викове, няма крясъци, само святкащи очи и съскане, а в стаята остри ръбове на всякъде и всякаква височина, а като допълнителна екстра, леко пързалящ се килим върху паркет. Като, че ли забравя всичко каквото съм казал, но има желание да наранява и то много и тогава трябва де се внимава. Македонският И произход я кара с лекота да посегне към ножове. На всичкото отгоре ги държи не особено правилно, а те са обикновени кухненски ножове, без и зачатък на гард, не знае кои удари са по-трудни за блокиране или просто не иска да ги използва, а същевременно трябва да И го отнема и да не се нарани. След това, настъпва психически срив с наченки на истерия, но с горещи прегръдки и сълзи. Смешното и жалкото за мен е, че най-голям успех имаше с една отвертка, тогава издебна най-подходящият момент когато се бях навел и си събувах джинсите, наведена стойка, малък зрителен ъгъл, неустойчиво положение и белята стана, дълбоко одраскване близо до юголарната вена. Разбира се потече кръв, а тя се страхува, от вида на кръвта, , плач, сълзи, прегръдки, самообвинения. При ходене при друга жена, много е важно да няма никакви биологични следи и винаги добре измити части, за да няма друг вид реакция на не съвместимост. Изключително е емоционалното натоварване, играта да не те разкрият, еуфорията, че си успял в тази игра. Ако някой попита защо го правиш, логичен и мотивиран отговор не можеш да дам. Това е нещо комплексно, в което са набъркани емоции, любопитство /за кой ли път/, емоционална неустойчивост, нещо като примитивно желание за близост, да се чувстваш предпочетен, желание за споделяне с някоя жена на, която имаш доверие. А като млад е по-различно, тогава доминира любопитството, да бъдеш предпочетен, . Тогава няма нужда са се правиш на Щирлиц. Когато силно харесваш едно момиче, те стяга гърлото когато си в близост до него. Болката, вътре в тебе, когато те прегръща желаното момиче е някаква особена, желана, нещо като опият. Тогава всичко е на краткотрайна дълбоко -емоционална основа. Все едно си в друга реалност където сте само ти и "гедерейсокото"/чешко/ момиче, все едно времето и пространството не съществуват.. Не сте в евклидовото пространства, а в някаква друга реалност. Абе каквото и да си говорим, както и да оплюват някои жените /може и да имат основание/. Даже да мога да живея хиляди години в свят без жени, не бих го предпочел, пред нормален свят с жени. Искам да кажа, че даже безсмъртие не бих го заменил за ЖЕНИТЕ". Лично за мен жените са прекрасни и желани същества, а как изглаждам аз в техните очи, вече е съвсем друг въпрос. Та около мен винаги е имало жени и винаги съм бил в динамични отношения с тях. Не съм цвете за мирисане, най-вероятно и аз попадам в категорията ганьовец. То и затова природата ни е създала да живеем заедно с жените. От мъжът силата, простащината и откривателският дух, от жените емоциите и нежността. Може би природата за това е създала мъжете по-силни , за да защитават жените и да ги предпазват от опасности. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 26 дни, 15 часа
hash: 3ac274182c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Така както се описа в историята си аз не бих те приел дори само за секс. 4 години сте заедно, но аз не бих те търпял повече от 4 дни. Що за жена си. Казваш, че никога не сте се разбирали и аз ясно виждам, че причината е единствено в теб. Аз бих те изхвърлил, както казах по-горе, на 4-тия ден. Ти не заслужаваш никакъв мъж.

 
  ...
преди: 26 дни, 6 часа
hash: 7bd5905e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Десантчик, прочети внимателно коментар номер 15, за да разбереш мнението на мъжете в тази тема. Ти си срам за мъжкия пол!!! Ще ме напада мен жена с ножове с отвертки и с разни работи за да ме нарани, а аз ще я възхвалявам до небесата какво нежно и "умно същество" била. С два бързи я просвам и повече едва ли ще си позволи такава гадост. И стига си твърдял, че жената била по-важна от мъжа. Не е по-важна, никога не е била и никога няма да бъде. Свят на хомо сапиенс може на има и без жени, но без мъже никога няма да има репродукция на човешки фактор. Мъжът винаги е бил много по-стойностен от жената, нищо че ти искаш да е обратното, за това мъжът е много по-силен от жената като пол, но ти много добре го знаеш. Народна мъдвост гласи: - на бодлива крава Господ рога не дава!

 
  ... горе^

...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: 2a89b6095a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Н 15, тя не заслужава никакъв мъж заслужаваш го ти, нали? !
Казвам ви аз, че някои мъже тук просто искат МЪЖЕ, имат нужда от МЪЖЕ, някой Мъж да си ги обич а и грижи з атях, а явно дефицита е голям хаххаахахахха
Н 15, хетеросексуален мъж няма да те вземе, хетеролюбитен (новото название на педалите, не гейовете-те са си мъже открити, а педалите) да, търси там.
Жените не сме ти конкуренция, сладкишче.

 
  ...
преди: 25 дни, 5 часа
hash: 8407703b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Този да не е преживял насилие като дете?

Такъв педантизъм - всичко като по конец вкъщи определено не е нормален и може да е резултат от травма. Нормален човек си знае, че жилище, което се обитава от хора не е аптека. Даже е неуютно чак толкова подредено.

Не знам как търпиш някой постоянно да ти казва къде и какво да сложиш и направиш. Да не говорим изобщо за повишаване на тон и физически тормоз. Защо си с него изобщо? Самоуважение, самочувствие - те къде са? Къде е твоята дума, твоето присъствие, твоята воля?

Живееш с насилник с години. Да не те четем и теб по криминалните хроники някой ден? Това за твое добро, онова - защото бил напрегнат и го дразниш.. и накрая - убита жена.

 
  ...
преди: 24 дни, 7 часа
hash: b89a698291
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   17, 15 си е хетеросексуален и си харесва жени, но теб никой хетеросексуален мъж няма да те вземе с тая твоя женска злоба и просташки, грозен "език". Ще си умреш сама и нещастна с котките! Хетеросексуалните мъже мразят феминизма и феминистките и не искат да се женят за дебели, грозни, разплути, целулитни свине с претенции да ги командват, чрез гадни репресивни закони, които защитават всичките им безобразия! Единствените жени, годни за брак и семейство са тези, които все още не са заразени с феминизъм и са възпитани в патриархални ценности и традиции и уважение към мъжкото физическо и умствено превъзходство, благодарение на което светът е стигнал до сегашното си техническо развитие!

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 20 часа
hash: 2a0699de56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От авторката! Няма да се сърдя, защото от объркания ми разказ не става ясно! Значи с него съм от чувства. Хванах се с него от чувства. В момента той е зле откъм финанси. Уточнявам, защото излезе че стоя с него заради финанси и удобства. Иска ми се. Бъзикам се. Такива няма. Тоест при раздяла чисто финансово нищо не губя. Да при него е по -хубаво отколкото при нашите, но не е цорка за умиралка. Та като махнем този фактор и при раздяла нищо не губя освен разбито сърце какво правя?

 
  ...
преди: 23 дни, 19 часа
hash: 2a0699de56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От Авторката! И като заговорихме за финанси! Отлага да имаме дете на 4 годишна връзка с оправданието, че му трябва време за да спести повече пари и да изкарва повече. Има такъв шанс. И чак тогава да видил. Ситуацията е такава, че след известно време действително ще де живее по-спокойно с повече средства. Но това на мен някакси не ми звучи добре. Че с тези пари сега дори скромно пак можем да имаме дете. Оправданието му е, че с повече пари ще има по-малко стрес. Но за мен звучи тъпо.?

 
  ...

...
преди: 23 дни, 3 часа
hash: b4a16249ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторке, обяснението е много просто. Ти си феминистка, която иска да командва у дома, а това е противопоказно за всички жени. Няма истински стойностен мъж, който да разреши и да се съгласи жена да го командва и то у дома, където той е глава на семейството. Предполагам, че ще те изгони, дано не съм прав, но на там отиват нещата. Щом не иска дете, значи че не иска и жена. Мъжете над 90% се женят само заради продължението на рода, такава е освен традицията и програмата на природата за продължаване на човешкия род. За друго жена изобщо не им трябва, а за задоволяването на физиологичните им нужди има пре-много сексуални палавници, които чаластрят когато са свежа плът. После ги пускат по течението.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 10 часа
hash: 779f958269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторке, стягай си багажа и изчезвай час по - скоро. Разкарай този ненормалник от живота си. Бил педант. Друг път! Жалък комплексар е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker