Трябва ли да казвам това в началото на връзката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ли да казвам това в началото на връзката
преди: 16 дни, 2 часа, прочетена 842 пъти
Здравейте, искам да попитам нужно ли е според вас в началото на връзката да казвам предварително, че не ми е приятно да се чувствам заменен? Питам това, защото в миналото често ми се е случвало да ме заменят и на мен после не ми е приятно, но не съм им казвал предварително че не ми е приятно, а може би ако им кажа, ще го имат предвид.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 18 часа
hash: 8656126c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Е, то ако се хващаш с чак толкоа тъпи жени, че да не се сетят сами точно за това, тогава - да казвай го. Според мен колкото повече споделят хората, толкова по-добре, защото се така се избягват грешки и недоразумения.

 
  ...
преди: 15 дни, 17 часа
hash: 495ed45c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Към автора: Бъдете по-конкретен. В какъв смисъл да бъдете заменен

 
  ...
преди: 15 дни, 16 часа
hash: 1e3d8ad53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Представям си как ще протече този разговор:

Ти: - Много ми харесва как се развиват нещата между нас. Имам само една молба. Ако може, никога да не ме оставяш, заради друг. Искам да знаеш, че няма да ми е приятно.

Тя: - Ей, сериозно ли? Тъкмо си мислех за един от Инста, с който си пишем от няколко месеца и напоследък ми прави намеци. А той е много готин, висок, хубав, с плочки и мотор. Обмислях да се хвана с него след месец-два. Но сега като знам, че няма да ти е приятно, естествено, че няма да го направя. Ще си остана с теб завинаги и никога няма да те заменя.

Човек, ако има нещо, което трябва да направиш, още преди началото на връзката, то е да опознаеш жената и да прецениш какви са ѝ ценностите. Ако иска брак, семейство и е съвестен човек, то е по-малко вероятно по време на връзката да се занимава с други и съответно да те замени. Ако няма идея какво иска и си пише с 10 паралелно, докато е с теб, въобще няма да я интересува какво мислиш и чувстваш.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 15 часа
hash: 6f9a1d50ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ако не си с брутална физика, татуси и брада ще бъдеш съвсем скоро заменен.

 
  ...
преди: 15 дни, 9 часа
hash: da8d8a2d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако го кажеш това, най-вероятно ще бъдеш заменен на момента.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 9 часа
hash: 143e3e8aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Заместителя е аналогово лекарство, по- евтино, с по- ниско качество, малко като имитиращ продукт. Разбира се, че трябва да демонстрираш разликата, че не си от същото или подобие.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 9 часа
hash: 6f3d79e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ако кажеш на някой измамник, че не ти е приятно да те мамят, дали това ще го спре да те измами?
Желанието ти да им кажеш е класически пример за невъзможност да отстояваш себе си. Вероятно си много млад и искаш да се предпазиш предварително, да се застраховаш, че няма да те оставят, наранят, заменят. Искаш да прехвърлиш отговорността върху отсрещния, за да не ти се налага да отстояваш себе си.
Но човешките отношения не работят така. Всеки е отговорен сам за себе си - ако ти ме нараниш, ти си виновен, че си ме наранил, но аз съм виновен, че съм се доверил. Само на децата е спестена тази отговорност и то докато са съвсем малки, защото все още нямат инструментите да се пазят. Колкото повече растат, толкова по-малко ги оневиняваме. Ако тригодишно дете се довери на случайния чичко, който му е обещал сладолед, а иска да го отвлече, никой няма да вини детето. Ако обаче детето е на 12 например, от него се изисква да може да разпознава този тип ситуации. Може да си мислиш, че това не се отнася до теб и жените, но принципът е същия.
Ще ти дам още един пример. Ако ставаше с предварителни уговорки, светът щеше да е рай. Замисли се върху следното: две държави имат мирен договор помежду си. Разбрали са се къде са границите им, уговорили са се, че няма да се нападат и всеки си гледа своята територия. Значи ли това обаче, че ако утре едната държава реши да нападне другата, защото така и е хрумнало, отсрещната няма да се защити? Дали е освободила армията си, защото имат мирен договор и при нападение ще развее жално договора? Не, ще мобилизира армията си и ще стане война. И в човешките отношения е така: може да имаш всякакви договорки, но когато границата се престъпи, трябва да си готов на война. Това разбира се е драматизация, но се надявам да разбираш.
Подбирай си партньорките и не бързай да се доверяваш.

 
  ...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 8da1f06732
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ами аз съм жена и ми се е случвало абсолютно същото нещо.
Хубаво е да разбереш защо се случва. При мен се оказа, че е защото съм с по-високо IQ от въпросните хора и не могат да ме манипулират както би им се искало. Oосвен това имам и ценностна система, морал. А те си търсеха прости и податливи на манипулация жени, които просто да ги забавляват в леглото и у дома, без сериозни ангажименти и без да им кажат "гък", когато правят глупости - такива си и намериха впоследствие, макар и да подочувам, че не им е кой знае колко приятно и често разпитват за мен разни общи познати.
Първоначално въпросните мъже тръгваха към мен, защото съм красива жена, имам и по-младолико и лъчезарно излъчване, но скоро след това излизаше на показ, че съм не само красива, но и умна, че схващам какво се случва в главите им зад заучените фрази, доста по-напред съм от тях интелектуално в редица области... и изведнъж положението ставаше "май няма да се получи". Ами... много правилно. :)

Трябва да знаеш, че хората търсим себеподобни или такива хора, които да създават някаква идеална зона на комфорт. Следващия път не казвай на никого да не те заменя - това е излишно, но се насочи към правилния тип жена, която би си паснала с теб като характер, като външност, като приоритети. Подбирай с кого да излезеш на втора среща, така да се каже.
Имаш това право - да избираш на коя жена да обърнеш внимание. Жените не сме се свършили и винаги ще се намери момиче, с което да си паснете.

Имах навремето един познат - висок по-малко от 1, 40см, джудже според стандартите. Грозноватичък, много комплексиран. Все се натягаше на момичета, които са много над неговото ниво във всеки аспект - просто искаше да си избива комплексите с "красавица" до себе си. В даден момент попадна на жена, която е малко по-ниска от него, дори визуално си приличат, имаха тук-там общи интереси... и хоп, станаха нещата. С времето си станаха много близки, станаха си двойка. Сега имат детенце заедно.


Дори в някои безнадеждни случаи хората си намират партньори и това, че някой те е заменил с по-подходящ за него човек не бива да те кара да смяташ, че е лично и че този човек е искал да те нарани с тази "замяна" или че другият с нещо е по-добър. Реално не е замяна. Това, което сте имали двамата не е същото като онова, което въпросният човек ще има с другия човек, двете нямат общо. И освен това, не става въпрос за замяна или "подобрение", а просто за откриване на по-подходящия човек. Всеки има правото да търси подходящ за себе си човек. И ти го имаш това право, както и всеки друг. Промени си гледната точка. :)

 
  ...
преди: 15 дни, 6 часа
hash: 2e73344d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Н 7 е прав, макар че има и някои редки изключения от това правило. Става въпрос за хора, които са достатъчно емоционално зрели и осъзнати като личности, че да си позволят лукса да играят с абсолютно открити карти. Така че всеки от тях да има информирания избор с какво се захваща и какво да очакват един от друг, за да няма накрая сръдни и страдания, а "чисти сметки- добри приятели". Рядко се получава тази симбиоза на принципа на "отворената връзка", поради факта, че трудно ще се нацелят двама с точно такъв начин на мислене. В повечето случаи хората действат страшно неосъзнато, само на принципа на емоцията и химията да ги води, без да си дават сметка за много други детайли и важни неща.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 4 часа
hash: e88b0ecc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора. Благодаря за отговорите. Просто когато не им го казвам, започват да общуват с други хора и малко след това ми казват, че са ме заменили. До 2: имам предвид, когато ме заменят с по-важен човек, и вече искат да ме използват за внимание само. До 4: за съжаление май така излиза поне в България. До 5: като не им казвам, ме заменят.

 
  ...

...
преди: 15 дни, 1 час
hash: 0b051e7557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Защото си пренасят негативите и ограничаващите вярвания в новата връзка и от там проблемите. Няма кой да ти търпи предразсъдъци ипминал опит.

 
  ...
преди: 14 дни, 23 часа
hash: 6d8a90a202
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Заменят те, защото не те имат за достатъчно добър партньор. Проблемът е в теб, а не в тези, които те зарязват за по- добър. Прочети пак коментар 8 и се опитай да го разбереш.
Ти, казвайки, че не искаш да те зарязват, автоматично ги отблъскваш от себе си. Така показваш, че знаеш, че за нищо не ставаш, но си правиш уговорки някой против желанието си да бъде с теб. Момче, трябва ти помощ от професионалист, освен ако не си в прогимназията.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 23 часа
hash: 64c79cd109
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Проблемът не е в мен, проблемът е че да длъжни да са лоялни. По времето на Средновековието са били длъжни.

 
  ...
преди: 12 дни, 7 часа
hash: c65f09cdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Заменят те, защото живеем във времена, където доброто се изисква, като даденост и е сигурно. Заради това е и тази идиотия с "да си поживея първо", защото не е нужно да спечелиш доброто, то си е там и послушно чака.
И времето се пилее в трупането на грешки от любопитство, със съзнанието, че доброто е сигурно и че някой балък я чака. Ама времето си минава и балъците също. Грешката е, че жените си мислят, че имат време, а нямат.

Когато ти станеш наградата и твоето добро отношение и присъствие трябва да бъдат спечелени, тогава вместо да те заменят току-така, ще се борят за теб. Не става с това да им кажеш, че не искаш да бъдеш заменен, а с това да ги накараш да съжаляват, че изобщо си помислят да те заменят.

 
  ...
преди: 10 дни, 35 мин.
hash: 70c157f46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   А аз го разбирам другояче, че авторът се притеснява от започване на връзка с жена, която все още не е преживяла предишна връзка

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker