Много ме ревнува, какво да правя?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много ме ревнува, какво да правя?!
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 7353 пъти
Аз съм на 20, а той на 26. Искам да споделя с вас моята история и ако може да дадете някой съвет... Значи с него съм от 7 месеца, но 3 от тях (лятото) прекарах в Испания при роднини. Малко след като се запознахме с него тръгнахме, горе-долу след 2 седмици. Бяхме заедно 3 месеца преди да замина и аз не вземах нещата на сериозно, защото не очаквах той да ме чака да се върна от Испания. Естествено му казах това, но той настояваше, че ще ме чака да си дойда и след това пак, ще бъдем заедно.

Аз имах малки съмнения относно това, защото все пак се познавахме от 3 месеца, но от друга се бяхме опознали доста добре един друг и вътрешно знаех, че ще сме си заедно като си дойда. Както и да е това е на кратко...

Преди да замина не беше толкова ревнив, но след като си дойдох и се събрахме наново той започна да ме ревнува дори и от въздуха!! За някои момичета това може би е нормално и 'готино' но за мен не е... по-скоро за мен е много дразнещо. Ще дам няколко примера...

1. Забрани ми да се виждам с една позната, разбирам го, след като му казах какви неща ми е направила (става въпрос за кражби) и какво е направил приятеля и на една приятелка (точно тази която ме запозна с моя) Изнасилване!!

2. Забрани ми да ходя в кварталното кафе, защото там няколко пъти като е идвал той са ме заговаряли мен и мои познати, с които сме на масата, разни мъже!!! Аз му обясних, че са стари познати на майка ми и баща ми, но той си държи на неговата!?!

3. Забрани ми да поддържам контакт с един много добър приятел, който е в чужбина и с който съм се събирала преди. Естествено аз съм му разказала всичко за него и че сме само приятели и много се разбираме.

4. Като дойде у нас ми проверява хронологиите в скайп, не че ако има нещо за криене и искам не мога да ги изтрия!! Но както и да е.

5. Когато ми звъни и му кажа, че съм си у нас той не ми вярва представете си!! И почва лют скандал. Казвам му, че не ми е приятно и не искам да ми прави такива циркове и той обещава, че повече няма... най-много един ден да издържи без да покаже ревността си! Мен това адски ме вбесява!!!

И накрая, но не на последно място, имам един комшия, който много си тача от малка, (но той е малко странен, и си пада мамино синче, все едно е на 10, а е на 25 ;/ малко льохман си пада ама аз си го обичам много, КАТО БРАТ) и с него много сме се карали и пак сме се сдобрявали (и ние като децата :D) А тяхните не му позволяваха да се събира с мене!! Но той пак си излизаше всяка божа вечер с мен... допреди да тръгна с моя.

От тогава ми се сърди, че съм го зарязвала заради него (дори и другите от компанията), но аз продължавах да си излизам с моя, докато една вечер той минава с едни "нищожества" под терасата на френдката, в която се събирахме и едно здрасти не ми каза!!! За Испания заминах-той не беше там да ме изпрати, върнах се-не беше там да ме посрещне! И от тогава съм скарана с него и сега пак ще трябва да минат няколко години (ако съм късметлийка), за да ми се отсърди. ;(

И в крайна сметка аз загубих много добър приятел, една никак добра приятелка на път съм да загубя и още един, ако не ми дадете съвет!!! Скоро и свободата си мога да изгубя!!! Казвайте какво да правя с него?!?! И като писах по-горе "Забранява ми.." не в буквалния смисъл, той не може да ми забрани нищо просто аз не искам да му давам поводи да ми се сърди и да се караме, както и да ме ревнува!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 904dbed717
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами даваме ти съвет - изхвърли „приятелката“ си и любовника си от живота си. Хайде, сега е твой ред да се спасяваш, ние сторихме нашата част.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 18d8ace5d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Това не е връзка, а деспотство, тирания.
Като гледам, колко забрани имаш, се чудя, какви ли са ти правата и имаш ли изобщо такива? !
Наистина е добре, че иска да те предпази от зловредни познати, но мисля, че и ти имаш глава на раменете си и на 20 години вече, можеш и сама да преценяваш, кое е добре за теб.
Според мен не си струва да си с такъв човек, щом още в началото на отношенията ви, ти поставя толкова много забрани, не ми се мисли, какво би било като/ако нещата се задълбочат... , вероятно ще се наложи да си стоиш у дома, затворена и забрадена като ханъма.
Това не е ревност, моето момиче, това си е чиста проба избиване на комплекси от негова страна - чувства се несигурен и ти го отнасяш.
Лошото е, че той никога няма да се промени, дори и да го обещава, а хубавото е, че си още много млада, а вероятно и хубава, така че можеш да си намериш нещо по-добро.
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 463fabe84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мисля, че приятеля ти е прав. Какви са тези крадли и изнасилвачи около теб? Споделила си му какви са и очакваш от него да му е приятно да движиш с тях ли? Мисля, че момчето реагира съвсем нормално. Просто иска да ти помогне и да те откъсне от тази среда. Грижа го е за теб. Все още...
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 769f8658a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Супер нагло пишеш обаче.. представям си те наживо... затова ще ти кажа.. това което ти се случва си го заслужаваш.. порастни и започни да мислиш адекватно... вместо да очакваш хората да ти решат проблема...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 71ffe03d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   даваш му поводи

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f8e21cab18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Какво искаш от него? да е спокоен и доволен, когато се срещаш с крадлата, изнасилвача, льохмана и чичковците алкохолици от кварталното кафе. Това не е ревност а предпазване, обича те и иска да те предпази от самата теб. Той не те ревнува от тези хора просто те не са хора с който е нормално да общува една самоуважаваща се млада дама. Нормално е като си на 10 да играеш с всички деца от махалата независимо какви са те, но след като те са порастнали и са се оформили като крадла, изнасилвач, льохман време е и ти да направиш своя избор да се оформиш като голям човек и ако не искаш да приличаш на тях спри да се събираш с тях. Вярвай в поговорката "човек скакъвто се събере такъв става"
Приятелят ти те обича иска да те отдалечи от тези хора за да не придобиеш техните навици като нормални.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 519bdb8d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен малко си придаваш важности. Не мислиш зряло. Съгласна съм с горните коментари, че това не е ревност, а иска да те предпази и откъсне от кофти средата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8dc59ac340
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Преспи с баща му и направи така, че той да разбере. Ще му държи декиш доста дълго време!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 12f07a855c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   На твое място бих си прегледала контактите... крадли, изнасилвачи... да ти имам обкражението, пардон, по-добре да го нямам. После мисли какво ще правиш с твоя приятел, но свободата ти е най-ценното и ако не се чувстваш конфртно е по-добре да прекратиш тази връзка от колкото да се мъчиш в нея.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c6594859dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да бе, ако е толкова нормален, за това и се рови в хронологията по скайп, или дига скандал когато му каже, че си е у тях. Пълен боклук - за приятелката ти крадла и изнасилвача, съм съгласен, даже ако ти бях гадже лично щях да ги предупредя да не ги виждам около теб. Ако ги видя - за тях са си последствията. Обаче тва момче има проблеми с ревността... озъби му се малко!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 03849c0597
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И моите приятели са предимно бивши затворници, наркомани, проститутки, сводници и т. н., то други мисля не останаха... обаче никой не ми държи сметка. Най-малко, защото съм се доказала пред приятеля си и ми има пълно доверие.
Може би вижда че си незряла и наивна и се притеснява за теб. А иначе това със Скайпа не е нормално изобщо!
Говори с него!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c400346573
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хаха май той е същия като нея. Съдбата събира еднаквите хора. Просто щом тя се събира с такива хора, едва ли ще си намери нормален приятел.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b78746deec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Бягай, моето момиче, бягай! За ревността лек няма.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7a6b9fc97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Мъже които забраняват това-онова на приятелките си са страхливци, а страхливите мъже не са мъже.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 31193094f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Да бе, ти да видиш, ревнив, гаден изрод такъв е той.
Ревнувал, защото ти си му направила 101 номера, хванал ти е простотиите и сега пак той виновен, а ти не.
Много ме е яд на такива казуси, само че не на теб, а на него. За какво да те ревнува, като вижда що за стока си? Да хване да си намери някое свястно момиче, а не да носи торбата с неговите и твоите отговорности и все да е виновен. Лесно е, само трябва да събере смелост, да ти тегли една майна, да те изтрада и да си живее живота, пък ти да намериш следващия, на който да въртиш разни номера и после да го обвиняваш за собствените си деяния.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 89d94fbd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Наистина е добре да подбираш обкръжението си с повече разум, но аз не бих изтърпяла някой да командва какво да правя или да ми вдига скандали. Като не му харесва да си върви - никой не му е длъжен. Аз няма да го изтърпя - ще биде въпрос на време, на мъчително прекарано време. Ревността не е любов и №13 е прав/а - за ревността лек няма. Ревността е по- скоро признак на личностни проблеми и на егоизъм, и също е причина за доста престъпления.
Между другото виж какво си написала - единствено за съседа казваш, че го обичаш - като брат. За приятеля ти никъде не споменаваш, че го обичаш. И от думите ти личи, че не го обичаш. Тогава просто не се мъчете взаимно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker