За любовта, брака и смъртта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За любовта, брака и смъртта
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2491 пъти
Днес научих тази история. Реших да я споделя с вас, замислете се добре и си направете изводите. Семейство с две малки деца, живеят при майката на мъжа. Среща се с друга, влюбва се в нея и започват връзка. Скоро всичко се разбира. Майка му и съпругата са за брак на всяка цена, правят всичко възможно да го "вразумят", "да не мисли с онази си работа" и стигат до там, да отидат при любовницата да я карат да прекрати в името на семейството, децата и семейният бизнес (малко магазинче за перилни препарати ).

Любовницата взима решение да прекрати и заминава за Америка, намира си работа и за нея тази история приключва. Щастливата съпруга, победителка в тази битка, се успокоява и се радва на победата. Съпругът и обаче започва да стой до късно на компютъра, започва да пие и да пуши трева, търсейки одушник в това. Смята, че е постъпил правилно (поне така е казвал на жена си), но болката и мъката си казали думата.

Една вечер го блъснала кола, бил пиян до неузнаваемост, починал. Днес съпругата е на друго мнение за "брака на всяка цена ', смята че цената е била прекалено висока за нея, сега децата и нямат баща наистина. "ако се бях развела, поне щеше издръжка да ми плаща, а сега?" Сега една нещастна жена се бори с живота сама, заради "брака", който в крайна сметка е приключил много отдавна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: f170d83af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много поучителна история! Точно така става обикновено в живота, понеже идеалите са едно, а реалността - съвсем различно нещо. Досега никой не е успял чрез разума и волята си да контролира поривите на сърцето си! Точно обратното - 99% от нещастието по света се дължи именно на такива опити - да не бъдеш себе си, да не изразяваш свободно чувствата си, защото обществото така мислело, "така трябвало", възвишените принципи и доброто възпитание го забранявали...

Ревността, чувството за притежание на другия, страха да не останеш сам, съобразяването с "какво ще си кажат хората" или сляпото позоваване на разни религиозни и обществени догми са много, много лоши съветници... Пазете си спихиката, хора, за нея сте си отговорни единствено и само вие! Дори да е с цената на "изневяра", "компромис" и т. н. - никой отвънка няма да дойде и да ви ремонтира нервите... И провален живот назад не се връща... Също така не бъдете агресивни и не се опитвайте да налагате на другите мнението си, желанията си и правилата си, колкото и да си мислите, че "Светата Правда" е на ваша страна, а вие сте "благородни и страшни в справедливия си гняв"! Пировата победа на чужд гръб почти сигурно ще ви струва твърде скъпо в личен аспект, както е при съпругата от горния разказ...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 10e7cf3ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   много е тъжно:(:(:(:(:(:(

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4b2f51f368
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Историята някак естествено внушава за извършена несправедливост към един изгубен за семейството и децата си мъж. Толкова жестоко са се намесили и са провалили зараждащото му се щастие навън, което почти всеки мъж преживява след няколко години семеен живот. И той, жертвата, е поддал на неимоверния натиск и се е върнал примирен, но забележете не съвсем. Започнал е да наказва, с безразличие, пиянство, наркотици. А те виновните, разбира се, вместо да го пуснат с радост да си живее живота са го върнали.... Ами той да не е малолетен, ако толкова силно е искал промяната, защо е склонил, а не е бил категоричен. Никой не може да накара насила нчкого да прави нещо против желанието си. За мен изводът е малодушен и слаб мъж, който не може да бъде опора за другите жив или мъртъв....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5b93af9ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Научи се да пишеш грамотно и тогава съчинявай притчи за мъжете, "нацъкали" деца, а още не са дорасли за това. Най-жалкото е, че се съчиняват от жени, които са още в любовни трепети, а не съпруги с две деца на шията. Ах, горките мъже! Те да си търсят любовта цял живот, "сеят" си семето, а жените трябва да отглеждат децата. Виж, ако това го прави жена, ще има вой до небето "ау, каква е тази майка - изрод". Или пак ще го оправдаваме с природата. Природата е "виновна" май за това, че е дала повече глупост на жените.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f170d83af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   №4, намирисва ми на хронично незадоволяване :)
Ми вържи си го твоя на каишка и така карайте цял живот.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 04ba90ed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мисля, че изводът /днешното мнение на съпругата/ е грешен. На каво ни учи изводът й, да не отстояваме семействата си защото можело мъжът да се пропие и да го блъсне кола. В такъв случай защо и жените да нямаме същите права ами ако ние се пропием? От тук следва защо ли се омъжваме/женим, защо да създаваме деца, като може мъж ни да има любовница, която да скъса с него той да се пропие и да го блъсне кола. Ах ами ако го блъсне кола преди да се е пропил или въобще без да си е имал любовница. Ако даденият мъж в историята беше го блъснал нагъл шофьор, без всичките разочерования раздели пак ли съпругата щеше да е виновна.
Абе защо ли майките като родят момче въобще го учат да ходи да говори и... , като един ден то може да се омъжи да има две деца да си хване любовница да се раздели с нея да се самосъжалява след това да се пропие и да го блъсне кола и жена му да се чувства виновна. Няма смисъл нали!
Авторе да ти обясня няма смисъл да се замисляме по дадената от теб история живот не се живее с "ако". В живота трябва да правиш каквото мислиш за правилно пък да става каквото ще.

Има толкова деца изоставени от "бащите си".
БАЩА не е човек който живее далеч защото имал сексуални нужди, не е човек с подобен на твоя биологичен матерял подпомагащ финансово маминия бюджет това е определение за дядо, чичо. Баща е човек който е до теб който виждаш почти всяка вечер, който помага на мама да ти превърже коляното, човек който те хвали за победите, който те подкрепя при загубите човек който те учи как да живееш.

Тя дамата от твоята история пак ще си отгледа децата. С или без него тя сама е била родител и няма да се справи кой знае колко по зле без него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5b93af9ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, зле си с обонянието. Отиди на УНГ-лекар.
П. П. За последните 24 часа съм 2 пъти задоволена. Съветите запази за себе си, защото всеки гледа от собствената си камбанария.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 96dbc76681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5, защо ли пък ти ми миришеш на хронична "задоволявана" любовница?
Съгласна съм с 3 и 4. Този мъж просто е бил слаб, какви са тези тийнейджърски глупости... Хората какви неща преживявят, пък той ще се пропива от раздялата с някаква любовница. Така или иначе е щял да се пропие и т. н..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4b1f8156a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора : Интересни коментари. Дори се изненадах на някой от тях. Да, тя ще си отгледа децата, сигурно. Обаче без баща. Той няма да е с тях дори само понякога и няма да има пари. Тази жена обаче в момента е смазана. От чувство за вина. Към него и към децата. Искам да знам дали е нормално според вас това, дали си е заслужавало изобщо? Дали си заслужава да се плати такава цена? Любовницата е заминала, той слабохарактерен и страхлив и се е стигнало до това. Въпросът е как да се справи съпругата след всичко това?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0301624a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Уж жената е смазана от вина, а си мисли за парите които е можела да взема от мъжа й, ако се била развела.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 04ba90ed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе геройнята ти няма за какво да се чувства виновна, така или иначе ако дори мъжът й беше останал с любовницата можеше да му се случи това с колата или пък инфаркт. А и след това пак нямаше да изплаща пари за децата.
Човек не създава деца сам, трябва и двамата родители да се грижат за децата, но и не е господар на това кога ще умре. Героинята ти би трябвало да погледне нещата от друга страна ами ако не беше умрял а беше жив но в много лошо състояние с години тя в такъв случай трябваше и за него да се грижи а не да чака пари. Стигнах до извода, че трябав да се радва, че поне само децата ще гледа, щом проблемът й стига до парите. Има и друг начин оставя ги за осиновяване /нали са малки/ и започва на ново така няма да й се налага да се справя.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4b2f51f368
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз също мисля, че виновни няма. Пълнолетните хора сами вземат решенията си и отговарят за тях, дори да става въпрос за самоунищожение... Просто слабите хора не могат да застанат срещу проблема и се предават. Всеки има право да се бори за своето, такова, каквото го разбира.... а не да остави другите да решават вместо него...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5b93af9ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   10. - ами те двамцата са са си били един за друг - слаби характери. Как може да си съчинява такива глупости... "ако"? Няма "ако", има сега и днес. Това да й е пример, че се живее всеки ден все едно ти е последен. Какво би направила? А не в напразни хипотетични "ако".

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4b1f8156a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мила н 6, не си права и го знаеш. Мъжът може да е международен шофъор, може да е летец или да работи в чужбина и да е много добър родител, въпреки че не е постоянно вкъщи. Щом са толкова незначителни сексуалните му потребности според теб, защо не го оставиш да си ги задоволява с другата? Хайде, моля ти се, не използвай децата като разменна монета, нямаш ли си лични качества? Той децата може да ги обича, въпросът е да обича теб. Да иска да е с теб, заради теб самата. Не ти ли е минавало това през ума?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker