Бившият... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият...
преди: 15 години, 7 месеца, прочетена 5118 пъти
Здравейте на 22 години съм имам връзка от 1 година с едно момче. Проблемът обаче е, че откакто сме заедно с това момче (по стечение на обстоятелствата връзката ни започна много динамично) аз понякога мислех за бившия си приятел. Това обаче взе да става доста често напоследък.

С бившия не си говорим, дори не храним много много топли чувства един към друг. Бяхме заедно 4 години, но връзката ни доста куцаше, карахме се много, не си обръщахме достатъчно внимание и аз залитнах към сегашния си приятел. Лошото беше че двамата бяха приятели (донякъде) и предишният ми приятел много го нарани това което се случи.. Скарахме се жестоко и тримата, наранихме се много, но със сегашния решихме че искаме да си дадем шанс за щастие, защото не беше просто "забавление" а наистина имаше някаква тръпка, пък и предичната ми връзка нямаше вече почва. Сега сме заедно от около година, щастливи и верни един на друг.

От няколко месеца насам обаче аз започнах много да мисля за бившето си гадже, да усещам че ми липсва да си говоря с него. Веднъж казах на приятеля си и той ме разбра или поне се опита, дори ме посъветва ако искам да му звънна. Мислила съм си да му звънна и да го помоля да излезем да поговорим,но съм почти убедена че вече дори и номера ми е изтрил. Не искам нищо от това момче, да го тормозя и т.н, просто искам да поддържаме нормални взаимоотношения (нормални доколкото е възможно). Още повече че мина доста време от кашата в която го забърках и би трябвало поне малко да му е поминало. Нали хората казват че времето лекува, но при него незнам кога ще стане това и дали някога ще стане..

Въпреки всичко което ми е казвал или наранявал по някакъв начин, аз имам желание да го видя поне дали е добре, да му чуя гласа.. Мисля че трябва да се дава втори шанс, да се опиташ поне малко да запазиш хубавите спомени. Не може на човека на който до вчера си казвал "обичам те" днес да се разминавате по улицата като непознати.. Една раздяла или изневяра не е оправдание, да скъсаш тотално взаимоотношенията си с даден човек. Ние бяхме деца когато се събрахме, за каква любов и за каква "рана" може да се говори?! Нашата обич ако мога така да я нарека беше детска и пълна само с мечти и надежди за съвместно бъдеще..

Много ми е трудно, незнам как да постъпя вече, заслужава ли си изобщо? Все пак имам човек до себе си който обичам и знам че колкото и да ме подкрепя ще му бъде неприятно да се видя с бившия. От друга страна пък аз много се измъчвам в прекарване на часове наред в мисли за старата си изгора.. Не мога да излъжа че не ми липсва, но не като човека с който съм била, а като някой скъп за мен приятел който съм загубила.. Та въпросът ми е заслужава ли си да направя тази крачка?

Когато си купи кола му изпратих смс да го поздравя и да му пожелая безаварийно каране, но не получих отговор, едва ли и сега ще получа.. Дали просто не е загуба на време или..? Ако сте попадали в същата ситуация, ако при вас е дошъл все пак "щастливият край", моля ви не за съвети или да ми четете морал че съм скапанячка и съм му разбила сърцето, затова не заслужавам нищо, а просто да кажете вие през какво сте минали и да споделите вашето мнение.. Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 месеца
hash: b5a91cffef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Любов след приятелство може, но не и приятелство след любов...."
Вземи си поуката от това изречение...

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 0515e2a5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1. Прекалено си категоричен/а. Защо да не съществува. Точно с такъв човек се познавате перфектно и си знаете силни и слаби, добри и лоши черти на характера.
На авторката мога да кажа, че имах доста подобна ситуация. Само че при нас раздялата настъпи по малко по-различни причини. Просто загубихме доверие един към друг. Но след раздялата всичко беше различно. Вярно, мина известно време, но малко по малко започнахме да се чувстваме като приятели (или поне аз него). Тогава се появи обаче нова любов в неговия живот и всичко се развали. Скарахме се, спряхме да се виждаме, да се чуваме и дори да си говорим.

Обаче както хората казват "Времето лекува". И при нас така се получи. Сега се чуваме от време на време, вижданията са малко по-трудни, но все пак сме запазили добрите отношения, добрия тон, а също и добрите спомени.
Така че според мен потърси това момче. Говори с него, запазете поне някакви културни отношения.
"Не може на човека на който до вчера си казвал "обичам те" днес да се разминавате по улицата като непознати.." - Ето това твое изречение ми направи адски силно впечатление. Силни думи и много верни. Ти сама знаеш, че трябва да опиташ. Ако той не може да ти прости, тогава си е негов проблем.

Права си и затова, че на сегашния ти приятел никак няма да му е лесно. Но ако ти има доверие, ще те разбере. Обясни му най-добре и на него как се чувстваш и му докажи, че със старата любов искаш просто приятелски отношения.

Успех мила и дано да ти е простено всичко до този момент!

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: d1267b0981
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Скъпа, не прави грешка да се обръщаш назад...

Щом ти липсва, значи не си го забравила и може би още го обичаш, но срещнете ли се веднъж, това значи че ще искаш и втори път и трети.... и пак ще се нараните и тримата взаймно. Истината е, че ти още търсиш и страдаш за старата любов.

Моят съвет е не го търси, колкото и да ти е трудно, ще видиш, че така ще е най-добре за теб самата... УСПЕХ.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 7420a85ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно подкрепям номер три. Замисляла ли си се че когато го видиш всичко може наново да изплува, освен ако не искаш точно това. С приятеля ми сме разделени от две години и половина. Когато се разделихме опитахме да се съберем-не се получи. После също както при теб се случва и двамата започнахме някакви връзки или поне се опитахме, но той ми липсваше, три години живяхме заедно, познава ме по-добре от самата мен. Тогава реших и аз като теб че искам да знам как е, да поддържаме някакви приятелски отношения, а не да се подминаваме, все пак толкова време бяхме заедно. Но повярвай ми там където е горял пожар, не може да има приятелство. В началото може и да се получи но после се отнасяш и докато се усетиш пак ще си направила любовен триъгълник.

Ако си обичала бившия си, не го търси. Той не може да ти бъде приятел. Ако не сте се обичали да, аз имам много такива приятели. Но иначе не си го причинявай, нито на теб, нито на бившия, нито на сегашния. Дайте си шанс да продължите напред. Това е от мен.
Надявам се да съм помогнала.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b5a91cffef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От №1 за №2:
Не мисля, че съм толкова категорична, колкото си мислиш.
Логиката ми е проста - Двама човека се обичат и прекарват много време заедно. Един ден, обаче нещата спират до тук и връзката се прекратява, тоест чувствата си отиват. И ако след време същите тези двама човека искат да станат приятели, то няма да е същото, пък и малко вероятно приятелските отношения да се запазят може да прераснат в нещо повече, а в този случай Тя ще нарани партньора си.

 
  ...


...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 2bb886452c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей!! Винаги досега съм запазвала страхотни отношения с бившите си гаджета, но това трябва да е мнението и на другия, не само твоето.. Ако той не иска, не го мъчи. Няма смисъл! В 1 връзка имат участие и 2-та партньори... Животът продължава!! Гледай напред и се стреми да постигнеш хармония със сегашната си Любов!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 0515e2a5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 съм. Ами като гледам мненията са различни, което означава, че всеки човек е уникален, всяка връзка сама по себе си също. Аз само казах, че знам как и успявам да направя от любов-приятелство. И съм сигурна, че всеки може, стига да знае как. Така че тук каквото и да ти кажем, можем да те объркаме. Но не мисля, че като го видиш, ще го обикнеш наново. Поне при мен не се случи.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 79b7e89ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Със сигорност ще останеш и без двамата и ще прескачаш от мъж на мъж. ТОВА ГО ВИЖДАМ И НЯМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ ОСВЕН АКО....

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 3cb2de888b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   №8 освен ако какво? Аз пък не съм съгласен с това. Бих дал всичко ако знам че бившата ми приятелка иска да се види с мен и повярвай едва ли и сегашния й приятел ще я остави ако разбере че се виждаме като приятели. Авторке, не се поколебай да му се обадиш ако много държиш на този мъж. Вие сте много странни бе хора, какво искате да ми кажете че не може да съществува приятелство след като си имал дълга връзка с някой ли?! По-голяма глупост не бях чувал! Всичко е възможно стига да има и от двете страни желание, но нищо не пречи да се опита! Успех.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 86ada024e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей разбирам те напълно, защото аз попаднах в същата ситуация съвсем скоро, само дето моят сегашен и моят бивш приятел не бяха приятели дори не се познават. С бившия ми бяхме също като вас 4 години заедно и много се карахме, на моменти даже го мразех, а всъщност съм го обичала повече от всичко.

Аз го напуснах поради същата причина заради друго момче с което съм сега от една година и един два месеца, може би това е било най-голямата грешка в живота ми. Сега ме е яд адски много, но при мен вече е късно, преди около два месеца му се обадих от друг номер, защото много пъти го бях наранявала, а и раздялата беше много тежка за него най-вече, и нямаше да ми дигне, та когато му се обадих той ми се ракрещя и ми каза че не ме интересува как е той, аз исках само това да разбера, как е какво прави и т.н., но нямах тази възможност.

Преди две седмици разбрах защо ми е говорил така, на 08.11.08г. той се ожени и тези дни разбрах от близки познати че ще става татко. При тези две новини изпаднах по-дълбока дупка от всякога - нещата със сегашния ми приятел невървят никак добре аз постоянно се карам с него за нищо. Аз незнам как да превъзмогна моята мъка и какво мога аз да направя, може би аз нищо немога да направя, но моят съвет към теб е потърси го, бъди настоятелна икай да го видиш да поговорите, дай си сметка дали още обичаш този човек, ако е така постарай се да ти даде 2ри шанс.

Сегшния ти приятел ще страда ако вие се съберете,но аз точно затова не се бях обадила по-рано на бившето си гадже за да не страда сегашия и може би за това сега съм в това положение, зашото неискам другите да срадат, а сега аз страдам. Нека помислим първо за себе си поне веднъж когато трябва. Обади му се!!!

 
  ...

...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: f1b201ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Моята история е подобна, но ние се разделихме защото ТОЙ ми изневери... (с неговият най-добър приятел бяха правили 3ка с "курвичката" на квартала... а тя е такава, защото това й е работата). Та искам да ти кажа, че и аз хиляди пъти се обръщах назад, точно като теб. Само че чувствата ми вече бяха изстинали след онази случка (аз просто го намразих). Единственото, което ме теглеше към него бе сексуалното привличане. Замислих се върху това и сметнах за много по-правилно да го забравя и да дам шанс на новата си връзка, с човек, който ме уважава и обича истински. 2те най-важни неща в една връзка са ДОВЕРИЕТО и най-вече УВАЖЕНИЕТО един към друг.
Помисли си!
И...УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f96eda0c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, аз съм в подобна ситуация...Само че знам, че обичам този човек, и истината е, че като се видим, се надявам пак да се съберем. Помисли дали и при теб не е така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d381a88b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей! И аз се намирам в много деликатна ситуация. С моята първа голяма любов от скоро сме приятели във фейсбук. eНе бяхме се виждали и чували от 7 години... За това време се случиха много неща - аз се омъжих, той се ожени. И на двамата ни се родиха дечица - на една и съща дата. Дори по ирония на съдбата термините на мен и жена му са били на една и съща дата (различна от датата на раждане)...

Трудно е да кажа защо се разделихме навремето. Обичахме се БЕЗУМНО! Имахме толкова мечти. Бяхме така щастливи! Но бяхме деца!!! Любовта ни бе стигнала момент, в който или трябваше да заживеем заедно и създадем семейство или... Аз не бях готова още! Един вътрешен глас ми казваше, че ме чака дълъг път на развитие и себе познание преди реша да правя семейство. Пътищата ни се разделиха...

Ето ни сега - от няколко месеца приятели във фейсбук. Мислех, че съм го преживяла! Не мога да ви опиша колко бе силна вълната от красиви спомени, която ме връхлетя. Обзе ме носталгия по миналото. Предполагам и него... Имах чувството, че ме дебне във фейса - още щом се появях онлайн веднага се включваше и ме заговаряше. Последваха няколко месеца, през които си чатехме почти всеки ден. Разговорите ни бяха напъллно приятелски - говорехме за децата, за музика, за живота... Знаехме толкова много един за друг, та не беше никак трудно да намираме общи теми. Докато...

На рожденната дата на децата ни той предложи да се съберем и празнуваме заедно. Отговорът ми бе категорично НЕ. Опитах се да му обясня, че за мен това би било като неуважение към миналото, което сме имали. А той не можа да ме разбере! Обиди се! Каза, че няма нищо по-естествено от това да запознаем половинките ни, за да нямат излишни притеснения и се уверят, че отношенията ни са приятелски.

Аз обаче знам, че макар и привидно приятелски, моята първа любов никога не ще мине в графата 'просто приятели'. Винаги ще разтуптява сърцето ми и смущава душевното ми спокойствие. Най-лошото е, че така свикнах с присъствието му онлайн, че постоянно търся иконката му. А когато се появи, тръпна в очакване да ме заговори. Последния месец обаче не си говорим, понеже той е сърдит и обиден... Боли ме много! В сърцето ми бушува буря!

Сигурна съм в едно - истинската любов е неподвластна на времето! Опитвам се да намеря правилната настройка за нещата, така че да ги приема такива каквито са... Не храня някакви надежди или очаквания. Просто спомените от миналото ме пометоха като ураган и още не мога да се съвзема!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker