Как една трагедия може да промени човек до неузнаваемост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как една трагедия може да промени човек до неузнаваемост
преди: 15 години, 7 месеца, прочетена 4773 пъти
Здравейте бих желал да споделя своята история оставайки анонимен аз съм мъж на 24 години преди няколко години се запознах с едно момиче тя бе по голяма от мен с 4 години.

След няколко дни се роди ена голяма любов (взаимна) радоста бе огромна за мен тя бе всичко но за съжаление една вечер пребирайки се от дискотеката катастрофирахме и се случи необратимото тя почина буквално пред очите ми гледката бе отвратителна а болката огромна това да видиш как човека когото обичаш умира пред очите ти, да видиш как смисълът на живота ти си отива, как се срива целия ти живот за секунди е ужасно дълго време след инцидента не исках да погледна друга не исках да си помисля за друга и така до ден днешен вече съм се премирил с мисълта че никоя няма да обичам така както обичах нея че никога няма да испитам истинска радост от живота че винаги ще бъда мрачен и безчувствен с нея си отиде усмивкатами, чувствата ми, радоста от живота много пъти съм си задавал въпроса защо тя не можеше ли аз да съм на нейно място защо трябваше точно по този начин да я загубя.

Може би най много ме "погуби" факта че тя почина пред очите ми и че обвинявам себе си за този инцидент понеже тя искаше да останем още малко а аз настоях да тръгнем.

Но сега срещнах друга жена която пробуди някакви чувства в мен чувства които бях забравил не бих казал че съм се влюбил но тя не ми е безразлична изпитвам някакава превързаност към нея и не искам да я загубя тя ми върна усмивката но сега не знам какво да правя защото не искам да бъда с нея защото имам нужда или заради външния и вид искам да бъда с нея заради самата нея заради човека който е но не знам как да и го кажа и имам усещането че в стремежа си да я спечеля я губя и просто не зная как да постъпя.

Разказвам ви тази история със цел поне малко да ми олекне вече прекалено дълго време я пазих за себе си и не исках да я споделям с никого но с течение на годините бремето става все по тежко и по тежко надявам се да ме разберете не търся съчувствие просто исках / имах нужда да споделя историята си с някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 месеца
hash: 328770c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Забрави миналото, всеки има право на втори шанс да бъде щастлив, пробвай с нея, няма какво да губиш, не погубвай живота си!

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 769640f25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С.П. - Сажелявам за загубата ти и те разбирам напълно в момента съм в твоето положение загувих по същият начин човека който обичах безкрайно преди 4 месеца и да ти призная направо ти завиждам за това че си успял да се зближиш с някого отново горе главата и даваи напред УСПЕХ

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b75bf63971
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да сближих се, 6 години след загубата и това е прекалено дълго време прекарано в болка, страдание и самота лошото е че съм свикнал да бъда сам а сега след като се сближавам не зная какво да направя как да постъпя имам усещането че с всеки изминал ден в стремежа си да я спечеля, да се доближа повече до нея аз я губя все повече и повече а отделно че ме е страх да допусна някого до себе си, страх мее да не изгубя втори път любим човек и всичко това ме обърква до ента степен и не мога да взема првелното решение.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 41c26cad9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Желая ти най-голямото щастие на света. ЗАСЛУЖАВАШ ГО! успех

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 809a45c826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Моят съвет е да не се сближаваш прекалено много към въпросното момиче. Защото вече си загубил любим човек и търсиш утеха у някой друг сега си я намерил и искаш да я грабнеш, но не прибързвай... Не дай си Боже нещо да се случи и с тази жена, тогава просто ще умреш с нея, преодолял си една загуба, но втората (дано да няма такава) ще ти тежи много. Ето затова подкарвай на нещата по-бавно и сподели чувствата си с нея, тя трбява да знае какво изпитваш, защото меже да е в същото положение и да мисли дъщите неща.

 
  ...


...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 769640f25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С.П.- Позволяваш на страхът да ти надвива пусни се по течението остави нещата да се наредят сами не ги мисли много приеми го като още един шанс да бъдеш щастлив пожелавам ти успех

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: c362ff24d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Започни отново с нея. Не се страхувай. Бъди оптимист и не мисли лоши неща. Това, че веднъж се е случило не значе че може да се повтори. Бъди себе си, отдай всичко от себе си и не се възпирай само заради мислите си да не се случи нещо лошо.

Имах приятел преживял такава трагедия, точно 4 години преди да се срещнем, така и никога не поиска да се сближим, никога не се отдаде напълно, а аз го обичах много и исках да му помогна, но той така и не ме допусна до себе си. Бяхме заедно почти 4 години. И едва на третата ми сподели за неговата трагедия. Тогава си помислих, че вече ме допуска до себе си и цялата година бяхме по-щастливи от предните 3, усещах че ме допуска повече, но в един момент явно се отказа, уплаши се от сближаването ни и реши, че е най-добре да се разделим за мое добро, а и за негово. Да не би и мен да ме сполети тази участ като бившата приятелка.

И така страха надделя и се разделихме. Страдах много, исках да съм до него, но уважих решението му. Не позволявай страха да разбие живота ти. Бъди с момичето, ако наистина ти харесва и се опитай да не мислиш лоши неща. Само не се отказвай и не се страхувай. Пожелавам ти успех и дано да преодолееш страха и да бъдеш щастлив. Живота продължава, продължи и ти напред с нова надежда и с нови сили.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b75bf63971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 8: при мен горе доло е същото да страх ме е да не я загубя по един или друг начин но имам чувството че тя исика да бъдем само приятели а не нещо повече опитах се да и кажа какво изпитвам но тя ме спря все едно знаеше какво ще и кажа и не искаше да го чуе все пак тя ако нежелае аз нищо не мога да направя а тя е първия човек когото искам да допусна до себе си от толкова години насам тя все още не знае тази история

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: aa4ed20264
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм в подобно положение. Преди почти година се запознах със страхотна жена, която не е имала сериозна връзка от около 8 години, като е била много, много наранена. Аз също няколко години бях сам, и си мислех, че не мога да изпитам отново силни чуства, любов, желание да имам сериозна връзка. Но, случи се, искам го с цялата си душа и с цялото си съзнание.

Но...винаги има "но". Нейните страхове са толкова големи, не вярва в идеята, че може да има хубава връзка, не вярва на мъжете, смята, че няма хепи енд и отново ще бъде жертва. Смята, че така и е по-добре, без емоции, без обвързване. Иска да общуваме, но, не може да ме възприеме като близък човек и не може да ме допусне до себе си.

Борих се, страдах (и продължавам да страдам), но виждам, че тя няма да се промени, освен ако не реши, че го иска. Много е тежко да бъдеш отблъснат по такъв начин. Ние с нея прежижяхме наистина прекрасни моменти, но, аз нямам сили вече да играя ролята на партизанин, усещам, че ме иска, но има нещо много силно, което и пречи да се отпусне. Приех желанието и, колкото и да ме боли.
Затова, ако искаш съвет, не я отблъсквай, ако наистина усещаш онова треперене под лъжичката. Убеден съм, че всеки може да бъде щастлив, да обича и да бъде обичан, но, трябва да рискува, без риск няма съзидание.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b163f9c5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аман от войната по нашите пътища, сума народ съсипа, продължавай напред приятелю. Мъката ти няма да я върне, а ще съсипе теб. Най-важното е, не се самосъжалявай и не се самообвинявай.

 
  ...

...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b75bf63971
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съмообвинявам се понеже аз настоях да си тръгнем ако не бях настоял да си тръгнем щяхме да тръгнем по късно и това нямаше да се случи.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: b0eb2d07f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Откъде знаеш, че нямаше да се случи нещо по-лошо ако не беше настоял? Тогава щеше да казваш "ако бях настоял да тръгнем по-рано нямаше да се случи" Не се самообвинявай. Когато имаш проблем, за каквото и да е, не го задържай в себе си за да се измъчваш, а сподели с някой. Избери само с кой. Това е чиста психолоия и ще ти бъде много по-леко. Запитай се и пречи ли ти нещо да кажеш за това на новата си позната. Факта, че не криеш ще е плюс за теб. Дори и да не иска да сте нещо повече от приятели, запази я като такава. А знаеш ли какво ще стане с времето... Отвори се и не се затваряй както си бил досега. Желая ти истинско щастие.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 510e6d1df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей пак съм 11, последователността от действия, мотиви и фактори водещи към дадена случка неможеш да ги избегнеш защото не знаеш нито 1 от тях предварително. Това какво е можело и какво е станало не те обвинява, времето и случайността са относителни понятия базирани на нашите елементарни сетива, помисли.... може би там има нещо в чиито ръце ние сме марионетки, човек е склонен да се самообвинява, макар че той е безсилен спрямо съдбата си... затова както се казва в една реклама на уиски :) нужно е да направиш само едно велико нещо и ще бъдеш безсмъртен. Самосъжалението не е велико нещо, великото е да продължиш.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 61748512eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Давай напред момче! Тежко е, но това е твой избор: можеш да се затвориш в себе си или да продължиш напред. Не се обвинявай- не си могъл да предвидиш какво ще се случи. Сигурно е имало десетки случаи, в които ти си решавал кога да си тръгнете- с нея или с други хора... Понякога просто се случва така... Сподели с дамата как се чувстваш, а ако ти е достатъчно близка-и за това, което си преживял. Само не се хващай за нея като удавник за сламка-животът продължава, независимо дали тя ще сподели чувствата ти или не. Това, че изпитваш нещо към нея, означава, че вече си готов да продължиш живота си. Толкова си млад-естествената ти физическа жизненост неминуемо ще надделее и слава Богу! Бъди щастлив и се пази! Животът продължава, а ти, може би повече от другите, знаеш как да го цениш!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cfc32daffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   един човек го обичаш прекалено много но накраяа го губиш

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cfc32daffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   аз в момента се чувствам тъжна и изобщо не ми се живе защото научих една лоша новина и много ме боли но давай ти не се придавай главата горе желаяа ти късмет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker