Защо жените харесват социопати? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо жените харесват социопати?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 15322 пъти
Мъчи ме въпроса тая вечер, защо жените и въобще хората са привлечени от социопати? Верно чаровни са обикновено, но лъжат, не обичат истински, не изпитват вина ако те наранят, въобще за нищо не стават.

Повечето жени казват - искам грижовен, страхотен, мъж под чехъл да ми е и други неща, не знам точно какъв е репертоара, защото аз не отговарям на нито едно от тези.

Та защо жените харесват такива като мен? Какво намират - верно, по-различно е, но аз не мисля че мога да обичам истински. Имал съм дълги връзки, примерно вземете връзка с момиче над 1 година с което късам - какво мислите, че става? Че се самоубивам? О, не. Преодолял съм я на 3-тия ден, даже се замислям дали истински съм я обичал, а си мислех че уж съм...

Не бях такъв навремето, но наистина се притеснявам да не би да съм станал социопат - не изпитвам почти никакви чувства, особено на обич и любов, направо вече ги мисля за непознати. Чувство на вина също почти не изпитвам... Сякаш живея в някакъв измислен свят - хората покрай мен преживяват разделите си с любимите хора, живеят по правилата, аз имам чувството че падам от друга планета и че хич не ми пука за тези неща, даже не знам как е възможно на някой да му пука...

Искам да се оправя - искам да стана като вас - да ми пука повече, да се чувствам повече жив, а не като сега - мисля си че наистина нещо не съм в ред, проявявам тотално антисоциално поведение (нямам предвид, че не се виждам с хора, а че реагирам коренно различно от тях). Жените са привлечени - опитват се да обуздаят дивия кон, но няма как... той май не може да бъде обуздан. Също така изневерявам и те го знаят и пак ме харесват, това е тотална лудост. Не толкова физическа изневяра, колкото това че обичам да се виждам с жени, които са по-умни от приятелката ми да кажем, но по определени причини не мога да бъда с тях за нещо повече от кафе (вечеря) и евентуално секс...

Темата ми се проточи, но ми е трудно да си формулирам точно мислите, защото самият аз не ги разбирам, но мисля че нещо не ми е така - живея без да ми пука, макар, че се правя че ми пука. Реално изобщо не ми пука, крия го от хората, защото не искам да изглеждам така в техните очи. Това има ли нещо общо с думата социопат, или има друг термин дето ми подхожда повече? Предполагам има хора сред вас, които повече разбират, но искам да се науча пак да обичам и да изпитвам нормалните човешки емоции. Поздрави, хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 12 години, 6 месеца
hash: bda22a77d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А, тогава е ясно - харесват те заради единия секс.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6ee35fbdbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ласкай се ти, че жените харесвали социопати.
Признай откъде ги изкопаваш тези жени - от Гепиме или от чалготека?
Истината е, че ти налитат само патки, и именно затова ти е весело да късаш тях :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a54bf85409
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Виж, ако знаеше колко хора си мечтаят да могат да живеят без да им пука, щеше да се почувстваш богопомазан. Но както винаги хората сме устроени така, че искаме това, което нямаме.

Това, че не ти пука и не се влюбваш не означава, че си социопат. А това, че преди това си бил друг може да се дължи на нормални промени, които идват при всеки човек с възрастта. Просто преди може би не ти е бил оформен още характера.

От това, което си написал си личи, че си свестен човек, просто действаш първосигнално (за изневерите) според мен, защото хем изневеряваш, хем после се чудиш защо. Аз поне така те разбрах.

Засега си живей както ти се иска, гледай все пак да не нараняваш хората. А никога не се знае дали утре няма да се появи някоя, която да те накара да имаш чувства към нея. Други събития могат да провокират и други емоции. Остави се на течението.

П.П. Ако все пак започва все повече да ти тежи това, че не изпитваш определени емоции най - добре се консултирай със специалист. Очевидно ти тежи, че "не можеш да изпитваш емоции", което само по себе си е емоция, макар и не от най - приятните. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b7f7495d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много вълнуващо :)....Ако е искрено, направо браво - малко социопати си задават подобни съдбовни въпроси.

Това, което описваш звучи наистина като социопатия, но ти защо толкова много искаш да си "като другите"? Само за да не си различен или имаш някаква идея какво е да имаш чувства и смяташ, че те биха ти донесли нещо добро?
А имаш само един пропуск - жените не са те обичали ЗАРАДИ тази евентуална социопатийна нагласа, а ВЪПРЕКИ нея.....

Ти сам си отговаряш на въпроса защо жените те харесват - преструваш се, знаеш какво да направиш за да предизвикаш определена реакция. Обикновено човек, който не прави така (не лъже, не се преструва, не играе нечестно), не го и очаква от другите, така че му е трудно да си представи, че насреща му стои някой който прави това през целия си живот, без да се умори дори. Всички имаме нужда да се доверим, особено пък жените и ти просто знаеш как да използваш това.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d2dab65ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Здравей!

Може да си социопат, да имаш шизоиден характер - това са просто термини, които едва ли отразяват дълбочината на това, което се случва с теб. Съществува една много често срещана симбиоза в семейните двойки - прекалено загрижена и обичаща жена и студен и пристрастен мъж. Когато едно дете се ражда в дисфункционално семейство - такова, в което един или двамата родители са пристрастени към храна и/или субстанция, то не може да получи близост, топлина, качествено общуване и обич. В основата си всички пристрастености са бягства от определени потиснати и раняващи чувства, независимо дали това е усещането за празнота, страх, изоставеност, самота. Едни такива родители, нерешили своите лични проблеми, са неспособни пълноценно да изпълняват своите задължения и въобще да се държат адекватно, както и да изглежда външното им поведение. Тогава момичетата стават прекалено загрижени и се вкопчват в някой мъж, превръщайки се в орални (зависими) личности - т. е. те не могат да изпитват самостоятелни чувства, когато не са обвързани с някой човек. Момчетата пък стават емоционално студени, затворени, непукисти. Отделно от това и мъжете, и жените развиват зависимост от някаква субстанция, храна, секс. Така се образуват нови двойки, които преповтарят родителските модели на семейност. Една подобна жена няма как да се влюби в 'нормален' мъж, защото няма да я има тръпката от това да преживява ситуацията от собственото си семейство (пренебрегване и недостатъчно обичане) и да се опитва да я поправи. Това е дълбокият човешки инстинкт да пресъздаваме детството си с цел да го поправим и така да излекуваме раните си. Затова например жените с повече от един брак/съвместно съжителство се събират с еднакъв тип мъже - изневеряващи, алкохолици и т. н. Това се променя, когато и те самите променят вътрешното си пространство. За такива жени сърдечните, отговорни и загрижени мъже са просто скучни. На същия принцип и мъжете си намират един тип жени. Т. е. поддържа се мазохистично-садистичният модел.
Когато се влюбваме в някого ние си мислим, че знаем мотивите си за това, че имаме обяснение или пък нямаме обяснение, защото любовта е необяснима. Всъщност в нас протичат психични процеси, за които не си даваме сметка и които в голяма степен определят нашето битие. Целта на връзките е опознаване и сближаване със себе си, а цветята и розите са само украсата, която ни кара да влезем в магазина:).
Не си казал достатъчно - откога си в това състояние, преживени травми и т. н., затова не мога да дам конкретен съвет как отново да станеш чувстващ. Ти си се барикадирал, за да не бъдеш нараняван, но там, където могат да възникнат рани възникват и топлината, и емпатията, и въобще емоциите. Решението е приемане и разбиране на себе си.

Поздрави!
Soul

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 146ada74dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не го правя винаги, обаче се случва... просто някак си знам точно как да направя нещата така че да се получат, но ми прави впечатление, че другите ми познати не правят така. Не казвам, че ми харесва да ги лъжа, аз на практика не го и правя... за мен не е лъжа, просто е прикриване на истината. Не се опитвам да ги прекарам за единия секс, защото за мен отдавна това вече е минало, мога да го правя ако реша, но искам да изпитам "чувствата".

Номер 2, не са момичета от чалготеки, има и такива доста рядко, обикновено са доста свестни момичета на които им е писнало от ежедневието и ревниви мъже и искат да се откъснат от това. Намират нещо при мен, което явно им липсва - откровено казано не знам какво е то, едва ли е само липсата на ревност, защото според нещата които ви казвам не съм стока - само според тях. А аз не ги наранявам умишлено жените, даже изобщо не ги наранявам - не ги лъжа за да си легна с тях и после да кажа "Приятно ми беше", напротив, даже и да разберат че не ги обичам, пак излизам сух от водата, пак знам какво да кажа, хем да не ги нараня (няма да ми е ужасно кофти ако го направя, но знам че не е хубаво, аз в тоя живот от малък съм бил доста нараняван, преди да стигна до тук), но не ги наранявам след това, даже ако мога им помагам, но някак си просто "знам" как да реагирам, а не че ми се иска така да реагирам. Не съм сигурен дали ще ме разберете, но правя нещо защото знам че ще сработи, а не защото го чувствам, но не е непременно да включва нараняване на хората.

Искам да съм като вас, защото си спомням че като малък съм се влюбвал и съм обичал (или поне така си мисля), секса отдавна не ми седи на дневен ред, предпочитам да го има, но и жената да стигне до мен (до сърцето както се казва), а то не става. Самият аз не мога да стигна до себе си, живея много странно - изпитвам емоции като това да се ядосам понякога, или нещо подобно, но не мога да се влюбвам... а това ми пречи, защото жените харесват да си влюбен в тях, аз дори не ги лъжа че съм влюбен - никога не им казвам "влюбен съм в теб", знаят че не е така, знаят че има други мъже, които 100% ще ги ценят повече, обаче мене ме искат? А аз искам просто да съм "по-нормален", а не като скъсам с някоя още същия ден да ми е минало и да знам, че мога да имам още жени, ако реша и дори да знам че е лошо да се държа така... не го усещам. Просто знам че е лошо, не толкова че го чувствам така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 97d51a5fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   а бе щи дойде времето и на тебе да изпиташ всичко това, което причиняваш на момичетата с които си. Ще ти дойде времето да виждаш безразличие и нежелание в очите на евентуално любимата ти жена и ще има да страдаш и да се бориш, бориш дори невинна усмивка ще е надежда. влюбените са мазохисти

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 613df675c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ти не си социопат, просто си нарцистична личност, което е характерно за умствено недоразвитите хора. Просто една маска на безчувственост, с която манипулираш хората и се радваш, че те харесват за единият секс.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 472f464a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мисля, че темерут, или дебил повече ти подхожда. Аз харесвам точно такива мъже. Причините са много. Може би защото и аз отчасти съм такава. Според мен не си си намерил майстора, това ти е проблема.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 87fd02ee46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разни хора разни идеали! Отговора на въпроса ти е лесен! На времето си обичал истински момиче така както аз, наранили са те много, минало е много време докато го преживееш, в даден момент, подсъзнателно това ти е станало като защитна реакция! Да се пазиш, да не страдаш. Това е вътрешния щит на, съзнанието. Едва ли искаш да изтрадаш тази любов по която си страдал, точно поради тази причина ти е се тая за всички, говориш това което искаш да чуят, не ти пука като кажат нещо тъй като на теб не ти пука за тях! Не се притеснявай, това с времето ще мине :)

послепис:Ей хора това е мое мнение не го налагам, просто така мисля! Един пич на 23г :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bdd83ca311
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Благодаря за забавното четиво! По връзките, които описваш, си направих извода, че си излизал само със социопатки, което отговоря на твоя въпрос.
Нормална жена не би те изтърпяла. Групата от кифли, въз основа на която си правиш изводи не е представителна извадка на женската популация и следователно въпросът ти би следвало да се перифразира на: Защо жените, които чукам не им пука за мен?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b7f7495d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво значи "излизам сух"? Да не би да си мислиш, че ако някой не си пререже вените или не ти звъни по пет пъти на ден да те моли да го обичаш както той те обича, то той не страда? Страда, просто е човешко същество с гордост и чувство за достойнство :). Най-лошото не е да кажеш "Влюбен съм в теб". По-лошо е много дълго време да се държиш така сякаш си влюбен. И без това ако го кажеш директно, малко жени биха ти повярвали. Но ако ден след ден показваш нужда да общуваш, желание за близост, радост от това, че знаеш неща за другия и сте се опознали - това вече е сериозно. То е бомба със закъснител. За жената разбира се. Няма значение какво декларираш - аз съм безчувствен, аз не съм срещнал истинската жена за мен и т.н. Важно е какво се случва в кон конкретните ти взаимоотношения между теб и определена жена. Защото постоянното показване на интерес и желание да я познаваш по-добре примерно си е вече емоционално обгрижване, и ако то не е искрено, тогава е направо престъпление. Това значи милиони моменти на лъжа, на фалш, на неистински чувства, които много малко хора могат да имитират. А и защо да го правят. Това е бреме....

Защо не пробваш след като ти стане ясно, че някоя не те вълнува повече от другите, навреме да спреш. Или имаш все пак някаква тръпка, че докарваш някои жени до влюбване? Явно не общуваш с глупави момичета. Аз така разбрах. Значи едва ли се увличат поради няколко мили думички...

Значи просто прекрачваш границата и тя чашата на хладния разум се изчерпва и не им оставяш друг избор освен да се влюбят в теб. Има ли нещо вярно в предположенията ми?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b7f7495d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Много по-болезнено е някой да те заблуждава, че изпитва чувства, отколкото някой откровено да те използва за секс. Ако си правиш експерименти, искайки да разбереш дали ще "почувстваш" нещо, правейки се, че е така, ти много повече нараняваш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 61d7503162
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Според мен не си емоционално интелигентен.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 146ada74dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Вижте 6-тия пост дето написах - с грешно впечатление оставате. Не ги наранявам. Попадам и на малко по-откачени жени, които искат възмездие, ама какво им пука за мен като имат още мъже покрай тях?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ee688136bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Първо провери в речника думата "социопат" какво значи:

Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени.

Обикновено социопатите нямат стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава, както и към цената на човешкия живот. Напълно егоистично, те се опитват да задоволят всяка своя духовна или физическа нужда и потребност. Те лесно изпадат в състояния на гняв или ярост, трудно се владеят, лесно избухват и тази тяхна проява има признаците на обикновена психоза.

Ето това означава според Уикипедия.

Според мен и моя жизнен опит си непукист и отчасти те разбирам. Като не си срещнал жената, в която да се влюбиш до полуда, е нормално да не ти пука много-много какво се е случило с изоставените от теб момичета. На мен ми се е случвало и не виждам нищо лошо-след известно време с някой осъзнаваш, че не е за теб и се разделяте без драми, сълзи и сополи. И няма защо да се чувсташ виновен, че не обичаш някого. По какви критерии изискваш от себе си да изпитваш чувства насила. Защо се насилваш? Кое ти е ненормалното?
АЗ съм жена на 26, зодия лъв, сигурно и ти си лъв. Искам само да ти кажа, че човек не може да предизвика чувствата си насила, ако не му идва отвътре.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fee858a296
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ще дойде и твоето време. И ще бъде неочаквано, толкова неочаквано, че сам няма да усетиш как ще И паднеш в капана.

За мен също си нарцистична личност и егоцентрик.
По принцип като не искаш да даваш любов и не получаваш такава. Просто няма едностранна любов, трябва да се дава и от двете страни.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ad6eb43318
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   По написаното от теб, виждам, че не си лош човек. Може би никога не те е ''застигала'' любовта, рано или късно и това ще се случи, тогава няма да имитираш никакви емоции и ще се чувстваш окрилен. Пожелавам, ти една истинска любов, през новата година.
П.С. Почти съм сигурна, че те познавам, и аз бях като теб, но това е друга история.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7bd342789f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен не си социопат, по-скоро си емоционален инвалид, което определено е кофти.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8f3bfb9a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Безчувствен си, защото не си си намерил майстора... пък по въпроса защо жените харесвали социопати.. ами защото когато има доза несигурност в отсрещния човек, това те кара да го искаш повече и мисля, че и при мъжете е така, не само при жените. Нещо, което ти е в кърпа вързано както се казва, не е особено интересно.

Doriana

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2700046934
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ударил си джакпота, само така ще се впишеш в реалността. Не че е хубаво, но просто така няма да може никоя да забие в теб отровните си стрели и да се гърчиш после. Иначе жените харесват гаднярите, те искат да са тъпкани, доминирани, искат самеца да ги обладае. А нежния, добричкия и разбирай глупавичък нека е съпруга, който носи захапана плячка в устата си и храни и нея и паразитиращите и деца, потенциални престъпничета и наркоманчета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b31d6d3180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Е, не е хубаво така да се диагностицираш сам.
Обаче, ако имаш диагноза от психолог най-добре поговори с него относно адаптирането ти със светът, като социопат.
Жените харесват да се борят за любовта си, което разбира се става по-лесно с някой, който не ги обича, не им обръща внимание, не се държи нежно с тях и ги наранява. А после, ако си извоюват връзка с този човек се опитват да го опитомят, да го направят честен мъж... Просто искат да изживеят 'Красавицата и звярът'. Разбира се, не при всички жени е така.
А това, че твърдят, че искат "грижовен мъж по чехъл" е това, което обществото, филмите и книгите им налагат да искат и то не от вчера.
Хората винаги се влюбват в този, в който най-малко очакват и в повечето случаи пълна противоположност на фантазиите им...
Иначе, ако наистина нямаш такава диагноза от психолог/психиатър мисля, че имаш проблем, който съществува и у много други мъже...
Аз лично смятам, че сам си си виновен. Защо водиш връзка с момиче към, което нямаш чувства и то над една година?
И явно връзката не е вървяла щом си й изневерявал.
Връзка се води с човек, който поне харесваш, уважаваш и цениш, като личност... Не с всяка втора, която го е пожелала.
Просто не води връзки от какъвто и да е тип с хора, които не харесваш. И са научи да уважаваш, както себе си, така и околните.
Мислиш ли, че ако аз сега тегля една майна на всичко и всички и реша да си живея, както си искам без да се съобразявам с никой няма да съм в същото, като твоето положение?
Не си сам на този свят, трябва поне малко да се съобразяваш с другите... Поне, като знаеш, че ще нараниш някой да не го правиш.
Ти не, че си социопат (разбира се, ако нямаш такава диагноза), а просто нямаш елементарни ценности и морал, които трудно ще си набавиш, но е възможно.
Просто стани по-добър човек и не се отдавай на мисли, че си неизлечимо болен и нищо не зависи от теб.
Ако действително нямаш диагноза просто си измисляш оправдания защо да се държиш лошо с хората...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b7f7495d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз съм номер 12 и се опитах да задам същия въпрос като 23.

Защо поддържаш фалшиви взаимоотношения толкова дълго време, че накрая другият човек да се почувства наранен? Самото общуване и сближаване, ако трае повече от няколко месеца, всеки нормален човек би си помислил, че е от искрен интерес. Ти каза, че дори не става дума за секс, ами просто занимаваш жените и търсиш вниманието им. Еми ние да не сме от желязо в крайна сметка? Като си сам в душата си, бъди сам и в живота. Живей просто и чисто, не се насилвай да правиш експерименти, от които да страдат и другите около теб. А когато се появи жена, която наистина да те привлече с всичко, което тя носи, такава каквато е, ще го усетиш, повярвай ми.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 00586a60f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Истинската любов е описана в Библията в Коринтяни 13гл. Налрави си труда да я прочетеш. Човек може да я изпита само ако приеме Исус в сърцето си и така получи мир с Бога. Сам не е възможно да се справиш с този проблем. Има морални принципи, които Господ е създал за наше добро но когато хората излязат от тези рамки хармонията се нарушава и човек остава празен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 854575decf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Може и да си психопат, тя границата е тънка :)) ако си организиран и манипиулираш хората си психопат ако действията ти са импулсивни си социопат :ДД

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f4900e9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   27, велика глупост. Само дето психопат и социопат е едно и също, още в учебника ми по психиатрия го пише. Как ги мислите тези определения, изсмучани от пръстите не знам.

Soul

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c71240e9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Имам ужасната слабост точно към подобни мъже... както аз ги наричам ТТП (тъп, татуиран и прост)
Защо? Нямам идея... нещо в тяхната самоувереност, непукизъм ме привлича. самата аз съм чешит, винаги съм се оправяла сама в живота, не съм от тези, които са романтични, емоционални и тн. и безумно ме дразнят подобни индивиди, понеже не се чувствам като жената във връзката... какво да ти кажа, аз също съм социопат а негото его срещу мойто - макар непродуктивен резултат като връзка, правят зашеметяващи неща в леглото.

оффф

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1167bd78ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Може и да си социопат, но това какъв ще си го избираш ти.

Преди години бях на другата крайност. Всеки един мой ден беше наситен с емоции, чувства, любов, тревога, еуфория-бях като опиянена от живота, само че с хубавите неща изпитах и лошите и като че ли душата ми се измори да преживява силни емоции, сега съм затихнала. От няколко години насам, не съм се влюбвала така, както на мен ми се иска и знам че мога. Мисля че отивам към твоето положение, но понякога човек има нужда да си почине от чувствата си. Светът като цяло стана студен и понякога другите хора те предразполагат към такова поведение, важното е да не им се връзваш и да следваш своя си път, какъвто и да е той..

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f516174b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз съм същият, и до сега мисля, че истински съм обичал само една жена която е сащата социопатка :Д като мен. Ама много не го мисля това, гадното наистина идва когато се правиш че ти пука. По този начин едно, че си играеш с чувствата на другия второ, че някак нищо не истинско и някак всичко си губи смисъла.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2e397cab63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Грозните са социопатите, които ти описваш. Красивите хора умеят да обичат истински.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7ec3bdf4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Отговорът е изключително прост, не си попаднал на правилната и не тръгваш с някоя, защото вече имаш чувства, а тръгваш, за да правите секс. Е, като базираш някакви отношения само на секс, колко далеч мислиш, че ще стигнете? Така че напълно нормално, че след раздяла, не чувстваш нищо. Дори да ги наричаш приятелки, вашите отношения са чисто сексуални, нищо повече. Това не значи, че няма да срещнеш правилната някой ден. Но като я срещнеш, ще се държиш по стария начин. тя ще те напусне и тогава 'желанието' ти да не си безчувствен ще е изпълнено. Пф, занимаваш се с глупости. Или казвай открито, че искаш само секс или бъди сериозен и поемай отговорност за да градиш връзка. Просто това, което се иска от теб е да изясниш на отсрещния човек, какво искаш.
А и друга истина, номер 2 я е написал.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3b60554889
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   След като ти пука, че е възможно да си социопат, значи проявяваш съвест и чувство на вина( макар и не силно), а това означава, че не си безнадежден случай. казваш, че жените си падат по социопати-не, грешиш, падат си по образа, който социопатът изгражда за себе си, и а след като това е нещо сътворено, а не реално, то е като приказка( образа), т. е. пили и яли 3 дни и били щастливи до края на дните си. Но ако позволиш твоята истинска същност да се види( ако действително си социопат), сори, но няма да те търпят дълго. Дори да ти харесва това, че не ти пука, резултатът винаги е само един-тотална самота. Била съм с типичен социопат и мога да ти кажа, че само жена с коефициент на интелигентност доста под минималния не би могла да прозре истинската ти същност. Тук вече говорим за инстинкт за самосъхранение. Но, както ти казах в началото- не мисля, че си истински социопат, просто ти трябват по-силни "дразнители", за да се отключи човешкото в теб.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2e7cebda2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Здравей! Сякаш аз съм писала едната част - не се влюбвам като другите, привързвам се по - скоро. Раздяла с мъж изобщо не бих я отчела като драма. Специално за психолозите ще поясня, че дори знам защо - дете съм на прекрасна майка без самочувствие обаче и на баща - абсолютно говедо, който накрая я напусна... Това я съсипа, предполагам съм решила, че на мен подобно нещо никой и никога няма да ми причини. Обаче за емоции - радост, тъга, веселост - всичко това го изпитвам, радвам се на живота. Истинската ми любов се оказаха децата, сякаш само за тях сърцето ми е отворено изцяло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9d4eb0cf49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Поредният прекарал детството и юношеството си в компютърните игри младеж. Прочети малко характеристики от психолози на именно такива деца и младежи и ще откриеш себе си. Човек, за когото нищо не е наистина, всичко е на ужким, някой пада, отпада, умира- веднага друг идва на мястото му, какви истински чувства, каква любов, какви емоции? Смъртта и живота нямат стойност извън едната игра, хората са просто участници, а ти страничен наблюдател...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: caf5df3007
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Жените търсят 2 различни вида мъже в живота си - силен и водещ мъжкар за разплод и по-слаб и контролируем мъж да помага за отглеждане на поколението. Цивилзиацията налага обаче жените да търсят тези две групи от противоречиви качества в един мъж и често остават недоволни, но правят компромиси. Това е резултат от биологията на жената - когато жената е в овулация търси секс със силен мъжкар, а когато не е - търси добро момче да я закриля и обича. Възможно е за един мъж да съчетава тези качества, макар и трудно.

Социопатията(психопатията) е едно от качествата в т. нар. Тъмна триада (Dark Triad) заедно с макиавелизма(да използваш другите за лични цели) и нарцисизма (да си самовлюбен), които са много привлекателни за жените, именно защото показват, че мъжът е от силните, на които не им пука и които определят правилата. Привлекателни обаче само до ниво "секс". След това жената вече търси по-добро момче.

п. п. потърсете за Dark Triad в гугъл.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c12bdb69ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Здравейте на всички, прочетох коментарите. Някои от тях бяха доста интересни.
Това, което ми направи по - специално впечатление в текста на автора е следното:
" Не толкова физическа изневяра, колкото това че обичам да се виждам с жени, които са по-умни от приятелката ми да кажем, но по определени причини не мога да бъда с тях за нещо повече от кафе (вечеря) и евентуално секс... "

Тук авторът ясно си е казал, осъзнал си е сам, какъв тип жена иска за приятелка/гадже, но поради ред причини не се чувства достатъчно достоен за такъв тип жени(освен за сексуален контакт, както той казва), няма самочувствието да изгради по - дълбоки отношения с тези жени, не чувства увереност пред тях.. ("но по определени причини не мога да бъда с тях" - би било добре да напише нещо повече за тези причини, така само гадаем). За това връзките му са с по - първичен тип жени, които го задоволяват само физически, но не и емоционално, защото просто не са негов тип..

/Ще ми е интересно да прочета по - подробен анализ точно на това изречение на автора, защото мисля, че от тук трябва да тръгне за да се почувства по - добре. /

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e7ec2482a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Без да чета коментарите - директно на въпроса.
Защо? Защото във всяка жена (е, предполагам си има изключения) има развит майчински инстикт. Той я кара да се грижи, да обича и да възпитава ценности у другия.
Когато една жена види "социопат" (или "лошо момче") в нея се включва една лампичка - той има нужда от мен, за да го науча да обича, за да му покажа, че е нещастен.
Обикновено обаче това, че на мъжа не му пука за тези грижи, въпреки че се чувства с погалено его, поласкан и про. ги кара да се привързват. Това привързване и невъзможността да се справят с мисията, която са си поставили, ги кара да се обсебват - което води до страдание.

Такива като теб аз ги наричам енергийни вампири.
Ако наистина искаш да се промениш - остани сам! Самотата е нещо много полезно и градивно за личността и душевния конфорт.

Но желанието за промяна при такива от твоята порода е също само на повърхността, то е просто още една суетна поза, с която да си привлекат следващата порция енергия.

Обикновено в живота на такива хора се случва в по-късен етап нещо ужасно болезнено, което малко по малко отваря очите им или пък съвсем ги съсипва и озлобява. Стават подчертано цинични и остават сами!

Това е моето мнение. Успех, приятел!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5dba227bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Напротив, жените не обичат социопати. научете какво е това.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 19e29f1341
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Аз се питам такъв мъж какво може да работи освен охрана или полицай щото в тия в среди са такива...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ec9984a10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   към номер 41: Доста е ограничено изказването ти. Бих казала абсолютно ограничено! Такива мъже можеш да срещнеш навсякъде.. Тъпо е да си правиш статистики на "своя глава", само според твоите си виждания.. Страшно глупаво е да категоризираш разни хора според това с какво се занимават, според това с какво си изкрават хляба.. Няма нищо по - жалко от ограничеността!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 704081e910
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Най-обичам като някой лаик тръгне да слага диагнози на себе си или на другите. Преди да се диагностицираш, иди на психиатър, само той има право да слага такива диагнози (не препоръчвам психолог, защото може да не е запознат с видовете личностни разстройства, пък и май вече всички станахте страшни "психолози").

Да, описаното поведение напомня на антисоциално личностно разстройство, но признаците не са достатъчни. Има доста безсъвестни лекета, които не са психично анормални.

Така че виж психиатър. А останалите - не се опитвайте да философствате какво е психопат, какво е социопат, сладурчета мои, благодаря :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eb21a2da0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Когато бях ученичка изживях една силна и страхотна любов. Той ме предаде. Бяхме заедно цели 5 години. Накрая той тръгна с най-добрата ми приятелка. Много трудно го преодолях. Тогава се зарекох - ще се омъжа за човек, който безумно ме обича, но аз просто харесвам и нищо повече. И го направих. От тогава нямам емоции - не плача, няма тръпка, нищо не ме прави щастлива. Всеки празник ми е като всеки делник - обикновен ден. Хората ме харесват - усмихната и лъчезарна съм, силна и непоколебима - дори много ми се възхищават. Но емоцията - загубих я някъде....
Наскоро се запознах с един човек и нещо започна да ми трепва пак. Това, което умишлено оставих преди 20 години и никога не съм търсила повече... Разбрах, че нещо ми е липсвало едва, когато се сблъсках с него...
Мисля, че и ти си имал някакъв срив преди време и макар да не го осъзнаваш, подсъзнателно се опитваш да се предпазиш от нараняване в емоционален план... А връзките, които си създаваш са за да намериш отново човек до себе си... Само смятам, че грешиш като ги продължаваш толкова дълго... Тръпката се усеща в първата минута, в първата секунда дори - няма ли я, просто продължи. И не се терзай, че не се е получило. Рано или късно любовта сама ще те намери със всичките си емоции:) Желая ти успех!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1ea50e5851
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Браво бе, 44, ето така се създават неуравновесени хора с дефицитна мотивация...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f5b5543e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Към автора на темата : Не мисля, че си социопат. Фактът, че си написал това и търсиш някакво решение, говори за една заинтересованост от твоя страна. Мислиш си явно, че има някаква грешка в теб, което е неприсъщо за един социопат. Мога само да предположа, че не знаеш какво е да изпитваш емоции и чувства, защото не си изпаднал в ситуация, която да те подтикне към това.

Съвет към автора : Спри да си търсиш извинения и оправдания за своето поведение. Просто бъди себе си.

Послепис : Всичко написано по-горе може да бъде игнорирано, ако приемем, че и аз съм социопат.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ff1904703f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Здравей, историята ти ми се стори интересна :) Но ми направи впечатление нещо:
"Това има ли нещо общо с думата социопат, или има друг термин дето ми подхожда повече? " Незнам защо искаш да даваш подобни определения за себе си или някой друг да го прави. Май си бил нараняван в миналото и ти се струва нормално и сега да си или ти да нараняваш. Замисли се повече над това какъв искаш да станеш и ще си с една крачка по-близо до него. :)
"Предполагам има хора сред вас, които повече разбират, но искам да се науча пак да обичам и да изпитвам нормалните човешки емоции. " Ти изпитваш нормални човешки емоции и това, че си задаваш подобни въпроси, те прави човек... по-скоро осъзнат човек!
1. Разбираш грешките си.
2. Знаеш какъв искаш да бъдеш.
3. Остана само КАК да го постигнеш?
Еми един съвет от мен - стъпка по стъпка :) Изразявай себе си точно така както искаш да го правиш. Ако искаш да направиш нещо мило, любезно - направи го. Постави се на мястото на другия и как би го накарал да изпита приятна емоция и да се усмихне. Сигурна съм, че и за теб някой го прави само трябва да се научиш да го забелязваш. :)
И последното нещо, което искам да ти кажа, е че жените не харесват социопати, просто се влюбват в грешния човек.
И щом е не толкова физическата изневчра, която прявиш, значи имаш връзки с неподходящото момиче, срещаи се с по-умни и възпитани момичета, но само гледай да не ги нараниш. И те като теб са били наранявани и смяташ ли, че им трябва още? Мисли за думите и действията си, защото имат поредица от последствия, някои от които необратими. :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1ae5373843
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   И аз съм асоциален, но го крия. Правя се на весел, забавен, свободно комуникиращ човек, но всъщост дълбоко в себе си съм един самотен, тъжен и много тих човек. Преди показвах, това което съм. Тоест темерут, който не го интересуват другите. След едно момиче, което ме направи за 5 стотинки нещата се обърнаха на 180 градуса. Станах такъв, какъвто се описах в началото - изключтелно жизнен, нахален, говорещ глупости през цялото време индивид, но това е само когато съм пред хора. Прибера ли се или остана ли сам "старото ми аз" се връща. Започвам да се плаша, защото това, че прикривам същността си и "смяната на лицата" няма да доведе до нищо хубаво. Предполагам, че при мен така е избила болката от съответното момиче. Нещо като клоун съм. Рисувам си маската, заблуждавам другите, но всъщност си оставам човека дълбоко затворен в себе си. Друг факт е, че преживях предателства на приятели и ужасните взаимоотношения на родителите ми, които продължават и до ден днешен. Явно цялата тази пумия е избила под формата на фалшиво лице, което прикрива истинското, но защо нямам идея. Вероятно и ти приятелю, си преживял нещо доста долно, за да те превърне в това, което си. Бих казал, че не е и чак толкова лошо. Да не ти пука те прави по-производителен, по-амбициран. Такива хора успяват. Отделно никой не ти казва какво да правиш - гледам колежки и колеги са като домашни любимци, ако не звъннат, не купят или не кажат нещо на "любимия" света свършва. А така като знаеш, че на никого не му пука за теб и на теб ти става по-лесно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 362659be1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Ооо да, нямаш нищо общо със социопатите - те избягват и двата пола, а терминът който ти подходжда повече е "комплексар" ;)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 18a003dbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Съгласна съм с 50, ти не си социопат, просто разоюарошан юошек, с определени проблеми. Социопатът се ражда такъв, той не се самоанализира, той просто прави само това, което е ок за него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: f9a147c4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Защото са тъпи патки.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 73c043ab88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Историята ти е стара, но аз все пак ще коментирам.
Прекалено много се обясняваш, а и така като гледам май-май повечето не разбират какво казваш.
Аз лично бих искала да съм безчувствена точно като теб (завиждам ти ;) ) Защото.. хората просто те нараняват.. дори не осъзнават, че го правят, а това боли.. Бъди си такъв какъвто си и не се променяй.. Защото любовта е много силно нещо, а след нея идва и болката, която в доста случаи може и да те съсипе..

е минали са 2 години от историята ти.. интересно ми е как си се развил през последните 2 години и какво е станало с теб...

-С :))

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker