Разкъсвам се на две - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разкъсвам се на две
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2680 пъти
Здравейте!
Скоро попаднах на този сайт и сред толкова много истории реших и аз да ви споделя моята. Надявам се да ми дадете разумен съвет какво да правя.

На 24 години съм и имам сериозен приятел от 2 години. Той ме обича безумно и прави всичко за мен. Личи си в поведението му, жестовете и изобщо винаги се старае да ми покаже колко много държи на мен и че иска да прекараме живота си заедно.
Аз също си го обичам адски много, до такава степен съм свикнала да съм с него, че не мога да си представя да сме разделени.

Той все още е студент, предстои му завършване по много просперираща и търсена специалност. Знам че ако остана с него никога няма да мизерувам и ще се движа само и единствено напред. Той е изключително умен, упорит и винаги постига целите си. Мога да кажа, че олицетворява моята представа за идеалния мъж (колкото и нескромно да звучи). Естествено си има и своите недостатъци както всеки човек - някои неща са съвсем дребни и ще ги преживея, но това което най-много ме дразни е че често мисленето му не е достатъчно зряло, на моменти се държи като дете, в повечето случаи си седим само вкъщи, той не обича много да излиза.
А на мен ми се обикаля, ходи ми се по екскурзийки... и разни други места.

Понякога връзката ни е прекалено еднообразна и скучна. Няма ясна представа какво иска от живота и какви са целите му. Прекалено много разчита на родителите си и знае че те винаги ще са до него и ще му помагат както морално, така и финансово (в което всъщност няма нищо лошо). А аз имам нужда от зряло мислещ мъж, отговорен, със стабилна професия и здраво стъпил на земята. Всъщност и познавам такъв човек.
Точно в това и произлиза моя проблем.

Познаваме се от около 6-7 години и до ден днешен поддържаме чисто и само приятелски отношения. От моя страна е така, но от негова не. Още преди около 2 години той ми призна, че чувствата му към мен не са само приятелски, а че ме харесва като нещо повече. Макар че тогава бях необвързана, не исках да го залъгвам и бях откровена с него. Дадох му да разбере, че за мен той е само и единствено приятел и да не се надява на нищо повече. Въпреки това продължихме да се виждаме и да излизаме понякога. Дори и не толкова често, за толкова години той е един от малкото хора, който остана с мен и не ме предаде. Затова и държа изключително много на него. От тогава насам не сме говорили на тази тема и макар и да си излизаме заедно, било то само и на кафе, аз зная че той все още се надява.

Понякога се чувствам гузна, мислейки че го залъгвам, но не искам да го загубя. Той е един специален за мен човек. А и от около година започнах да гледам на по-различен начин на него, той се промени, завърши образованието си и сега има много добра професия. Устроен е, има си собствено жилище, но му липсва половинката. И това много го измъчва. Иска да създаде семейство, да има деца и т.н. Точно това което искам и аз. Чувствам, че вече съм готова и искам да се омъжа, да създам семейство и да имам деца. Но сегашния ми приятел още е далеч от подобни мисли (или поне не сме говорили за това).

Много пъти съм се замисляла за това, че другия допълва качествата, които липсват на сегашния ми приятел. Между другото той знае за приятелството ни и затова как ме възприема и ужасно ме ревнува. Обичам го много и не искам да го изоставя, но от друга страна се разкъсвам заради другия, който също не ми е безразличен. Много съм объркана и не знам какво да правя. Моля ви, дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6f1c888e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудна работа е да се дава съвет тук. Не мога само по думи да преценя кой какъв е. Това трябва ти да направиш. Мога обаче да ти кажа, че е по-добре да не обръщаш внимание на материалната страна на кандидатите. Не понзавам човек, който е щастлив, само защото другия до него е стабилен в това отношение.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 58ea6df719
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 e как да не обръща внимание на матриалната страна, като това е най-важното, което я привлича... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 43e2e0ef0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: Номер 2 - материалната страна и финансовото състояние на човек никога не са били водещ приоритет за мен!!! Даже напротив - дори и не мога да си представя да съм с някой само заради парите. Но също така няма и как да отречем, че в трудното време в което живеем, те са много важен елемент. Защото както има един израз "когато мизерията почука на вратата, любовта излиза през прозореца. " Съгласи се, че никоя жена не иска до себе си неудачник, който едва връзва двата края. Бих искала да осигуря един добър стандарт на децата си някой ден, както всяка една нормална майка. Не са най-важното, но са необходимост. Факт! И не можеш да ме виниш за това! А иначе и двамата ми "кандидати" са и много свестни и като характери и ми допадат и емоционално.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 58ea6df719
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   защо ли и аз не съм мислила така, когато съм била на 24... ти си знаеш мила.... и далеч съм от мисълта да виня някого за начина по който му харесва да живее.... животът е твърде кратък и да бъде труден не е нужно.... Поздрави.. ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 435c6419cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   пълна материалистка!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 82401d8656
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, Зара, пак ни среща съдбата.

От 1: не те съдя за това, повярвай ми. Аз споделям напълно мнението ти в 3. Но просто се постарай да не мислиш за това кой от двамата би те завел на екскурзийка или друго място. Обърни се към характера им, как се държат с теб, как си представяш бъдеще с тях. После се обърни към себе си и анализирай това, нищо друго.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5917817b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хаха нема такъв виц.. аз го обичам ама.. леле не не я ти вземи порасни преди да си търсиш съпруг, защото сега май си избираш банкова сметка... ужас.. ;xx

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 58ea6df719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1-7....''съдбата ''звучи много сериозно,по-скоро''сподели нет'' Поздрави....ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f2679302a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към авторката - Напълно те разбирам! Искаш да си осигуриш нормален и спокоен живот, мъж, който ще бъде до теб винаги, не искаш да живеете в мизерия, искаш да споделяш всички хубави моменти с него, да излизате, да се забавлявате, все пак тези години няма да се върнат повече.
Моят мъж е също по - домошар човек, така да го кажа. Аз умирам да излизам и да се забавляваме, докато той е много ревнив и ми се скапва настроението и в повечето случаи си седим вкъщи. Имах същата дилема, само дето между нас не седеше трети човек. Искам да ти кажа 1 - Ако този човек те обича такава, каквато си не го оставяй, защото в този момент си се почувствала така, на мен ми трябваше година да изляза от тази депресия... И накрая си дадох сметка - по-добре с човек, който ще ме обича, уважава и подкрепя цял живот.. отколкото да се залъгвам с нещо друго, което никак няма да е сигурно.
Замисли се, какво искаш и си представи за секунда живота си без половинката ти.... Този друг човек.. би ли могъл да го замести изцяло? Защото ако не може - сама се сещаш :) Пожелавам ти успех :)) И пиши, какво се случва :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker