Признание чрез поема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Признание чрез поема?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2854 пъти
Здравейте.

Реших да ви попитам за една идея, която ми се върти в главата. Става въпрос за признание на чувства към момиче чрез поема.

Нямам опит в областта (признанията), и съм адски неуверен в действията си. Мога обаче да пиша, чисто и просто ми се получава. И не става въпрос за поема на български, а на английски. Та, понеже съм неуверен и несигурен в другите действия, това ми се струва подходящо. От една страна се избягва прекият контакт, който ме тревожи, но от друга е някак ... странно/прекалено/шантаво

Интересно ще ми е да чуя от дамите и господата дали биха харесали подобен подход, ако някой го приложи на тях? Изобщо, подобни романтики относно признание на чувства (за първи път) добре ли се възприемат? Добра идея ли е като цяло романтиката в този случай, или да преглъщам и да се мъча с "право куме в очи"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3d2181837f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако момичето е от онея разглезени капризни и надути "кифли" можеби ще ти се исмее ако не си от тея "готините", но пък повечето момичета дори лично аз много бих се зарадвала на такова писмно и дори ще остана с впечетление че не си като останалите момчета ами си по различен и че ти си момчето за мен! Защото истената е че много рядко се срещат момчета който искат да покажат любовта (привързеноста си) към момичето чрез писмо.. било то песен, поема, стих или нещо такова..
Това е моето мнение и според мен идеята ти не е зле дори е много хубава.. и аз обичам да пиша и имам няколко мой лично измислени песни повечето са романтика и чесно казанно много се гордея със себе си! но на последак нещо римите не се забиват.. ;дд.. Океи късмет и не се отказвай от идеята много е добра, дано и на момичето ти да и хареса.
Момиче на 15.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 689cb2f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   директно в очите с поемата ама на български... Кво е това, ами ако момата не разбере, че поемата е написана специално за нея, няма ли да се почувстваш неловко и още по-зле от сега. Действай смело, ще ти се отрази добре на самочувствието дори да те отреже важното е че си опитал. Пък и никой не те кара да го правиш на всеслушание, дискретно на саме и в очи-ето това е романтично

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 12104595e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И какво му е на българския език? Не го владееш в достатъчна степен ли или тя е англоговоряща?
Ето ти нещо на готово от мен, покорило не едно и две женски сърца:

В твоя сън
==========

Той ще дойде в съня ти на сребърен кон,
за да вдъхне живот на мечтите -
с огнен меч ще разчупи окови, бетон,
ще ти върне усмивката в дните.

Ще те вземе със него във чудни земи,
дето греят във слънце и злато.
Ще се радваш на обич и хубави дни
и ще си по човешки богата.

Ала вместо да чакаш години неред
се огледай край теб - погледни ме...
Не стои ли сега този рицар пред теб
и не шепне ли твоето име?

/името й... /

Вместо "години наред" в последния куплет можеш да сложиш "ти нощи наред" в зависимост колко спешна е работата :)

Хайде със здраве и успех в свалката! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b00f41b01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Идеята е добра според мен, само ако момичето е способно да оцени подобен жест. И аз пиша текстове за рап и съм писал текстове за момиче. Определено има по голям ефект ако го изпълняваш с гласа си от колкото ако го чете, но всичко все пак си зависи от човека.

П. П. И един съвет - ако тя е българка го пиши на Български, тъй като човек е по склонен да възпрема и преживява текстове които чете на родния си език, независимо колко добре знае чуждия ;)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6a71efee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако някой си беше признал чувствата към мен с нещо на английски няма да си направя труда да го прочета. Ама да речем, че това си ми е родния език (ако го прочета) ще се направя на ударена и ще кажа "Не си падам по литературата". Като някое момче е решило да си признава чувствата не искам да го направи, така че аз да трябва да гадая по някакви поеми и т. н.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a812285f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   зависи от момичето, но най-добре по втория начин

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a3a9c15136
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да по-добре е да е на български ако момичето е българка. Аз писах едно стихче признание на първото гадже и след известно време станахме гаджета. Не знам дали стихчето или нещо друго беше причината. Но той го хареса, хареса и мен, но после след 4 години се разделихме. Пробвай, хубава идея е. Дано имаш успех.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19b343b8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ето го моя духовен брат:). И аз така като теб се обясних на момиче, с едни от най-красивите описания на едни от най-великите поети и резултата? Гледаше ме тъпо и нищо не разбра. После след време по същия начин на друго момиче, тя така се изчерви, че се опита да се обърне и точно там я прегърнах и просто всичко беше от перфектно по-перфектно. Още съм с нея, така както си и мечтах. Впрочем първото момиче в последствие доста търсеше контакти с мен, но така е било речено да стане и намерих човека си. Мога да ти кажа-ако кажеш точните думи на точното момиче, нежни, красиви и тя ги разбере-намерил си съкровището си, да си я пазиш и гушкаш и да не спираш с красивите думи. Поне при мене всяка вечер е така, нежност, красиви думи, гушкане, секс(понякога без секс), но е прекрасно. Ако ги кажеш на неподходящо момиче, да я наречем кифла можеш да бъдеш дори подигран, такива момичета се печелят по следния начин-купуваш им чашка водка, после още една, бутваш ги към тях и са твои, което е за мене поне ужасно гнусно и прекалено ниско стъпало. Търси човека в нея и ако харесаш вътрешното в нея-тогава си излей душицата. Аз винаги съм казвал, че ако хвърляш бисери на прасетата те няма да оценят стойността им, прасетата си разбират от ярма и трици

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2c595b3ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Съгласна съм с коментарите, че е по-добре да е на български. Не само за това, че човек преживява по-добре текст на роден език, ами и си е до уважение на езика...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 52fdb47fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, тия работи ги правеха момчетата в 5-ти клас, вече си голям, вземи като истински мъж се изправи пред мадамата... по - ще го оцени... Става въпрос за истински чувства, а не за детинщини...

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8fa09494ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря ви за коментарите.

Специално към 1: радостен съм, че си на 15 години, а би оценила подобно нещо. Признавам, не очаквах точно човек в тийн възрастта да сподели, че това ще й хареса. Благодаря.

Тя не е кифла, а именно от типа хора, които ценят подобни неща. Интелигентна и ерудирана е. Не бих си правил труда иначе, а мисля, че поне толкова мога да разчитам хората. Още повече, че я познавам от известно време, и ми се струва, че си пада по романтика. Тук малко се и самонавивам де, тъй като си признах вече, че директните действия ще ми бъдат трудни. Не се чувствам уверен и сигурно ще се получи доста неловко. Да не говорим, че прекият контакт трябва да стане насаме, което от своя страна означава среща насаме, тъй като не сме ученици и... ох, разбирате.

Просто смятам, че така ще покажа себе си, като в същото време се докосна до странта, която най-много харесвам у нея.

Тя е от България, но поемата я мислех на английски, защото там ми се получават по-добре нещата. По принцип, няма да има проблем с разбирането, тя владее езика перфектно. В такъв случай, ще има ли значение, че не е български?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker