Обичам го, а се държа ужасно с него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам го, а се държа ужасно с него
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 6935 пъти
Никоя жена не би си признала пред приятелки, приятел, че има недостатъци, затова аз го правя вортуално. Имам нужда да споделя, да поговоря с някой за това, макар и не лице в лице. Имам ужасен характер, смятам и, че съм ужасен човек.

Имам сериозен приятел, аз съм на 24, а той с 2 г. по-голям. Той е страхотен човек, усмихнат и позитивен, а аз съм била и съм едиснтвената жена в живота му. Прави жестове за мен, купува цветя, подаръчета. Има си хубава професия и образование, а заплатата му е 3 пъти колкото моята, която е уж прилична. Нито пие, нито пуши, не повишава глас, нежен, внимателен, добър... И? Постоянно му правя сцени.

Аз съм красива и атрактивна, без надценяване, но е така. Като тийнейджърка, а и по-малка баща ми ни тормозеше в нас, беше алкохолик, пушеше като комин, прахосваше пари и тормозеше психически и физически майка, мене и сестра ми. Изпълних се с озлобление към мъжете. После попадах на мъже търсещи само секс, още повече се озлобих към тях. Последния ми приятел преди сегашния дори ме биеше.

Преди 2 години срещнах това момче с което съм сега. Влюбих се, получавам невероятно отношение, а какво правя? Отвътре ми идва да му правя сцени. Крещя му без причина, обвинявам го в несъществуващи изобщо изневери, знам, че е невинен, но просто искам да се карам с него. Искам да го поунижа, защо? Не знам:(. Може би защото досега не получавах истинска любов, мъжете барабар с баща ми ме мачкаха и сега си го изкарвам на доброто момче, защото знам, че ме обича, ще преглътне, няма да отвърне.

Преди месец се наложи да пътувам до друг град. Настоях да ме закара с колата, въпреки, че знаех, че няма как да стане, служебно е ангажиран, но исках някак си да му го натрия на носа, че ми е отказал. Случката прерастна в припирня в която аз се нацупих и сумтях, а той въпреки, че мълчеше накрая отвърна, че макар и да искал не можел все да ми върви след гъза. Стана си и излезе. Отидах с влак и се върнах с влак, чакаше ме на гарата с цветенца.

Слизайки го видях(то не ме видя), че се засича с наша приятелка и й помага да си качи багажа, а аз се ядосах, че се занимава с нея. Да, лудост, нали? Тъпо, идиотско... хванаха си нещата и в тъплата се изнизах, хванах си такси и в нас, изключих си телефона и го оставих 2 часа да се лута на гарата, той ми звънял, телефона изключен, уплашил се, звънял на сума ти познати в другия град....

Прибра се, видя ме, прегърна ме, целуна ме... после се дръпна и каза, че въпреки всичко което изпитва, това ми било за последно. Още един такъв номер и си заминавал, бил откачил от страх... Знам, че е прав, знам, че правя глупости и, че гледам да си изкарам на него всичката натрупана ненавист, а точно той най-малко го заслужава. Мисля, че ще бъркам още и ще го загубя, а го обичам и не искам това. Не съм говорила с него за тези проблеми, не знам дали е добра идея да му ги споделям, с приятелки също-страх ме е от това, че усещайки несигурнсот в мен ще го искат за себе си, той и без това е популярен сред тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5cdd46830e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами... това, което ще кажа относно историята ти, която прочетох е, че ти определено не обичаш този човек и по-добре го остави да намери щастието си с някоя жена, която ще го оцени. Ти определено не го заслужаваш!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3dd45956dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не си добре... плюс това не заслужаваш момчето до себе си, не знам как те търпи. Или си оправи отношението, или го остави и не му трови живота. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ca68688574
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ох, мила, виждам и себе си до някъде в тази история. Според мен се държиш така защото ти минават номерата. Поне при мен е така. Не знам защо го правя. Понякога дори, когато съм сама седя и плача и се чувствам ужасно. Може би просто нещо не те удовлетворява напълно в този човек. Не че той е лош или нещо подобно. Но според мен не го обичаш истински, а по-скоро се самоубеждаваш, че т р я б в а да го обичаш, защото е добър, различен. Помисли си добре дали пред него и най-вече пред себе си, си искрена в чувствата си.
А проблема може и да е в егото. Поне при мен е така. И двете страдаме от свръх его, искаме едва ли не да обсебим целия свят на човека до нас. Съдя по случката, която си разказала с влака. Аз също съм полудявала от подобни неща. Малко по малко започнах да се контролирам, поне да не избухвам пред него, но от вътре се изяждам и е много гадно, ужасно направо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9a9a999589
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип децата израстнали с лош и безотговорен баща имат 2 изхода. Да повторят грешките на родителите си, в твоя случай както майка си, да се обвържеш с подобен човек или да търсиш пълната негова противоположност.
Ти си намерила противоположността, но според мен подсъзнателно искаш да намериш някой подобен на баща ти. Звучи малоумно, но е често срещан психологически факт.
Това поставя бариера в съзнанието ти и пречи да бъдеш щастлива с този човек, който иска да те направи такава.
Просто си мислиш, че обичаш добрите момчета, но всъщност ти се иска да потърсиш лошо такова.
Малка грешка и от страна на приятеля ти, който е позволил да му се качиш на главата.
Разрешението го има в първите изречения от поста ми. Човек иска това което няма, но не се замисля кое е полезно за него. Особено ние жените действаме изключително емоционално в повечето случаи.
Според мен или трябва да минете на друго ниво с твоя приятел - да живеете заедно, дете или нещо такова или след време да се разделите (при някакъв по-голям срив в отношенията или евентуална изневяра най-вероятно от твоя страна).
Ти избираш. Важното е да се стараеш да се опознаеш, за да не съжаляваш после за избора си.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8cd46b7999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   благородно май ти завиждам а реакциите ти отдавам на отношението на мъжете в детството ти подсъзнателно ти сега си връщаш за униженията на баща ти и другите мъже в живота ти и все пак знай че когато обичаш е редно да даваш любов защото ще го осъзнаеш кагато да не дава господ загубиш това момче /мъж/ а защо трябва да става така за да ти се покаже че те обича истински

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d39da244d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Права си:не говори с приятелки, и не споделяй, тука е достатъчно... и ти си достатъчно умна, и знаеш отговора;такава си, заради детството си, и знаеш, че ще го изгубиш... само не повтаряй грешките си... а дали е възможно... съмнявам се... струва ми се, че за да бъдеш щастлива трбва да изневериш на себе си, дори да звучи нелогично... успех.... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 36d1cd9f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да ти кажа разбирам те напълно, защото и аз имам горе долу сходната съдба с теб. И при мен имаше тормоз от баща ми и брат ми донякъде и събрах доста озлобление към мъжете. После и срещнах няколко такива индивида, скапани с една дума и положението се задълбочи. И аз колкото и да се старая и да си казвам, че ще се държа добре със следващия, в един момент не се сдържам и започвам да се държа отвратително. Не знам какво да ти кажа, лично при мен просто не съм видяла един пример за свестен мъж и смятам, че всички са такива и започвам подсъзнателно дори да си отмъщавам на всички мъже, които срещам. Не знам но аз вече приключих с това и реших да нямам връзка, защото не мога да го преодолея. Последния път срещнах човек, който се държа добре с мен, но аз пак започнах да се държа гадно и всичко приключи, а не смятам че той го заслужаваше но е по-силно от мен. Не знам какъв съвет да ти дам, защото ако си като мен, то в един момент избухваш и не можеш да се контролираш. Освен да направиш съзнателно усилие, да се сдържаш, защото свестни момчета рядко се срещат. Аз те съветвам да поговориш с него за миналото ти, след като е добър мисля че ще те подкрепи и ще ти помогне да преодолееш нещата. След като не те е изоставил след тази случка с влака, мисля че много държи на теб. Сподели му. Защото много хора си мислят, че си лош по природа, а то е че си наранен. Като му обясниш, ще гледа по друг начин на теб, иначе в най скоро време може да те зареже и после само ще съжаляваш и още повече ще се озлобиш. Така че не си изпускай този шанс, това ми е съвета и се опитай с този човек да преодолееш травмите от миналото. Аз не можах да срещна някой който ще ме разбере, но ти имаш този шанс така че не го изпускай.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7a35d915b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Момиче абстрахирай се от всичко, отиди на психоаналетик, психолог и аз не зная на какъв да отидеш. Така и аз загубих една любов и сега като съм се поучил от грешките си, гледам да не ревнувам, да не правя сканадали със следващата ми любов. Всичко зависи от теб, но аз мисля, че обсебваш човека до себе си и си обсебена в/у него. Поработи в/у себе си ако не искаш да го загубиш. Помогни си сама, та и Господ да ти помогне както се казва.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 56ccfe48a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нямаш представа колко добре ми е познато това. Същата съм. Причината за това ми държание до някаква степен е в родителите ми, защото не искаха да излизам и да се срещам с момчета до 17годиншна, а другата причина е, че не съм свикнала да ме харесват. Няма значение от пола, просто не съм свикнала да ме харесват, и правя всичко възможно да не ме харесват. Звучи тъпо, но това не мога да го контролирам. Ако си така... иди на психолог. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 56ccfe48a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди малко писах коментар, не знам кога ще го публикуват, но сега видях, че си била тормозена от баща си. Мила... според мен наистина иди на психолог, защото в момента държанието ти към мъжете е такова, защото си НАПЛАШЕНА. Няма никаква друга причина, това твоето е страх.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c1fb86dd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ако говоря с него знам какво ще се получи-ще тръгне на ме гушка, успокоява и сигурно ще търси психолозите повече и от мене. Той знае, че баща ми ме е тормозил, не искам да ме мисли за луда, не съм луда! Искам да се отърся и да бъдем щастливи. Знам, че самия факт, че не ме е оставил още е доказателство, че ме обича и всичките жестове-цветя, мили думи, подаръчета, ласки са доказателство, че държи на мене. Изобщо не търся другите мъже, тези като баща ми, боклуци, но не знаете какво е да ви бият, пиян и озверял, бие 3 жени и хич не си поплюва. Междудругото, баща ми беше чудесен приятел с моя бивш, който ми посягаше и като се разделихме и баща ми ме удари. Сегашното ми момче като се видяха с баща ми сякаш се видяха кръвни врагове, още първия ден! Не знам как го разбра само с поглед, а след това без да има друга информация(за боищата)каза, че баща ми не е хубав човек и не иска да се сближават. Той беше и единствения който му се опълчи, взе ме да живея при него където съм и досега. Баща ми ми звънеше да ме заплашва мене и него поне 3 месеца в началото, много бях уплашена, не исках и той да излиза. Веднъж пак шок от обаждане и заплахи, момчето ми отиде у нас, аз недей, недей, баща ми е такъв онакъв, той каза-ясен ми е. Отишъл, почнал да го псува и да блъска вратата с ритници и юмруци, баща ми се скрил в една от стаите и се заключил каза майка ми, от тогава не ме е тормозил, не съм го и виждала. Просто искам да спра да правя тези номера, той ми каза-не отразявам цупенето ти(харесвал ме ядосана хах), не отразявам и като викаш, но когато се притеснявам за теб-отразявам. Каза ми-такива номера за последно, вадела съм му душата. Не искам да го губя, обичам го, давам му любов, но не знам откъде ми идва това желание да бъда хем добра, хем лоша. Знам, че ако не ме обичаше отдавна да е обърнал внимание на жените, които го набикалят и му се лигавят, повечето мои приятелки разбира се, познаващи ми отлично проблемите. Затова може би се разгневих много на онази сцена как качва багажите на онази, а тя го гледа с кравешки поглед и му се лигави... Тя да, но моето момче разбира това като акт на джентълменство, нищо повече, а пък аз просто реагирам на това, че тя флиртува с него. Криворазбрана ревност.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 55470940c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам те много добре. Не съм имала твоето тежко детство и не мога да взема отношение в каква степен причината за държанието ти е в баща ти. Сигурно си има отражение, не споря. Според мен се опитваш да владееш ситуациите покрай себе си и да показваш надмощие, налагайки се над половинката си и разигравайки сцени. Както аз дефинирам това състояние-демоните бушуват в мен и аз не знам защо. Нещо отвътре те кара да го правиш. Повярвай ми, трябва да промениш това в себе си, защото всяко нещо си има граници и твоя човек няма да търпи вечно. Любов, любов, ама като издевателстват над тебе не става. Вярно, мъжете обичаш да ги командваш, да ги въртиш на пръста си, но това твоето ми се струва извън нормалните граници. Като съвет мога да ти кажа следното: постави се на негово място, как би се чувствала ти, ако той се държи така с теб, опитай се да се погледнеш отстрани как изглеждаш в момент, в който се държиш с него като с животно ( извини ме за израза), дай си ясна преценка наистина как би реагирала ти, ако видиш острани някоя жена да се държи така с приятеля си-какво би си помислила, кого би защитила. Вярвам, че ще ти помогне, един вид самоанализ и оценка, поне при мен проработи. За жалост хората се променят много трудно, защото да се кара по стария начин е най-лесно. Съветвам те да си представиш живота си без него и как ще се чувстваш, ако той си отиде от теб заради държанието ти. И още нещо-като усетиш, че дявола в тебе проговаря, брой до 10, стисни със зъби и замълчи. Ще видиш, че неоснователния ти гняв ще премине за секунди. Мисли преди да кажеш нещо или да го обидиш. В крайна сметка живота е толкова кратък-тези демонстрации никому не са нужни. Надявам се, че ще ти помогна донякъде с коментара си. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d3c2c23a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Според мен пък държанието ти е породено от някакъв комплекс. Понеже както го описваш-той би бил мечта за много жени и ти разбираш това много добре.
Човек сам контролира емоциите си, правиш всичко с ясно съзнание. Постарай се да се овладееш, иначе ще изгубиш един стойностен човек, а такива се срещат много рядко днес.... после и да го търсиш, той няма да се върне, понеже вече ще е открил момиче, което оценя това, което има!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fd5d7f323c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ах момиче.. и аз направих същата грешка преди време и сега съм на 20 г. и съм сама като куче.. Отначало и при нас всичко беше ок, после обстановката и самия живот може би - нз.. почнах и аз да се държа лошо и горе-долу да правя нещата които ти правиш. И след време той ме заряза.. Изчезна от живота ми завинаги и дори не се опита да ме изслуша.. Съвета ми е - ако го обичаш колкото и да имаш желание да се караш с него и да правиш сцени - по-добре спри, защото иначе ще свършиш като мен - сама и изоставена, да няма кой да ти честити рождения ден и да ти каже, че те обича...
Т.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4e85423919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ти не го обичаш. Това е. Всичко останало е отприщена агресия, следвана от страха да не загубиш наистина добър човек. Садизъм + истерия.
Миналото обяснява, но не оправдава постъпките на едно пораснало момиче.
Не го обичаш достатъчно, за да упражниш самоконтрол.
Връзката ви е обречена. Съжалявам.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 331feaac29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Кажи му за тези проблеми, той ще те разбере защото иначе ще го загубиш

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dbd62b819a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разбирам, че отношението на баща ти ти е повлияло зле, обаче тва не е оправдание да се държиш идиотски. Стегни се и си оправи поведението, никой нормален и уважаващ себе си мъж няма да търпи да се отнасяш с него така, както със сегашния си приятел. Тия панаири ги разиграваш, 'щото имаш комплекси и едва ли не по тоя начин си доказваш, че си ценна за някого и квото и да правиш, няма да те зареже. Да, ама не. В една пълноценна връзка няма унижения и нещта са разпределени сравнително равномерно, като естествено тва не значи, че се вадят кантари и се тегли кой колко е дал.
Сама виждаш, че в тая връзка не си щастлива, затова най-доброто, което можеш да направиш /включително и за "доброто момче"/, е да я прекратиш. След това си дай време. Много, малко - колкото ти е нужно. Усъвършенствай се личностно и започни да се чувстваш добре със себе си, създай си контакти с повече и по-различни хора. Наоколо със сигурност ше има достатъчно мъже, които хем няма да те възприемат само като секс кукла и като цяло да се отнасят идиотски, хем ше са достатъчно самоуверени и със себеуважение, та да не позволяват някви кофти изпълнения, дето не би трябвало да ги има в една качествена връзка. Вярвай ми, с един мъж на място би се чувствала в пъти по-добре, отколкото и с най-милото момче на Земята, което обаче си е забравило топките някъде по пътя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker