Понякога никак не си съобразява приказките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Понякога никак не си съобразява приказките
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2536 пъти
Много ще ми е интересно ако някой ми обясни следната ситуация. От близо пет години си имам сериозна приятелка и двамата сме около трийсетте тъй че сме решили, че е време за нещо по-сериозно. И двамата се искаме и много се обичаме.

Проблем при нас е разстойнието-работим в два града на около 300 км. един от друг, така се случи. Понеже тя е в по-голям град и с повече възможности реших да се преместя при нея, съвместно съжителство и т.н. Тя много се радва направо подскача като малко дете. Аз и като съм при нея събота и неделя много се радва и ми е споделяла че най-голямата мечта и е да се съберем заедно. Аз предприех тази стъпка-явих се на изслушване и може да си издействам преместване на същата позиция на същатат работа. Всичско върви по план.

...Обаче... има проблем. Смея да твърдя, че моето момиче колкото и да е добро и любвеобилно понякога никак не си съобразява приказките. И понякога, всъщност често уж на майтап ми подхвърля, да нямаш някоя там, или като дойдеш да не си харесаш някоя тука, или аз на тебе доверие имам ама на другите им нямам и пр. от този сорт.

Не знам защо обаче подобно приказки дори и небрежно подхвърлени предизвикват голям гняв у мен. Та нали аз съм този дето ще остави приятели, колеги жилище-всичко си имам тука - и ще ходя на майната си по квартири и то само заради нейно величество, и въпреки това си позволява да ми натяква едва ли не че през цялото време съм имал любовница или че само за това мисля. А не е верно и го знае! Едва ли го прави съзнателно, сигурен съм, последния път много плака като си тръгвах и каза, че иска да е последния път когато се разделяме и че иска по скоро да се съберем. А знам, че по принцип е малко ревнива, но за мен такива измишльотини са извън пътя вече. Но макар и несъзнателно да е, чувствам обида в душата, как може жените да са толкова несъобразителни и първосигнални/абе глупави да си го кажем/ да приказват простотии да нараняват без изобщо да разберат или да се поинтересуват.

Аз съм и казвал, че не ми е приятно да говори така, а тя седи мълчи и се чуди кво толкова. Вдигнал съм ръце... обаче толкова се ядосах че взех да си мисля дали си заслужава местенето и дали ще изтърпя занапред... не съм някакъв обидчив или нещо но подобна несъобразителност и женска простотия наистена ме дразни.

Дали отношението не е продиктувано от страх да не ме загуби. Но дори и да е така длъжен ли съм да плащам за демоните на другия, колкото и да се доказвами да съм добър и пр. А е късно да се откажа от местенето процедурата е в ход. А и въпреки страхът ми който се поражда от това отношение все пак и аз искам да се преместя да сме нормално семейство. Направо не знам как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: db5094d86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде не издребнявай, приятелю. Важното, е че се обичате.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3b4d4899ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това си е нейния ужас! Страхува се да не те загуби. Толкова ужасно ли ти звучи тва? Според мен е по-скоро мило, без да искам да ставам излишно сантиментален! Завиждам ти! Това са бели кахъри!
Мъж 28

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ff2102e26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честно да ти кажа, от позицията на жена, мисля, че се имаш за голямо съкровищe за жената до себе си.
Най -вероятно, тя те е разглезила и напомпала самочувствието и ти палиш от най-малкото.
Освен това, подсъзнателно, те е страх дали наистина ще почнеш работа. Почти си започнал, не е като да си почнал наистина работа.
Ако наистина държиш на това момиче, не се дръж глупаво. Ти на няколко пъти се опита да ни втълпиш, колко глупава е тя. Но я се замисли- умно ли е да се палиш от такива шеги? Моят мъж никкога не е превръщал в скандал подобни неща. Малко смях от мен, малко смях от него и всичко утихва от само себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e819b9e13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Недоверието и ревността са присъщи най-много на виртуалните и дистанционните връзки, а вашата 5 години е била предимно такава.
Това недоверие постепено се натрупва от проточило се чувство за неизвестност и недокрай определени отношения.
Наистина - 5 години разделени при каквито и да е обстоятелства означава други приоритети и е повод за безпокойство.
Тя затова толкова се е зарадвала, че ще дойдеш при нея, защото може много да се е надявала, но не е можела да е сигурна, че е единствена и най-важна за теб.

Ще видиш, че когато заживеете заедно нещата постепрено ще си дойдат на мястото. Тя дори не е ревнива жена, ти нямаш представа какви тиранки и душевадки има, а нейното е в нормална, здравословна доза.
Само да знаеш, че и най-диво ревнуващите жени след 35 г. възраст престават да са такива - нямам представа защо - дали защото грижите по работата и семейството изместват мислите, дали добиват увереност, но е факт.

Мен ме притеснява друго - ти щом я обичаш, не можеш ли да се поставиш на нейно място и да разбереш какво чувства? Защо се гневиш? Все пак жената в една връзка е по-уязвимата във всяко едно отношение и е в природата й да се притеснява, а ролята на мъжа е всеки ден да показва любовта си, която тушира всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f56a333d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здрасти, авторе. С тази ''женска простотия'' направо ме удиви!! Ти сигурен ли си че обичаш приятелката си???

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 08cb242a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здр. да започна оттам ревността е в природата на всеки, но някой е по ревнив друг по малко. Не разбрах давал ли си и поводи за тази ревност, защото ако не си граничи с болестно състояние. Обясни и че тези приказки те обиждат и че ако продължава в същия дух би могла да те натика в ръцете на някоя. Кажи и че имаш нужда от разбирателство и спокойствие а не от подобен род намеци. Дано даде резултат, ако се обичате любовта ви трябва да победи. Късмет. Ж32

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0c3e2af873
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всичко ще се оправи като се съберете, тези неща не само че няма да ги споменава, но и няма и да си ги мисли вече. Връзката от разстояние е сложна, не си сигурен партньора дали ти е верен наистина или само на думи, друго си е да се радвате на любовта си гушнати един в друг. Ще видиш че съм права като заживеете заедно, поздрави и успех от една ревнивка:)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9e33002131
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Според мен си търсиш причина да не се преместиш и искаш да изкараш нея виновната.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d315fd9920
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обясни й по нормален начин, че нямаш любовница, че няма от какво да се притеснява. Жените имаме нужда да чуваме това от време на време, дори да имаме доверие на мъжа си, ни се иска понякога ей така да подхвърлим нещо от този род, за което говориш, за да чуем думите ''Ти си единствена за мен, няма от какво да се притесняваш, аз обичам само теб и не ме интересуват другите жени... '' и т. н. Просто поговори с нея нормално и спокойно, може би просто иска да е сигурна в теб и иска да чуе тези думи, които преди малко изредих. Дано съм ти помогнала. Успех! :)
Силвия, 22г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ef93a74063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всичко е от обич, ревнува те, обича те, какво искаш повече? Вместо да я упрекваш, се радвай, че има чувства и не е безразлична към теб!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c4ab292e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прави го от ревност, значи те обича. Но не много хубаво да си с ревнив човек. Ще започне постоянно да те следи, ще ревнува дори от порното, което гледаш. Обича те. Просто ти сам трябва да решиш. Но мисля, че ще ти съсипе живота от ревност.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2b8b469e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За когото "ревнува" и "обича" е едно и също нещо - той е пълен квадрат!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e819b9e13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 12 -
"ще ревнува дори от порното, което гледаш"????

Настани ли се порното между мъж и жена - отпиши 1000%връзката. Знам, че е доста разпространено, но това е положението.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e819b9e13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   13 - Да, далеееееч не всеки който ревнува обича.
Но пък който не ревнува никак - гаранция - не обича.
Авторът май е в тая категория, затова е озадачен от тази непозната нему емоция.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d79a873f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Чиста ревност, но аз съм песимист по въпроса дали като заживеете заедно няма пак да ти ръси такива неща! Дали връзката е дистанционна или не, няма значение за ревнивия човек. Поставяй ясно въпроса, защото после ще е късно-или ти има доверие или не! В случая проблемът си е неин и тя трябва да си го разреши и да се справи със страховете си, а ти решаваш дали ще продължиш с нея и докога. Процесът е труден и всъщност не знам дали има оправяне тази работа, но поне да спре да ти дрънка глупости. Ревността е проява на ниска самооценка и оттам идва всичко, изчети разни неща в интернет и ще схванеш за какво става въпрос-в общи линии безнадеждна история! Ти си преценяваш обаче! От по-горе казаното, че който обича -ревнува-по-голяма заблуда няма, защото причината за ревността изобщо не е в любовта към някого, а в липсата на самочувствие, че можеш да бъдеш достатъчно добър за себе си и оттам за някой друг и че заслужаваш най-доброто, което може да ти се случи! Когато цял живот си вярвал, че не си достатъчно добър ти се страхуваш, че партньорът ти ще си намери някой по-добър от теб и кръгът определено става омагьосан. Не знам дали си струва енергията да убеждаваш някого през цялото време, че е единствен и важен за теб, а пък той да не може да бъде убеден в това, защото такива хора нямат убеждаване. Другият вариант е тя самата да кръшка и да тормози теб обаче-също доста разпространено сред ревнивците. И доста извратено, естествено! Мисли докато е време!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ac5c9a56b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Автора: Благодаря на всички коментирали. Наистина дистанционната връзка е трудна и много изнервяща понякога. Дали ще потръгне като се съберем и дали ще има спорови, ревност или каквото и да било трябва да се пробва за да се знае. Има тука опасения, че ревнивия няма оправия, понякога и аз се опасявам, но са прави някои коментирали, че има далеч по жестока ревност и че това са бели кахъри. Аз съм решил да поема предизвикателство да градя и да се боря за бъдещето и за една красива любов, проверена през петте години. Решил съм да бъда оптимист, а ако не се получи... няма да ме е яд че не съм опитал:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker