За стеснителните, неуверените и следователно, самотните! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За стеснителните, неуверените и следователно, самотните!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 7409 пъти
Здравейте,
Това, което ще напиша, е малко дългичко, но искам заедно с личната си „драма” да споделя и някои по-общи виждания. Надявам се, че няма да бъда много отегчителен.

И така… Ще започна с това, че съм на 23 години и… все още не знам какво е споделена любов. Никога не съм имал приятелка. Това, което за някои е най-обикновена даденост, за мен е обвито в непонятност и мъгла. Разбира се, не е трудно човек да се досети, че съм прекалено стеснителен и неуверен.

В ранното си детство не бях срамежлив. След това, по необясними причини, станах такъв. В училище и в гимназията бях абсолютно дърво с момичетата. Когато се влюбих за първи път, още в самото начало си казах, че нямам шанс, като тогава смятах за основна пречка сравнително ниския си ръст (едва достигащ 1. 70). Впоследствие осъзнах, че това не е определящ фактор, а главният проблем е моята стеснителност. Затова си поставих за цел да я преодолея и започнах да се стремя към максимално разширяване на социалната си среда. Последното до голяма степен се изпълни, но напредъкът със срамежливостта беше нищожен.

В университета се поотраках малко повече. Допълнителна роля за това изигра и фактът, че започнах доста по-активно да общувам с момичета, при което сковаването ми намаля. Тогава се влюбих в колежката си от групата, която се държеше най-свободно с мен. След дълго колебание, най-накрая направих първите в живота си реални стъпки към момиче – малки закачки, но твърде плахи – на които тя реагираше напълно безразлично. На една екскурзия я хванах за ръка, а тя тактично се измъкна с оправданието, че имала фобия от държане за ръка. За мен всичко беше пределно ясно. Но след още малко колебание реших да изгърмя и последните си патрони и в прав текст й признах, че я харесвам, при което тя ми отговори: „Ти си много добро момче, аз много те харесвам, но само като приятел… Не си мой тип… Нали не ми се сърдиш? ... ” И така нататък.

ОК, мал шанс. След това два месеца ми беше изключително гадно, но знаех, че рано или късно щеше да ми мине. Това, което ми се наби в главата обаче, беше „доброто момче”. Не за първи път ме наричаха така, но този път ми направи впечатление, защото го чух от момичето, в което бях влюбен. И преди, и след това съм чувал неща в този дух, включително, че съм бил „идеален” и други подобни глупости. А същевременно забелязвах, че сюжетът с „доброто момче” не се случва само на мен, а е нещо като класика в жанра.
И започнах да се питам какво всъщност искат жените от един мъж. На този въпрос, те отговарят: внимание, уважение, нежност и т. н. Все неща, които биха им дали именно „добрите момчета”. Но не! На практика, те имат особено влечение към т. нар. „лоши момчета”, а „добрите” си оставаха лузъри. След това „лошият” наранява момичето, често то плаче на рамото на „добрия”, убеждавайки го колко е „идеален”, но после пак отива при следващия „лош”.

Това, че жените искат едно, а правят друго, ме караше да мисля, че нещо в представите ми не е наред. Те все повтарят, че искат „свестен мъж”. Но какво означава „свестен мъж” за тях? Това определено не е „лошото момче”, защото именно заради него плачат. Но със сигурност не е и „доброто момче”, защото не го приемат за нещо повече от „приятелка от мъжки пол”. Тогава какво е „свестен мъж”?

И най-накрая разбрах. Това стана след като проумях какво всъщност кара жените да полудяват по „лошите момчета”. Какво у тях ги привлича така мощно. Това е силата. Силата в най-общ смисъл – физическа, духовна, интелектуална, финансова – всякаква. Не случайно е казано, че мъжът е силния пол, а жената – нежния.
И в същото време, това, което отблъсква и отвращава жената от „доброто момче” е неговата слабост. Защото скромността, стеснителността, срамежливостта и ниското самочувствие са форми на слабост.

Така че, това неясно определение „свестен мъж”, за жените в действителност означава балансиран мъж. Такъв, който едновременно притежава предимствата на „доброто момче”, но е и достатъчно силен.
След това просветление, аз вече знаех в какво се коренят проблемите ми и какво трябва да правя – трябваше да се преборя със слабостите си и да стана по-силен. Но нали от доста време насам уж водех тази борба? И уж бях постигнал някакъв напредък? Продължих да се боря със себе си, но все нещо не ми достигаше да направя голяма крачка. Стъпките бяха миниатюрни и ако по някое време усещах напредък в един аспект, забелязвах застой и връщане назад в друг. Не успявах да удържам всички „фронтове”. Затова, моментите на решителност се редуваха с моменти на малодушие. Понякога тези трудности идват от това, че приемаш проблема си прекалено насериозно и се впрягаш излишно. Така че, аз започнах да се старая да не ми пука за нищо. Но колкото и да не мислех за това, понякога много силно ми се искаше да прегърна и да целуна любимо момиче. Все пак, като цяло, до голяма степен успявах. Но това вместо да ми помогне, само намали активността и инициативността ми. В единия случай съм прекалено напрегнат и скован, в другия – пасивен и пуснал се по течението.
Затова, започвам да си мисля, че липсата на достатъчно воля идва от чувството, че си сам в тази борба. Че не получаваш нужната морална подкрепа. Няколко приятели, с които съм споделял, са ми давали ценни съвети и са удряли по едно рамо. Но изглежда, това не е било достатъчно. А и не мога да очаквам повече от тях, защото и те си имат своите грижи и ще им дойде в повече, ако задълбаят в нечии чужди.

Другият вариант е жената. Защото, когато получа и малка искра надежда (за съжаление, това са изключително редки моменти), усещам прилив на огромна сила. Но въпреки, че доста жени разбират положението на „добрите момчета”, много малко биха се захванали с тях, а сигурно са единици тези, които биха имали достатъчно търпение и постоянство, да им помогнат да се променят. Те по-скоро ще се опитват да култивират „добри” качества у „лошите момчета” – почти винаги безуспешно, защото те се чувстват добре в кожата си и нямат мотивация да се променят. Докато при „добрите”, самите жени нямат мотивация. А и все пак ние сме силния пол, така че не можем да разчитаме на женска помощ.

И сега, виждайки, че в този сайт споделят не малко мъже, намиращи се в същото или подобно положение на моето, стигам до трети вариант. Много от вас, личи, че също се борите със слабостите си, но все нещо не ви достига. Много от вас също се чувстват сами и в безизходица. Объркани и изпитващи огромни трудности с неща, които за мнозина са елементарни. Този, който може да ви разбере най-добре и да влезе в положението ви, е някой като вас. Затова, предлагам да установим контакт и обменяйки опит, заедно да продължим усилията си за промяна. Смятам, че когато сме група, а не вълци-единаци в своята борба, всеки от нас ще бъде по-уверен в себе си и няма да си позволява моменти на отчаяние. Това е т. нар. мъжка солидарност.

Но тъй като тук не е позволено публикуването на лична информация, набързо направих форум, в който, ако смятате, че идеята ми е добра, можем чрез лични съобщения да разменим контакти: ura. bulboard. com
И смятам, че с малко повече усилия, именно ние можем да бъдем прословутите „свестни мъже”, за които жените мрънкат, че били изчезнали. Напук, можем да им покажем, че има „принцове на бели коне” – не само като метафора, а защо не и буквално. Аз, например, с удоволствие бих разходил на бял кон някоя „принцеса” по рилските хребети, с изглед към Урдините езера. :)
Благодаря, че стигнахте до тук!
Ваш: Данте (псевдоним, за да не нарушава правилата)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f8b364fee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек жените са странни същества. В момента съм сам и се боря за сърцето на една жена и дано нещата си дойдат на място и да сме заедно. За съжаление успехите ми с жените са по малко от многобройните неуспехи. И аз съм виновен, че сега съм сам преди известно време бих шута на любимата си, но това е друга тема на разговор. Може би сега щях да съм вече татко. Както и да е не се предавай и действай и запомни попаднели ти възможност скачай смело, че времето си тече, а уж жените били повече от мъжете.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fe55c1f436
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, ако можеше някой така да изложи нещата и по въпроса със свитите, притеснителни момичета, които също си остават незабелязани доста дълго време..
Иначе, браво за идеята и браво за прозренията. Успех с форума.
Силата - или по-точно казано здравословното самочувствие и балансираността наистина ни привличат. Въпреки че аз самата съм харесвала и момчета като теб - и съм оставала незабелязана от тях (може би защото пък такива като вас си търсят готиното момиче със самочувствие, което да ги отрака? ). Което значи, че в крайна сметка няма правила май, няма схеми... Сложни човешки взаимоотношения :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 948f8ca06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Така :) Много текст, много чудо, но го изчетох.
Като цяло не е голяма философия. Момичетата - млади и наивни, някои и глупави се захласват по "лошите" момчета. Познат сценарии, нали? :) В последствие следва почти един и същ сюжет - разбито сърце, всички мъже са еднакви и тн. и тн. всички го знаем.
Аз.. не съм имал много връзки. Също съм млад мъж, но винаги съм излизал с по-големи от мен. Така да се каже жени, които поне малко са наясно със себе си. След любовта, приятните романтични моменти и тн. всички те търсят едно - сигурност. Искат да са спокойни с мъжа до тях.
Връщаме се малко назад към младите и зелени девойки. Какво виждат те в "лошото" момче. Виждат сила, самочувствие, репутация сред връстниците. Все неща, които ако не сигурност, то поне носят някакво покритие и внимание, дори и на тази възраст. На тоя етап момите не са наясно със себе си. Не могат да кажат, че искат сигурност, защото са във възраст в която живота още им е лесен. За тях е важно, че са в точната компания, че са с готините, че им минава хубаво времето. Малко от тях съзнават, че въпросния тип след време може да не им осигури онова от което ще имат нужда.
Оп, и аз се разписах :)) Дай да го формулираме малко по-кратко. Няма универсална формула за "вървежност" сред жените. Или попадаш на такава, която е наясно със себе си и те приема, или греда. Успееш ли да намериш жената, която те приема такъв значи бележиш прогрес. С времето успееш ли да ? дадеш нужната сигурност тя ще бъде твоя. Да, онази мацка може да те привлича, но не знаеш с какво мислене е.

Oставям тоя пост с отворен и неясен край, защото наистина стана дълъг, пък нещо времето ме притиска :)

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e21c0c642f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те харесват само бедни момчета и не ги интересуват пари а, богатите самотници си карат BMW.

Кумчо Вълчо

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a9543917dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много грешно мислиш. Не е нужно да се правиш на такъв какъвто не си за да се харесаш на някоя жена. Жени по тоя свят много и все различни. Израза, „Ти си много добро момче, аз много те харесвам, но само като приятел… Не си мой тип… момче"който е използвала възлюбената ти всъщност означава, че не я привличаш физически, честно казано, демек за нея вкус си грозен. Може да си много красив и чаровен всъщност, но файда никва като не и омекват колената като те види че се задаваш. Ето ти определение за"Лошото момче" - най-често това е идиот с нахално поведение. Забележи нахален!!! Трябва да се бориш или т. е. да си нахален докато успееш да покориш момичето, което ти допада. За това момичетата си харесват лошите момчета, защото лошите като си ги заплюят за бройка ги гонят докато не ги хванат, а вие при първия отказ и отстъпвате. Също така да ти кажа романтичните бъртвежи за разходки, броене на звездите и цветенца всеки ден омръзват. сега да ти кажа за "свестният мъж"-това е мъж, който не е приел за даденост жената до себе си дори след 3 месечието, 1, 2, 3, 5, 6 годишнината от тяхната връзка, още поддържа огъня на любовта, сеща се да ти каже "обичам те"дори един път годишно, съобразява се, не проявява егоизъм. С една дума бъди нахален и се бори за жената, която ти допада, и симпатията ви е нещо повече от приятелска

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e2b8372b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ехх, 5. Силно се надявам да грешиш. Или поне моето момиче да не обръща внимание само на това. Защото смятам, че един човек е много повече от външност... но вярно, при липсата й често не се стига до истински важните неща.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 80d20afa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 6 защо се хвана да спориш с мен именно за външният вид? Аз не казвам, че той е от жизнено важно значение, но по принцип е така и вие мъжете заглеждате красивите жени нали така, не можеш да го отречеш? Предпочитате красивата и слабата, пред леко пълната и да кажем "грозновата жена". Не бихте дали шанс да опознаете грозната, след като тя не отговаря на вашите критерии за красота. Същото е и при нас жените. Външният вид те кара да изпиташ привличане, симпатия към някого, после обаче като опознаеш човека сам си преценяваш дали притежава качествата, които цениш и търсиш в нея или него. Ако красавеца или красавицата не струват вътрешно спокойно можем да кажем"да ти пикая на красотата":D, но общо взето всички търсим в отсрещният нещо да ни привлече на пръв поглед и да ни направи впечатление-я усмивка, я очички, при някой дори стилът на обличане е критерий. Не знам, не вярвам да си грозен, защото грозни хора няма, всеки си има някакъв чар, проблема е само да попаднем на половинката, която ще оцени чарът ни и ще си позволи да ни оцени и като хора

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf5aad5a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласна съм със 7 за външния вид, но не съвсем за нахалството. По принцип е вярно, че като цяло по-нахалните хора, за съжаление, успяват повече от по-стеснителните. В свалките и мъже и жени, но и не само там, а навсякъде. Нека кажа, обаче, как стоят нещата от моя гледна точка.
Мъж, който ме сваля без грам притеснение, за мен, не му пука толкова. Това се получава при нахалството- той не би се притеснил от някакъв отказ, докато човек, който истински се интересува от мен, би. Друга причина е, че би се държал и с други жени по-отворено, а това не се знае до къде може да доведе.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d64815437a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   до някъде съм съгласен с номер 5, но мисля че автора не е имал предвид -това да се опитва да бъде такъв какъвто не е.
Той иска да бъде такъв какъвто е зад всичките си страхове и неувереност. :)
и аз съм в същото положение и знам :) или поне е доста подобно.
Колкото до външния вид - това е първото нещо което прави впечатление и може да доведе до увлечение, но не и до любов. любовта се поражда от качествата на човека отсреща
и когато я има разума ни сам си взима това което ни липсва в външния вид на партниора т. е за нас тя е най хубава или най хубав - хиперболизираме хубавите и страни и приемаме дори обикваме чертите които уж не ни харесват :).
аз вярвам че всеки се ражда уникален, смелостта е това качество което ни дели от величието :)
смелостта да покажем на света кои сме, без да мислим как ще ни възприемат - това е и ключа към щастието.
често ще бъдем неразбрани, отхвърлени и самотни, но в този един миг когато сме надделяли, показали сме на света че ни има и имаме да покажем нещо което го има само в нас, все някой ще го оцени и мигът ще наречем -щастие :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e2b8372b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм казал против външният вид, просто споделям мнение, че понякога е гадно да е така.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 80d20afa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   о да гадно е и още как номер 10, аз често се оказвам, че не съм такъв тип жена, която се харесва на мъжете към които съм изпитвала някакво увлечение. И не ми се е давало шанс за опознаване, , защото не отговарям на техните критерии, но пък за други съм мила и чаровна, но пък аз не им давам шанс. А сега какво ще кажете за това а? Все се натискаме на някой който не ни иска, а този който нас ни иска ние не го искаме. :)Номер 9 точно така е трябва да живеем за себе си, и да правим нещата от сърце, а не за да се харесаме някому. А за правенето на такъв какъвто не си имах предвид по принцип като цяло. Има доста хора, които не се държат естествено, когато обектът на чувствата им е около тях. Някои загубват ума и дума, други пък се правят на интересни и се чудят с какво да изпъкнат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e2b8372b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нека ти рекламирам една тема от сайта тогава, по-скоро един отговор в нея, който ми се стори като най-прекрасното нещо, разказвано досега, макар и да е едва от вчера. Става въпрос за http://spodeli.net/4/story-19759.html ;отговор 5. Просто евала, като светлина в мрака ми е, и вече няколко пъти го препрочитам, изпълнен с трепет.

Изглежда щастието понякога просто минава през един куп компромиси, за да може в крайна сметка да ни огрее споделено. През външен вид, държане, през компромиси със самите нас... Важно е да сме готови да ги правим, а не да чакаме наготово да ни падне от небето перфектната половинка, която по още по-перфектен начин ще си пасне с нас.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c5ff68577d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съгласен съм на 100% с номер 5(7... )!!!
Аз също съм мъж в абсолютно същото положение, като автора на тази история и се радвам, че той е проявил решителност да се промени това му статукво. Видях обаче и много "грешки" в по-горе изложените негови разсъждения! Номер 5 вече е засегнала темата за външния вид, която е доразвила в следващия си пост, затова сега аз може и да повторя някои нейни мисли, но както и да е.
Тази класификация, която е направил авторът за видовете мъже е много точна, но и логична... Бих го допълнил само с това, че и външният вид има доста ключово значение в процеса на така нареченото "харесване"! Защото според авторовата логика би трябвало всеки самоуверен и нахален мачо, да може да забие почти всяко момиче на тази планета, и то без особени затруднения. Но всички знаем, че това няма как да се случи... Но и физическата красота не е напълно достатъчна! Ето защо стигаме до извода, че има нещо друго, което също е от голямо значение, и то се казва шесто чувство! Нещо което е доста развито при жените и не толкова застъпено при нас. И точно тази женска интуиция ги тласка към добре описаните по-горе "лоши момчета". Тоест, те макар и съзнавайки опасностите, които крие обвързването с подобен тип мъже, предпочитат да поемат този риск, пред опцията да се отдадат на някое "добро момче", примерно. Обаче не трябва да подценяваме и важността на външния вид, като много ключов и определящ техния избор фактор. Според мен факторите външен вид и интуиция трябва задължително да са налице, за да може едно момиче да предпочете теб, пред някой друг мъж. Всички останали качества, които притежаваш, биха влезли в употреба на един по късен етап...
Трябва да разбереш, че за една жена е много важно първото впечатление, което тя добива само няколко минути след запознаването! Каквото и да правиш след този момент, каквото и самочувствие и увереност да демонстрираш, вече ще е без значение за нея. Истината е, че трябва да спечелиш момичето още в началото, и за това ти са нужни външен вид и малко повече късмет! Дори бих казал, че външният вид е почти най-важното нещо, защото определено един красив мъж може да бъде спокоен, че все някога ще намери момичето, което да отвърне на чувствата му, колкото и стеснителен да е всъщност той.
Изводът до който лично аз достигам е, че жените изобщо не се интересуват от това колко добро или лошо е едно момче, а се доверяват единствено и само на интуицията си и техните собствени критерии за красота. Мъжете сме горе долу същите....
Случвало ми се е да ме харесват жени, за които никога не бих предположил, че могат да изпитат някаква симпатия към мен, което пък затвърждава тезата, че всяко нещо свързано с взаимоотношенията между хората е строго индивидуално и субективно. Явно при тях интуицията е надделяла... Но за съжаление, нямаше как да се получат нещата между нас... :(
Силно впечатление ми направиха думите на едно момиче, което преди известно време ме отряза... Тя каза следното нещо, "с външния ти вид всичко е наред, но ми приличаш на мамино синче, а аз харесвам по-разкрепостени и луди мъже"... Сам си направи извода, има хора всякакви! Даже няколко пъти ми наблегна на това, че не външният вид е причината за да не ме харесва. Тя знаела, че с мен ще и бъде много комфортно и сигурно, но искала точно обратното.... А бе всичко е една голяма глупост, но непременно ще посетя форума ти, ако не друго поне ще се успокоя, че има и други хора като мен. :)))

Повече самочувствие и късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e41e7d1ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   В днешно време, много от жените, обичат, , силните мъже, , защото, обичат предизвикателствата и емоциите от преживяването, , да надвиеш силния, , . Именно момичета, които са объркани, нямат контрол над живота си, искат, , силни мъже, , за да внесат стабилност в обърканата им душа., , Силните мъже, , играят образа на бащата-покровител или бащата противник(зависи от семейните проблеми). Факт е, че много момичета, избират мъже които да приличат на бащите им по някакъв начин(макар и да не си го признават)(познавам много такива примери). Освен това споровете и карането със, , силните мъже, , или прекалено уморява, или влива нова сила в изтощената от страна на емоции връзка. Има момичета, чиито бащи са например пияници или много агресивни и са ги биели, и те за да се справят с емоционалната рана, която остава завинаги в душата, ходят с точно такива като бащите си(макар и да не харесват държанието им) и се опитват да ги променят, като смятат това за най-голямата победа в живота си. Друг е факта, че човек много трудно се променя(но за това си има друга цяла обширна тема). Та като цяло искам да кажа на автора, че момичета не харесват не само мъже под чехъл, но и грубияните. Трябва да се открие златната среда. Ще ви дам пример с приятеля ми-той не е много стеснителен, но не е и мускулест фуклъо. Той успява по такъв начин да ме контролира, че без да крещи, без да ме бие, успява дори да създаде страх у мен(полезен страх). Страх, който не ми позволява нито да му се кача на главата, нито да му изневеря, нито да треперя при мисълта от него... Съветвам ви момчета, да продължавате да изследвате женската природа и да общувате възможно най-много. Наистина помага!

~Веси~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf5aad5a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   13, някакви доказателства за "6-ти чувства" имаш ли? Или от много самотни нощи и мислене за проблема съвсем изтрещя? Мога и аз да взема да развивам някакви глупости за това по някакъв магически начин мъжете харесват някои жени, като този начин е всъщност "6-то чувство". :Д Жените били знаели, че с лошите момчета ще имат проблеми, ама заради нещо си ги били предпочитали. :Д Стегни се, само така ще си намериш приятелка и ще забравиш за тези глупости.
Само едно нещо имам да добавя- недей да си мислиш, че жените са толкова различни от мъжете, защото така само ще си навредиш. Гледай нещата по себе си и прави за другите, това, което искаш те да правят за теб. Много от отговорите ще си дадеш сам ако се вгледаш в себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4a0a912cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Моето мнение е, че психически силните жени не се страхуват от това партньора им да проявява слабост.. :) И веднага ще започна с пример, който съм аз. Моят приятел понякога се оставя на емоциите и даже доста често... плаче. Не е '' Айрън мен'', вечно железния и винаги най-силния. Мен това не ме притеснява, даже напротив, намирам го за толкова Човешко, истинско - да виждаш, че човекът до теб изпитва емоции, че е уязвим ( това някак си го прави почти равен на нежния пол.. а в една истинска връзка не би трябвало да има такова огромно разделение.. на ''силен'' и ''нежен'' ), дори срамежливостта е толкова приятна - да видиш, че предизвикваш у някой такива бурни емоции.. една силна истинска жена ще поеме инициативата ако трябва, ще предразположи човекът срещу нея. Мъжът, жената, какво значение има кой от двамата ще е, нали важното е крайния резултат, а именно приятно изживяване и евентуално чувства. :) Не смея да кажа '' Не се променяй '' защото това е твой избор, а и ще поема някаква доза отговорност поне в моите очи.. и все пак! Ако наистина ти е трудно - значи не си струва. Ако чувстваш, че след ''промяната'' вече ще си в своята кожа ок, но ако не... защо трябва да си някой друг? Родили сме се вече, с външност и характер, това сме ние, ако се отричаме или променяме ще се мъчим много и накрая пак нищо няма да стане или ако стане ще се окаже, че не си е струвало.. Аз винаги съм била ''За'' откровеността, не се притеснявай, откривай себе си пред другите, даже можеш да си им казваш '' Аз съм срамежлив понякога, може да правя глупави изцепки и понякога да се чудя как да кажа дадено нещо, ама съм Човек, изпитвам чувства и не се опитвам да ги променям и ще съм верен другар и можеш да разчиташ на мен ( защото на лошите момчета... рядко може да се разчита ;) ).. '' И ако някое момиче те отхвърли след това, ъъ, замисли се наистина ли Тя е точната? ! Смея да твърдя, че всеки заслужава някой който да го цени такъв какъвто е.... ако не го прави, какво правиш с този човек? .. :) И все пак избора е твой! Успех! :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e2b8372b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, чрез втората половина затвърждаваш и моето мнение. И също така, промяна понякога е нужна, но също и компромис. Не знам само кое от двете в по-голяма степен.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fb00754ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   хей, Данте.... Алигери.... или някой друг, допадна ми историята, не съм чела коментарите, но ми нкаправи впечатление, че си достатъчно умен, което не е достатъчно, трябва да си и малко ''лош''за да имаш успех с жените... както предполагам и на теб ти допадат повече непокорните и своенравни момичета от послушните и готовите да те следват... толкова е просто... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0d0cfe358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От автора:
2, поправи ме ако греша, не съм съвсем сигурен, но мисля, че при момичетата не е нужно да проявявате твърде голяма активност, за да ви забележат. Достатъчно е и само да пофлиртувате. :) Успех!
5, хубаво казваш "нахалство", но освен като "упоритост и отстояване на чувствата", то може да се приеме и като "досадник, който постоянно ме преследва". Не е ли така?
7, разбира се, че първосигнално погледът ни е привлечен от физически по-красивите, но поне тези, в които съм се влюбвал, не са били кой знае какви красавици.
9, правилно си ме разбрал.
12, много интересна тема, но мисля, че такива случаи са изключение.
16, според мен, това че твоят приятел се оставя на емоциите също е един вид сила - силата на непринудеността. При мен например, неувереността ми блокира тази непринуденост и в очите на околните аз изглеждам някак твърде дисциплиниран и хладнокръвен, едва ли не неизпитващ емоции. Иначе, благодаря ти за съветите и точно това имах предвид - промяна "в своята кожа". :)
18, не позна. Допадат ми по-умерени момичета. :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0d0cfe358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Пак от автора:
Пропуснах нещо. 5, защо под "романтични брътвежи" разбираш единствено "разходки, броене на звездите и цветенца". Това е доста остаряла представа за романтика. :) Колкото до "всеки ден", всичко, което се прави (почти) ежедневно омръзва, та дори да става дума за кафета, барове, дискотеки и т. н.
Иначе, аз знам едно място, което е много красиво през зимата. И не се стига трудно до там, на високи токчета също ще успееш. Но се минава през лавиноопасна зона, заради което при най-малкия шум сърцето ти изскача и целия настръхваш. Ето ти едно съчетание на силни усещания с традиционна романтика... Шегувам се, разбира се. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e2b8372b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторе, разбира се, че случаят, описан в другата тема, е изключение. Реакцията на другите към споделената история, в случая пълната липса на реакция всъщност, го доказва, но това не пречи да е нещо красиво.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b36ac0b95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторе, относно романтиката -това за цветенцата и т. н. беше образно казано. Исках да кажа, че спокойствието и хармонията в една връзка са досадни, трябва от време на време да се подклажда огън:)от номер5

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6b6b536fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   оффффффф "требва да си малко лош", "да се подклажда огън" тва са пълни глупости!!
Искате ли любов? искате.
Ама кво? да са подклажда малко огън ли?
добре.
У събота ше ви е*ем у неделя ше ви бием.
тва ли искате? И вия не знаате кво искате!!!
Вече малко ми остава да са откажа от тия тъпи игрички.

Или са зимайте у ръце и си намирайте човек, който да ви обича истински и да ви помага в живота, и децата да гледа и възпитава заедно с вас, щото живота, виждате става все по-сложен и по-сложен, а вия ми искате някой, който да ви "подклажда огън" от време на време.

Много сте заблудени вие жените.

Романтиката омръзвала... а тия които не получават такава?
Романтиката е най-важна, нема ли романтика-нема любов.

Аре зимайте са у ръце, че да не остареете и после нема кой да ви гледа, и семейство да немате и те така те.
И после кво сте направили в живота?
Нищо, и огъна даже не сте подкладили!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 08cdcbe49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   ти пък 23 веднага на бой искаш да налиташ:Р. "Добрите момчета" са скучни, винаги се съобразяват с жената, нямат собствено мнение все едно, оставят се да ги командваме. Аз не искам това, искам мъжа до мен да си държи на своето, въпреки че ще се цупя и спорим за 5-10 мин. Поне ще съм наясно, че при по-сериозен проблем няма да ми каже" ми както искаш", "ми не знам"Била съм с типажа"добро момче" -не отричам беше мил и внимателен пред мен, но се оказа лицемер накрая. Предпочитам мъжа ми да е "лош"да ме засипва с обиди ако заслужавам, но да ми ги казва в очите, а не като "добрият" зад гърба ми и после да слушам приказки на търкалета и да чупи пръсти пред мен като оправдание, че го било страх да не ме нарани и да ме изгуби.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0f5014e0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Тук ли сте още, срамежливи хора? Аз съм момиче на 19 г. и съм в същото положение-притеснителна, срамежлива и почти никога не говоря в големи компании. Понякога го приемам с насмешка, защото съм зодия рак, а за рачетата е нормално да са срамежливи. Разбирам, че не е никак добре за мен, колкото и удобно да ми е в черупката. Но преди не бях такава. Мисля, че някои моменти от детството ми може да са причина за сегашното ми поведение. Та въпросът ми е променя ли се това с времето? Какво става с вас? Или може би зависи от самия човек дали ще успее?

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9ba45f68b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да тука сме. И аз съм рак и аз съм същия като вас. И при мен нещо от детството насам се промени и така.

А относно въпросите ти, мога да кажа, че не човек не се променя с времето. Малко се нагажда към заобикалящия го свят, но не се пречупва достатъчно за да се промени коренно. Ние продължаваме да си стоим сами без приятелки и въпреки опитите ни да си намерим такива не се получава. Ех съдба съдба... Явно ще успеем когато ни бъде писано да успеем. Разбирасе винаги ще присъства и човешкия фактор - когато съдбата реши да ти го поднесе да опиташ и използваш шанса си а не да се отдръпнеш заради собствената си неувереност.

В крайна сметка ако някой е открил начина да се превърне в силния човек-мъж, който всички жени харесват да пише как е успял и да помогне на останалите.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fccb3ef6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Подкрепям иронията на номер 4 с две ръце!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d28499824e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До 25:

Честно да ти кажа не мисля, че е възможно човек да се промени до степен от срамежлив да се превърне "душата на компанията".Хубавото при теб е, че си момиче, срамежливите момичета в очите на противоположния пол са по-скоро сладки и чаровни, докато при мъжете нещата не седят така. Ето например, аз мъж, имам хубава въшност, предизвиквам интерес и погледи в началото, но неувереността ми със сигурност символизира слабост, а ако има нещо, което отблъсква жените, то това определено е слабостта у силния пол.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0f5014e0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Напротив! На мен не ми трябва някое уверено момче, което всъщност е нахално, нагло, грубо и тн. Това е много по-отблъскващо от неувереността. Предпочитам едно неуверено момче, което е умно, мило, с добро сърце, способно да обича истински и грижовно. Момче, което държи на приятелката си, показва й, че я обича, знае, че на света може би има по-хубaви, по-слаби, по-привлекателни момичета, но за него тя е единствената, заради това, което е, а не заради начина, по който изглежда. Може да звучи малко сладникаво и изтъркано, даже малко наивно, но защо пък да не вярваме в тази любов, която наричаме истинска. Външният вид със сигурност привлича в началото, но след това няма значение, ако срещу теб стои някои нахален, груб и повърхностен, дори и да е най-хубавият и най-"fit", дето му се вика. В българската криворазбрана цивилизация, любов май вече рядко се среща, важното е да си 'баси якият и отворен пич, нищо, че понякога всъщност нямаш какво да предложиш на една жена. Но както и да е. Това е друг въпрос. В крайна сметка, всеки търси нещо различно. Не всички жени са еднакви, точно както вярвам, че има различни, достойни мъже. А в тази коренна промяна на характера на човек и аз не вярвам. Може би наистина само се нагаждаме към света. Хората са казали:"Вълкът козината си мени, но нрава не".

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bf98e06b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   А според мен една връзка между двама души, които са срамежливи и добри по природа, би била прекрасна стига те да се открият, доверят и споделят един на друг чувствата си. Защото за това се иска мъничко смелост и надминаване на характера, на себе си. Ако се престрашат, после винаги ще се разбират и дори ще се променят неусетно, ще излязат от черупките си. И аз съм раче и знам за какво става дума. Надявам се някога да ме обича именно добър човек, който да ми се открие или да ме вдъхнови аз да действам. Защото любовта дава сила. И на вас желая това.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: da1055a843
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   На мен си ми е добре да съм срамежлив и скромен, да не съм душата на компанията и да не ми върви с жените. Какво само да се правя на шут за да ме харесват и да съм "вървежен" според съвременните стандарти за лошо момче или както там го наричате. Всичко с времето си, няма за какво да ревете, че по на 20 не сте си имали приятелка, за всеки влак си има пътници, за товарните също :D

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0f5014e0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Евала! Когато приемем себе си такива, каквито сме, тогава сме уверени. Може за някои жени да не представляваш интерес, но в очите на други си истинско съкровище. Затова просто бъди себе си и правилният човек ще те намери.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker