Неблагодарна ли съм?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Неблагодарна ли съм?!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3566 пъти
От близо 2 години съм с моя приятел. Връзката ни е сериозна. Говорили сме за съвместно бъдеще заедно. Обаче...

Аз постепенно си изгубих доверието в него. За мен той е патологичен лъжец, от този тип хора, които лъжат непрестанно за какво ли не. Измислят си преживяни истории и т. н. Това разбира се го разбрах с времето.

В началото заслепена и влюбена си мислех, че го прави само към другите хора. Иначе твърди, че много ме обича. Не ме пренебрегва, опитва се да се грижи за мен. Но... ето и поредното "но".

Той и майка му са вещомани, пазят какви ли не боклуци и глупости. Нищо не се изхвърля в тях, всичко се складира. Пазят дрехи на сестра му(въпреки, че не живее с тях). Тя като реши да си подрежда нещата, нищо не изхвърля, дава всичко на тях, всякакви боклуци, и майка му, поради незнайни причини, ги складира. Това наскоро го разбрах. А не са бедни или нуждаещи се.

Той ми е правил доста подаръци, предимно дрешки и дамски аксесоари. Но повечето от тях, колкото и запазени, съм виждала, че не са чисто нови, но винаги съм си премълчавала за да не го обидя, все пак съм се радвала на жеста и съм си казвала, че си втълпявам. Той си е измислял истории как говорил с продавачките, как се двоумял кое да вземе. А аз си знам, усещам че лъже. Но си мълча. До сега една нова картичка не ми е подарявал. Всичките изрязани при надписаната част. Най-вероятно са от складираните вещи на майка му. За картичките съм го питала уж на шега- от бившите си приятелки картичките ли ми дава, той се е правел на обиден, уж някакъв каталог от работата му, с мостри, уж щял да ми го покаже... Така и не го видях :)

Това отношение малко ме обижда. Не знам дали е неблагодарно, но аз не съм клошар, че да нося дрехите на сестра му, която тя вече не иска. Дори в началото ми е подарявал нощница, която виждам, че е с леко поизтъркан етикет. И се пошегувах с него, дали не си я е забравила някоя бивша. Той пак обиден. Пак лъжливите истории за продавачките. Тогава повярвах, но сега вече ми се връзват нещата. Ами ако тази същата нощница я е давал на момичета, които да оставали при него преди мен? Вече не му вярвам за нищо. В момент на недоверие съм преглеждала телефона му- ами записвал си е момичета с мъжки имена или инициали.

Не знам как да говоря с него. Той е много избухлив и не ми се разправя със скандали, а това ме тормози. Не му вярвам за нищичко вече и постоянно съм "на щрек".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 57f42978e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така и така си развила към него неприязнено-снизходително отношение като към болен или глупак, защо не използваш случая да се дистанцираш, няма да те боли много.
Не се мъчи да си с човек, когото не уважаваш. А и избухливостта е нещо, което най-малко се лекува.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c0196f50e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, наистина не си клошар и заслужаваш да те уважава като жена, а не втора ръка след забележи-сестра му. Дръж се малко на ниво и ти, какво му се оставяш? Още след втората дадена вехория трябваше да му покажеш, че най-малкото те обижда. Какво като стане скандал, то си е точно за скандал такова неуважително отношение. И за къщата му кажи, това е дом, а не склад за цигански боклуци. Или да влиза в правия път, или да си търси циганка за гадже

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d89186f2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Леле, ужас. Изглежда с майка му са ужасно вманиячени вещомани... Колкото до това, че ти подарява неща втора или недай си боже трета, четвърта, пета употреба... звучи ми ужасно, някък си не го разбирам. Както казваш пък, че нямат финансови проблеми съвесм странно ми звучи, според мен може и да прикрива, че няма финансови проблеми, сигурна ли си, че не те лъже? Мъжете по принцип като подаряват нещо се уверяват в това какво и харесва на жената или директно в магазина с нея, той изглежда ей така ти дава както се казва и без това не е плащал за тях, в твой стил ли са дрехите и аксесоарите които получаваш от него? Все пак като си разбрала, че си складират доста, защо не го питаш направо защо го правят? А, и вярвай ми изобщо не си неблагодарна. =)

cheRRy***

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 23dca89373
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти май си писала тук - за картичните особено, подарила си му и ти употребявана и той се разсърдил... отдавна си писала, защо си още с този човек?
Да лъжеш, е ужасно. Да подаряваш употребени работи - просто тъпо. Според мен, нещата са на сестра му, но е достатачно гадно.
Аз например нямам нищо против да си взема някоя дрешка втора употреба- добре дизенфекцирана, по мой вкус и маркова, но да ми подари някой нещата на сестра си? Изхвърлените?
Да ми реже стари картички?
Да лъже?
Не, зарежи го. Най-малкото заради лъжите.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0a6d976a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подкрепям горните мнения. Задай си въпроса има ли смисъл да си с такъв човек, след като му нямаш доверие, а на всичкото отгоре върши такива тъпи неща. Тези негови действия с употребяваните дрехи и старите картички показват неуважение спрямо теб. Все едно не може да си позволи да купи една нова картичка, която ще му струва 1 левче... Нямам думи!

Зеленоочка

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c24b240caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз се сетих за тази история номер 4, и ако авторката е същата ще и кажа, че ако тогава, до колкото си спомням историята беше дори забавна, сега тази ми звучи даже малко страшно... , меко казано се е изразила наричайки приятеля си ''лъжец'', аз бих му дала друго определение.... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ef2f67f92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти случайно да не си неупотребявана? Девствена ли си, чиста и свежа вода ненапита, сигурно дори не си и мастурбирала още, нали? Сигурно и нямаш мръсни фантазии. А бе чиста и невинна си ти, като дупето на пеленаче. Хайде всеки да иска горе-долу това, което той самия предлага. Нека има някаква ответственост и сързмерност. Нека не вдигаме летвата повече от това, което самите ние можем да прескочим. Мъж съм.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 525a309920
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7, личи си, че си мъж - другия път трябва приятелката ти да ти подари употребявана четка за зъби - нали и ти си употребяван, само това заслужаваш.

Има някои обществени порядки, които просто не се престъпват - НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ УПОТРЕБЯВАНИ НЕЩА.
А един човек, една жена, не може да бъде употребявана. Това да не е вещ. Или за теб, може би, жената е точно това - една дупка с ципа. Бас държа, че нямаш приятелка, или горкото момиче е редовна авторка тук.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c24b240caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   номер 7 авторката иска точно това, което тя самата предлага.... а то не е вехтории изразяващи се в подаръци, чувства, поведение.... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 26018db1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 7 - Е, разбира се... Колко ли са съизмерими девствена жена и нова картичка. И не, не си "мъж". Не се заблуждавай.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7ff7070b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прави сте всички, не мога да повярвам, че съм в подобна ситуация. Много ми е объркано и не знам как да постъпя. Все го оправдавам с вещоманията, че всичко идва от семейството му, възпитанието... Кръстих темата "Неблагодарна ли съм", защото освен това, което съм разказа е правил много неща за мен. Когато сме излизали на разходка по магазините ми е купувал неща, които съм си харесвала на момента. Но нека не звуча меркантилно, това далеч не е толкова важно за мен. Просто самия "жест" с тези употребявани вещи.... Може би не осъзнава, че е обидно и неуважително всичко това. Той си е малко недодялан от към отношение към жените. Просто ми е криво, че два от най-хубавите ни спомени, най-хубавите моменти, в които ме е изненадвал много и ме е карал да се чувствам специална, всъщност и двата пъти ми е подарявал неща, които далеч не е избирал той, а останали от складираните, но запазени.
Вижте, той смята сестра му за разглезена. Подсигурена е добре материално. И той смята, че тя си купува нещо, слага го веднъж, два пъти и после го захвърля. Но повечето жени сме така май. А той си носи дрехите по 100 години- след като една дреха е запазена, значи е нова и няма проблем да се доизноси. Което е практично мислене, но ме навежда на мисълта, дали не е дребна душица?? Коренно различни сме в това отношение. Аз когато му купувам нещо дори опаковката избирам по 100 часа, да си отива цветово и стилово с нещото, което съм купила.. А той дори за една нова картичка не ми взе.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1a1f29d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Употребявано нещо бих приела като подарък само ако е някоя скъпа антика.
Обаче да ме прави на просякиня и да ми подарява старите дрехи на сестра си - направо бих го пляснала най-демонстративно на земята тоя клошарски подарък и аз първа ще му вдигна скандала.
Ама че простак, бих го зарязала на момента. Като няма пари - по добре да подари едно цвете или нищо, отколкото да се излага като кифладжия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3e1f5d9d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Според мен "вещоманията" му не чак такъв проблем, за разлика от това, че лъже. Не разбрах защо всички обърнаха внимание на това, че подарявал неща втора употреба, а не че е патологичен лъжец, защото именно второто е същинския проблем и може да разклати сериозно една връзка.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aff486734
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Твоя човек има психически отклонения. Той сам си вярва на глупостите със сигурност.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 26018db1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Виж сега, дали момчето е "дребна душа" ние няма как да ти кажем. Ти си го познаваш най-добре и сама би трябвало да можеш да прецениш това.

Притеснителното е, че ти явно го мислиш...

Иначе, има всякакви хора. Може да е от тези, които ненавиждат консуматорския модел, може да има някакво различно виждане за нещата. Така например преди време имаше една идея да се направи нещо като "базар", на който всеки да носи непотребните нему вече вещи и да ги разменя с други хора, които пък имат нужда от тях. Не знам дали се случи, но определено е хубава идея :)

Каквото и да е обаче, ти трябва да си говориш с него много сериозно по този въпрос, не само да му подхвърляш разни неща и да си се цупите... В крайна сметка всеки проблем в една връзка би трябвало да се разрешава така, а щом това за теб е проблем, значи няма нищо притеснително в такъв разговор! Личното ми мнение обаче се припокрива с това на останалите - аз не бих приела такива вещи като подарък...

Д.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 457cc58edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Защо не се чувствате гузни, когато теглите от Нета пиратски
филми, музика и теми, а не ходите да си ги купите в оригинал.
Аксесоарите биле хубави и маркови, ама хайде Пепеляшка
станала принцеса. Искам да ми кажеш, ама честно. Ако сестра му
ви подарят старата си кола, пак ли ще се оплакваш. Запазена,
маркова, ама това, ама онова. Всички сте облечени еднакво, купуваш
си нещо от магазина и се оказва, че не ти прилича и е неудобно,
ама виж нали не си просякиня.
Проблема ви е друг. Има стиснати мъже. Ако имат 100 лева по един
немогат да ги прочетат, защото като стигнат до половината ги забравят
и почват отначало.
В живота има неща с които искаш да се изфукаш, а други от които
се срамуваш, Толкова е елементарно,
от СИ. ГО

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker