Той е детствен.. Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е детствен.. Какво да правя?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 4443 пъти
Мисля че съм влюбена в едно момче от детството си, познаваме се от деца вече 8 години някъде. Навремето той ме харесваше, но аз не го забелязвах. Нараних го. Сега учим в един университет, живеем общежитие до общежитие, тренираме заедно карате. Той е много затворен, притеснителен и детствен. Каза ми го. Мисля си че и той иска да е с мен, но незнам защо. Характера му е много заядлив и често не осъзнава как ме наранява. Замалко да тръгнем заедно, аз настоях, целунах го. Признах му за чувствата си, а той се държеше резервирано, гадно, не като мъж.

Заговори ми за друга, че имал чувства към някаква дето е на 300 километра, негова приятелка. Аз знаех за нея, че я харесва, но въпреки това рискувах. Той ме поля със студена вода. Отдръпнах се.. Измина около месец, бях сърдита, защото той не постъпи като приятел, първо ми даде повод да си мисля че ще имаме нещо, пък после взе да се прави на интересен. Тогава се появи едно друго момче. Почнахме да излизаме заедно, много ми хареса, но само физически. Веднъж това момче дойде неочаквано на една наша тренировка. Появи се така смело и даже дойде при мен да ми партнира. Няма и след 1 ден този моя стар приятел се промени тотално. То не бяха комплименти, не бяха опити да се извини, виждам го че се разкайва. И ми каза наскоро че иска втори шанс. Аз се чудя защо? Дали защото не е бил с момиче и от любопитство, за да не остане детствен, или защото ме обича? И ако рискувам да му бъда първата, ще го изгубя ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: b52b2b3a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Плаче ми се от такива въпроси вече ;(. Нямам думи просто :Х

Момиче, няма смисъл да се занимаваш със стария ти приятел, ако всеки ден мени по 5 характера пред теб. Връзката ви ще е кратка, и той само ще се прецаква. Единствената причина, поради която ревнува (очевидно ) е че те харесва, но е твърде прост за да го осъзнае и/или да го смели. Според мен далеч не те обича, а дори да те, най-вероятно се залъгва. Дори по някаква случайност той найстина те обича, се връщаме към точка 1- където той е твърде прост.
А щом другия те привлича физически, спи с него и си продължавай, но нямаш работа с това дете.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0f572ca9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Какво значи детствен?

$g_;

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ae3eaf090b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина ли си студентка? Качеството на БГ образованието драстично пада... Думата е "девствен", а не "деТсвен". Коренът и идва от Дева Мария (Оная с непорочното зачеване), а не от детство, както явно си мислиш ти.
Мъж 28

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7e3d49e125
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Аз онова момиче на 300 километра, което той обича. Искам да ти кажа, че и аз го обичам и нищо не е в състояние да ни раздели. Откажи се от него. Иска те само за секс.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 860c006a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак правописната полиция?
Да напомня - когато една дума се пише масово по един и същи начин от голяма част от населението, то тя става дублет, после и правило. Българският е преди всичко фонетичен език - пише се, както се говори. Има и изключения, но както виждаме - обречени са.

Пример „хляб“ и „хлеб“ - и двете са правилни. Не обиждайте авторката, просто парвописът ни има нужда от реформа, а онези от БАН по цял ден пият кафета и си взимат сигурната държавна заплатка.

Както и да е. Авторке, не е проблемът в деТствеността на момчето, а в заядливия му характер, в обидите, както и в географското разстояние. Но ти си решаваш, аз лично на твое място не бих се занимавала с него. Бях в подобна ситуация, също с приятел от детинство, и той беше девствен, заядлив и проклет и не се занимавам с него повече.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0be362b8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7., пише се вземат, а не взимат! Аз също съм девствен, заядлив и проклет... :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 860c006a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9 - „взимат“ и „вземат“ са дублетни форми. Погледни в правописния речник, ако не ми вярваш. Да, такъв си, какъвто сам се описа.

Зависи от кой край на страната си иначе - за едни „хляб“ звучи правилно, както и „взимат“, други са е-кави и ядат „хлеб“ и „вземат“ заплата - няма правилно и грешно, има ДУБЛЕТ.
Мисля, че ако БАН си гледаха работата, „девствен“ и „детствен“ трябваше да са дублет, както и да се премахне пълен/кратък член. Старите и мързеливи дядковци са и причината днес да водим подобни дискусии, както и голяма част от населението да била неграмотна. ПравописЪТ се напасва към езикА, хората, техните нужди. (вижте само в това изречение, има ли някаква допълнителна информация от този пълен и кратък член, освен това, че трябва да се мъчим с него?)

Но това е извън темата. Не намирам, че един висшист трябва да се оценява по една правописна грешка!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0c8f3b9a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма такава дума "детствен" търси където си искаш, но няма такава дума, просто ти си го чула отнякъде и така го знаеш.

Казва се девствен, девствена..

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 80823c2e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм Дева Мария. Девица съм и се казвам Мария. Има ли случайни неща, това ще прецените сами? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0e8ab11b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Относно историята: Авторке, мисля че това момче не знае какво иска. Могъл е да те има, но не е поискал. Сега когато вижда, че има конкуренция се напъва да те спечели. Според мен не държи на теб. Ако държеше нямаше да е заядлив и нямаше да ти споменава дори за друго момиче.
Относно коментарите:
Номер 7- "Българският е преди всичко фонетичен език - пише се, както се говори. " Сега идва въпросът - ти хляП казваш или хляБ? А какво пишеш, хляП ли? Айде стига сте спамили и писали глупости! И аз не бях срещала деТствен, а може би няма и да срещна, защото не е правилно, но е човешко да се греши. А колкото до дублетите - няма да коментирам, защото те наистина не са чак толкова много, а и не обичам да се изказвам абсолютно неподготвена като някои хора...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41ca958cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До 11 - моля те, спри да се мъчиш да расъждаваш, че нещо не ти се отдава...

Първо, от пълния и краткия член определено има смисъл... Ето ти пример:
"Инструмента прави майстора" - обясни ми как членуването в случая не ти дава информация. Според мен ти дава много, даже без него не можеш да схванеш дори смисъла на написаното.

Второ, за да стане една дума дублет, трябва този дублет да го има в речника. Като намериш "деТствен" в някой правописен речник, ми се обади.

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f9ef093e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не си прав, 11. Висшиста трябва поне да е грамотен.
За пълния и кратък член, не е само, за да се мъчим с него, има голяма разлика в звученето на изреченията, на самия текст, това е важно.
Важно е да има правопис и правоговор, ако всеки пише и говори както му падне... например гледам, някои изписват думата "абсурд" като "ъпсурт" - така са я видeли. Това си е до култура, не са виновни старците в БАН.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 860c006a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, грамотността е много повече от една правописна грешка. Тя е преди всичко възможността да се изразяваш и да казваш недвусмислено, каквото искаш да кажеш.
Иначе - прав си, няма я в речника думата, макар че народът масово пише „детствен“, защото някои научни работници спят ядат безплатни кюфтета.

В изречението на номер 15 не би ли следвало поне едната думичка да е с пълен член, щом толкова го обича?
Иначе, то само със словореда можеш да си кажеш, каквото искаш да кажеш.

„МайсторА прави инструментА“ - ясно е, че майсторЪТ е подлогЪТ.
.... , както и обратното....

Имаме освен мъжки род, женски и среден и с другите родове нямаме проблем, но с мъжкия - о да, разбира се.

„Косата прави жената“ - ясно е кой кого прави, нали?

Пълният и кратък член, освен че правят половината от българите неграмотни, са и израз на дискреминация. Ако сме по-стриктни, трябва да се забрани и думата „госпожица“, както и да се измислят думи за мъжка медицинска сестра, женски президент и министър и т. н. Въпрос на време, но сме още на Балканите и властта е в ръцете на старчета, когато днешните млади дойдат на власт, само гледайте не само как езикът ще се промени, но и целият обществен живот. И няма как да е на зле, защото по-зле от сега? Няма начин!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41ca958cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Е, някои хора не са твърде ограничени и могат да използват различни словореди. Сигурно и товая е ненужно според теб и мъчи хората.

И да, би следвало едната думичка да е с пълен член, за да разбереш какво се има предвид. Както сама си "надушила", без да има един пълен член вътре, няма как да се разбере кой-кого. Ако бях го поставила аз, примерът ми нямаше да е нагледен.

Колкото до това "поне", което си вмъкнала там, предпочитам да не коментирам факта, че допускаш, да има два пълни члена в това изречение.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bcee64f7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 15, Д. абсолютно съм съгласен с тебе! Рядко се случва, но ето :-)

ПълнияТ член е част от българския език и трябва да остане такава. Това че за другите родове няма пълен и кратък член е по-скоро недостатък, не предимство. Може и да се дължи на това, че жените нямат член, камо ли пълен или кратък :-)

А на номер 7 мога да кажа да попрочете малко преди да прави "реформи" в езика. Българският не е и никога не е бил фонетичен език. Морфологичен е. За правописа има значение от какви части (морфеми) се състои думата, кое е корена и кое са представки и наставки. Ако не беше така, щяхме да пишем "ноща" или "ношта", "претвит", "весник" и т. н. Последното впрочем е правилната форма на македонски, който е фонетичен език (а доколко е отделен език тва е друга тема). Единия от всекидневниците там се казва "Утрински весник".

За детствен няма да коментирам...

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41ca958cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Защо рядко, Кубрат? :D Вероятно ме бъркаш с друг/а Д. Аз рядко коментирам, още по-рядко слагам буквичка отдолу :) Или може би рядко се съгласяваш с хората по принцип?

Много "рядко" написах в този пост, ще ме обявят за неграмотна :D

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 860c006a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   13 - да ти имам случайността, всички (дори и НЕМарийте) се раждат девствени и остават за известен период такива. От теб зависи, дали „случайността“ ще продължи до живот, или ще решиш да живееш един ден.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c51aff8721
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз ще се науча на Български от вас, но отговор май няма да намеря:) И само да кажа че като го писах това, не ми е било до правопис и такива неща. А детствен, мислех че идва от дете, после се усетих че е с, , в".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 37cb580ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   №17, пише:"Въпрос на време, но сме още на Балканите и властта е в ръцете на старчета, когато днешните млади дойдат на власт, само гледайте не само как езикът ще се промени, но и целият обществен живот. И няма как да е на зле, защото по-зле от сега? Няма начин! "
Хайде, откога го чакаме това време да дойде. Писна ни мухльовци да управляват(по скоро да скапват) България. Действайте, че живота в държавата замира!
Към авторката: Не се коси толкова, млади момчета бол, избери си подходящо и си живей живота!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 00b7637bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Като за начало се научи да пишеш!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 54fdbce91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   По темата: Зарежи го твоя девственик! Играе си с теб на "Не искам кокала, но и на друг не го давам! ". Това е комбинирано с типично мъжко съперничество с непознат за него мъжкар, понеже не иска да дава територията си на друг. Да, добре чу! Той те смята за своя собственост, зона на владение, но не и за любимата му.
Относно коментарите: Най-дразнеща за окото е Мадам ДискрЕминация. Може би обичаш крем или искаш да те кремират, когато напуснеш този свят. Но думата е дискрИминация! И проблемът не е в това прословуто дискриминиране, а в нежеланието на голяма част от народа да се напрегне и да научи нещо. Най-лесно е да искаме да бъде премахнато, за да не тормозим мозъка си с неща, които нямат нищо общо с купони и свалки, нали? Заемаме удобната поза на жертви на злата дискриминация за цял живот. Трябва да има някакви митични злодеи, които мислят само как да ни стъжнят живота по всевъзможни начини. Моля ви се!
Научете се да уважавате събеседника/ците си. Поне си поправяйте грешките при набиране! Бързали и нямали време! :) С тази ниска производителност на труда в България не ми казвайте, че тук са се събрали всички бизнесмени и отрудени работници. Само несериозни, невъзпитани и необразовани хора са тукашните бързаци. Оставете оправданията - нека видим някакъв резултат! Или при толкова поправки не можахте да запомните поне нещичко?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker