Започна да ме бие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Започна да ме бие
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 6243 пъти
ЗДРАВЕЙТЕ! На кратко ще споделя историята си, тъй като в момента съм много объркана.

Женени сме от 6м. а всъщност сме заедно от 6 г. имаме бебе на 4 м. Скандалите не са от сега но преди това той ме обвиняваше че съм бременна и затова съм изнервена и предизвиквам скандали.

Но те продължават започна да ме удря за всяко нещо. Твърдо е против да пуша въпреки, че той пуши от време на време. Снощи ме хвана за шията и едва не ме удуши че съм запалила цигара, спи в хола и постоянно повтаря че съм му съсипала живота.

Обидите от сорта, , боклук'', , , леке'', , , копеле'', , нещастница'', , говедо'' са ежедневие дори и при най-малкото скарване. Сутрина тръгна да излиза и аз ко попитах къде ще ходи а той ми отговори, , Не е твоя работа'' и ми удари шамар от който в момента ме боли ухото.

Лошото е че е полицай и в града ни всички го познават като много добър и свестен човек. Никой не би ми повярвал. Майка му постоянно се меси в разправиите и все мен обвинява, като казва, че щом ме е ударил значи е имало защо. Аз съм си вкъщи по цял ден с бебето сама и искам когато се прибере поне да погледне детето... а той още с влизането ми казва че ще го заведе при майка му да ни е по-спокойно.

Ако му се обадя по тел. когато е на работа казва че го проверявам и започва да се съди. УЖАС!!! Незнам какво да правя той е 15 г. по-голям от мен и все си мислех че когато се омъжа за такъв човек че мога да разчитам на него но уви... За секса не ми се говори веднъж в седмицата мо мое настояване и за 10 мин. максимум. МОЛЯ ДАЙДЕ МИ СЪВЕТ. Нямам финансова възможност да гледам сама детето си и незнам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: f95e4bfed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо се омъжи за човек, който не иска да е с теб? Мислиш, че като родиш едно дете и ще го вържеш? Ами не те обича и не те е обичал и преди, това е. Не е искал дете от теб и не е искал да живее с теб и това не се е променило. а относно това, за финансовата ти невъзможност, не ти ли е минавало през главата, че трябва да работиш? Ама е по лесно да висиш на някой на врата и да те гледа. Като му родиш едно дете и край! Цял живот да те издържа. Има право и да ти казва дали и колко да пушиш, защото той купува цигарките. Когато осъзнаеш простите неща в живота, ще ти се е наложило вече да работиш и да научиш нещата от живота по гадният начин

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0ad3f2c764
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никоя жена дето е решила сама да си гледа детето не е имала финансова възможност или поне не много. решаваши се махаш това е решението. а ако мислиш че побоя ще спре се лъжеш по зле ще става

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: abc0c81ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здрасти, благодаря, че сподели историята си тук. Надявам се младите, неразумни и наивни момичета, които вярват, че като се омъжат и създадат дете, животът им ще е оправен.

Иначе, според мен за теб е късно вече. Щом не можеш сама да се изхранваш, а и имаш дете, не знам, какво да те посъветвам. Без чужда помощ, май няма да стане, но не виждам, кой ще приеме и теб, и детето ти, освен родителите ти. Ако ми беше дъщеря, бих ти повярвала и бих те приютила и те съветвам да почукаш на вратата на родителите си.

За съжаление, жени като теб (които имат ниска степен на самооценка, самоуважение, самостоятелност, не работят, а са повярвали на кариерата в Семейната академия) завършват зле.

Дори да избягаш при вашите, дали няма да се върнеш при насилника си?
Дали имаш смелост да приемеш хорското недоволство като в малкия град или село, защото си разведена жена?
Какво ще кажеш на детето си?

Все трудни въпроси.

Ако не можеш да разчиташ на никого, ако нямаш пари сама да се измъкнеш, съветвам те все пак да опиташ с мъжа ти. Изглежда действително за него си виновна за провалите в живота му. Няма смисъл да се караш на тази тема и да отричаш, само го дразниш и провокираш.
Издебни го в добро настроение и седни да поговорите. Вземете решение ЗАЕДНО, как ще живеете от тук нататък. Попитай го, какво иска - иска ли те да си отидеш с детето при вашите, какво мисли за теб, какво да промениш?

Може би не се справяш с детето? Ляга ли си то навреме? Има ли режим? Занимаваш ли се достатачно с него?
Защо мъжът ти е останал с впечатлението, че не му е спокойно с детето у дома?

Ако всичките ти усилия не помогнат, търси помощ... и го напусни.

Но по принцип мъж, склонен към насилие, не се оправя. Дори да имаш някаква вина, никой няма право да те бие. Проблемът е в ниската ти самооценка и самочувствие, както и в грешното ти възпитание и ценности, представи за живота (патриархални), но времето не можеш да върнеш назад.

Само на силните духом жени им се отдава да се справят с подобна ситуация. Само ти знаеш, как и кога да действаш, но не смятам, че си човек на действието.
Дано да греша...

Лаура

П.П. За съжаление номер 1 има право, но не смятам, че помага с коментара си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4205960724
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти вече си се примирила явно. Ще седиш там и ще ядеш бой. И кога смяташ, че ще си финансова независима? С това мислене никога. Най-лесното оправдание е, че нямаш пари, нямаш къде да отидеш, той в очите на оконите е добър човек... Ти търсиш съжаление, не решение.
Пепеляшка

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8fa4cb0b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Следващия път като те удари, му кажи, че ще подадеш жалба срещу него и ще разкажеш на всички що за стока е. Той разчита на това, че си слаба и беззащитна и затова си позволява да те бие. Колкото и да се карате, не е редно да ти посяга и ти го знаеш много добре. Както казаха по-горе, ти си се примирила и той прави, каквото си иска.
Опитай се да не го дразниш. Не иска да пушиш, защото може би още кърмиш, все пак и дете имате и не иска да миришеш на детето на цигари.
Сърди се като звъниш, докато е на работа, защото е на работа! На теб ти е скучно цял ден и искаш да го чуеш, но човека изпълнява задълженията си. Представи си, че в този момент е на сигнал и не може да говори. Спри да му звъниш, спри да пушиш, бъди нежна и внимателна. Опитай се да не правиш нещата, които го дразнят. Пробвай и този начин. Бъди артистка, влез в роля.
Мисля, че ще проработи. Ако въпреки всичко след месец-два опити от твоя страна, той продължава да се държи по същия начин, говори с него и му кажи, че ще се оплачеш. Той ще се ядоса, ще те удари пак, но като отидеш със синините на лекар да те освидетелства, като знаят, че си майка с малко бебе, ще видиш, че ти ще си тази, която ще защитят.
Не се оставяй. Бъди силна, но и ти промени някои неща в себе си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f83fa7fa05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   В стаята на бебето не пушиш, нали? Аз мисля, че от мъжа си по-далече няма да стигнеш. Може би трябва малко ти да поомекнеш и да се нагодиш покрай него и да го слушаш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b963c0b5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си си виновна за абсолютно всичко, което ти се случва. Съвет няма да ти давам, каква полза.... ясно, е че ще останеш при него до тогава, докато той сам не реши да те изгони.... Жал ми е за такива като теб.. спите докато си избирате мъже.... че и деца правите...
Петя

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41091c66a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Знаете ли, четейки историята видях още много други житейски съдби. Уви, това не е изолиран случай, а ежедневие.. Много ми е мъчно, когато едно семейство само се съсипва отвътре...
Авторката иска съвет - ето го и моя. Смисъл от упреци няма.
Няма как отстрани да ти дам наистина точния съвет, но ще ти кажа какво бих направила аз на твое място. Бих опитала по мирен начин да кажа на мъжа си " Не искам да се караме" или " Омръзна ми от скандали, само си тровим нервите " или нещо от рода да го предразположа да говори с мен. Ако обаче наистина не му се говори- нищо не можеш да направиш, той ще си пее неговата песен, ти твоята. В историята ти лично мен много ме издразни факта, че не се интересува от детето си. И още някои неща, но това главно. Това показва, че този човек няма никакво чувство на отговорност към теб и към детето си.
В по-горните коментари видях, че жените смятат, че щом мъже изкарва парите- той е и царя и господаря, а горката домакиня трябва да си трае. Явно така сте възпитани, но е много грешно. Къде авторката написа, че не е работила преди това? Къде написа, че няма да работи след това? ( След майчинството имам предвид). Парите не правят мъжа- мъж! Докато някои хора в обществото ни мислят така, все ще сме на това положение. Но да не се отклонявам от темата.
И аз мисля, че ако не иска той да опитате да промените отношенията си, няма какво друго да направиш освен да отидеш при родителите си. И да се разведеш. Това описаното от теб не е брак.
Помисли за детето си. Той сега не го поглежда, а след време? Той сега на теб вдига ръка, ами ако след време и детето удри? Той сега спи отделно от теб, ами след години? Отговори си на тези въпроси и тогава действай! Но в никакъв случай не оставяй нещата така... Ще стане наистина мнооого, много зле. Не ти го пожелавам! Истината е в решителността...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3ff890413f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Мило момиче всичко само и единствено от теб зависи. Прочети коментарите по темата "Жената със синината под окото" дано разбереш коментиралата там жена която обяснява как да се оправим с мъж способен да посегне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 95019a3f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Без да искам да те обиждам ще ти кажа, че според мен си ниско интелигентна и нямаш образование и професия. Ще ти кажа и защо мисля така
-ти пишеш че майка му се меси явно живеете при нея
-нямаш възможност да гледаш детето сама затова си мисля че нямаш добра професия
-по голям е от теб с 15г може би си искала да се махнеш от вас и си действала на сляпо
а той чак след 6г ли си показа истинското лице.

Модел на поведение като него за жалост имат повечето домашни насилници. Вероятно това е виждал в детството си и затова реагира така, а униформата му дава чувството че е силен. Един истински мъж не посяга на по слабите от него. Ще става и по зле махай се докато е време. Няма да спре да те бие. Може би е социопат до някаква степен. Нямаш живот с него, а за брак да не говорим. Само не разбрах щом те бие какъв секс искаш с него. Ти мазохистка ли си. Детето ще стане или насилник или жертва на домашно насилие това е доказано. Ако искаш нормален живот махай се от там
Маги

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ac5d989fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря на всички за бързите съвети. Искам само да уточня, че откакто съм завършила работя и веднага щом детето ми могат да го приемат в ясли пак ще работя. Споделих историята си за съвет, а в повечето коментари получих обвинения. Благодаря ви жени явно наистина аз съм виновна за всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 95019a3f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прочети съвета ми още веднъж и си помисли къде точно пиша че ти си виновна. Написах че нямаш престижна професия а не че не работиш и пак заставам зад думите си. Ти работиш професия за която не е нужно да имаш високо образование и явно нямаш самочувствие щом търпиш целия този тормоз. А той няма да се промени независимо какво ти обещава впоследствие. Махай се докато е време.
Маги

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 940b64be19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке, мисля, че получи съвети - достатачно.
Е, може да не е това, което си очаквала, но мисля, че е време да поемеш отгооворността си.

Поговори с мъжа си като с човек, питай го - какво иска той и, ако трябва се разделете.
Помоли го да не те удря повече и малко или много му се извини за глупостите си в миналото.

Погрижи се повечко за детето си. Мисля, че имаш проблеми и във възпитанието му, както и като съпруга и домакиня.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 91c4b19d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Колко глупави жени има, да обвинявате горката жена! Била глупава, необразована, виновна.. Направо аз вас ви съжалявам!!!! Че мислите като овце!
Към авторката: Не им обръщай внимание, дано не са те сломили тези злобни жени, подкрепям коментар 8. Поговори с тоя човек, ако можеш разбира се, защото предполагам, че ще те игнорира (от личен опит). Ако не стане, ще трябва да бъдеш смела и да свикнеш с мисълта, че ще си сама, без него т. е. Предполагам и това те плаши :(
И не му се плаши, опълчи му се! Моят приятел ме заплашваше, че щял да ме пребие и аз му казах само ми направи нещо и ще викна полиция и ще те съсипя! И се замисли! Жалко е, че се стига до такива мизерни скандали... не си имала късмет!
Горе главата! :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce74c39b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Слушай мило момиче, ти не си виновна за нищо. Подкрепям мнението на 8.
Искам да попитам номер 12 какво за нея е престижна професия?
Моя съпруг преди да се оженим беше прекрасен, никога тон не ми е повишавал, да не говорим да ме е удрял, но след време всичко се промени. Родих дете, по цял ден се занимавах с него, чистих готвих, излизах с други майки по кафета, той ходеше на работа и винаги си намираше повод да се заяде. Но накрая разбрах че неговите родители не ме харесват, как съм можела да ходя с деколте, с пола и подобни глупости и той се вслуша в техните глупости. Опитах да поговорим- 2седмици беше ок и пак по старо му, започнаха и шамарите. Накрая се прибрах при родителите си с детето, макар да нямам престижна професия, но намерих сили, защото не вярвам нещо да се промени. А един път посегнели пак ще го направи. Не можеш ли да се прибереш при родителите си, някой роднини! Но първо все пак поговори с него.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be8cc39af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз също ще подкрепя авторката... преди години и моя мъж ми посягаше и то често.. за щяло и нещяло... обидите също бяха постоянно... наричаше ме каква ли не... честно казано сега като се замисля направо незнам как съм го изтърпяла всичко това и как съм успяла да го превъзмогна... но ето че минаха няколко години в които нито ме беше удрял, нито се държеше като преди... е караници е имло, някоя друга обидна дума, но като във всяко семейство.. след това забраменях родих.. и от тогава още по-добре... но ето детето стана на три години аз се върнах на работа... и той започна да ме ревнува.. сега отвреме навреме пак имаме някой изнервящи моменти но се надявам всичко да е в рамките на нормалното и да не стане като преди. Гледай си къщата и детето и колкото да ти е трудно в тези моменти-опитай се да бъдеш мила с него.. Нямаш финансова възможност-покажи му точно обратното, че не те е страх да си гледаш детето сама, че ще има кой да те подкрепи, че този ад не може да продължава така и да казва или с тебе като хората, или аут... дори и да се разделите и да ти е трудно все родителите ти ще ти помогнат и ще се справиш.. но аз съм сигурна че той ще те потърси и ще иска да си те върне... Мислила ли си дали не си има любовница... В повечето случай когато мъжете се държат така с жените си-има някой между тях. Каквото и да решиш-дано направиш правилния избор! Ако съумееш да запазиш семейството си и да промениш мъжа си-това ще бъде по-добрия вариант! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bcb6e5d8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   16 - една боксува круша дава съвети на друга.

Момичета, не го примайте лично, но сами сте си виновни.
Позволили сте да станете 100% зависими от подобрен мъж, после да сте „мили“ и имал бил любовница. За какво му е още една боксова круша?


Разберете, такива мъже не се променят и просто бият. Никой такъв мъж няма любовница, защото онази няма, за какво да го търпи (няма дете от него и не е зависима от заплатата му). Помислете малко - а и откъде късмет един такъв мъж да срещне не една, а две и повече подобни жени тип „боксова круша“.
Мъжете ви сами са виновни, както и вие самите със слугинското си поведение.

И да - при такива връзки действително стои някой между двете „влюбени гълъбчета“ - юмрукът на насилника.

Стегнете се и си подбирайте багажа навреме. Достатачно жени има, станали жертви на подобни мъже, ама в гроба не могат да променят вече нищо!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be8cc39af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 17 аз съм 16.. Ти защо реши реши че съм зависима от мъжа си.. Финансово даже съм по-добре от него.. Че аз съм си избрала да живея така-да... че може да се промени-да а дали ще е до време-незнам... както и да е.. имам семейство с него-имаме дете.. както и авторката.. По-добрия вариант е да опита да оправи семейството си, защото това не е нещо невъзможно.. иначе ще си отиде-ок, това не етолкова трудно... и после какво детето ще живее с разделени родители тя ще си намери някой друг, който в началото ще бъде много добър и мил, и каква е гаранцията че след това и той няма да стане такъв.. И какво значи за теб слугинско поведение-ти вкъщи не чистиш ли, не готвиш, не переш ли, не си ли гледаш детето /ако въобще имаш/... това не е слугинско поведение а нещата от ежедневието. Дори да нямаш мъж-тези неща пак ще ги правиш. И мисля че е безмислено да нападате авторката-станалото вече станало... всеки случай е индивидуален, така че тя сама трябва да реши какво да прави за да бъде напред добре и тя и най-вече детето.. а за да се стигне до тук вината е и във двамата..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bcb6e5d8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   18 - освен финансовата, има много различни зависимости, но не мога да те разбера - как можеш да търпиш бой, когато си финансово независима от него?

Не търси оправдание при децата, защото ако бях видяла някога татко да удари майка ми, лично щях да го изгоня. Това е най-гадната среда, в която може да расте едно дете, така че не търси тук оправдание.

Просто си зависима по някакъв начин от мъжа си, жал ми е за теб, защото нито една жена не заслужава такова отношение.

И да - имам мъж и върша цялата домакинска работа, но сме се разбрали например да не плащам наем, а живея в неговото жилище. Танто за кукуриго. Всеки се аранжира някак си, но да те бие някой - това е границата на всякакви отношения за мен.

Който живее доброволно така, сам си е виновен.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be8cc39af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Така е.. ами зависими сме и двамата един от друг... естествено че по-добре да живеем разделени отколкото да ме бие пред детето... боя при мен беше много преди да се роди детето... имам в предвид че може да се промени.. преди ме е бил, да сега вече не е така... незнам дали някога ще ми посегне.. но естествено че няма да търпя ежедневен бой... и дума не става за това. На момичето проблема и е, че неиска явно да се разделя с този мъж, може и освен да е зависма финансови и да има някакви чувства... Колкото и странно да звучи... и мен ме е бил, но изненадващо как все още имам чувства... Въпроса е да успеят да преодолеят и да се преборят с всичко това, ако е възможно.. Вече съм написала, че направо сега като се сетя незнам как съм изтърпяла и аз такова поведение но нещата отдавна не са така при мен.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4763486ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Виж сама си си виновна за това , едно време да си си отваряла очите .. а не .. пак и след всичко това което прочетох по добре е да го зарежеш вземи детето и се махни . Не ми казвай че нямало къде да отидеш с дете винаги има къде , по добре да си сама с дете отколкото да останеш с него , след време всичко това ще се отрази на вашето дете . Аз съм в същата позиция нашите немогат да се гледат и 5 мин много пъти нашия е биел майка и я е гонил по улиците да я бие , но ето и тя е избрала да остане с него защото '' нямало къде да отиде сама с дете '' и сега да не мислиш че е много по добре напротив всичко това се отразява на мен както след време и на вашето дете . Винаги можеш да идеш някъде . Според мен го зарежи не е за теб този , вземи детето и се махнете далече от него , поне ти и детето ти ще живеете спокойно . А щом чак и сфекървата се меси всичко е от ясно на по ясно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7f4df5a2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Всяка професия която ти позволява да си платиш наема и да изкараш до следващата заплата те прави финансово независима от насилника. Авторката поиска съвет и аз и го давам от моя гледна точка понеже в работата си се сблъсквам с много такива случаи. Ваш си е проблема че искате да търпите бой, но не карайте и дръгите да го търпят"бъди нежна и мила"Вие самите не искате да го напуснете а после искате съвет, ами стоите си да ви бие.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 458f492cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Хващай си детенцето и да те няма, махни се оттам, тоя индивид не е за тебе.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bc3cf44fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   На никой не му се вярва, че може да не е имало признаци за спящият насилник... и че нещо може да го отключи- комплекси, безсилие, гняв от успешната му жена, нежеланието й да се "примири" и "подчини"... Софиянка съм, добре образована и печелеща прилично- от една година съм без насилника. Но тъпях 4 години тормоз след предходните 9 години, в които работеше и се грижеше за нас... имаме две деца. Просто чаках да си стъпя достатъчно на краката и казах стига. Трудно се взима такова решение. Но жалиш 40 дни. След това си нова. Трудно е, но поне спиш спокойно и децата ти не те питат "кое оченце ти беше повредено"...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c47ba591ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Изумена и отвратена съм от съветите да слушала мъжа си... да слуша човек, които на въпрос къде отива отговора е удар, а бе хора... това е... нямам думи! Бягай! Ако нямаш близки които могат да ти помогнат обърни се към разните организации за закрила и помощ при домашно насилие има и закон за домашното насилие! Надявам се и искренно ти желая да се справиш, да заживееш спокоен и щастлив живот ти и детето ти!

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 685b4d4ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Никой няма право да посяга на никого! Вземай си детето и се махай! Направо не повярвах на очите си, четейки някой от коментарите в който ти дават съвет да бъдеш мила и добра!!! Всеки човек е личност! Много жалко, че много жени тук който мислят точно обратното. А какво ли ще е мнението ви ако става въпрос за психически тормоз, няма да му обърнете внимание сигурно... Тръгнали сте да говорите за професии за запазване на семейство, да се чудите добре ли си гледа детето!? !? Не се обиждайте, но не сте нормални! Цял живот съм обвинявала майка ми, че не е напуснала баща ми, която я тормозеше. Бъди сигурна, че и ти ще бъдеш обвинявана, защото най-тежката травма за едно дете е вижда как страда майка му! Другият вариант да си отгледаш един млад насилник, който да повтори баща си, или една смирена млада жена, която да се страхува до живот от мъжете, да ги мрази, да търси подобен мъж за себе си.. Мисли на първо място за детето си, щом не желаеш да помислиш за себе си! Не мисли за пари, за чужди мнения, не се чуди как да правиш секс с този човек, би трябвало да си отвратена от него, освен ако не си някакъв тип мазохистка. Желая ти успех в решението ти!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fc750ff5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Не разбирам жени, които търпят това... Опитвам се, обаче не мога. Явно побоят при теб не е от вчера и от днес, щом сте заедно с този мъж от 6 години. Защо си го търпяла през всичкото време, защо си се омъжила за него??? Не мога да разбера, разума и цялото ми същество се бунтуват срещу това. Мазохистка ли си?

Аз съм на 26г. Преди време имах един такъв приятел. Беше много мил и добър с мен в началото, но пък проявяваше безпричинна агресия към хората (непознати) - към сервитьорки в заведения, кондукторки във влака, хората в градския транспорт, към колегите си на работа.... Какво да кажа - скандалджия, дразнеше се от нищо и все се караше с хората. Много пъти ме е карал да се срамувам от него. Дразнех се от това, но с времето се привързах към него, заживяхме заедно, мислех, че щом насочва агресията си навън, а не към мен, значи няма проблем.

Остана без работа и дълго време не можеше да си намери нова, само аз работех в нас. Изнерви се естествено.... И един ден агресията се обърна срещу мен. Удари ми шамар, всъщност два... заключи ме и не искаше да ме пусне да отида на изпит (бях студентка). Унижих се, въпреки болката, молих го да ме пусне... Пусна ме, но ми взе парите и телефона, за да е сигурен, че няма какво да направя... Намерих начин да издебна като не е вкъщи, събрах си багажа и се изнесох, слава Богу имам приятели, които ми помогнаха и имаше къде да отида. Тръгнах си след първия шамар, защото знаех, че ще се повтори, рано или късно....

Тормозът след това продължи известно време... страх ме беше да изляза сама от квартирата, непрекъснато се оглеждах, пишеше смс-и със заплахи, тормозеше ме по телефона в скайп, на имейл, звънеше на работа, обиждаше, заплашваше. По едно време бях на ръба, но... в един момент като разбра, че няма да ме пречупи, просто престана.

След време срещнах друг човек, прекрасен човек, с който в момента съм безкрайно щастлива.

Жени, недейте да търпите насилие. То не е нормално и не е едничен случай, веднъж посегнал, пак ще го направи. Насилниците са нестабилни, слаби, болни хора. Още при първия сигнал се махайте. Изход винаги има, е, оправдания също...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 102cdb4e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Здравей, моята история е толкова близка до твоята, че просто не знам... Обидите, посягания, шамари, бой са ми до болка познати... Но всички които ти пишат да се отървеш от този изрод са до болка прави... Да трудно е, Да болезнено е, Да детето ти ще живее с разделени родители, Да ти ще страдаш, но повярвай ще е временно... А колко ще ти олекне знаеш ли? Аз се отървах от такъв кошмар... Много ми беше трудно, но се уповавам на себе си, на работата си, на близките си... Отърви се от него и заживей спокойно... не можеш да си представиш колко съм спокойна в момента... Да неговите роднини много ме нападат и за какво... защото реших повече да не търпя и станах лоша... В момента мъжът ми е в болница... аз ще го подкрепя, ще бъда до него само защото е баща на детето ми, но категорично взех решение да не се връщам, защото той така и не се промени... Успех!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2f6dcc458f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Щом те е ударил веднъж-трябва да стане чудо за да спре, и двете знаем че ще последват още удари! Не искам да казвам лоши неща-но следователно живота ти с него е и ще е ад, оттърви се от такъв човек-знам че не е лесно, имате и бебе... но неможе да те удря, няма право. Нямаш ли майка и татко при които да отидеш, за да ти помогнат... сигурна съм че ще се чувстваш мн по-добре, макар и без съпруга си.... дано нещата при теб се оправят :) успех

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 247b6c92f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   супер странна история и още по-странни коментари - направо не е за вярване.

Веднъж татко посегна на майка. Тя беше изпаднала в истерия и хвърли някаква ваза в стената точно над главата ми - без да мисли, че може да пострадам. Татко я стресе и й удари плесница. И въпреки че знам, че тя беше виновна, този спомен се вкорени в мен и дълго след това се страхувах от баща си, гледах го сякаш е някакъв непознат човек. С майка се оправиха още същата вечер, но в мен беше топка седмици наред. Децата не трябва да израстват в подобна обстановка, особено, когато ударите са нещо като ежедневие. И ако го позволите, вие жалващи се и малтретирани майки, не сте никакви родители и един ден децата ви ще ви мразят за това, което сте ги заставили да търпят.
Това е възможно най-невярното, тъпо и плоско изказване, с което прикриваме собствените си страхове - заради децата, да не израснат с разделени родители.
Семейство не значи тормоз, търпение и скандали, драга 16. Семейство значи уют, топлина и весела атмосфера.
НАЙ-ГОЛЯМАТА заблуда е, че скандалите са нещо нормално. Нормално за кой бе хора? За извратеното ни общество ли?

Второ
Обвинявам авторката! Защото е направила най-тъпото нещо на света - вързала е мъж с дете. Е, видя ли сега, че няма да стане така? Направила си грешка - ок, но защо за бога затлачваш в нея като пиле в калчища.

До номер 16
Дали си няма любовница, защото повечето мъже, които се държат така си имат любовница. Ти в кой век живееш, бе жена? И какво сега - да елиминираме любовницата, та съпруга да стане кротък и благ? ! Какво ако има любовница, това с какво точно променя отношението му, мислите му и т. н. Бахти ограниченото мислене. Жал ми е за децата ти.

Този браке като гнила ябълка.. най-тъпото е, че ще я изяде детето, с което а някой да ми каже с какво е заслужило тъпа, страхлива подлога за майка и баща, който си мисли, че така е вързан и никога няма да обикне истински тази причина да не е все още ерген? Дано като стане достатъчно голямо ви тегли една майна и си хване по пътя без да сте му нанесли сериозни травми.

Ужасното обаче знаете ли кое в цялата тази помийна яма? Че е обичайно, когато трябва ад е прецедент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker