Ще я загубя, защото казва, че не може да споделя с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще я загубя, защото казва, че не може да споделя с мен
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2399 пъти
Историята започна преди 2, 5години. До преди 2месеца имахме много силни чувства. Тогава тя ми сподели, че не може да споделя с мен всички неща, които я вълнуват и това я натоварва супер много. Не знам как да реагирам и как да я накарам да сподели нещата, които и тежат. Това ни отдалечава много един от друг.

Моля помогнетe, дайте съвет как да я предрасположа да започне да споделя с мен. Искам да стане ясно, че аз се опитвам да говоря с нея и споделям моите проблеми, но въпреки това нещо все и пречи да излее душата си пред мен. ПОМОГНЕТЕ със съвети моля ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: ef000b7f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не я притискай, тя е лудо влюбена в теб! Ако и пречат чувствата за да споделя, това е да знаеш! Дай и цялата сигурност на която си способен и малко по малко тя ще превъзмогне това. Прегръщай я, целувай я, говори и. Дръж я за ръка, показвай и твоите чувства и тя ще се успокои. Ти си късметлия, да знаеш :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3908c502f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При положение, че ние жените обожаваме да споделяме, да изливаме обърканите си мисли, чувства и емоции, и можем с часове да го правим.. направо ми е странно.
Може би някога е дръзвала да сподели и ти си я пресякъл или си се почувствал обиден, виновен и т. н. и тя се опасява да не се повтори.
А може и да си таи някакви тайни, които я е страх да разкрие, защото не знае как би реагирал.
Не я притискай! Аз обожавам да бъбря, мога да го правя с часове, но като някой ми каже "Какво ти е, сподели ми" и аз се гипсирам. Мисля си, че ще ме разпитват или ще се наложи да говоря за неща, които си мисля, че другия няма да са му интересни и млъквам... примерно казвам "не ми се разказва сега" или "не, няма значение"
В такъв момент ако чуя:
"Ок, но да знаеш, че ще се опитам да те разбера и че всичко, което е интересно за те, вълнува и мен" и после започне друга тема, след малко ще започна самичка да говоря... и добре е да не ме прекъсват и да не дават решения.
Мъжете сте свикнали, когато си споделяме проблемите да ни ги решавате с разумни предложения, а това е грешка, това ни обижда. Ние не искаме решения, а ако искаме не ни е срам да помолим за помощ и съвет, ние искаме някой да ни съчувства, да ни прегърне, да ни изслуша просто мълчаливо и накрая да каже "Разбирам... ела да те гушна"
Страхът, че ще започнат да ни поучават и ние като се засегнем и неминуемо ще последва скандал често ни спира да споделяме.
Ето ти пример.
Прибирам се и започвам да разказвам на приятеля ми как е минал деня като казвам "А на тези високи токове и с цялото това тичане, направо са ми като смазани краката" А той ми заявява "Трябва да си вземеш равни обувки"
Въобще не става дума за обувките, въобще не искам да си сменям ботушките, които съм си избирала с такъв кеф. Искам само да продължа да си говоря ей така, защото при нас жените като говорим ни олеква... но той ме прекъсва и на мен целият ми ентусиазъм отива по дяволите и си казвам на ум "Ще звънна после на най-добрата си приятелка да й разкажа"

Дано бях полезна!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ef000b7f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От чувствата не може да споделя момичето, предпочита да мълчи, защото е влюбена в теб. Внимава да не ти каже нещо грешно или неуместно, притеснява се. Ти трябва да си инициативният и да и говориш. Не само да и споделяш, а да покажеш че си мъж и не се притесняваш да говориш за чувствата си. Показвай и ги и повярвай ми, това ще те вдигне много в нейните очи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b53ec4e848
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, ами да всъщност за такива неща като накрая високите токове, най-добре звъни направо на приятелката, недей занимава човека с такива дреболии :) Ако имаш проблем - питаш, ако нямаш - плямпай си с някой друг (силно преувеличено казано, разбира се).

Надявам се не е убягнал лекия хумор, с който трябва да се чете коментара...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3908c502f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   С друг, с друг, ама друг като не прегръща така хубаво, а? Какво да правя.. ще ме търпи и с високите токове ;))

Сега сериозно... аз се уча да не се обиждам като ми дава съвети, а той се учи да се въздържа от такива. Аз гледам да не прекалявам с дреболиите, за да не стане в един момент "Господи, за какво за бога, говори тя? "... че ние сме уникални (говоря за жените) да прескачаме от тема в тема и понякога мъжете много се объркват. Зарязвам токовете, защото съм се сетила, че докато съм тичала.. насам-натам съм видяла еди кой си и да разкажа за него и за срещата ни, да изкоментирам нещо странично, и после пак се връщам на токовете.
Изречението изглежда така:
- Мило, как мина деня ти?
- Ужасно съм изморена и тези високи токове ме съсипват просто, особено че цял ден съм в движение и тичам по задачи и докато ходех към онази банка, дето ти казах вчера, че майка говорила с нейната приятелка да проверя за свободни позиции, сещаш ли се, както и да е, и срещам Георги. Покани ме кафе, но аз после трябваше да свърша още куп неща, а и нали бях обещала да се прибера по-рано и да ти сготвя нещо вкусно. И Георги ме кани на кафе, но нямах време, та набързо само ми каза как е, прати ти много поздрави. Гледам го обаче един такъв весел, може и да е влюбен в някоя и подозирам, че е онова, момиче, с което се запозна на Нова Година. Та в банката нищо интересно не свърших, пълна загуба на време, само дето ми се скапаха краката от тези токове.

;)
Така споделяме обикновени неща и ако не ни прекъснат, набираме пауър, изказваме си всичко и после ставаме кротки, мили и много обичливи. И по-всеотдайни в леглото.
Та моето момче се учи сега да не ме прекъсва, само кима с глава, най-вероятно не ме и слуша внимателно... Но пък и на него помагам така, защото като му говоря някакви глупости, в които даже аз не искам да вниква, той се разтоварва от истинските си проблеми.

И така.. комуникацията е важна за връзката.
И един съвет към автора.
Тук жените ти казват: Споделяй и ти. Споделяй чувствата си - да... ок, съгласна съм. Но мисля си нещо. Жените ти дават съвети от своята си женска гледна точка, как една жена би постъпила. Ние споделяме, за да предизвикаме споделяне, съчувстаме, даже понякога досаждаме с въпроси от типа "О, моля те, кажи ми какво ти е, позволи ми да ти помогна. "

Просто й покажи, че каквото и да ти каже ще я разбереш. Започни от дребните нещица, когато се почувства свободна да говори - няма да можеш устата да й затвориш и ще ти се иска да върнеш времето ;)

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b53ec4e848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, е твоя пример е пак добре, можеш да проследиш прехода, защото само ти говориш, имал съм по-коварни примери, когато се води диалог, питат ме нещо, отговарям, след което следва реплика, която аз не мога много да зацепя в контекста на темата, задавам уточняващ въпрос и така след няколко реплики се оказва, че нашта вече минала на друга тема, само че аз съм още на предната...

Ако теб те разтоварва да си "плямпаш" така добре, само недей да си мислиш, че за един мъж това е разтоварващо. Напротив, натоварващо е! И аз съм се научил тия неща да ги филтрирам и много да не вниквам, но все пак трябва да пускам по едно ухо, щото някой път между дреболиите има и важни неща... И това е всичко друго не и разтоварващо за мене, особено ако професията ти е такава, че по цял ден филтрираш информация... Правя го насила, мир да има, не че се оплаквам, примирил съм се отдавна, но бих бил щастлив, ако ми се спести това усилие...

За мен лично най-разтоварващо е когато има тишина, нито аз говоря, нито някой ми говори, просто си насаме с мислите си... или липсата на такива... Насаме не значи непременно сам, може да лежим заедно, може да вечеряме, може всичко... просто без информационен поток...

Но това вече си е до човека...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3908c502f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто говорим на различни езици...

Ето да речем, когато приятелят ми каже: Всичко е наред, остави ме малко на мира. Той има предвид точно това, което е казал.
Докато ако аз го кажа това означава, че имам големи проблеми, които много ме тревожат, които ме е страх да споделя и единственото, което искам е да не ме оставят на мира.
Ако го кажа на друга жена, тя веднага ще ме разбере, ще се изпише съчувствие на лицето й с тревога ще пита: Какво има? А един мъж ще се усмихне и ще се отдаде на своите си занимания. Което за една жена означава веднага - ето, никак не съм важна за него, не ме разбира, толкова ли е трудно да ме изслуша.
Когато приятелят ми си има проблеми, той млъква и се опитва да си ги реши сам в главата. Ужасно много тогава ми се иска да постъпя като със жена и да нахалствам да ми каже какво има, не защото мира у не ми е важен, а именно, защото ми е важен и тъй като за мен като жена е разпускащо да споделям, мисля си от моята гледна точка и се опитвам да споделя и той. Но после разбрах, че ако наистина искам да му помогна, просто трябва да изляза от стаята или да се занимая с нещо си мое, докато той си човърка в проблема, а после идва и ми споделя вече решения проблем и се чувства добре, взел е решение, преборил е ситуацията. Това го кара да се чувства полезен и значим, а когато се чувства така е много по-щастлив.
Но процеса трябва да е двустранен. Както той има нужда от своята тишина, така аз имам нужда от своето бъбрене. И просто съм му казала, а и всеки път, когато се усетя, че думите ще излязат на потоци го предупреждавам... горе долу така:
- Мило, искам да ти разкажа някои неща, те не са ми проблеми, не са кой знае какво, но имам нужда да се изговоря. Ще те помоля само да ме слушаш.. не искам решения, съвети, искам само да ме слушаш. Така ще ми помогнеш да се почувствам по-добре.
И той ме слуша с готовност, защото знае и не се чувства длъжен да се занимава с моите проблеми и че единственото, което искам е да ме изслуша.
Да ти кажа тези неща имат страшен ефект.
Много пъти съ била свидетел на страхотни скандали, само защото те не могат да разберат това, че не сме еднакви, че половете са различни и това обуславя разлики в поведението, мисленето и изказа..
Една приятелка преди ми споделяше: Той се прибира, пуска телевизора и сякаш го няма, като ме види, че се цупя, ме пита какво ми е и аз му казвам, че няма нищо и че няма значение, да си гледа телевизора и да не мисли за мен. Той избухва. Пак ли бил виновен, че съм нещастна.
Разделиха се...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8c33c355c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   2/5, защо обобщаваш за всички жени, а не говориш само за себе си. 1-во аз никога няма да тръгна да търпя болка само за да се правя на не-зная-каква, 2-ро най-нормалното нещо, което може да ми се каже в случая, е да си сменя обувките и това не е мъжка логика, това е просто логика. Аз друго не бих очаквала. Като си решила да се мъчиш или го правиш без да надуваш главата на някой, или си решаваш проблема с други обувки. Ако ти не можеш да мислиш логично, моля те не изкарвай всички жени такива. Оправяй си се с "мисленето" си и не се оправдавай с пола си. Аз съм изключително далеч от теб, слава Богу и има още много жени, които са така.

Споделянето е едно, плямпането за глупости, което можеш да направиш с всяка една продавачка в магазин е съвсем друго. Понякога искам да си излея душата на приятеля си и да кажа неща, които никога не бих казала пред който и да е. За малките неща, които споделям, определено искам съвет. Ших си ботушите, но пак пропускат, защо се получава така... Обяснението сигурно е в самото покритие, така си зная, че трябват нови и като ми се мокрят краката не се оплаквам или най-малкото ще кажа, че трябва да оправя положението, а не да плямпам за нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5c4756f314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1. Не споделя, защото си мисли, че ще си промениш мнението в негативна посока спрямо нея от това, което ще чуеш.
2. Има чувства към някой и ако се окаже, че и той има към нея да има оправдание да скъсате, че толкова време сте заедно, а тя още неможе да споделя с теб. Т.е. си оставя един вид вратичка за всеки случай.
Jor&co

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 13284623e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз не споделям на приятеля ми за някои неща, защото той няма да ме разбере и също ми е неудобно, а и той ако подходи по-внимателно и мило, с подарък, разбиране, може да му кажа, но е много трудно, ако съм решила че ме е срам и не мога да му кажа... за да не стане така, че да се разделим...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker