Харесвам го, а не знам къде е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Харесвам го, а не знам къде е
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 1902 пъти
Наскоро посетих един кандидатстудентски курс. Всичко в университета много ми се хареса. Включително и едно момче! Той е кавалер.

Една сутрин се засякохме. Той идваше, пред него имаше две момичета. Аз вървях малко след него. Той отвори вратата на двете момичета да влязат и изчака и аз да мина, задържа вратата.

По време на една от лекциите изрази мнение, че алтруистичното е изначалното у човека и че трябва да имаме винаги позитивна нагласа и да съхраним ценностната си система. Докато се изказваше по някой въпрос непрекъснато го навикваха, че говори тихо. Той е по-стеснителен. И аз съм много срамежлива.
Няколко пъти забрлязах, че се заслушва какво си говорим с приятелката ми понеже все седяхме на съседни чинове. Освен това виждах как отвреме навреме се втренчва в мен.

Харесваме еднаква музика - разбрах от тетрадката му. Личи си, че е информиран и интелигентен.
С една дума, направи ми добро впечатление най-вече като личност. Но така и не се запознахме. Знам само името му. Не знам откъде е. Възможност пак да го видя е ако и двамата ни приемат в желаната специалност и тогава да се запознаем. А ми се искаше да сме приятели, но моята стеснителност ме спря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: caeaed9ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно в такива ситуации трябва да си решителен и "смел". Ако си траеш ще си избяга щастието и може би и твоят човек... И аз имах подобна история, но не се чудех какво да правя, макар също съм стеснителен. Заговорих момичето, което ми направи силно впечатление с мисленето и държанието /не беше като другите надути кифли/

И дано да се намерите
NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1c3948c432
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Но не знаеш от къде е! Ще разбереш, ако е писано пътищата ви отново ще се пресекът ;) Нямай притеснения,но до тогава можеш и сама да се опиташ да спомогнеш доближаването си до него... Все с някой трябва да си се запознала, а този някой с друг и поне един от тези хора, ще се е запознал/а с него. Ако си, ето и какво да правиш, попитай, поинтересувай се :) И туко виж, упееш да разбереш повече за него, или поне да стигнеш до някой негови данни за свръзка.

Ок, на ясно съм, че за теб е трудно да попиташ, да направиш нещо с което да демострираш интерес, към някой който си харесала. Знам какво е да се притесняваш и да се отказваш от открити шансове, поради стеснителност, да искаш да направиш нещо, но вътрешно да блокираш, да се чувстваш несигурно, и да се питаш да продължа ли, да искаш, но тялото ти да отказва. Уверен съм, че още тогава си искала да се запознаеш с него :) но просто не ти е достигнала смелост. Стеснителността, е че нямаш навик, да общуваш много, и да допускаш нови хора до себе си. А срамежливостта, е само ефекта на стеснителността - притеснението! Повярвай ми, всичките ти притеснения, ще отшумят още в мига в който допуснеш повече хора до себе си, и разбереш, че те харесват каквато си :)

Преди бях много притеснителен, но всичко свърши, щом се научих да оценявам мига на действието, и да не си мисля за какво ще си помислят другите. Когато искаш да направиш нещо, направи го, без да мислиш, колкото повече се замисляш, само ще е разубеждаваш и ще си търсиш причини да не го направиш, а така не бива :)

А и не е чак нищо да не знаеш за него!... Знаеш името му, може би и годините му, знаеш как изглежда, за кратко си разбрала и някой от интересите му. А и че е кавалер, че е възпитан и интелигентен. Виж колко бързо си научила не малко за него :) - харесваш го! Две мнения няма. Само с името и годините, би могла да го намериш, знаеш къде да го очакваш :) Смелост се иска момиче, смелост! И ти си му направила впечатление :)

Не прави грешката да пропиляваш шансовете който ти предостявя живота поради страх! Запомни, не живей в страхове, не живей в минало, не живей в бъдеще, живей сега и никога не си мисли, ами ако... Ако действаш, ако не стойш със скръстени ръце като наблюдател, няма да има ами ако, а ще има каквото си направила, ще има действия, а не мисли :) Хубаво е, че имаш надежда да го видиш, и ти пожелавам така и да стане. Но се научи да не чакаш специални събития и моменти, в които да нямаш избор, и чак тогава да се запознаваш. Всяка секунда е ценна, всяка секунда може да е специална, ако я направиш да е. Улови мига.

Малко по назад от темата ти има друга, "подобна" на твойта, но от гледната точка на момчето :) "Харесвам едно момиче".

Следващия път, не се притеснявай, какво като си срамежлива. До някъде това е много сладко, при всички положения, ще направиш добро впечатление, стига да се стигне до разговор де ;) За да не го мислиш, дръж се с човека който харесваш, като с близък приятел с който често си била, така няма да се притесняваш, докато се отпуснеш и свикнеш с присъствието му.


~winterfire~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker