Парите не купуват щастие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Парите не купуват щастие
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 4052 пъти
Здравейте, измъчват ме едни неща от миналото ми и незнам какво точно да направя за да ги изтрия от съзнанието си.

Значи ситуацията е следната:
Сега съм на 23 години тъкмо завърших гимназия и се записах да уча задочно. От малък град съм, а нашите нямат много възможност да ме издържат, пък и аз не искам да им тежа, затова исках по скоро да си намеря работа и да помагам с каквото мога.

Баща ми работи в една частна фирма и точно в този период се оказа че търсят човек в администрацията. Беше говорил с един от техническите ръководители на съответната фирма дали неможе да се направи нещо.

Всъщност както и да е този човек ходатайства и ме взеха на работа. Схватлива съм и бързо навлезнах в нещата. Вече почти 4 години съм на това работно място.

Въпросният човек, който ходатайства за започването ми е с 20 години по възрастен от мен, но винаги от самото начало се е държал по-специално с мен в началото никога не ми е правил никакви намеци за нещо по-различно от колегиални отношения, но с времето нещата се промениха в известна степен.

Аз тогава бях сама тъкмо се бях разделила с бившият ми приятел и преживявах много тежък момент. Колегата да го наречем „М” започна все по-често да прави мили неща за мен, уж по-дискретно но останалите колеги малко или много започнаха да усещат накъде тръгват нещата. Няма да навлизам в кой знае какви подробности, само ще кажа че той е женен, а с времето се случи нещо между нас, не мога да го нарека връзка, но се виждахме доста често по-късно дойде и секса, и така повече от една година.

Никога не съм очаквала че ще се получи нещо по-сериозно, а и не съм го искала. Преди половин година се запознах с едно момче на моята възраст, харесахме се започнахме да излизаме, и аз реших че е крайно време да прекратя отношенията си с колегата.

Той естествено не направи никакъв проблем, каза че много се радва за мен, че накрая съм намерила нов човек и съм забравила страданията ми по бившия. И така нещата между мен и момчето с което излизам „А” потръгнаха отдръпнах се от М, но не съм започнала да се държа гадно или нещо такова, просто започнах да избягвам компанията на хората с който работя. (искам само да отбележа че шефа и всички останали ръководни служители са приятели от много години, постигнали са някакво стабилно финансово положение и докато бях в тази компания и излизах с тях съм се нагледала на всякакви луксове).

Както и да е осъзнах че парите не носят щастие и искам една истинска и стабилна връзка с някой, който дори и да не е богат, мога да имам бъдеще с него и мога да бъда щастлива. В началото добре…… нещата в офиса си течеха по старому, М започна да ме отбягва и да се държи по-хладно, което беше съвсем нормално за създалата се ситуация и аз го приемах…… но от едно известно време започна да се държи отвратително, само ме засича и ми говори винаги навъпреки, на няколко пъти прави странни изкавания от сорта, колко може да е глупав човек да избере някой с по-оскъдни финансови възможности, пред това да има и разполага с много.

Мене ми е неприятно, от това, че всички от офиса( които са и предишната моя компания ), започнаха да ме отбягват, ходят си на техните VIP купони, разкават си и все едно никога не съм била част от всичко това. А мен тези неща не ми липсват, но ми липсва отношението и приятелските разговори с тях.

Сегашният ми приятел е добро момче, както казах няма много пари, но аз го обичам заради самият него, но той знае в какви среди съм била до вчера и често пъти ми е казвал, че адски ме ревнува от колегите (той незнае за М), просто се комплексира от това, че неможе да ми даде това което съм имала.
Как да му обясня, че не искам пари и лукс, а искам щастие и обич?

И как да обясня на М, че е глупаво да се държи така, никога не съм му обещавала нищо, дори той ми е казвал че знае че ще дойде един момент в който аз ще намеря човек до мен и нещата между нас ще приключат.

Парите, VIP сепаретата в дискотеките, скъпите парфюми, и парцалки, не те правят щастлив. Може би някой от вас да ме помисли за луда, но аз наистина го мисля. Предпочитам да отида на най-забутаната вила с човека, който обичам пред това да се нагласа и да се завра в 5 * ресторант или хотел, но да не изпитвам удоволствие от това и хората да ме приемат като държанка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 09bf51780c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ж30: Да... Истината е една: Щастие с пари не се купува!!!
Предпочиташ..., но на думи. Оставила си се на течението и се носиш по него като лека жена... Проблемът си е твой! Ако ще отстояваш себе си и моралните си ценности, го прави НЕПРЕСТАННО, а не от време на време и във фантазиите си...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d6f3741b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те. ти си стойностно и добро момиче, което има усет за важните неща в живота. хубаво е, че си попаднала на добро момче, което да те извади от тинята. Макар и желан от много млади жени, луксът предлаган от забогателите възрасни мъже не е нещо, което осмисля живота. само би с енамразила от пустотата, която щеше да изпълни съществото ти. не страдай от атмосферата, а се опитай да си анмериш нова работа. и по възможност без да си задължена на никого...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 44979db3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това доказва още веднъж, че където си вадиш хляба не трябва да си вадиш оная работа. Явно твоя колега изпитва собственически чувства към теб и го е хванало яд, че така лесно си загърбила връзката ви. Изтърпи всичко, с времето нещата ще се променят. Успех ти желая с новото момче, дано се получат нещата. А за последното си права- по добре във най-смотаната вила с обичан човек, отколкото в хотел 5 звезди, с някой, когото не желаеш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d469fc4254
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, според мен, се заблуждаваш, че парите са в центъра на твоите проблеми.

Не лъжи себе си и поне пред себе си наречи нещата им със собствените им имена - била си любовница на човек, само заради социялното му и материално положение, заради работата, която ти е дал.

Ок, това не те е направило щастлива, човекът бил женен, сигурно дори сексът не ти е харесвал, а възрастовата граница ти е била отблъскваща.

Продала си тялото си, времето си, после си решила, че не искаш това и си си намерила момче, което да е противоположност на любовника ти, но какво очакваш?

Много ясно, че като скъсаш с един начин на живот и избираш друг, хората ще променят отношението си. Сега разбираш, че и без това са били лицемерни към теб - и поканите, и разговорите им с теб са били, защото си била любовница на шефа, не защото са те харесвали като личност. Сега виждаш истинското им мнение за теб и, че може би няма, какво да си кажат с теб - вчерашната бедна пикла. Разбери, това са хора, които принадлежат към друг свят, ти в очите им действително си такава, каквато и да си в действителност. Сега си и бившата любовница на шефа и просто не разбирам, какво си очаквала.

Препоръчвам ти горещо да си намериш друга работа, без да търсиш съдействие от баща си. Връзките са хубаво нещо, но ти (не се обиждай) си се осрала. Ако не беше спала с женения си шеф, и то без чувства, сега нямаше да имаш тези проблеми

ж.27

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 13b419926a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Само да отговоря на заглавието на темата, самата тема не съм я чел.
Не си прав, и ще ти кажа защо. Хората са идиоти, и тъй като са идиоти, когато казват че парите не купуват щастие, те единствено мислят за любов. Парите нямат нищо общо с любовта. Парите купуват щастие, защото когато ти си купуваш нещо, значи искаш нещо, и когато го имаш това нещо, то те прави щастлив. Примерно : Искам Модната Nissan Silvia S 15 и Nissan Skyline GTR, но нямам парите. Ако имам парите, купувам си двете коли, и съм щастлив за дълго време, защото карам две коли, за които съм копнеял от много време. Същото е със всякакви други материялни неща, за които си искал от много време. Купуваш нещо на гаджето, нещо, което знаеш че тя тайно иска от много време, правиш това, и й изкарваш една незабравима усмивка на лицето, когато й го подариш. Друго, хиляди, ако не и милиони хора гладуват в Африка, ако имаш парите, оправяш им място за живеене, даваш им храна, оправяш проблемите, и спасяваш живота на безброй души. Замисли се малко дали все пак парите не купуват щастие.

Death_Blade ^

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9535aeca35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката: Не искам по никакъв начин да се защитавам и оправдаван, но 1 не сте разбрали не бах Любовница (ако може да се нарече така с тази грозна дума) на шефа а на един от подчинените му и 2 човека създаде в мен любов не съм правила секс с него с отвръщение или както там се изказахте с погнуса. Приятен ми е бил всеки един момент прекаран с този човек, но осъзнах че си губя времето и искам нещо истинско и стойностно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2ccebe60c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто е - не придавай значение на това за което не искаш да мислиш :) А и за защо да го изтриваш от съзнанието си? Това е твоя опит, благодарение на него си осъзнала какво искаш, само кое е нужно за да бъдеш щастлива! ...

Мхъъммм... дам парите не правят щастието, поне за това щастие което ни прави свободни :) Ако нещо ви затваря и слага в някакви граници, то не е щастие! Според мен си извървявала своя път ;) отначало си имала свойте стремежи и цели, имало е и някаква тръпка между теб и колегата ти, ммм.. до някъде си имала любопитство да го опознаеш, защото се е интересувал от теб и ти е помогнал :) Ама покъсно си разбрала, че не е човека за теб, че не изпитваш обвързващи чувства с него, а и си знаела, че това не може да продължава. Че ще трябва да продължиш напред, все пак той не е свободен мъж - женен е! Той го е знаел, особено както го описваш, че е приел всичко спокойно. Обаче, мисля, че да, не е могъл да претендира за нищо, но все пак е мъж и може би за него не е било само секс, към края е заизпитвал и някакви чувства. Което би обяснило последвалото му странящо, студено и отхърлящо държание :D Помислил си е, как тя е могла да предпочете някакъв си, пред мен можещ да и даде толкова много :) За него избора ти е като удар за самочувствието му, няма да си го признае, но ти сама си го видяла от отношението му.

Абе стига толкова за него! Важното е, че си намерила своето момче :) Макар и неразполащ с много средства, това няма да ви попречи да се обичате! Хубаво е, да знаеш че и малкото би те направило щастлива, ако е поднесено с любов ;) Обичайте се и да не ти пука! Другите няма да им харесва, защото няма вече да играеш техните игри! Може би ще е добре да намериш другаде работа, далеко от колегата, който може да се опита да ти пречи. Но пък така ще излезе че бягаш от тях, та остани колко можеш, а в случай че не се развият добре нещата, звучиш като амбициозно момиче, ще намериш начин да се справиш :)


До 5

Death_Blade - съгласен съм, парите нямат общо със любовта :) А за предметите и благата, ще добавя, че на мен ми се струва, че ако човек получи каквото иска материално, не получава щастие, а краткотрайна радост, която покъсно се установява до спокойствие по-отношение на - едно притеснение по-малко! А щастието, е да обичаш, без причина, без да има обвързаност в граници, мерки, пари, блага, без да е свързано с нещо което може да се види и докосне! Всичко което е материално е заменимо и се разпада някой ден.

Вярно е, имаме много капризи, има какво да задоволяваме в себе си, но любовта, може да ни затвори очите за всички капризи, и да ни направи щастливи дори и да не разполагаме със всичко което искаме. Другото сърце което ни обича, би ни дало също спокоиствие, е него бихме намерили утеха, бихме се зареждали всеки ден със сили, за да продължим напред и да осъществим което не сме :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e212b68f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бря, къде в малък град такава голяма корпорация със стотици служители, като навсякъде се тръби, че икономиката на България затъва главоломно? Колко ви е малък града, за мен малък град е 4000-5000 човека? Коли, самолети или космически кораби ли произвежда вашата фирма, че да може да си позволи да дава хубави заплати на служителите си, че чак по твоите думи си били сформирали нещо като ВИП общество! В малките градове заплатите са в порядъка на 400-500лв.
Пък то иначе много ясно, че така ще реагира човека-той е бил пренебрегнат заради някой друг, това е много по-страшно отколкото да е бил просто отхвърлен от теб в началото. Просто нямаш си идея какво се случва със самочувствието на един мъж в такива случаи, трябваше първо да се разбереш с него да прекратите отношенията си и тогава да започнеш да се мъкнеш със сегашното гадже, щеше да е доста по-безболезнено за него, ама явно не ти е дошло на акъла тогава!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d639f4fcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, остани си с момчето. То е на твоите години с твоите разбирания и ще имате шанс за добра връзка. Всеки си има минало. Относно колегите ти от офиса, които си считала за приятели, явно не са държали толкова на тебе. Мисля че трябва да започнеш да живееш както ти харесва, и да не се поддаваш на чужди подмятания и обиди. Историята с бившия е била просто маловажна връзка, защото с него не си имала и няма да имаш бъдеше. Ако успееш да намериш нова работа и свестни хора за приятели много ще се радвам. И си права-щастие с пари не се купува!! Аз съм била в твоето положение и избрах обикновен но щастлив живот!! Сега се чувствам по добре от всякога! Успех ти пожелавам... :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ddbfb81937
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ~winterfire~, идеализъм. Парите са важни, отделен е върпосът за това от къде трябва да ги имаш. Ако е от друг, 1-во не са твои, 2-ро тогава наистина ще си нещастен, само защото избираш човек на базата на парите. Това не означава, че те са маловажни. Темата, обаче, няма толкова общо с това.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: cad74d7530
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 10

Благодаря ти за мнението което май е отправено към мен :)) Ммм.. или така ми се струва! Но какво искаш да ми кажеш с това, не успях да разбера. Защото аз не съм казал в мнението че, парите са "маловажни", или че са "важни". Каквото казах го написах, върни се и прочети ;)

Конкретно изразих виждане и спрямо мнението на Death_Blade, с което подкрепям че парите нямат общо с любовта и допълвам какви са мойте разбирания. Ясно ли е?
:) Интересното е, че в мнението си, слагаш първо "Парите са важни", после "Това не означава, че те са маловажни". Хах, оКккк виждам че за теб парите са важни ;) Но парите не дават постоянното и блажено щаствие, нито дават любов :) Дават само спокойствие и липса на страх и притиснение за утрешния ден - това е!

И моля те, къде съм слагал такива думи, че някой ще избира друг заради парите, та аз съм против такива неща. И най ме огорчават материалните избори, които за мен са повърхностни! Онова усещане за единност с някой, за приближеност, за любов, са безценни, и никакви пари не могат да ги създадат ако ги няма! ...

Чудно ми е, защо намесваш иделизъм, какво искаш да кажеш с това? Че аз съм идеалист, или че говориш ти за идеализъм? Споко, не летя в облаците :D имам си представа каква е реалността, какви са хората, но пък не съм слязъл в най-ниските земи, и си позволявам да имам по морални и мечтани виждания ;)


~winterfire~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker