Накъде след 43 годишен брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Накъде след 43 годишен брак
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3291 пъти
Пиша, защото бе боли; пиша, защото ужасно ми тежи;пиша, защото адски ми е обидно. По на 63 години сме. Нямала съм друга любов-това е първата и последната.

Имаме две прекрасни деца, с техните семейства и наши внуци. Носят ни радост, но между нас нещата винаги трудно вървяха. То не беше ревност, то не беше тормоз... Прощавах, прощавах всичко в името на децата. Знам, че ще получа много упреци, но приех този си живот. Примирявах се с доста негативи, но продължавах да обичам.

Може би, защото съм нямала друга любов, а и не желая такава. Болно ми е, че особено последните 3-4 години избра за свой приоритет риболова. Въпреки, че все още работи иска всеки почивен ден да подарява на себе си-това са неговите думи.

Заявява ми, че аз не съм човека, който ще го спре от тази негова страст и се държи с мен изключително грубо и с особено нежелание да бъда около него. Но аз нямам такива намерения, просто не искам това да бъде на всяка цена и във всеки случай. Бяга от контакта с мен, не разговаря с мен, не се съобразява с никакви мои човешки и малки желания, стигащи дори до една малка обща разходка.

Много ми е самотно-вече не работя; децата живеят в други градове, рядко се виждаме. Затварям се в къщи с мъката, болката, унижението. Имам доста здравословни проблеми и знам, че не това е пътя, но от тази почти постоянна депресия не мога да изляза. Искам толкова малко... Искам да се усмихвам, както преди много години. Искам да ми е топло в душата, да се радвам на хубавите неща от живота, макар и толкова малко вече, а не мога. Ако знам, че ще е по-спокоен без мен, бих си наела дори квартира, макар да знам как това ще ме съсипе напълно, но той пък никога не би предприел такова нещо. На него просто му е добре така...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: a735e32ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намерете си сродна душа по интернет, дори само за да си пишете и споделяте... За да не сте самотна.. Успех! Разбирам Ви и Ви съчувствам....

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 38362379ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, не знам, какво да ти кажа, освен че ти твоя избор си направила и днес плащаш цената за това.

Нека и други жени четат това, които търпят в нещастния си брак и „заради децата“, а същност заради сигурното и познатото.

Както и да е, никога не е късно човек да направи най-доброто от ситуацията си.

Защо ревнуваш мъжа си от един риболов, от желанието му да отмори сам след работа. Замисли се малко - толкова добра компания ли си в момента с твоите болежки и депресии? Цял живот ли си разчитала на този мъж да ти решава проблемите и днес, когато и двамата сте възрастни и уморени, той просто не може да носи товара на двама?

Вземи се в ръце. САМА. Разбери, след 43 г. брак, че никой за нищо не ти е длъжен, че човек се ражда и умира САМ. Повечето хора на твоята възраст са болнави, но не са спрели да живеят и не са се предали.

Има много интересни пенсионерски клубове, където хората се събират да играят шах, да говорят, но и ходят на екскурзии - дори в чужбина! Разменят си книги, рецепти и идеи, стават интриги и любовни афери. (любовта възраст няма).

Ако това не ти харесва - намери си друго хоби - гледай деца за пари например, можеш да продаваш вестници, където да си приказваш с различни хора, да работиш нещо почасово. Потърси си приятели чрез интернет, чрез вестници, ЧЕТИ КНИГИ, имай теми, излизай повече, бъди интересна. Така и мъжът ти ще се поинтересува от теб, на кого му е приятно да общува с една психически слаба, стара и болнава жена?

Не бъди такава, млада си още - ето, пенсионерка си, имаш време за всичко, за кеото преди не ти е стигало времето.

Уважи желанието на мъжа си да бъде сам, но и ти намери смисъл за себе си. Не те съветвам да търсиш друг мъж, не заради възратта ти - на твоята възраст има достатачно свободни мъже (разведени, вдовци), а защото не вярвам, че проблемът е в мъжа ти и, че ще се реши с друг мъж. Всеки ще иска време за себе си, ако трябва да носи и твоя житейски товар.

Успех и горе главата!

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5bb7c342d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Малко сурови са коментарите на младите жени, нали? Не се измъчвайте, а погледнеъе от хубавата страна. Щом иска да е сам повече време, възползвайте се от това. Нмаерете начин прекараното с нещо ново и вълнуващо да изпълни дните ви с настроение. Не непременно мъже са нужни за това. Има толкова неща като рисуване приложно върху плат, глинени съдове, посещения на театър, кино и срещи с приятели... Има чудесни форуми за споделяне... Търсете близки до вашето светоусещане хора и общувайте...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d1ff3b1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лаура, не съм съгласен с теб.
Човекът ходи за риба.
Това грешен избор ли е?
Авторката каква цена плаща?
Че мъжът й иска да се отдаде на хобито си?
Ами не виждам нищо лошо.
Не вярвам авторката да няма приятелки, с които да излезе, да се разходи, да пие един чай, кафе или там каквото и да било.
43 годишен брак не е шега работа.
Като всеки и той трябва да бъде подплатен и потдържан чрез някои компромисли.
Но пък да кажеш, че компромисът е само един и това са децата, аз лично няма да се съглася, най- малкото защото мога да смятам.
Не виждам нищо достойно жена да се оплаква от партньорът си след толкова години.
Ами да нарамва въдиците и да тръгва с него.
Да видим пък на него няма ли да му е приятно това и няма ли да й се отблагодари с внимание.

парадоксалчу

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 38362379ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   „Имаме две прекрасни деца... Носят ни радост, но между нас нещата винаги трудно вървяха. То не беше ревност, то не беше тормоз... Прощавах, прощавах всичко в името на децата. “

„Болно ми е, че особено последните 3-4 години избра за свой приоритет риболова“

Не мога да кажа, какъв е изборът на авторката, но тя самата го казва - „болно ? е“, не е щастлива, не е била и щастлива, а бракът е вървял трудно и едва ли не е било жертва, за да го запази, а днес - на 63 г. - не е щастлива с това си решение.

Лаура

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f58e23752d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ходи и ти с него на риболов. Баща ми също много обичаше да ходи, но винаги ни взимаше. Така че според мен ти можеш да ходиш с него и докато той лови риба ти да се разхождаш, да береш билки, гъби или просто да си седиш на някоя полянка. Попитай го. Ако наистина ходи на риба заради риболова ще те вземе, но ако крие нещо няма да иска да ходиш. Иначе ако отидете не се навъртай около него, да не му пречиш. Стой по-далеч. Хем той ще си се съсредоточи и сякаш ще е сам, хем ти ще разнообразиш малко. А ако имаш желание може и теб да научи. Успех и пробвай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5cbbef9bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямаш ли приятелки, нямаш ли село където да ходиш и да роботиш нещо да се занимаваш? Ший гоблени. А бе има начини да не скучаиш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8c0b6523a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Нямаш ли си приятелки?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d1ff3b1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   ''Не мога да кажа, какъв е изборът на авторката, но тя самата го казва - „болно ? е“, не е щастлива, не е била и щастлива, а бракът е вървял трудно и едва ли не е било жертва, за да го запази, а днес - на 63 г. - не е щастлива с това си решение''.

Лаура !
И понеже авторката не била щастлива през целият си брак, сега изтъква риболова като причина нейният мъж да не й обръща достатъчно внимание.
Дали не е емоционална криза свързана с възраста?
Дали пък преди да съдим някого не е по-добре да изслушаме и другата страна?
Дали пък не е ревност защото другият е по-щастлив?
Въпроси много.
Не смяташ ли?

Виж какво е написала -
''Въпреки, че все още работи иска всеки почивен ден да подарява на себе си-това са неговите думи''
.......................
''Искам да се усмихвам, както преди много години. Искам да ми е топло в душата, да се радвам на хубавите неща от живота, макар и толкова малко вече, а не мога''
..Е тя кога се е усмихвала като по време на бракане е била щастлива ?
Или усмихвала се е, но е забравила.
Ами относно почивният ден, трябва ли да коментирам?
Ами как ще коментираш това?;
''Много ми е самотно-вече не работя''
Кой е виновен тук, липсата на работа или някъква друга липса за, която се сещаме когато видим щастието в другият.
Я стига !!!
Още веднъж ще кажа .
Не е достойно жена да плюе мъжът си след 43 години брак.

парадоксалчу

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a47f6133dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Било ти е трудно, но си търпяла заради децата? Браво на теб! Сега береш плодовете на 43г. брак на всяка цена. Не ходи за риба с него, не си създавай сама неприятности. Това е начин да не е с теб. Той така почива и не е длъжен вече да си играе на "добрият съпруг ". Просто е прекратил взаимоотношенията си с теб без да се е развел.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b0ddb9bae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Баба ми и дядо ми на 31 Декември правят 51 години от сватбата си. за 51 години са се карали много пъти но никога не са се развеждали.

Разбирам Ви много какво сте преживели.
Аз съм младо момче на 23 което е все още ерген.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b7c1597cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива жени са егоистични и са свикнали мъжа да ги носи на гърба си, и да им угажда. Ами човека просто си почива от нея. А такива като нея не се развеждат, къде ще идат? Разбира се, че нямат приятелки, те са свикнали мъжете да ги оправят за всичко, а на мъжете им е омръзнало.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b6bd9c6470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке, да си ходи на риболов, голям праз. Излизай с приятелки някъде, намери си свои интереси, запиши се на нещо ей така за кефа... Имаш алтернативи.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 712a6e7d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Вие сте луди, бе. Жената цял живот е била с този човек и деца му е родила и отгледла а той няма да й дари едно внимание и ще кисне за риболов всеки ден? Я се осъзнайте малко, всичко трябва да си е с границите. И какво като имат 43 години брак, ако са спрели да се обичат това само нейна вина ли е била? И разбира се че ще го направи заради децата си, жените биха го разбрали, но вие мъжете едва ли.
Не мога да кажа кое е правилно от моята гледна точка, но аз бих се опитала да променя нещо между мен и съпруга ми въпреки обстоятелствата и времето. Може да сте си омръзнали, или вие на него, обсъдете защо сте стигнали дотук това е процес, не се случва за един ден. намерете начин да се закрепите заедно, защото времето си напредва, затова обичам да казвам, че любовта между съпрузите е най-важна. Децата са много важни и се обичат безрезервно, но идва ден, в който отлитат и оставате с мъжа ви в семейното гнездо. и ако не сте се запазили влюбени и обичащи се през това време след това ще се чувствате като непознати, които вече са изживяли всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f4e6726d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, твоето щастие си е твоя задача. Не можеш да искаш друг човек да те прави щастлива. Ако го направиш ставаш зависима от този човек и той може да си прави с теб каквото иска. Остави го да си ходи на риба, а ти си намери някакво занимание, което ти харесва и те прави щастлива. В краен случай отиди в пенсионерски клуб, говори си с хора п Интернет. Изобщо не се занимавай с този тулуп-съпругът ти, който те е тормозил цял живот, а ти още го молиш за милостиня да то обръща внимание. Зарвжи го и си оползотворявай времето с нещо, за което си си мечтала, но не си имала време от гледането на деца и тн, да го направиш. Намери си хоби.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 669edfd32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   голям праз, че е родила деца, всяка циганка е родила деца на някого, и какво да не е по - различна, такива като авторката са точно зависими и ненаучени, че хората могат да са си и самодостатъчни, много са смешни такива, като хленчат, а всъщност са големи егоисти. Радвай се, че мъжа ти не те е заменил с някоя друга, защото е можел, тогава какво щеше да е?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1859527152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Каквото и да си говорим 43 години брак си е постижение. Средностатистически - я изкарат 10г, я не. Доказана е стабилност и от двамата партньори. Отсега нататък - какво? Ами трудно може да даде съветпо-млад човек, но все пак - пробвай да си намериш някакво занимание, гледай то да съвпада донякъде с неговите. Искам да кажа - да не е - той да е заварчик, а ти цигуларка. Виж къе ви се пресичат пътищата, все имате нещо общо, освен децата. И ако си решила да продължавате нататък, а то др. вариант май няма или не е желателен - то наблегни на общите интереси. Поинтересувай се от риболов - току виб - взело и на теб ти харесало, знае ли човек?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker