След годежа – брак или раздяла? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След годежа – брак или раздяла?
преди: 15 години, 5 месеца, прочетена 7897 пъти
Ето моята история. Аз съм на 34 г., тя – на 28. От две години сме заедно. Три месеца след като станахме двойка, заминах за чужбина твърдо решен да остана да живея там. Имах престижна работа и жилище, заплата 2х средната. Завършил съм зад граница и имам там добри възможности за реализация. Не исках да я взема, докато не спестя малко пари и не се устроя. Нямах големи надежди за връзката ни, тъй като бяхме много малко време преди това заедно. Приятелката ми обаче държеше на мен и дойде на гости за месец. Въпреки, че работех нощно време и през деня спах т.е. виждахме се рядко – съвместното ни съжителство се оказа не без проблеми. Разделихме се раздразнени. По-късно ми призна, че не е успяла да си изясни, дали я обичам, причината за която всъщност е дошла.

След това аз се прибрах за малко, но без да ? кажа. Получи се страхотна изненада. Всичко беше идеално, с изключение на това, че беше почнала работа и не бяхме заедно през деня. Запознах я с моите родители. Всички мои приятели и роднини я приеха веднага. След половин година отново се прибрах за две седмици. Всичко и този път беше нормално – признания в любов, планове за бъдещето, дори поиска да си направим бебе.

Лятото дойде отново за един месец. Междувременно аз си мислих, че тя споделя моите намерения за съвместен живот в уредена западна държава с легален статут. Заведох я на екскурзия и на върха на Айфеловата кула и предложих брак. Тя прие без да се колебае. Решихме да си дадем време и насрочихме дата на сватба за идващата пролет. На това наше второ, макар и този път кратко съвместно съжителсване и двамата си дадохме сметка, че не сме един за друг. Аз бях зает с търсене на работа и с четене на специализирана литература, а от нейна страна никакво разбиране, никаква заинтересованост да учи език – задължително условие, най-основното, което трябва да се знае ако се живее и се търси работа в чужда страна. Половината от престоя ? прекарахме в спорове и всеки си правеше, каквото си знаеше. Преди да си тръгне, дори е мислела да остави годежния пръстен...

За тези две години, заедно сме били като цяло по-малко от седем месеца. В останалото време – редовно тел. обаждания, SMS-и, имейли. Въпреки дългите раздели с тези разговори успявахме да поддържаме връзката, дори да я заздравявамe. Що се отнася до сексуалния ни живот – той е безупречен. С нея се чуствам великолепно, тя сбъдна всичките ми фантазии. На нея също ? е приятно винаги, но го определя: „секс като секс“.

Наясно сме, че сме пълни противоположности. Неин sms:„ ..и двата очакваме неща един от друг, които много добре знаем, че няма да получим. Не знам защо продължаваме, и да вярваме в обратното!“. Явно и двамата сме открили по нещо един в друг, което ценим и знаем, че рядко се среща. И затова никой не иска да прекрати връзката. Но за да вървят нещата, винаги единия е трябвало да отстъпи. Щастливи едновременно не сме били – все някой се е налагало да направи компромис.

Оказа се, че през всичкото време се е надявала да успее да ме убеди да се върна и да живеем в България. Как е възможно да постигнем обща цел, когато единия работи в друга насока и то подмолно?
Аз държа на семейството, на финансовата сигурност, на благополучието. Тези неща са заложени в ценностната ми система и с тях аз никога няма да направя компромис. Тя ми даде да разбера, че не е в състояние да поддържа домашния уют, за който аз мечтая. Обратно: тя не е в състояние да се лиши от лукс, светски живот, от „задължението“ към родителите си, което ? е втълпявано системно от малка и се изразява в това да е до тях и да ги „гледа“ на старини.

Най-странното е, че тя няма никаква визия за наше общо бъдеще. Междувременно записа магистратура (която в ни най–малка степен ще ? признаят в чужбина). До дипломирането ? остават още 8 месеца в най–добрия случай, а може и повече. На моите настоявания напоследък да идва вече при мен (и да се връща само за изпити) тя заявява, че докато не завърши започнатото не тръгва никъде. А вероятността да дойде след като завърши определя на под 50 %. Всички нейни приятелки и роднини от самото начало не одобряват връзката ? с мен. Тя няма как да не се влияе от тях. Не ми е ясно все още – тя съмнения в мен ли има или под въздействие на майка си не иска да напусне България?

Ето, как стигнахме до Коледа 2008/09. Дойдох си за празниците за две седмици. Бъдни вечер бяхме в моя град, при моето семейство. Веселие, подаръци, софра, всичко както си му е реда. Но до тук – всичко нататък тръгна на опъки. На следващия ден тя замина при техните за два дни, през които трябваше да бъдем разделени, тъй като техните не искаха аз да отивам. На следващия ден ми се обади да отида да я забера. Казах ?, че това ще е добра възможност да запознаем родителите си. След като тя пита своите и те отказаха, въпреки това отидохме. Качих се сам. Родителите ми останаха в колата и се разбрахме да се качат само ако им се обадя. Обаче годеницата ми видяла колата и че те са вътре и ме посрещна така студено, че ми се подкосиха краката. Вместо да тръгне с мен, тя ми върна коледния подарък, каза ми да си заминавам и че се връща в старата си квартира (а само месец и половина преди това се беше преместила, тъй като аз имам празна гарсониера в града, в който живяхме).

На следващия ден се оказа, че въобще не е имала намерение да се мести, тъй като аз ? се обадих да питам кога да ида да си взема ключа. За два дни се премести. Обадих ? се да питам, дали ще празнуваме заедно Нова година - категоричен отговор "не". Но след като ? дадох да разбере, че това тогава ще е края, тя склони. През следващите дни, въпреки че тя доминираше, си изкарахме добре. В навечерието, преди да замина, отпразнувахме втората си годишнина. Вечерта беше запомняща се и даваше надежда за едно ново начало, отколкото сигнали за край. НО, когато тръгвах, видях че е оставила годежния пръстен!

От тогава насам продължаваме да поддържаме контакт, но моето огорчение е нестихващо. На Коледа аз си мислех, че съм с жената на моя живот, а само няколко дни след това, тя ми дава да разбера, че ? трябва още страшно много време докато си изясни това за себе си.

Как да постъпя? Дали ме обича още? Да продължавам ли да се надявам, че може да дойде при мен или раздялата е логичното продължение...??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 5 месеца
hash: e434b410a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен сте твърде различни и колкото и да се обичате, и колкото и пъти да се събирате винаги ще се карате и разделяте. Съжалявам, но явно просто не сте един за друг. Но ти ми се виждаш доста свестен така че по-добре да продължиш напред и да откриеш някоя, която ще има близка до твоята ценностна система и заедно ще живеете дълго и щастливо като в приказките. УСПЕХ!!!!

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: f32cf64d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Основата на вашата връзка е перфектният секс, но това не е основното. Намерете си жена там където сте се устроил и спрете да искате годеницата ви да бъде с вас. Вие не сте един за друг и само излишно се наранявате.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: cc1f046d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво да ти кажа. При мен има подобна дилема. Преди 3 месеца се запознах с моя приятел. Той се върна в България след 13 години в чужбина. Аз отначало не исках да започвам връзка, защото знаех че в един момент може отново да поиска да замине, а аз не искам да напускам България. Тук си имам всичко, което ми трябва, тук са и близките ми. Отначало той показваше че му харесва тук и аз реших че е решил тук да си остане и дадох шанс на връзката ни. От няколко дни обаче той вече прави планове как да заминем за щатите и там да живеем, а аз още отначало бях честна с него и му казах че не искам да напускам родината.

Той обаче като че ли е изчакал нещата да се задълбочат, за да не ми остави избор. Мислел си че като ме заведе на екскурзия там ще ми хареса и ще искам да остана. Само че аз не искам и още отначало му казах. Така че когато единия дърпа насам, другия натам нещата са трудни. За сега при мен нещата се успокоиха, но не знам до кога. Всички му натякват как е сбъркал като се е върнал и той се влияе, а преди това той сам е решил че иска да се върне. Така че съвета ми към теб е да не я насилваш да живее там. Щом не иска да заминава не можеш да я принуждаваш. За това се получават вашите разправии. Всеки трябва да направи компромис с нещо и така нещата стават трудни и дразнещи. Поговорете отново сериозно и недей ти да определяш живота и. Щом и харесва да учи това нека го учи какво като няма реализация в чужбина, тя явно иска да си живее тук.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 9316e785ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля че тя не е жената на твоя живот. Ако те обича наистина не й трябва толкова време, а и да не говорим, че явно не сте "заедно" от скоро. Мисля, че тази връзка ще ти донесе нищо друго освен угорчения.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: ba619b1b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   РАБОТЯ В ЕДНА ВИНАРНА. СКОРО ПРИ НАС ПОСТЪПИ ЕДНО МОМИЧЕ КОЕТО Е БАЯ ЗЛЕ В СМИСЪЛ ЧЕ Е МАЛКО ГРОЗНИЧКА. НО СЕ ОКАЗА ЧЕ СЕ ЧУКА МНОГО. МНОГО ОТ КОЛЕГИТЕ Я ЕБАХА ИСКА И МЕН НО АЗ СЕ ДЪРПАМ. КАК ДА СЕ ОСВОБОДЯ ОТ НЕЯ?

 
  ...


...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 5ebd068489
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   ЦЕННОСТНАТА ТИ СИСТЕМА ПРИЯТЕЛЮ БИЛА ВАЖНА ЗА ТЕБ.А ЗА НЕЙНАТА НЕ ПОМИСЛИ ЛИ?! ДАЛИ ПЪК И ТЯ НЕ ДЪРЖИ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ ТОЛКОВА КОЛКОТО И ТИ ? ОСОБЕНО МЕ ПОТРЕСОХА ДУМИТЕ ТИ ЗА ТОВА, ЧЕ ТЯ НЕ МОЖЕЛА ДА ПОДДЪРЖА ДОМАШНИЯ УЮТ, НЕЩО ПОВЕЧЕ-НЕСПОСОБНА БИЛА!!!

АБЕ ТИ ДОМАШНА ПРИСЛУЖНИЦА ЛИ СИ ТЪРСИШ ИЛИ ЖЕНА, КОЯТО ДА СПОДЕЛЯ ЖИВОТА СИ С ТЕБ? ДЪРЖИШ НА ФИНАНСОВАТА СИГУРНОСТ ТАМ НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА. НО ИЗОБЩО НЕ МИ СТАНА ЯСНО ДАЛИ СИ И ОСИГУРИЛ ТАКАВА ЗА ДА ИСКАШ ОТ НЕЯ ДА ЗАРЕЖЕ ВСИЧКО. ТИ КАКВО РАБОТИШ ТАМ, СЛЕД КАТО СИ ЗАВЪРШИЛ В ЧУЖБИНА?СИГУРНО НЯКОЯ ПРЕСТИЖНА РАБОТА ?А КАКВО ОЧАКВАШ ОТ НЕЯ ДА ЗАРЕЖЕ ВСИЧКО И ВСИЧКИ НА КОИТО ДЪРЖИ,ДА ПЛЮЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ И ДА МИЕ ЧИНИИ В НЯКОЙ РЕСТОРАНТ ТАМ ? ТИ КОЙТО ТОЛКОВА ДЪРЖИШ НА ЦЕННОСТНАТА СИ СИСТЕМА ЗАЩО НЕ ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ БОРИШ И ДА СЕ ДОКАЗВАШ А ЗАМИНА ТАМ НЯКЪДЕ...?

ОТ ПИСМОТО ТИ НЕ МИ СТАНА ЯСНО ОТ КАКВО СИ СЕ ОТКАЗАЛ ТИ ЗА ДА БЪДЕТЕ ЗАЕДНО, КАКВИ КОМПРОМИСИ ТИ НАПРАВИ? ИЛИ ОЧАКВАШ,ЧЕ КАТО И ДАДЕШ ПРЪСТЕН НА АЙФЕЛОВАТА КУЛА ТЯ ЩЕ ПАДНЕ В КРАКАТА ТИ, ЩЕ ТЕ ГЛЕДА В ОЧИТЕ И БЕЗРОПОТНО ЩЕ ТИ СЕ ПОДЧИНЯВА. А НА НЕЯ МОГА САМО ЕДНО ДА КАЖА-БЯГАЙ МИЛА, БЯГАЙ ПО-НАДАЛЕЧ ОТ НЕГО, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕКА ЗА ТЕБ. А ТИ ПРИЯТЕЛЮ СИ ПОТЪРСИ НЯКОЯ КРОТКА И СКРОМНА ЖЕНИЦА, БЕЗ МЕЧТИ, БЕЗ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ, ТАКАВА, КОЯТО ЩЕ СТОИ В КУХНЯТА, ЩЕ ГЛЕДА ДЕЦАТА И ЩЕ ТЕ ЧАКА ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ ОТ РАБОТА... КАКВО ТОЛКОВА НАЛИ ЩЕ Е ФИНАНСОВО ОСИГУРЕНА И СЪС СПОСОБЕН МЪЖ ДО СЕБЕ СИ, УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 4abf244795
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление все още има комплексирани мухльовци като теб, които си мисля, че мястото на жената е в кухнята над печкта и не допускат, че тя също има амбиции и интереси. Мога само да съжаля теб и тези като теб, които не искат достоен и успял партньр до себе си, а робиня върху която да избиват комплекси и по този начин да се чустват велики ,,мъже''.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 9b9aefa409
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Според мен ти я обичаш, но тя се влияе от родителите си, иска да е с теб, но ако си останеш в България. Трудно бихте имали съвместен живот и той би оцелял, ако ти правиш постоянно компромиси.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: a63e7b721b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От автора: благодаря на всички взели становище и помогнали ми така за правилното решение. Днес се разделихме...
Особенни заслуги за това дължа на Nr.6. От нейния коментар разбрах, че не се нуждая от героиня от филма "Секса и града" - някоя феминистка, която мисли само за себе си. Нуждая се от жена готова да отгледа и възпитава деца.

В България доказах на себе си какво умея. На кого и какво има друго да доказвам? Освен лудостта си, като остана да се боря с вятърни мелници!? Nr.6 звучиш доста тенденциозно. Сякаш злобееш от завист, че на теб никoй до сега не ти е предложил? Или ти се иска да заминеш при някой навън, а няма при кого?

Що се отнася до това, какво съм ? осигурил, то когато това измести междуличностните отношения на втора позиция, вече се нарича "брак по сметка". Аз ? предложих БЪДЕЩЕ, в което заедно да можем да постигнем желаното, за да се цени от двама ни. А чинии и аз съм мил и пак ще мия, докато съществува надежда за нещо по-добро от алтернативата в България.

Нека продължава да цени семейството си, не съм я спирал. Тя е изключително добра дъщеря. Само, че за да задържи един мъж, трябва да е преди всичко добра съпруга. Възможно е да го задържи и по друг начин, както е направила Nr.7, а именно като си намери мухльо и го направи мижитурка като му стъпи на врата!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 255b977e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 6:
Радвам се, че точно моят коментар ти е помогнал да вземеш ПРАВИЛНОТО решение. Виждам доста си мислил по него. Благодарности не искам, достатъчно е да знам, че помогнах, макар и косвено. Успех ти желая и късмет, защото ще имаш нужда!!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1eb81f82ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Почти десет години след тази история искам само да допълня, че номер 6 се грижи чудесно за оставеното й наследство - вече огромна и красива драцена! С много любов ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker