Аз, той и майка му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз, той и майка му
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3077 пъти
Приятеля ми е бил типичния женкар, постоянно е сменял момичетата, не е имал сериозна приятелка и чувства и т. н.

В началото определено ме беше страх, че това не се е променило, но той ми доказа, че с мен е различно. Аз от друга страна съм имала все сериозни връзки, по-точно три които са продължили всяка горе долу 2 години.. Както и да е.. Между другото аз не съм в България, а в друга държава.. Връзката ни беше перфектна първите няколко месеца, наистина нямахме никакви проблеми и не защото не е имало спречквания, а защото винаги сме се разбирали без да се караме и тем подобни.

Излизахме почти всеки ден, после той претърпя инцидент и се налагаше аз да го взимам всеки ден от тях и тогава отдалече ме видя майка му за първи път. Естествено от това което знам, тя вече е била наясно, че той има приятелка. Той между другото има двама братя и малка сестра. За Нова Година аз, той и моят най добър приятел трябваше да сме с брат му и приятелите му на вечеря, а след това на дискотека. Няколко дни преди 31-ви майка му покани всички да вечерят в тях, както и моят най добър приятел, но изрично е казала без мен.

Разбира се, приятеля ми се скарал с нея и като причина обявила, че все още не искала да се запознаваме, било я страх да не се привърже пък после да скъсаме и ей такива простотии. Още от тогава му казах, че това е само началото и ще ни прави много проблеми. Той естествено я защити казвайки, че е ревнива, досега не се е налагало да го "дели" с друга и окей, това е разбираемо..

Няколко дни след Нова Година той ми сподели, че са назад с вноските за къщата и могат да им я вземат, баща му не работеше от 6 месеца, а къщата им е доста голяма, фактически самият заем никак не е малък и една вноска надхвърля заплата му за един месец, тоест не плащат вноските за къщата от месеци наред и постоянно получават известия, че скоро ще им бъде отнета.. Майка му никога не е пипала работа, сестричката му и единият му брат са непълнолетни.. Другият му брат работи, изкарва сравнително малко пари, но работата му е почти никаква, защото продава къщи а къщи в тази криза не се купуват.. Взима минимална заплата от която половината пази за себе си.. От два месеца дори тази заплата не взима, защото фирмата им е пред фалит и не му плащат.

Лошото е, че дори не си търси друга работа.. Моят приятел работи от 6 сутринта до 6 вечерта и наскоро обмисляше да почне втора работа, което физически е невъзможно.. 90% от заплатата му остава в семейството му.. Малко след Нова Година майка му започна да прави проблеми, че излизал всеки ден, но не е заради парите, защото ние през седмицата излизаме да се видим не да ходим където и да било..

Намалихме излизанията.. После проблема бил, че се прибирал късно, което не е вярно, защото самата аз не мога да си позволявам да стоя до късно, защото имам лекции рано. Всячески се опита да го обърне срещу мен, беше му казала, че ме е видяла с друг.. А това първо не е вярно, защото аз уча на 30 километра от тук, излизам рано сутрин и се връщам по тъмно, в нашия град излизам единствено с него.. И второ тя не знае как изглеждам, виждала ме е точно веднъж, отдалеч и единственото което знае относно външния ми вид е че съм руса.

Тя не знае, че аз знам за финансовите им проблеми и му беше говорила, че тъй като съм българка, по принцип чужденките сме били виждали в тях парите, интересувала съм се единствено от това и тем подобни.. Отново неуспешен опит.. и един куп други малки глупости и подхвърляния по мой адрес, окей.

Настрои големия му брат срещу мен до там, че една вечер стигнахме до невероятен скандал с него, защото аз няма да позволя на който и да е да ме срива със земята особено пред други хора. На Свети Валентин получавах смс. и от непознат номер, който се оказа в крайна сметка на малкия му брат, но така и не се разбра дали той или майка му ги е писал/а, представяйки се за момче което ме е видяло в бара който посещавам само и единствено с моя приятел..

Опита се да ме сваля, аз на няколко пъти казах, че си имам приятел и настоявах да знам кой е дал номера ми.. Приятеля ми беше бесен тогава, скара се с всички и не знам колко време не им говори..

Отговора им беше, че той не се интересувал от семейството си, бил ги изоставил и не знам си какви други глупости.. Което не е вярно, защото той изтегли кредит с който да плати няколко вноски за къщата за да не им я вземат.. Другия месец ще тегли друг кредит, доста голям, за да изплатят всички неплатени вноски и няколко от следващите, кредит който го връзва за следващите 10 години.. И те не оценяват нищо, майка му постоянно му повтаря, че нямала нужда от неговите пари и постоянно се кара с него затова, че е с мен..

Не знам, многобройни пъти му е крила ключовете за да не излиза.. Много болно му стана, че не го изчакаха да се прибере от работа за рождения ден на сестричката му, просто в очите му се четеше как се чувства пренебрегнат и просто не знам.. Самата ситуация е непоносима.

Чудя се аз с всички проблеми дето си имат, в последните дни са им казали, че ще им спрат и тока например, щото не са плащали, и с всичките си проблеми тя стои и мисли как да ни раздели!? Той самият каза, че ако не бяха всички тези проблеми щеше да се изнесе от там, защото не му говорят, не го зачитат, а всичките зависят от него.. Толкова ми е болно, че се държат така с него.

На моменти съм мислила дали няма да е по-добре ако се разделим, но пък осъзнавам, че съм му опора, че само с мен може да говори и усещам колко много ме обича (както и аз него), и че наистина не би било по-добре ако е без мен.. Но е много тежко, тя го прави тежко, постоянно.. Не знам какво да правя.. Постоянно му повтаря, че знаел къде са куфарите да се изнася ако толкова иска, и тя не осъзнава, че те без него остават на улицата.. Не знам, не знам... Страшно е..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7961f90492
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вкарала си се в голям филм. Първо си избрала грешната страна и култура - от Балканите в някоя Южноевропейска метрополия на католическата църква (или на православната в Гърция, Кипър) - не усещаш ли, че си в голям турски сериал?

Къде в нормалният свят първо хората имат толкова деца, когато не могат да си плащат тока, а жената не работи? Къде мъжете живеят при мама?

Ето, ти учиш, след като завършиш ще почнеш (дори в тази държава) да печелиш повече от господин „мамино синче“, но той ще ти направи 5 деца и ще те накара да си стоиш у дома. Защо учиш същност и какво бъдеще имаш с този?

Ще успееш ли да загърбиш българското възпитание - да се учиш и да изкарваш пари наравно с мъжа, да имаш две деца (най-много)?

Ще успееш ли да се пребориш със семейството му - не само с майка му, с всички? Ще имаш ли за тях стойност като човек и като жена или ще си останеш българката (к..ва и т.н.)?

Аз лично бих си плюла на петите. Най-отвратителни са ми мамините синчета и хората, които живеят над възможностите си, но после чакат на други да им плащат заемите. Затова ли отиде да учиш в чужбина? Затова ли родителите ти са инвестирали толкова в теб?
Подобен идиот и в България можеше да намериш. (поне само една панелка щеше да изплащаш). Просто си се вкарала в голям сапунен сириал - южноевропейски, не балкански, но разлика има ли?

Лаура

П.П. Поправи ме, ако не съм права, но аз в Средна и Северна Европа не съм видяла да има подобен вид семейни взаймоотношения. Първо, хората са под наем, нямат 5 деца и нямат заеми и второ - мъжете и жените още от 18-годишни живеят сами, учат и работят и са равноправни (що-годе).
Само на прости и неуки хора може да им дойде на акъла, че си със синчето им заради парите, когато нямат пари. (ха ха) Бягай от простите и неуките, те са най-жестоки в предубежденията си!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ad9344c3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Държавата е Италия..
Той би се изнесъл при други обстоятелства, но не е толкова лесно сега, защото трябва да издържа това семейство колкото може.. Заплатата му расте с времето, работи от три години, но изкарва достатъчно че при нормални обстоятества да живее сам, да му стигат и да е добре.. Заема за къщата им е прекалено голям, защото баща им преди е печелил много пари..
Тук съм от малка, тоест от доста години и досега мога да твърдя, че никога не съм била подценявана или по някакъв начин пренебрегвана защото съм българка.. За първи път ми се случва и може би затова не знам как да постъпя и как да приемам нещата..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7961f90492
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Е, не ми беше трудно да позная, че е южна страна.

Писах ти мнението си - плюй си на петите.

До сега просто не си била кандидат-снаха в ителиянско семейство, само гледай.

Младите българи в България в момента много ми харесват. Страшно амбициозни и образовани са, работят и си купуват сами жилища и т. н.

Твоят, какво образование има, ако не е тайна?

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ad9344c3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завършил е професионална гимназия с механика нещо, не мога да обясня какво е точно, защото самата аз него схващам, но това и работи от три години горе долу..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f315dc8ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бягай от там, тези са ненормални всички.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fc97fb9310
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Абе глупости, бягай... момчето те защитава, казваш, че те обича, за какво да бягаш? ! Всеки има трудности, ако го обичаш достатъчно ще си останеш с него, ако не има и други риби в морето. Прип положение, че той не ти е искал помоща за заема, не те игнорирва и не се съобразява с тяхното мнение за теб - от какво има да бягаш? ! Ако е можел е щял да се изнесе, нали, но не може за момента - е скоро ще успее, щом неговото семейство не го зачита и той не бива да си дава толкова зор за тях.... и все пак е похвално, че се грижи за тях, а не е избягал и няма нищо срамно в това да живее мъж при майка си.... половината ми приятели живеят при майките си - е, имам предвид възраст 19 - 25, по нататък вече си имат семейства и т. н.

Не всеки може да си позволи да се изнесе на квартира, аз например не мисля, че при положение се връщам вкъщи само за да спя и да се изкъпя трябва да плащам 300 -400 лева квартира на непознат след като си имам дом... е какво от това че майка ми е там? ! Да, да самостоятелност, ясно ако си в друг град ок, но в твоя собствен гради е направо смешно да излезеш на квартира.... аз поне така ги виждам нещата. В този случай обаче щом не се разбира със семейството си е по - добре да се махне от там, скоро ще му се отдаде възможност предполагам така, че щом го обичаш опитай се да се абстрахираш от майка му.... с времето нещата ще се оправят.... в крайна сметка ако се отказваш толкова лесно от всеки който обичаш, накрая ще останеш сама....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 16520c3d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никъде не съм споменала, че искам да го оставя.. това е последното което ще направя.. Просто не зная как да се държа в такава ситуация, нямам намерение да бягам..

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2aefe332e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   при мен е същото положение - аз съм работила в чужбина и имам спестявания, за които мъжът ми не знае. Той като има 2 лв отива на еврофутбол. Живеехме със сестра му - тя е била теглила 20 000 лв за да си напривят ремонт, все още дължи пари на банката. Взе пари от шефовете си за да направи сватбата на брат й - спират й ги от заплатата. Не й достигаше остатъка и мъжът ми под носа ми ходеше и теглеше пари събрани от сватбата ни и й даваше. За 4 месеца мъжът ми похарчи 2 000 лв + месечната си заплата. Те нямат 2 ст в джоба, постоянно ме гонеха от дома си, поиска ми развод 3 седмици след сватбата, преди месец ми каза

че е съгласен на развод по взаймно съгласие... И сега се носят слухове че аз съм била с тях заради уж хубаво им обзаведено жилище, което е ипотекирано и постоянно идват писма. Онзи дето за по малко от 1 година ми иска 2 пъти развод - по дяволите не мога да го открия. Твоят живот е подобен на моят - аз не мога да се примиря с това. Аз от колкото съм женена от толкоз време съм без работа - една стотинка не съм му потърсила, напротив - той ми искаше. Документите се оформят за 30 мин, а аз го чакам цял месец. Не зная дали това ще ти помогне да вземеш решение, но не си сама в този хаос.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 95825a086f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм сигурна, че има много хора които имат проблеми със семейството на половинката си, били то братя и сестри или родители. За жалост по света всичко може да се види.

Ние се разделихме днес, аз го оставих..
Напоследък започнаха да си позволяват да ни обиждат по всякакъв повод и той колкото и да се кара с тях те от дума не разбират. След като няма достатъчно кураж да намери изход от ситуацията и е способен да търпи собствената му майка да го нарича с думи, които аз не бих употребила към непознати, какво остава за собственото ми дете. Мен ме е срам дори да ги повторя, затова ще ги запазя за себе си. Той може да го търпи и дори мисли да си намери друга работа, да тегли заем да им помогне, няма изход от тази ситуация и по-добре да свърши още сега. Хората не се променят, тя обижда собственото си дете, недай си Боже един ден и моите деца ще обижда, ако остана с него. Предпочитам да приключи всичко тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker