Гаджето се занемари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Гаджето се занемари
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5931 пъти
Пред всичко искам да подчертая, че не съм човек който би изоставил някого заради незначителни неща, но просто аз се влюбих в едно невероятно момиче!

Тя малко по-малко започна да се променя, колкото повече време минаваше и по сигурна ставаше толкова повече мързелуваше и спираше да се грижи за себе си...

Първо се започна със секса, в началото беше фурия, като малко зверче!
А сега все е изморена, все коремът я боли.
Вече спря да ме изненадва със еротично бельо или нещо спонтанно, всичко се случва рядко и супер монотонно!

Преди ходеше всеки месец за боядисване и подстригване, а напоследък косата си й цъфти, тя се прави, че не забелязва!
Спря да ходи на солариум и кожата й е станала някаква жълтеникава(не бяла, не дори бледа ами точно жълта)

За грим, изобщо няма да говоря-слага само в събота, като ше излизаме с приятели на дискотека или с приятелките си като е, а в къща никога я няма да се сети да ме изненада!

На фитнес все я мързи, а в къщи все купува разни сладоледи и снаксове и е качила няколко кила, а като й кажа че се е отпуснала малко ми вика, че има повече апетита заради цикъла....

В къщи, като няква домакиня с вързана коса, широки анцузи и без грим!
Не мога вече така обичам я, но тя не е същият човек-не е честно аз я издържам, заслужавам поне да се се поддържа и да се чукаме по често...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 390c45f305
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, имаш право да негодуваш. Представи си жената след 20 г. (виж майка ?)

Само за солариумът не те подкрепям - доказано е, че причинява рак и бръчки, за останалото - прав си. Една жена няма право да се отпуска за мъжа (приятеля си). Ок, може да качиш малко килограми - но да не се стремиш да се стегнеш? Да не ходиш на фризьор за 3-4 лв.? Да не си поддържаш боядисаната коса?

Мисля, че авторът трябва да поговори с момичето. Ако тя направи скандал от това и се обиди - не е твоето момиче. Ако се стегне - е, всеки греши. Тя просто е израстнала в такова семейство, с такава майка.

Опасно е също, че има доста жени (и мъже), които смятат, че веднъж „хванали“ партньор - той им е в кърпа вързан и не трябва вече да правят усилия, за да го задържат. Особено след брака всеки показва истинското си лице. Много мъже мислят това, което мисли авторът, но не смеят да го кажат на половинките си, при това съм сигурна, че има доста жени, които веднага биха се променили и доста разводи и късаници биха били излишни.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 41f581fcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ти? Дай да поговорим за теб... какъв човек си ти? А? Ти сега започни да се гримираш, да ходиш на солариум и да си купуваш бельо за да я изненадваш... не може само да изискваш, трябва и да даваш!

И моето момче, като домакиня ще ти кажа, че откакто спрях да ходя на солариум и да се мажа с глупости съм много по - красива.. защото човека до мен ми показва, че съм такава.... защото тези неща не правят човека по - красив... напротив - те просто радват повърхностни глупави мъже като теб....
Вземи си гледай момичето... сигурно е добро и те обича...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 41f581fcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Пак съм аз...
Исках само да ти спомена, че имах още много да ти кажа, но заради правилата на форума не мога да си позволя да бъда откровена с теб....
...ти се сещай...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dfcbfa2e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи и го поговорете или я изненадвай понякога добавете нещо свежо във връзката за да е по-спонтанна и интересна все пак не сте на 60 късмет

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e79fa56fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Последното изречение ми изясни всичко! И аз като 3, ще спазвам правилата, но ти си знаеш.
Ако не можеш да стимулираш жената до теб да е в топ форма, както и тя теб - ми не сте един за друг.
Ти плащаш на поддържана жена да краси дома ти и да те задоволява сексуално.... или обичаш жената до теб и ти е тъжно, че не полага същите усилия, както в началото на връзката ви?
Изумително! Само си прочети думите "... не е честно аз я издържам, заслужавам поне да се се поддържа и да се чукаме по често...".
Заслужаваш съвсем, съвсем различно нещо!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76081b8a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

6.   "-не е честно аз я издържам, заслужавам поне да се се поддържа и да се чукаме по често..." - колко ГРОЗНИ думи казани като от някое животно...Тя не е само за ЧУКАНЕ и ГЛЕДАНЕ, а за обичане - ти си неспособен да я обичаш...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8b531a6197
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Номер 6, абе грозни, грозни, ама и на жените им се чука... кво се хващаш за формулировката...

Авторе, като цяло те разбирам, ама кви са ти странни разбирания за поддържане? ! Грим вкъщи, WTF? За къв чеп ти е тоя грим, само да се размазва и цапа. Солариум? Не се излагай, едно че е много вредно, второ е толкова грозно да видиш някой със солариумен тен през март месец, че не е истина... Цъфтяла й косата, аз така и не се научих какво точно представлява това цъфтене и какъв е проблема с него... Тя непрекъснато бучи, че й цъфтяла косата, аз пък нищо нередно не виждам?

Голяма част от прищевките ти са пълна глезотия. Вместо да бучиш, че ти я издържаш, а тя не ползва парите "по предназначение", по-добре вземи я мотивирай да излезе малко от вкъщи. Да вземе да поработи малко, да учи, да прави нещо... Домашен робот може да си купиш и от магазина.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 006bc803fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Лоша работа. Щом отсега се е занемарила, представи си ако ти роди и едно дете. Само мъж може да разбере колко гнусна е тази история. Не те обича, просто те е вързала и според нея си длъжен да я търпиш и да я издържаш. За секса забрави да се подобри, за напред ще се влошава. Зарежи я докато не е късно

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fbbc9b1d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   всички вие, които защитавате момичето и обвинявате автора едва ли не в меркантилност, едва ли щяхте да сте в настроение да гледате само красивата душа на някого до себе си, който не полага елементарни грижи за себе си. още повече, че авторът я издържа, нямат деца, за които да се грижи, явно е от мързел. никак не е приятно човекът до теб да се занемари.
общо взето съм съгласна с Лаура, като изключим частта за майката - не е задължително да прилича на нея.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b790dc2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е не съм много съгласна с вас... автора нека си я обича, но при положение, че тя съвсем се е отпуснала, и аз бих се издразнила, ако бях на негово място. Мацки, представете си мъжът до вас преди да се е поддържал, а сега когато му е спокойно съвсем да се е занемарил - брадясал, пуснал бирено коремче:)). Авторе, поговори си с нея, кажи й, чее я искаш както преди. Кажи й, че ти липсват хубавите дрешки, и контенето като цяло. Кой мъж не обича? Всички се правят, че прекаленото контене ги дразни, а всъщност само такива заглеждат!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0fa1242c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Аз съм жена. И подкрепям автора. Според мен се е изразил по-директно и грубо, защото е раздразнен от поведението на приятелката си.
Това със занемаряването е често срещан синдром.
Според мен трябва да поговориш с нея. Но това е един много деликатен разговор. Не става директно да й кажеш- ходи на фитнес. По-добре я изненадай с някоя секси нощничка. Купи и клинче, което да си носи в къщи или друго готино комплектче за вкъщи. Кажи й уж на шега- изхвърли тези анцузи вече. Друг метод е да я накараш да ревнува. Изтъквай й тази или онази колко готина и поддържана е. Това би трябвало да я накара да се усети и замисли. Тя е свикнала ти винаги сам да си искаш секс- остави я малко на сухо. Лягай си вечер и заспивай. Нека се чуди какво става.
За мен нейното е неуважение не само към теб, но и към нея самата като жена. Смятай щом ти като мъж забелязваш колко е зле положението, защото вие мъже обикновено не обръщате внимание на някои подробности...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 390c45f305
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип подкрепям 11, но не съм съгласна, че и авторът трябва да загърби инициятивата за секс - така съвсем ще го закъсат.

Не съм и съгласна, че мъжете ни били виновни, че се занемаряваме, да са ни стимулирали...

Да не сме тамагочита, мили жени! Ние сами трябва да се грижим за себе си, но партньорите ни имат право да негодуват, когато се занемарим до такава степен, а и ласки в леглото отказваме... Кой ни е виновен, за Бога?

Стига сме чакали мъжете това и онова да сторели.

Каквото и да каже авторът, тя ще се разсърди, какво го мъдрим - или се поддържаш за себе си и за партньора си, или гориш!

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d9ee79f016
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Абе хора, не сте ли чували, че мъжът обича с очите, а жената с ушите. Да, ама на размъкната повлекана, колкото и да я обичаш в един момент престане ли да ти харесва и да те привлича, надали ще шепнеш любовни думи. Така, че авторът е прав - тази мома явно го е приела за даденост, че вечно ще е доволен да я гледа в този й вид, да се съгласява, че все нещо й пречи да правят секс и то качествен и пр. а, ама - не. В един прекрасен момент авторът ще се поогледа и хоп момата ще си остане с небоядисаната коса, с ненаправената прическа и развлечена, ама сама.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 344f3b5175
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   И аз вкъщи ходя с широки дрехи (не с анцузи, защото ги ненавиждам). Искам да ми е удобно и нищо да не ме стяга по мен. Имам дълга коса, която ако докато си върша домакинската работа не е вързана ми пречи. На солариум никога не бих отишла. Това не е занемаряване, а естественост. В случаят с автора става въпрос за друга категория хора - повърхностни. Занемаряване е да не се къпе, да не се реши, под ноктите и да има мръсотия и да носи мръсни дрехи - ей това е занемаряване. Ти си свикнал тя да изглежда като кифла и в един момент като си я видял в по-естествен вид и ти е неприятно. Въпрос на ценности. Аз например си ходя по-неглиже като стил и нямам проблеми с ефекта: Охоо!!! Нося лек грим - спирала, нежен гланц. Косата ми е свободно пусната или прихваната с някоя фиба. Дрехите ми са удобни и ми пасват на тялото и характера. С други думи - не съм кифла. Просто историята на автора е типичната кифленска повърхностна идиотия.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d25d56d6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   О, да, такива злобнички моми като номер 14 са ми много забавни. По нейната логика ако една жена е секси, значи е кифла. Ако една жена не обича да ходи с широки и развлечени дрехи значи е повърхностна. Ами аз винаги съм с изрядна прическа, поради простия факт, че всеки път след баня си правя сешоар- 2-3 пъти в седмицата. Имам дрешки за вкъщи, които са от еластични материи, не е нужно нещо да е чувал за да ти е удобно. На приятелят ми понякога, когато реша да му сготвя нещо, си слагам някое костюмче на домашна помощничка... Но някои жени ги мързи да са секси и са на средновековния принцип- ми, ако си ме обича, ще ме обича каквато съм... А номер 13 го е казал/а толкова добреее

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8b531a6197
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Номер 15, не искам да се намесвам в чужди спорове, но какво злобно видя в коментар 14? Просто има различен стил от твоя, какъв е проблема? Като обича широки дрехи, ще носи широки, какво им е лошото? Има много особено по-млади момичета, които се носят смъкнато, но им отива, и мога да ти кажа, че някои от тях са МНОГО секси.

Това със сешоара 3 пъти в седмицата не е за хвалба, не е добре за косата.

Кифленското, за което говори номер 14, се отнася за грим вкъщи (? !? ), солариум през зимата, и други такива изгъзици. Това наистина е кифленско.

Сексапилна жена и кифла са две коренно различни неща - има много секси не-кифли, и откровено грозни кифли. За съжаление много и мъже, и жени бъркат двете понятия.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 058a53b59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Не говоря за пласт фон дьо тен и изкуствени мигли, а за лек грим който всяка жена би трябвало да слага дори когато отива до магазина, още повече за любимия човек!
Може да се гримира по два часа заради някакви измекяри от дискотеката, а за да изглежда добре за любимия човек не!
Ми има момичета които си изглеждат добре с грим но аз нея съм я харесал мургава с грим и хубава поддържана коса, секси дрехи и хубави обувки а сега по цял ден я гледам с корени до ушита, пожълтяла кожа, подпухнали очи, вързана коса и анцунг!
Като ти дойде това до главата пак ще си говорим въпреки, че като те чета повече би се зарадвал на някой извратеняка на пейка с малка пишка от колкото на поддържана жена

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: af7af1c986
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ами целия коментар 14 лъха на злоба.

Солариум, грим, прическа.. са си въпрос на личен избор. Автора, сам е казал, че в началото, когато е започнал да излиза с това момиче тя е била друга. Типа жени, които той харесва са поддържани момичета, с грим, с целогодишен тен и секси дрешки. Това е неговия вкус и в такова момиче се е влюбил. Но изведнъж принцесата му, оставайки в къщи започва да я мързи и решава, че е много по-удобно да спре да полага предишните грижи.

ПС - номер 16, не се тревожи, косата ми е перфектна, въпрос на редовна поддръжка ;) А и мъжът до мен я обожава...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a6bd53dd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Къпе ли се поне?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b598364393
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   15 еластичните дрехи стягат, аз не ходя с чували в къщи, но определено не ходя и с клинове. Правя си косата с преса след като се изкъпя, това не ми пречи да ходя вързана в къщи. Дългата коса не е толкова удобна и има хиляда неща, на които може да ти пречи или начини да я изцапаш. Какво толкова е казала 15? Яд те е, че си ходи удобно и я третират като човек, за разлика от теб?

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 390c45f305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Както и да го въртим - авторът си е прав за себе си.

Моят приятел ме харесва с тясни дънки, тениска без сутиен и БЕЗ ГРИМ. Искаше някога да ходя на солариум, но го убедих, че е вредно. Сега ползвам разни кремчета.

Преди да се прибере се преобличам, пускам си вързаната коса и го посрещам с подредена вече маса за вечеря. Защо? Ами за мен от 10 г. е важно да съм красива за Него, не за дугите мъже.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d0b513709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Съжалявам за твоята ама пък моята обратно.... много приятно ме изненада!
Нямаше ме по работа два месеца и като се върнах очите ми останаха.
Една хубава прическа направила, много хубав грим, нов тип дрехи и отслабнала с пет шест килограма беше чудна!
:)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ea2318a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Авторе аз ще кажа само едно. Имах едно бивше, с което не се чувствах във форма да се поддържам. Винаги съм гледала да изглеждам добре. Прическа, грим... знаеш за какво говоря. Е да, ама не! По едно време ми беше писнало аз да се старая, да не получавам един комплимент и като капак на това той да ми се влачи буквално като селянин. Със шарените скъсани гащета, изтърканите тениски и прочие. Ей така ми се уби желанието да изглеждам добре за него! Помисли не е ли в теб вината? ! Как се обличаш ти, как се поддържаш, колко често правиш комплименти...? !

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e31dd10e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   :D Ти си влюбен във ВЪНШНИЯ и вид.. това мога да ти кажа ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a0399c8d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Като изключим кофти езика на автора и някои подробности в историята (като грим вкъщи), съм склонна да се съглася с него.

Обаче нещо не ми се връзва - хем мрънка, че е неподдържана (индикация, че не я желае), хем - че не му пуска достатъчно... Сега последно кое ти е всъщност проблемът?

Между другото, понякога поради депресия или нещо от сорта, хората просто нямат желание за нищо. Т. е. момичето може и да не го мързи просто ей така. Ако я обичаш, пробвай най-напред да поговориш с нея. Нали и това можете да правите, освен да се чукате?

Д.

 
  ...

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 531c6dd981
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Лаура, жената нямала право да се отпуска, значи? А как човек да е сигурен, че се поддържа толкова старателно заради него, а не заради онзи, с когото му слага рога? Звучи тъжно, но една неподдържана жена поне едва ли си има друг. Вярността не е всичко, което искаш от една връзка, но е добро начало.
Авторе - проблемът ти е в това:
"Първо се започна със секса, в началото беше фурия, като малко зверче!
А сега все е изморена, все коремът я боли.
Вече спря да ме изненадва със еротично бельо или нещо спонтанно, всичко се случва рядко и супер монотонно! "
Докато си имал мечтания секс, си бил склонен да пренебрегваш другото, но сега всичко те дразни, нали? Я се стегни, че си започнал да звучиш като жена! Боядисване, подстригване заради цъфтящата коса, солариум, грим, страх от качване на килограми, претенции за домашното облекло. И аз се чудя какво й даваш, щом имаш такива изисквания от нея? И с бална рокля ли очакваш да ходи у дома? Така ли правеше майка ти?

М24

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d363bcf9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Всеки има своята правота. Ще напиша само своето мнение, без да съм съдник. Отдавна съм над 40, но не спирам да се радвам на коментари от типа: вярно ли, не ти давам и 33. Обожавам партньора ми да ми прошепне, вместо добър вечер - "много си хубава". Интуитивно искам да е спокоен и доволен, че има човек до себе си, с който да е "горд". Нека не се лъжем: всяка жена трябва да захранва (здравословно) егото на мъжа до себе си. Ходя на работа, прибирам се уморена, бързам да сменя дрехите с по-удобни, след топла баня. Уникално е да се усетя преродена от водата и мириса на душ гела. Какаовото масло прави чудеса с кожата, малко подчертани вежди и... воала - усмивка. Дълга или къса коса, но малко престой пред огледалото. Не ми е нужен тежък грим, имам изкуствени мигли, които поддържам. Обичам кожата си с тен и заради това, тена след морето поддържам със солариум веднъж в месеца. За бога, има толкова качествени продукти и ако е професионален, то всичко е наред. Разграничавам се от индивидуалната непоносимост на кожата, тогава просто се изключва, но остават органичните продукти. Гел лак, който издържа на ръцете на всяка домакиня - често съм в кухнята за своите мъже и ноктите ми са си пак "бонбон". Няма нищо по-хубаво от себеуважението и уважението към другия. Езика на тялото е по-красноречив от всяка словесна тирада.
Съвети не давам, но четейки, мисля, че нещо се е скъсало в отношенията ви. Сексът е важен във всяка връзка, това е факт и няма спорещи. Остава пазенето на тръпката и отговор защо я няма. Дали е "зверски" или нежното преливане един в друг, ако енергията ви не се изравнява, няма и да се случи. Ако само единия захранва другия, то идва и изтощаването. Не всеки го исеща, разбира и приема. Но баланс и безкраен поток на сексуална енергия от единия към другия и обратно. Отдаването без очакване, реално е най-силно възвращаемото. Все пак това е любовта. Но тя е енергия. Всичко е енергия. А вие просто сте с различни енергийни нива. Приемате фактите и ако е нужно разделяте пътищата си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fdf7ec59f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Тя очевидно се е пуснала по течението, по инерцията. Отначало, когато го е сваляла, е поддържала
т. н. демо-режим, после - карай, сигурен си ми вече, какво да ти се доказвам, какво да те съблазнявам... Да, ама не! В една връзка всеки трябва постоянно да се доказва на другия, иначе нещата западат и загниват. Връзката, според вижданията ми, е система в динамично равновесие. То ест, без усилия и от двамата равновесието ще се наруши. Авторът с основание възприема немарата й в къщи, като вид неуважение към него, пък и към самата себе си. И то си е точно такова - разплува се, хапва си сладичко... а и приема той да я издържа, не работи. Нищо грубо няма в това, че човекът споделя тази важна подробност. Тя въобще, ако имаше достойнство, трудно би се примирила с това. Да почнеш физически да се отпускаш, означава, че си се отпуснал и морално. А оттам до по-сериозните неща има само една крачка. Авторът бие тревога, и е прав. Ами, почваш да й поставяш условия, да я подиграваш, не виждам как може иначе да й повлияеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker