На кръстопът съм,моля ви за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

На кръстопът съм,моля ви за съвет
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2547 пъти
Аз съм мъж на 28 г. Да кажем, че късно узрях за жените, подразбирайте, че нямам кой знае какъв опит. Бях много срамежлив въпреки, че изглеждам наистина добре поради това, че спортувам редовно и не ми липсваше женско внимание. Исках да се влюбя, да усетя, че момичето е някак си по-специално. Тъй до момента в който я срещнах нея, бях на 25 тогава, тя на 21.

Аз бях завършил висшето, бях се устроил, работех вече от 2 години. Поради това, че бях сам, без ангажименти, не обичам излизания по заведения и нощен живот, не пия, за цигари да не говорим... абе просто за мене беше само работата и се издигах много бързо. Е, започнах първата си връзка тогава, тя учеше.

Много я обичах, практически плащах всичко-семестрите й, дрехите й, телефоните, дори и за квартирата помагах. През първата година тя не искаше да излизаме много много, поставяше приятелите си над мене и не ме искаше с нея и тях заедно. Много беснеех вътрешно, но и много я обичах и отстъпвах винаги.

През втората година нещата не се промениха, предложих й съжителство, тя отказа, просто все едно имах мнима приятелка, срещите ни бяха в нейната квартира, в моя апартамент и съботи и недели. Толкова, дори на Новите години тя пак хойкаше в нейната си компания.

На третата година благоволи да ме запознае с техните, от нейния град. Много хубави хора и честно казано много се харесахме, чувствах се супер с тях, защото аз нямам родители, израстнал съм сам, борил съм се сам и ги приех като семейство и ги заобичах, а смятам и те мен. Нещата обаче с момичето си бяха все същите и когато повдигнех темата за официализиране на връзката ни следваха неща от сорта не съм готова, не още и пак по старо му.

Чувствах се между другото все по-зле, тя е хубаво момиче, постоянно я свалят, смятат, че няма приятел и на мене ми ставаше все по-тъпо. Там където работя дойде едно момиче, новопостъпила. Тя сега е на 25, познавам я от университета, беше 3 випуска след мен. Имахме си приказка там, с нея имам страшно много общи интереси. На външен вид е много красива, честно казано е по-хубава от приятелката ми. В университета колегите ми казваха харесва те, виж все с теб говори, ама аз бях срамежлив и все се дърпах, накрая и тя.

Както и е да е. Сега работим заедно, така да се каже ми е подчинена, дясната ми ръка, по цял ден сме заедно и направо като, че ли не можем да не си говорим и да не се виждаме. Приключваме работа, прибирам се у нас и се почваме по скайп и така до следващия ден. Всеки ден. Усещам, че това момиче е точно за мен, но все още обичам приятелката си.

Вярно, не както преди, защото тя многократно ме разочарова и наранява и някак си ме позагуби. С колежката започнахме да излизаме на кафета, кълна се, нищо повече не сме правили. Един ден тя ме целуна и каза, че е влюбена в мене. Много ме обърка. Тези думи моята приятелка не е изричала никога например, а сме 3 години заедно, докато аз не само съм ги изричал, но и доказвал, не само с харчове, но и с жестове като подаръчета, цветя и прочее.

Смятам, че изневярата е предателство и грозно нещо, но за Бога, всички ме смятат за необвързан! Приятелката ми искаше да е така и ето, че започнах да се чувствам така накрая. Не мога да подмина с лека ръка думите на моята колежка, защото никой не ми ги е казвал никога, вярвам, че любовта е безценна, а момичето с което уж съм ме убеди, че е май е по-добре да си обичан, отколкото да обичаш.

От друга страна са родителите й, хората ме имат за собствен син едва ли не, постоянно я ръчкат на темата за мене. И тука идва парадокса. До скоро все гонех момата си, тя все ме поставяше някъде на заден план. От както започнах да контактувам с колежката си, да излизаме по кафета(подчертавам, че нищо друго не съм правил) явно не съм бил така настоятелен вече. Какво стана? Ами моята приятелка започна да подозира, че около мене има друга жена, започна да ми се включва по никое време в скайпа, да иска да излизаме където тя ходи все без мене, дори започна да говори, че е крайно време да сме заживеели заедно.

Започна да говори, че била приключила с нощния живот... на което аз междудругото й казах-значи е имало нещо, което да не знам и не е трябвало да знам... Направих й един манипулиран скандал, за да спре да ме притиска и да си остане старото статукво. Тя пък взе, че дойде в нас посред нощ цялата в сълзи и съвсем ме обърка. Колежката ми същевременно стана в течение на моите неща с това момиче, обясних и каква ни е била връзката и каква е сега...

Тя ми каза, да не бъда толкова сляп и глупав и, че трябва да избера. Винаги съм искал да имам едно момиче в живота си, завинаги, смятах, че я бях открил, обичам я все още, но... не както преди. Определено не, преди и ден да не я бях чувал се чувствах много зле, а сега... не знам, като, че ли не искам да я чувам, защото започва да говори за любов, за съжителство, за неща, които не е говорила никога с мене и все едно не е тя.

Там са и родителите й към които чувствам ангажимент. От другата страна е колежката, която каза, че ме обича, а после каза, че трябва да избирам и, че никога нямало да приеме роля на жена номер 2 в моите планове. Съжалявам, че е дълъг поста, но исках да ви опиша точно какво става, имам добри приятели, някои много близки дори, но не ми е удобно да споделям с тях и да изглеждам като смотан и неопитен, какъвто съм де, но съм и на 28 г. с добра работа и не искам да изглеждам тъпо. Предпочитам анонимност и съвети за които благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: fdbc91fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Много я обичах, практически плащах всичко-семестрите й, дрехите й, телефоните, дори и за квартирата помагах. “

НАПРАВИЛ СИ ГОЛЯМА ГРЕШКА!!! Голяма грешка е да направиш материално зависима жена от теб - никога няма да знаеш, тя защо е с теб. Помисли малко - ти плащаш, тя без твоите пари може би не може да учи!

Пълен глупак си, сори!

Колкото до родителите - съжалявам, че си нямал, но не си мисли, че ЧУЖДИТЕ родители ще са някога твои! Няма да са НИКОГА.
НИКОГА АМА НИКОГА те няма да заемат твоята страна. Ако утре останеш без работа, ако се разболееш, няма да има подкрепа, а ще си ВИНОВНИЯТ, защото не можеш повече да осигуряваш живота на ДЕТЕТО ИМ. Когато трябва да избират страна, ще е ЗА детето им и ПРОТИВ теб (сиракът).

Виж, човек трябва понякога да реши в живота си.

Аз лично бих избрала новото момиче, което те обича, не е зависимо материално от теб и от самото начало поема ангажимент към теб.

Помисли и защо старата не е искала да се показва много с теб? Ами ти сам го каза - за да изглежда като необвързана. Аз дълбоко се съмнявам, че ти е била вярна. Познавам женската натура, когато сме влюбени искаме да прекарваме времето си с Любимия, да го мъкнем навсякъде със себе си не замо, защото ни е хубаво с него, но и да кажем на целия свят - „Вижте, принадлежа на този мъж, той е МОЙ, ще одера очите на всяка, дръзнала да го докосне! “

Е, помисли малко. Кой е знаел за теб, когато твоята мадама е била на лов в дискотеката?

Сега надушва, че скоро кранчето ще спре и почва да те търси. Е, твърде късно, бих казала.

Ти решаваш. Нека сърцето ти избере. Насила хубост не става. Ти, ако обичаш приятелката си - остани с нея, но си понеси и последиците. Щом днес се държи така с теб, представям си, как ще се държи с теб като съпруга и майка. Няма да съумееш да се разведеш, за да осигуриш на децата си дом, какъвто не си имал, но тъй като няма да можеш да живееш без любов и женско внимание ще си намриш любовница, ще ги завъртиш едни драми и ще завършиш като поредния глупак, наранил всички. (а и не вярвам и в брака тя да ти остане вярна и да се лиши от нощния си живот)

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ae227af7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами не знам какъв съвет искаш от тук, след като ти сам трябва да избереш с коя от двете да си. Прецени към коя изпитваш нещо повече и коя може да ти предложи повече. Аз на твое място, ако бях мъж, бих избрал колежката, защото като те чета, приятелката ти хич не е читава. Ама живота си е твой и избора си е твой... и ако направиш грешка с избора си, пак си е твоя работа.. така че всичко е в твоите ръце, просто трябва да се довериш на интуицията си и да прецениш с коя ще ти е по-добре... но в никакъв случай не ги върти и двете, подло е.

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 62c87923cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момичето, което е за теб си го "изпуснал" навремето поради неопитност, срамежливост и т. н. Сега имаш втори шанс, при това си вече съвсем друго, по-добро положение от преди. Преди не си можел/знаел какво да правиш, но сега вече си в състояние да потърсиш щастието. :)
А за сегашната ти приятелка - ами ти сам казваш, че чувстваш ангажимент пред родителите и, а не пред нея самата! Отърси се от това чувство, много е хубаво, когато се разбираш добре със семейството на човека до теб, но все пак ти ще живееш с жената до себе си, а не със семейството и.

Изглеждаш добър човек, който е способен да обича и да се отнася с уважение към хората около себе си - с една дума имаш ценностна система. Ами тогава какво толкова мислиш?
Самият факт, че птиченцето кацва за втори път на рамото ти е изключителен! На всичкото отгоре този път знаеш какво да правиш с него, ако мога така да се изразя.
А ти сега имаш приятелка само формално. Няма по-хубаво от това, да имаш Човек до себе си, с който сте на една вълна и с който заедно да вървите по пътя. Докъде ще стигнете не можеш да знеш, но пътуването ще е със сигурност приятно. Пък ако попътувате по-дълго време, може и до щастието да стигнете :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e3227baf3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Връзката, която си имал или все още имаш е фалшива. Сам си си направил изводите за някои неща. Отношенията с родителите й не трябва да са ти причина, за да вземеш решение какво да правиш. Животът е твой. Мисля, че трябва да продължиш с момичето, с което работиш-нещата винаги се усещат и ако усещаш, че това момиче те обича -създай нова връзка. Но ще трябва да си отговориш на въпроса какво изпитваш и ти към нея.

Ели

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e36c2e1196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти наистина си сляп и глупав! Избери новото момиче, това е любовта! Ще съжаляваш много, ако не рискуваш!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d8dcdda3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бо. Леле, мале, колко дълъг пост за нещо очвидно. Късай и бягай надалеч от първата! Какво има да се чудиш? ! Всеки иска да има нещо, което не може - за това и първата се присламчва така, после, като реши, че те върнала - пак ще подкара постарому. Ами след 5-10 г.? Колкото повече даваш на някой, толкова повече те приемат за даденост и изневярата е въпрос на време - личен опит. За родителите - за какво въобще говориш за тях - ти с тях ли ще живееш или с момата? Бягай от първата като от огън - за втората - каквото си решиш и не гледай коя хубава, коя не - след време всички погрозняват - важното е да можеш да живееш с тях

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c3390c83ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Значи си взимаш колежката и да пишеш след време колко си щастлив. Не ти ли прави впечетление, че като си споделил с нея за ситуацията, все още е с теб и чака твоя избор. Е това е знака, за да останеш нея. Не проявявай слабост към предишната. Сълзите на една жена са тяхно оръжие. Родителите й може да са пекани, ама няма да живееш с тях. С твойта диплома нали се изкачваш нагоре, направи същото и с взаимоотношенията си - не се връщай назад.
И още днес да й кажеш... бъдете щастливи!

.... тук ще ти дават съвети, но слушай мен

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e8644de08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако имаш избор между двама души-избери втория. Защото ако истински си обичал първия, нямаше да има втори.
ж30

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a576bc36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако беше щастлив с приятелката си нямаше да изпаднеш в такава дилема. Никога не поглеждай назад. Ако Пепеляшка се беше върнала да вземе обувката си, никога нямаше да стане принцеса....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7643ff1748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Избери колежката ти, защото това е жената, с която ще имаш какво да си говориш.

Не се чувствай длъжен към родителите на момичето, което си смятал за приятелка, а послушай сърцето си.

Успех.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ff6ab991e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да си починеш от "любовта"е най-доброто решение. С първата циклиш в омагьосан кръг, все едно и също години наред, втората-според мен ти не я обичаш и ще е много мизерно от твоя страна, ако решиш да опиташ с нея, а като не я обичаш ще и причиниш страдание и мъка, такова каквото ти си изпитвал с твоята приятелка. Вземи си отпуск и се отдалечи и от двете, ако щеш стой затворен вкъщи пред телевизора по цял ден, но имаш нужда да се изясниш и да усетиш коя ти липсва повече или изобщо дали ти липсва някоя от тях. Пък за майката и бащата на приятелката драматизираш излишно. Не живеем в праисторическия век, където е твое задължение да се ожениш с жената с която си спал. По-добре сам и нещастен до време, отколкото да се чувстваш необичан и нежелан цял живот

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0268eb6dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Избери колежката, на практика до сега не си имал сериозна връзка. Тя ( първото момиче) те е използвала през цялото време по най-бруталния начин. Как може да си на тези години и да оставиш някоя да те манипулира. Много знаеш, че поради факта, че си срамежлив може да я е било срам от теб, по някоя причина, и за това да не иска да те запознае с нейните хора. След като си и помагал прекаленно много материално, тя се почувствала накрая, че няма да има кой да и помага. Колкото до родителите й, еми те мислят за дъщеря си, когато се отнасяш добре с нея, и те ще са доволни. И вашето въобще не е било връзка, за да говориш, че си изневерил. То повечето жени са едни лисици и категорично тръгни с колежката си.


Да ти кажа, че и аз съм срамежлив и то доста, не съм имал приятелки, дори нямам и много приятели, по цял ден скучая, от малък град съм и не знам какво да правя, чувствам се доста излишен. В живот си не съм успял, защото все още уча и съм на 22, не знам дали ще успея, защото всички не успяват. Но въпреки това, че съм сам, на никоя не бих дал чак толкова много пари, за да не съм сам. Това е едно голямо залъгване, въобразил си си, че си имаш приятелка. При това положение би ми било много гадно, ако това момиче ме изолира от компанията й. Това не говори на добре. Направо ми е чудно как толкова години те е лъгала, трябвало за няколко месеца да ти светна, какво ги прави тази.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ac0e7ee1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   С риск да си дам мнението много късно, мисля все пак да го напиша.
В живота ти имаш нужда от жена, която да ти е равнопоставена, която да ти е равноправен партньор във всичко. Не мисля, че приятелката ти е способна да поеме тази роля, тъй каро от самото начало се е оставила да бъде зависима от теб. Колежката ти лот друга страна е жена, която е там, където е, благодарение на собствените си сили и независимост. Тя е жената, която ще ти бъде равноправна спътница.
Лола

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker