Може ли да има подобна обич? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли да има подобна обич?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3101 пъти
Чувствам се потиснато и искам да споделя това което ме кара да се чувствам така.

Със съпругът ми сме заедно вече десет години, имали сме проблеми, той неведнъж е имал връзки с различни жени, но съм успявала да се спрвя колкото и да ми е било трудно, както првят много жени–да запазиш семейството заради детето. През това време уважение от негова страна не ми е липсвало, винаги е казвал, че ме обича, а и се грижи за семейството добре, работлив и грижовен съпруг е.

Аз не съм му изневерявала, колкото и да ми е липсвал страсният секс, хубава жена съм и съм имала много възможности, но за да стигна до секс трябва да съм много влюбена и изглежда не съм срещнала подходящият човек иначе чесно казано бих му изневерила.

Забравих да спомена, че съпругът ми е турчин. От скоро живеем в чужбина и един ден той ми намекна, че иска да нося забрадка, аз отказах, но с времето той започна да настоява, казва, че му харесвало когато жената покрива главата си, аз отказах, но той се промени към мен и започна да се държи ужасно неуважително като ми заяви, че ако искам между нас всичко да е наред трябвало да нося забрадка.

Споделих проблема си с родителите ми и им казах, че за мен това е неприемливо, а те ме посъветваха, че за да има мир в семейството трябва да направя тази жертва. За да е доволен той и в името на мира и спокойствието в семейството покрих главата си, но държавата в, която живея жените не носят кърпи.

Когато излизам на вън се чувствам ужасно, имам усещането, че хората не ме харесват заради забратката ми. Да си различен от другите с облеклото си, назнам може би греша, но се чувствам ужасно некомфортно сред другите. Искам да го напусна, но родителите ми не ме подкрепят, казват, че сама няма да мога да се спрвя финансово у нас, а имам и детенце на 5 годинки.

Чувствам се ужасно потиснато, не ми се излиза на вън със забратка на главата. Уважавам забрадените жени, толернатността към различните е показател за култура и хуманност, но лично аз не се чувствам добре облечена по този начин. Между другото съпругът ми и тук си е намерил сексуална другарка, но незнам колко още ще мога да издържа и струва ли си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: db2abd598c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не може да има подобна обич. Мъжът ти не те обича, ти си му слугиня и инкубатор - само не позволявай да ти прави следващи деца.

Ти с тази кърпа нито работа можеш да си намериш, нито приятелки. В Германия например има една много успорвана книга на Thilo Sarrazin „Deutschland schafft sich ab" - „Германия се самоунищожава“, в която той извежда на бял свят известни статистики - мюсюлманите в Германия, предимно турците, са единствената група чужденци, които не се интегрират. Кърпата е символ на тази НЕинтеграция и на подтисничеството на жени в страна, управлявана от жена, в която жената е уважавана и ценена и знае цената си.

Специялно за там мога да говоря - и аз, и другите хора гледаме с лошо око на жени, носещи кърпа. Те не получават никаква работа. Точка. Книгата е бестселър. Всички мислят така, макар че не смеят да го кажат директно като Сарацин - не ви искаме в нашата държава! Ислямът НЕ ПРИНАДЛЕЖИ към културата ни.

За теб като българка кърпата трябва да има още по-символично значение. Гледала ли си „Време разделно“?

Не, не е манипулация, така е било. Идвам от този край, при нас жените са се хвърляли от скалата „Невястата“, за да не наденат кърпата. Никой не носи кърпа, макар че помаците са 90% от населението ни.

НЕ СЛУШАЙ РОДИТЕЛИТЕ СИ. Обърни се към правозащитна организация, към църквата в страната ти, за да ти помогнат да се прибереш в България, да се разведеш с този.

Не, не те уважава (ходи с разни различни жени, а ти с кърпата... ), най-вече не те уважава, защото те ПРИНУЖДАВА да носиш кърпа. Имаш лоши родители, които те подтискат, жертва си отвсякъде.

Не знам, къде живееш, аз за Германия и страните от Бенелукс мога да говоря - не сте желани с кърпите, хората направо се страхуват от вас, като гледат децата ви броят наум, дано са по-малко подобни в страната ни, дано нямат и тези 5+++ деца, които да издържаме.

Ти за тях си поредната туркиня, албанка, мароканка, афганистанка. Само, че не си! Горните жени биха дали мило и драго да са на твое място и да са родени като нормални жени, ти сама си се вкарала в тяхната ситуация.

И да, ще се оправиш и материално сама с детето. Жената на моя братовчед е РОДЕНА помакиня, но ела да я видиш! Изкарва двойно повече от него, остави го и отиде да живее сама с детето, после той я търси и моли да го приеме. Това е жена. Ти си.... поредната забулена туркиня, някъде на Запад - статистика, нежелан субект, срам и никога нито теб, нито детето ти ще приемат, нито ще имаш работа, нито някои ще ти помогне.



П. П. Между другото аз като българка не съм имала проблем. Никой не ме е идентифицирал по улиците като чужденка. Никой не ме е гледал накриво, нито документи са ми искани някога за проверка. Ти винаги носи своите... Ще си паднат хората, че освен циганките-проститутки нашата страна е родила и подобни като теб. От кои ме е срам повече - определено не от циганките, защото като ги гледам, те го правят от принуда, издържат семейство, деца, а ти - ти го правиш от слабост... Не изневерявай на мъжа си, моля те - данакоплатец съм и не ми се плащат разходите за поредната убита българка в чужбина.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9a4b6a9e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно е казал всичко, което има да се каже. Наистина жалко за теб. Извади си поука от ситуацията- ако си умна жена, ще се освободиш от оковите си. Ти си робиня и на мъжа си и на родителите си. И аз мога да говоря само за Германия- свали забрадката, потърси си правата, разведи се с този мъж, който те подтиска, намерi си работа и се грижи за дететo си! Дори и да си без образование, има почтена работа и за теб! Естествено ако имаш желание и хъс. Наистина, знаеш ли колко хора искат да живеят СВОБОДНО в Германия, идват от страни с диктаторски режими и търсят УБЕЖИЩЕ, а ти си ми тръгнала да се забраждаш и да се заробваш!! Срам и позор!
На въпроса ти- НЕ, няма такава любов!! Първо един турчин ако в Германия кара жена си да се забражда, значи е изостанал тиранин, живееещ в друг век и в друга действителност. Второ един мъж не МОЖЕ да обича една ЖЕНА, ако я подтиска и кара да прави нещо против волята, възпитанието и религията си. Вади си сама изводите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fbc26a788a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Каква обич??? Къде е обичта тук??? Абе жени, нямате ли поне малко самоуважение? Как ще носиш забрадка бе??? Не стига, че това със забулването е израз на човешката простотия, която приписват на религията (която също е измислица на човека), ами и ти се набутай да си като клоун. Това само човек може да го измисли. Хем смешно, хем глупаво, хем унизително. Я се разведи и бъди Жена - ефирна, нежна, цветна, гримирана, красива, уханна... Какви забрадки? И още повече - за чий си се хванала с турчин??? Прави са били някои велики личности - расите не трябва да се смесват. Получава се сблъсък на култури, традиции, религия и т. н., което само усложнява живота на хората и им пречи да живея пълноценно. И аз съм против измислената толерантност. Не казвам да избием различните, а по-скоро да не им обръщаме внимание и да не се опитваме изкуствено да ги интегрираме, защото те са различни. Имат различен манталитет, различна култура, различно възпитание. И са длъжни да се приобщават към всеобщото, а не ние да се приравняваме с тях. Това е йкато с езика. Когато някой чужденец дойде в България - трябва да му говорим на английски, понеже не бил длъжен да ни знае езика. Ами и аз не съм длъжна да знам езика на всякакви сульовци, когато съм в собствената си родина. Когато изляза навън, тогава ще му мисля. Но когато си дошъл тук - прави си сметката как ще се разбираш с местните. И ти така - щом си в държава, където жените не носят забрадки, няма да носиш и точка. И няма да му се подчиняваш на мъжа ти. Като не те приема такава - зарежи го. Жалко, че си се оставила да бъдеш финансово зависима от него. Ти си избираш, но не това е пътят към твоето щшастие.
Ж26

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bb6e3d08a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само една черна нинджа, може да убие друга черна нинджа!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cfa446332a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дете, дете, но човек трябва да има самоуважение и да си го отстоява! Брак, който се крепи на децата е по-добре да бъде прекратен. Тоя екземпляр те прави на луда отвсякъде и ти му се връзваш-каква любов, какви пет лева? ! Изобщо няма какво да слушаш родителите си, които ти дават абсолютно погрешни съвети, заради това какво ще кажат хората. Напускай го, ще ти бъде трудно, но ще се справиш. Със сигурност ще се чувстваш психически спокойна, а това е най-важното.

Ели

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8d0566d57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ЕВАЛА №1... няма какво повече да се каже.... Мисля изцяло като теб!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1d2aaeda6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това не е честно от негова страна. Аз също съм туркиня но съм израснала сред българи. Не нося кърпа защото няма кой да ме задължи да я нося. До колкото до теб според него ти трябва да бъдеш покорна съпруга, добра домакиня. Карате да носиш кърпа за да не те оглеждат другите мъже и да му изневеряваш. това се нарича егоист, той може да кръшка а ти не. Да разбирам понякога трябва да се отстъпва но щом ти изневерява а ти като негова подчинена да изпълняваш.. виж сега ако имаш образование намери си работа без той да знае подсигури се бъди хитра и го разкарай или за да не разрушаваш семейството си му го кажи директно какво не е на ред дали причината е в теб за да ти изневерява. ако не престане ти трябва да се вземеш в ръце и да решиш.. разреши проблема все пак толкова години е бил до теб преживели сте толкова неща заедно

** Istinska **

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: db2abd598c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Istinska говори като истинска туркиня. После турците са виновни - вие сте си виновни, мили жени, защото сте се оставили да ви мачкат като животни.

След някоя и друга година и въпросната ще надене забрадката, разбира се - за да не изневерява!

Аз съм БЪЛГАРКА. Не се забулвам, ако ще да ми отсекат главата за това. Не изневерявам. Точка.
Мъжът ми не се притеснява, защото ми има доверие. Не съм зависима от него и мога да го шътна всеки момент, защото мога и без мъж. Имам работа и образование, каквито със забрадка, фередже и шалвари не се намират.

Успех на туркините - кой, както си го стори.
В магазина има една с кърпа на касата - тази каса винаги е празна, мислите ли, че ще се задържи на работа?

И аз не ходя да пазарувам при такава.

Израстнала съм сред помакини, но когато реши една да си сложи кърпа, моето училище стана първото в България с униформа - съди онази и загуби делото. Евала.

На авторката съм казала всичко.

Дано да оставиш българското гражданство за чуждоземско, защото за нашите баби са умирали, за да не сложат кърпа на дръвника, ти не заслужаваш да имаш български паспорт - претопи се там в някоя турска диаспора и готово!

И пак казвам - циганките, които продават телата си, ги уважавам повече. Нямам и не искам да си имам представа, през какво са минали, но едва ли са имали избор. Нашата родена българка сложила забрадката, защото не може да си вдигне задника да работи. Е, сори. Нямам думи!!!

НОМЕР 1

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7ed6df4bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Благодаря на всички прочели и дали мнението си по споделения от мен проблем. С образование съм, филолог съм по образование, правя всички жертви в името на семейството, а доколко си струва е друг въпрос.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f315675673
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като си се омъжила за турчин си сърбай попарата!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: db2abd598c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Като си образована още по-жалка ми изглеждаш. Дори не можеш да се скриеш зад простотия, неравен шанс в живота, глупост. Като образована жена трябва да осъзнаваш, че да навлечеш кърпата не е жертва към семейството, а е от страх от мъжа турчин.
И какво спечели от това?

Имаш късмет, че не си в България, където хората не са политически коректни и ще ти се присмиват открито по улицата. И с право. Другите в момента това си го мислят, бъди сигурна.

Ако можеше да четеш мислите им, щеше да чуеш това

- Гледай я тази. Дошла е в страта ни, а носи кърпа.

- Тези никога няма да се интегрират, раждат по 10 деца, а после? Нито образование, нито език...

- Ужас! Жал ми е за нея!

- Навън са 30 градуса, а тази е като нинджа, как ли се поти и мирише.

- Затова избирам десните - чужденците вън, да се забранят кърпи и бурки.

- Това ли е страната ни? Кой ги пусна тези тук?

- Кога ли синът ? ще взриви моя в метрото. Колко еврейски деца е изяла?

- На тези никакви социални помощи и детски (гледат ти в детската количка, колко деца си родила). Слава Богу, че е само едно...за сега

...
...
...

Стои и търпи „ в името на семейството“, докато мъжът ти хойка и си гледа кефа. Носи забрадката на майка му и слушай своята. Надявам се само да ти дадат съответното гражданство и да правиш турчета другъде. Колко е социалната помощ между другото? Детските? Като ти дават гражданство с кърпата ли ще отидеш, може да те изнасили иначе съответния мирови съдя или ще имаш малко срам?

НОМЕР1

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b9aca96f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям номер 4!!! :Д

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ad61c09e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 11, по принцип имам сходни виждания като тебе, но според мене леко прекаляваш с тона. Жената търси помощ, а ти "Дано да оставиш българското гражданство за чуждоземско", "Надявам се само да ти дадат съответното гражданство и да правиш турчета другъде", "Колко е социалната помощ между другото? Детските? " и т. н.

Много предразсъдъци смесваш на едно място, кой е казал, че тя го прави за гражданство или за социални? Пише, че имат едно дете, това дори за "бели страни" е много малко, какви детски, кви 5 лв? Къде пише, че живеят от/за социални? С подобно хулене и отхвърляне, примесено с малко присмех и презрение не помагаш на никого, обратно мачкаш човека още повече. Разбрам, че си предубедена на тая тема, аз също съм, но нека се опитаме да забравим за момент "Време разделно" и да мислим трезво, защото иначе и ние ще се schaff-нем ab. А на нас ни трябва много по-малко от на Германия.

Според мен авторката няма нито едно от тия лоши намерения, които се опитваш да й припишеш. Нейният проблем е един и е много прост: нерешителна и неуверена е. Търпи всякакви извращения и успокоява съвестта си с това, че го прави за детето, или се оправдава пред себе си с това, че техните не я подкрепят, но всъщност причината е, че я е страх от неизвестното, от това да остане сама, дали ще се справи, и така нататък.

Авторке, вземи се в ръце моля ти се, защото това твоето наистина на нищо не прилича. Искала си да спасиш брака си, за какъв чеп ти е да го спасяваш - дори ТИ трябва да си тая, дето настоява да се прекрати, не мъжа ти. Не те знам в коя държава си, но в Европа като сама майка с дете от глад няма да умреш, помощите са достатъчни, за да може да преживяваш, докато си намериш работа. Е, за известно време ще си в така презираната от номер 1/11 категория на получаващите помощи, но по-добре така и после да си стъпиш на краката, отколкото да затъвваш все повече в блатото.

А, и между другото това с раздялата няма да е толкова лесно. Може сега да те заплашва да те напусне ако не носиш забрадка, но това е само с цел да те потиска и държи изкъсо. Най-смешното е, че тая заплаха е малко като да плашиш кучето със салам, но явно всяко нещо, произнесено по достатъчно агресивен начин е в състояние да подчини другия (елемент на човешката психика). Във всеки случай в момента, в който тръгнеш наистина да се разделяш и да се "еманципираш" от негова гледна точка, тогава ще настане истинския цирк. Бях гледал по телевизията репортаж пак за някаква германка, която така тръгнала с турчин, в началото всичко прекрасно, в един момент се почва със забрадките, забраните за излизане, "поробването" и всичко както си му е реда. Няма да разказвам цялалата история, но накратко момичето на 3 пъти за малко да умре, чупени са й ръце, крака, череп и какво ли не, имаше доста белези от порязване от това, че е скачала от 2-рия етаж през ЗАТВОРЕН прозорец (през стъклото). Доколкто самостоятелно е скочила или й е било помогнато се сещате сами. Въпросното копеленце на няколко пъти е арестуван, но не е осъден поради "липса на доказателства" (да в Германия!! ).

Така че авторке, силно се надявам при теб да мине по-леко от описания случай, но ти се приготви психически за голяма битка. Няма да ти е никак лесно, но колкото повече отлагаш, по-трудно ще става. По-добре сега, отколкото никога. В твой интерес е да отидеш някъде, където никой няма да те знае (най-вече мъжа ти), т. е. не при вашите, не и в същия град, където сте сега, а някъде съвсем другаде. Може да е в БГ, но в непознат град.

А, и още нещо - престани за всяко нещо да питаш родителите си и да искаш разрешение. Не те знам на колко си години, но щом живееш самостоятелно, значи ще вземаш самостоятелни решения. Не може вечно в тоя живот някой друг да мисли вместо тебе, а като стане гафа, да се оправдаваш "ама той така ми каза". Ква файда кой ти е казал, след като ти си преебаната. Това е твоя живот, не чуждия.

Кубрат


П. П. В тази връзка се сетих за нещо, което четох наскоро: В Мароко някакво 16-годишно момиче било бито и изнасилвано редовно от някъв пръч. Родителите завеждат дело срещу него, но се оказва, че по закон ако момичето е непълнолетно изнасилвача има право да поиска да се ожени за него, като по този начин избягва наказание. (Каква е мега извратената логика на тоя закон не искам да коментирам. ) Разбира се човека се възползва от това си право, иска да се ожени за момичето, като за целта родителите трябва да дадат съгласие, защото тя не е пълнолетна. И разбираш ли, родителите се съгласяват на офертата! Какъв е крайния резултат? Момичето се самоубива.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eda4125f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Дано тази тема я прочетът повече жени който излизат с турци, араби, негри и т. н! Авторке, напусни го тоя гад!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a1e81c3887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   от авторката до № 13 : Благодаря за разбирането, но ми кажете в нашата държава с учителска заплата в кой град сама да отида и как ще си плащам квартирата и ще издържам мен и детето едновременно и колко е лесно да се откажеш от родителите си и да не ги видиш никога и друго предполагам, че много от вас са майки, като гледам детето как го прегръща и му се радва и той как обича детето сърце не ми дава да го лиша от бащина обич. Много е просто погледнато от страни. Вярно, много съжалявам, че съм се омъжила за този човек, грешка е знам. Не се примирявам да нося кърпа ще се боря дано да спечеля.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c79c271bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Евала на Кубрат, а номер 1/11 дори не ми се коментира. Тя не била пазаряла от забрадени жени... no comment.. наистина нямам думи.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 101629c8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Фа си мислила като си се женила...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8aa0cfdde0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Има доста груби и не добре обмислени изказвания тук!
Много лесно е да се съди от страни...

Истината е, че много малтретирани, тормозени или просто унижавани жени търпят това поради безброй причини.

Важното в случая е не да се съди, а да се помогне, да се даде кураж за промяна...

Моят съвет е, ако имаш възможност, посети психотерапевт. Със сигурност най-много ще ти помогне. Пътят да събереш смелост и да направиш единственото правилно нещо, е труден и тежък. Не съм сигурна, че ще успееш сама. А път за промяна има! И за детето ще е много по-добре, ако майка му е щастлива. В сегашната ти ситуация детето ще израстне деформирано!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6df81cc796
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   В трудна ситуация си, но изход има, търси го!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker