Едно съвсем ново чувство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Едно съвсем ново чувство
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2198 пъти
С половинката ми сме заедно от скоро, но отношенията ни датират от около 10 години. Винаги сме били близки приятели, имали сме си доверие, познаваме се доста добре.
Вмомента живеем разделени и ни делят доста километри. Всеки ден се чуваме, а и си пишем целодневно. Доста сме отдадени един на друг, защото тази връзка значи много и за двама ни.
Проблемът ми е, че заради разстоянието помежду ни вече имам и промяна в характера. Никога не съм била ревнива!! Ужасно ценя свободата си, не допускам да ме контролират (моля, да не се разбира, че правя каквото си искам, разбира се, че до известна степен се съобразявам с половинката ми). Всеки човек си има минало, само че като слушам за неговите приятелки (а той е имал 3, 2 от които познавам) и направо ОТКАЧАМ!

Онзи ден зачекнахме темата за съжителство и ми спомена(без подробности, разбира се), че е живял известно време с последните си 2 бивши. От самата идея ми призля, все едно имах буца на гърлото и някаква черна дупка в корема, направо си беше като паник атака. Естествено нищо не му каза, само намекнах, че не ми е приятно да говорим повече на тази тема и приключихме.
Но защо се получи така, не разбирам каква е причината? За мен ревността е продиктувана от липса на доверие, самочувствие и ако човек смята, че не е достатъчно достоен за партньора си. Аз по всички тези точки нямам проблем. Защо изкуквам така и какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 688e976aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма от какво да се притесняваш.. просто го обичаш твърде много и при мисълта, че е бил с друга ти се къса сърцето ;]Ти сама го каза просто ревност!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 821c0060fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен като сте били само приятели не е била толкова голяма ревността, а като сте тръгнали вече се е засилила. Тя е страх е знам, че се страхуваш да не го изгубиш, след като е далече от теб... Много е гадно това чувство, но до колкото знам няма "лек". Колкото и да ти "доказва" че не е с някоя друга в момента ;)

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 98236e0c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   и аз се чувствам по същия начин.. дразня се като започне да ми говори за бившите си особенно с имена и подробности.. незнам ревност ли е това какво е..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: bf1d470dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш проблем, но имаш!!! Чувстваш се несигурна в себе си, че можеш да му дадеш онова, от което има той нужда. За това така го ревнуваш. Това е в главата ти, не другаде. Бъди сигурна, че един човек, колкото и да те обича, в един момент му писва от това постоянно да го подозират и да му правят фасони.
Ж26

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0173160812
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм така. :( Ужаасно ревнива съм, само като си помисля за приятеля ми с някоя друга, ми иде да отида и да я убия.. не мога да се науча да се контролирам.. :(

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4ef9f6e471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много на сериозно, ... вземаш нещата! :) А то какви? Все неща от миналото :D Ха, осъзнай се, няма как да се съревноваваш с миналото, то винаги ще го има! ... Всеки човек има минало, и както той, така и ти ;) Е, имали място за притеснения, за нерви и тнк... От какво? От някакви бледи сенки, и неща станали преди не знам си кога!!! Спокойно, не "изкукваш", не "полудяваш", а като еднa нормална обичаща жена, те е грижа за човека който обичаш, и желаеш да си част от живота му ;) Ама, не само от сегашния му живот, а част от живота му изобщо. Да не мисли за другa, освен за теб! Виж, което си споделила, е признак че го обичаш много. Ииии, какво ако ревнуваш, нима е забранено? :)) Той е твойта половинка, вие сте и приятели, не можете един без друг, е новото чувство е, че усещаш липсата му, колко е
далеко от теб, и се страхуваш там далеко, някоя друга да не му повлиае, да не стане нещо, и да го изгубиш. Но той също те обича, иначе нямаше да е така откровен с теб :) Така че, няма от какво да се притесняваш :)

Хмм... не би могла да зачеркнеш миналото му, защото то си е негово, и си е минало, а и е довело до там че да се превърне в човека който си обикнала ;) Представи си, утре, ти да му разкажеш нещо за своето минало, или че някакъв мъж, ти е правел комплименти! ... :)) И той да започне също да те ревнува, от безпричинни неща, тъй като ти знаеш че обичаш него, и не би изневерила на любовта си, дори и в мислите си :) Просто след като си имате доверие, не се съмнявай в него, а продължи да бъдеш каквато си, имаща му доверие! ...

В ревността няма лошо, ако е в нормални граници и не излиза извън контрол :D Хах, няма как да го вържеш на
каишка :)) но пък това е тест за чувствата! Любовта, като е любов, никакво разстояние, не може да и повлиае ;) Според мен, ревността в малки количества, може дори да е приятна и сладка, като усещанe! ... Да видиш, или почувстваш, че другия те обича силно, или собствената си силна любов към другия :) Прави каквото правиш, обичай го ;) Ама ако питаш мен, е добре скоро един от двама ви да иде при другия, така де, нужно ви е и присъствието. А и ще се успокоиш.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ae30e2f902
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо не можеш да направиш - изчакай, ще попремине.
И аз не съм ревнива, държа на свободата си повече от всичко, съответно по същия начин, по който искам да се отнасят към моята свобода, се отнасям към чуждата - просто такъв ми е характера, от дете.
Никога не бях ревнувала приятели си, никога... даже съм се шегувала с него "Ей тая виждаш ли я... хайде да я пазарим за нещо. " И един ден, една жена, която не харесвам му се завъртя и го погледна с някакви блеснали очи. Направих се, че не виждам и продължихме да се забавляваме, а после започнах да се държа като побъркана - отчитах й всяко нейно движение. Забелязах, че става да танцува само той е станал. Забелязах, че не говори с никой на нейната маса, но е много забавна, когато говори с него и като видях как си навива един кичур между пръстите и смеейки се му опира длан в гърдите - просто не издържах. Следващия път като отиде до тоалетната и аз хукнах по нея и като излизаше от кабинката я върнах обратно, тя малко се стресна, то аз се стреснах от себе си и само се засмях. все едно е без да искам и тя си излезе. Малко след това си тръгна...
После бях такава мръсница в леглото, че той още си го помни.

На сутринта ми беше смешно как съм се държала, сега ми е смешно като го чета... Той не е мой, нито тя ми е длъжна да се държи настрана - но както ти каза "паник атака"

След доста време осъзнах, че това е онази градивна ревност, за която хората говорят. От нея не боли, не те обижда, а после имаш желание да се държиш страхотно с човека си. И да го поназваш от разни "лепки", че те са си в правото да ти го отмъкнат.
Нищо не ти става - ревност е! Но я направи положителна и всичко ще е наред.

Прегръдки!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 469ba93155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката:
Благодаря много за коментарите и съветите ви :-)
Само исках да уточня, че моят проблем не е, че ме е страх да не ми изневери, а че аз изведнъж се виждам в една непозната светлина - на ревнивката. Никога не съм играла такава роля, защото и аз ценя и държа на свободата на всеки, но тези чувства, за които ви разказах бая ме уплашиха..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: dd0b7a65b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Миличка, нормално е да го ревнуваш. Все пак не си до него в момента, имаш му доверие, но се надяваш да не го предаде... знам как се чувстваш.
Повярвай ми, няма по-ревнив човек от мен. Ти си китка пред мен, хехе. Да ти кажа... абе не съм съгласна, че ревнивите хора страдат от комплекси. Дори да съм най-красивата и най-умната, пак ще ревнувам приятеля или мъжа си. ИСКАМ ДА Е САМО МОЙЙ!! Така че... не показвай за сега ревността си, обичайте се и не се чувствай виновна заради километрите, които ви делят. Те със сигурност са за добра кауза! Напомни му, ако трябва. Говорете повече за вас... какво искате да направите заедно и разни такива... Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 98236e0c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 9 прочети пак темата моля те!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0435d67f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В българския език навремето много често се е употребявала думичката "свиден". Казваме за някой, че ни е свиден, когато ни е особено скъп. Загубата би ни стресирала повече, отколкото да ни откраднат куп пари или да останем без работа.
Та това неприятно чувство, което е съвсем реално усещане, надали е просто ревност. То е просто огромното чувство за загуба при представата, че някой ти взима най-скъпото. Сигурно само децата и много влюбените знаят какво е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker