Поредният въпрос за избора в любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поредният въпрос за избора в любовта
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2177 пъти
На 24 г. съм. Ситуацията, в която се намирам, имам чувството, че може да бъде определяща за живота ми по-нататък. Имах дълга връзка - 3 години. Много сме изживели заедно! Много страстна любов. Много романтична. Страхотен секс. Но и много караници, обиди, сълзи, закани и заплахи.

Винаги когато ме е унижавал дотолкова, че да се чувствам по-нищожна и от червеите, съм се молела някоя нова любов да ме спаси! Защото го обичам до болка и само това би ме накарало да го оставя. Така и стана. Появи се един човек, не съм го търсела. Сериозен и отговорен. Отидох при него. Нямаше ме една седмица от вкъщи, а бившия изобщо не ме потърси, ами даже ме и псуваше. Един ден знаех, че не си беше вкъщи отидох и си събрах багажа. Ужасно ми беше.

Когато вечерта се е прибрал и е видял, че няма и спомен от мен, почна да ми пише и да плаче, че ме иска обратно. Още го обичам. Знам, че и аз съм имала вина за караниците ни и това ме кара да не съм сигурна дали трябваше да си тръгна от него. Идеята ми е, че начина, по който съм се чувствала когато ме е гушкал, когато ме е целувал и сме правили любов са неописуеми за мен, може ли да бъде достатъчно да знам, че той е човекът за мен, въпреки че иначе се караме отвратително и много често се чувствам никаква за него. Защото с новия всичко изглежда перфектно, но не го чувствам по същия начин.

Няма го това желание, тази страст. И ако се върна при бившия и всичко пак е по старому, новия няма да ме чака, нормално.. А пък не искам и да съжалявам, ако със стария е имало шанс нещата да бъдат наред.. Бившия го обичам с цялото си сърце и душа. Всичко съм правела за него. Имам нужда да го гушкам, както и той мен.. А знам, че е наивно... Ще се радвам, ако има някой с хепи енд от такава изтощителна връзка, в който накрая да няма караници, обиди и злоба, ами само любов да сподели. Възможно ли е по принцип? !? :D Така да се променят нещата.. или по-скоро човек? Искам факти, не предположения.. Ако може :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: b1637f574e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само губиш времето на новия.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e534308939
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подобна история на твоята се случва често. Мисля, че е в реда на нещата да имаш все още тръпка към някой бивш, както и носталгия по старите хубави спомени. Не може миналото да се забрави и заличи напълно. Но тук идва и другото - трябва да го преодолееш. Продължи си живота. Нека миналото си остане минало. Спри да мислиш какво е било преди и се наслаждавай на настоящия момент с човека, когото имаш. И недей да съпоставяш двете връзки. Всяка любов е различна и е сама за себе си. Ако човека, с когото си сега те прави щастлива, държи се добре с теб и мислиш, че имате бъдеще заедно, тогава продължи с него по течението. Ако ли не, по-добре остани сама със себе си, но не прави грешката да се връщаш назад! От това не би излязло нищо добро. Помисли си за начина, по който се е държал бившият ти приятел с теб, за униженията, обидите. Не си струва да правиш една и съща грешка отново и отново, да се опариш пак и да си нещастна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 305d6191a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз лично не бих допуснала собственият ми приятел да ме псува, но теб щом те устройва - добре, връщай се при него...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e0290f9bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма такова нещо... човек не се променя от днес за утре. Ще се съберете, в началото ще е цветя и рози всичко и после ще започне старата песен на нов глас и ще се питаш "Защо ли се върнах при него". Остави и новия, че и той ще страда заради теб. Остани за известно време сама и ще се появи някой, който да преобърне света ти. И в друга тема писах, че в момента съм сама и от това нищо не ми е станало... и наистина е по- добре човек да остане сам и да чака някой, който наистина ще запали искра в него. Не подвеждай човека, с който си в момента, не го заслужава.

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 00ae6c64a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката - Харесвам новия човек, преди да станат нещата като го видях си бях казала, че бих искала да имам такова гадже.. Но никога нищо повече понеже си обичам половинката. Та искам да съм с новия, просто стария ми е в сърцето! И в началото нормално да не са чак толкова идеални нещата. Още не знаем кой какво харесва :) Но той се държи добре с мен :) Сериозен е, отговорен, това много ми липсваше при стария. Стария винаги ми поднасяше нещата в последния момент и ме е излагал доста пред близките ми.. Няма да се връщам при него. Много ми е мъчно, обаче аз си мисля, че ако толкова му липсвах, щеше да направи и невъзможното, за да ме върне. А той като ми се обади и го питам какво ще бъде ако се върна при него ми отговаря същото какво да е? !? И за него е нормално да реагира така агресивно.. хаха Даже пак аз съм виновна. Защото като го питам защо еди кога си ме обиди или ме заключи в коридора, той ми отговаря а според теб защо съм го направил, имало е причина.. Т. е. аз съм го ядосала! Ама колкото и да го ядосвам.. не е това начина :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6f9027dd10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дориана, добре ги усещаш нещата, коя ли си ти...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cbfc63fbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хмм усещам нещата дотолкова, доколкото и аз съм се сблъсквала с такива преживявания. Доста истории тук ми напомнят нещо, което вече сама съм изживяла и наистина се надявам да съм полезна поне мъничко с коментарите си. А за това коя съм, няма значение, така или иначе всичко тук е анонимно :)


Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 206745adc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: Хора наистина ли е възможно да е толкова безумно, ако искам да се върна при този човек.. Ужасно много ми липсва?? Ужасно е това нещо аз да го искам и той мен и да не сме заедно защото не се разбираме.. ужасно е :(

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6f933e5e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Виж Авторке, била съм в твоето положение и ти съчуствам. Моята история е подобна, обаче аз не съжалявам че започнах наново. Вярно е че с бившия имахме много страст, обич и всичко останало за да сме щастливи, но момента в който той ме обиждаше и ме караше да се чувствам като едното нищо промени нещата. Неможех вечно да понасям обидите и лъжите му. Както ти казваш-чувствах се нищожна и безсилна. Прощавах му много пъти но той си остана същия. Въпреки всичко между нас, аз събрах сили и го изоставих. Сега съм щастлива с мъжа до себе си и сме щастливи. Да, страста и емициите с бившия немога да забравя, но един ден и това ще стане. За мен това е само красив спомен. Сегашния ми приятел ме обича и не спира да се грижи за мен. Показа ми какво е истинска любов и че трябва да гледаме само напред. Мила, съветвам те да не се връщаш назад, защото има една поговорка-ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ. Помисли дали ще ти е приятно да те обиждат цял живот и да се чувстваш безсилна и непотребна. И на мен ми липсваше бившия но всичко се превъзмогва. Времето лекува всички рани... Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 00ae6c64a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Сега той ми предлага да оправим нещата, казва ми че въпреки всички обиди и т. н. винаги ме е обичал искрено, искал само мен. Казах му че има друг, стана му много гадно, гласа му трепереше по телефона :( И въпреки това каза, че за него не е проблем, тъй като донякъде предполага, че го е заслужавал.. Имам чувството, че края не е дошъл, ами изкуствено едно го поставям... Обречена ли е наистина връзката, ако се върна при него???

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8a0e5ba186
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Била съм в твойто положение и си изгубих години с негодник, омитай се докато е рано и забрави за бившия.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 00ae6c64a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката - Хора, мина месец откакто си тръгнах от бившия и още не спирам да мисля за него всеки божи ден и да ми липсва! И той е по същия начин! Сега пак ми звъня, писа, обяснява ми се. Писахме си в скайп и по едно време ми пише идвам в младост (сф) до 20мин, понеже си мисли че съм там, а аз не съм там и не съм му казвала къде съм. И нямах време даже да му кажа, че няма как да стане. А само да кажа че откакто си тръгнах от него не сме се виждали. И почна да ми звъни и пише къде съм, щял да чака цяла нощ и т. н. ама с много тъжен и отчаян глас... Толкова ми е мъчно! Колко мъже биха тичали така по една жена, която го е оставила и веднага си е намерила друг.. Въпреки че той сам си казва, че го заслужава... Искам него! Не знам какво да правя вече, побърквам се! :((((((((

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9df122d737
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Миличка, не прави компромис с това, защото никога няма да си щастлива с бившият ти приятел. Само с едната страст и единия секс не се живее, ако го няма доброто отношение и уважението към теб. Била си с този човек и добре знаеш за какво става въпрос. Знаеш му характера, егоизма, грубото и безцеремонно отношение - просто това е той! Това е неговата същност! Няма как да стане друг човек! Такива хора не се променят! Не му позволявай да ти мъти мозъка! Може да направи усилие да се въздържи за малко, колкото да се докопа отново до теб, но броени дни, след като го допуснеш отново до себе си, нещата ще станат пак същите - кавги, разправии, грубости, обиди, заплахи... Нали не искаш така да премине животът ти? Ако се обвържеш сериозно с такъв човек /говоря за брак и деца/ така ще те смачка, че сама няма да се познаеш! След няколко години брак с него, ще се чувстваш напълно изхабена и ограбена.
Обичай и уважавай себе си повече и не допускай този да те ползва за изтривалка! Обичал те бил!!! Глупости на квадрат!!! Тръшнал се е просто, защото не иска да си изгуби играчката! Човек, който обича и уважава отсрещния никога не се държи по такъв начин, по какъвто този се е държал с теб. На такива само яки шутове отзад и ги пускай по перваза! Само тогава ще те уважават и само тогава ще те оценят! Иначе не!
Това, което ти говоря - че един човек с изграден характер, светоусещане и манталитет не се променя просто така, не са само мои предположения, а са неща, които са доказани многократно в живота и се базират на множество наблюдения върху такива екземпляри като твоя. След многото молби и обещания, че ще се променят, когато получат прошка и им бъде направен компромис, всички до един си стават отново същите лайна/с извинение/, каквито са си били и преди!
Искам да ти кажа мила моя, че колкото и да миеш едно свинско корито, то черковно блюдо няма да стане, ако ме разбираш! Кой какъвто е - такъв е!
Как ще постъпиш си е твоя работа! Аз само ти казвам нещата такива, каквито са! Искам да те предпазя, но крайното решение си е твое! По някога до като човек сам не си разбие главата в стената, не вярва на това, което му казват другите. Иска лично да се убеди, че ако бръкне в контакта, ще го удари токът!
Все се залъгва - ама той ще се промени... Той ме обича, ще се осъзнае... Бля, бля...
Ясно и категорично ти казвам - НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
От тук - нататък топката е в твоето поле! Казах ти каквото трябваше. Сега изборът си е твои и животът си е твой...
Надявам се да си умно момиче и да вземеш правилното решение!!!
Ако чувстваш, че сегашния ти приятел не е точният човек за теб, продължавай да търсиш, до като не намериш правилния човек. Той съществува и ще го намериш, но само, ако не се принесеш в жертва на някой такъв кретен като бившият ти, само защото смяташ, че го обичаш.
Тогава вината ще си е само твоя! Научи се да обичаш и уважаваш, само, ако и ти получаваш същото отсреща.
Само тогава ще има баланс и хармонични отношения. Иначе не! Ако видиш, че човекът срещу теб е кретен, изритай го своевременно, за да не страдаш после!
Успех!!!
МС

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2cae7a891e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Миличка, знам колко ти е тежко и адски много ти съчувствам - аз преминавам през същото в момента (почти същото). И аз се чудя между изпепеляващата страст, онази лудата, силна любов или между спокойната, прекрасната, милата връзка. Двама мъже са в живота ми по една нещастна случайност и не знам кого да избера. Знам, че е правилно да си отида при спокойствието, но страстта и любовта ме изгарят отвътре и не мога да се отърва. Истината е една: нещата в живота винаги са черно-бели, само дето ние си ги украсяваме. За да решиш трябва първо да разбереш какво искаш самата ти, ама наистина какво искаш дълбоко вътре в себе си. Всички, които ти написаха коментари са прави - той няма да се промени и на това е глупаво да се надяваш. Работата обаче не свършва до тук: замисли се, помисли какво искаш, какъв мъж, какви отношения, ако трябва на лист си ги напиши. Помисли какво ти дава този човек и какво ти взема и претегли нещата. Такива решения никога не са лесни, но за да ги вземеш веднъж и завинаги, трябва много да се мисли. Не действай само с емоцията, защото емоциите ни правят глупави. Отърси се от всичко, от сегашният мъж, от предишният, и помисли за себе си, хубаво си помисли. Аз вярвам в любовта и вярвам, че тя не се случва само веднъж. Млада си, ще се влюбваш още и ще обичаш и ще бъдеш обичана. Идеята е да обичаш правилно и теб да те обичат правилно. Разправии винаги ще има, във всяка връзка. Въпросът не е в тях, а в това как те кара да се чувстваш това - и разправиите, и отношението му към теб, и самата връзка. Когато има силни емоции мозъкът е замъглен, трудно се мисли. Затова трябва да имаш търпение, не решавай нищо от сега, защото после може да имаш съмнения, да съжаляваш и ще стане още по-лошо. Съветът ми е първо да помислиш истински от всеки ъгъл, ама без да се самозалъгваш и остави това, че го обичаш настрана, защото само това не е достатъчно. Помисли дали можеш да живееш така: да се чувстваш по начина по който ти описа, когато се карате и те обижда. Защото, ако се върнеш при него, рано или късно това ще се върне, дори да е намалено, ако той МНОГО се старае, но пак ще го има, а след време може да се завърне съвсем. Помисли дали любовта ти е достатъчно силна, за да направиш подобна саможертва със себе си, а съдейки по това, че веднъж си си тръгнала, значи може би не е. Нито едно твое решение не трябва да се осъжда, защото подобни решения се взимат много трудно. Ако си тръгнала от него само за да го научиш на урок, а не с истинското желание да започнеш на чисто, значи там има нещо недовършено и сигурно ще се върнеш към него, но запомни едно: такива постъпки няма да го научат на нищо, а само ще наранят и двамата, че и третият човек. Тук въпроса не е дали той ще се промени, а дали ти ще го приемеш такъв какъвто е. Ако не можеш, ако наистина не можеш, тогава знай, че и най-силната любов се преживява с времето и се заменя с нова. Но ако решиш, че не искаш да бъдеш повече с него, тогава решавай веднъж и не се връщай повече - нещата много се усложняват, когато си тръгваш и се връщаш и после пак тръгваш и така до безкрай и любовта, за която сега говориш от това накрая ще изчезне. За третият човек (новият) не говоря, защото е ясно, че не го обичаш все още и той не бива да е част от решението ти, ако решаваш нещо, го решавай заради себе си, защото за да започнеш нещо ново, трябва да приключиш със старото. Желая ти успех, надявам се нашите коментари да ти помогнат поне малко и знай, че има и други, които страдат като теб, но всички ние един ден ще сме щастливи с правилните мъже до себе си, трябва само да направим правилният избор :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker