Дребнавост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дребнавост?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2441 пъти
Пиша в този раздел, въпреки че с приятелката ми нямаме подпис. Често имаме неразбирателство заради парите. Пример: отиваме да й избираме обувки и тя "ама нямаме пари" или "тези са скъпи". Като, реално, не говорим за обувки над 100-150лв, но в същото време, като ходи по кафета и подобни, пръска ей така парите, с лекота. И това наистина ме вбесява, защото знам, че ако малко или много харчим по-разумно в този сектор, за други неща ще ни остават повече пари.

Искам да е задоволена и да има повечето от нещата, които иска да има, но получавам от нея "дребнав си". А истината е че аз съм дисциплиниран, най-малкото защото от както се помня спортувам и не пия, и въобще не ме вълнува вечер, а и когато и да е, ако изляза каква бутилка водка ще вземе компанията или какво коктейлче ще изпия.

И ако имам някаква кауза, я следвам докрай => Искаме да си купим доста неща за дома, отделно кола, отделно не знам си какво и просто за мен е безсмислено да се харчат пари "по кафенца". Не сме по на 17-18, за семейство мислим уж.

Парите са ни общи, но доста пъти сме стигали до момент пак да ги разделим - е не се е случвало и не искам да се случва. Но понякога ме изумява с каква лекота харчи пари за неща, които не ми се виждат нужни. Да, ще кажете, не уважаваш нейните нужди. Но не е така - всеки месец гледам да си вземе някаква дреха, обувки, въобще неща, които за вас жените са важни.

За всичките почти 2 години откакто сме заедно съм си купил за мен само две принадлежности за спорт за мен. Да на каже някой, че съм егоист. Но не смятам, че съм дребнав в никакъв случай!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5d9a7a5187
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето мнение - не се обиждай, но не сте готови за семейство. Приоритетите ? са другъде - и с право. На колко години сте същност?

Разделете си финансите като си направете план кой, колко наем и сметки ще плаща, кой ще купува храна и т. н. Останалите пари всеки да си има на разположение. Щом иска да ходи по кафета, вместо да носи обувки за 100 лв., защо не?

Истината е обаче другъде - просто не само не сте готови за семейство, но и нямате достатачно пари за това. Ако не можеш да си купиш пералня, ТВ и т. н., да се обзаведеш, без да се лишаваш от важни за теб неща, има ли смисъл цялата работа? Кой ще плаща памперсите един ден? И за това ли ще си имате разправии?

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cc07e94dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, парите никога няма да ви стигат... колкото и да вземате. Давам ти пример с мен:
Отначало като почнах да работя първата ми заплата беше 150-200 лв., който тогава бяха супер много (все пак бях на 15-16 години и отиваха само за джобни) След като пораснах малко смених работата и сега съм на 700-800+ и пак не стигат, а нямам кой знае какви разходи... но самият ми живот се промени. Ресторантчета, кафенца, дискотечки, квартира, ток, вода телефон, гаджето (най-големия разход) и т. н. Надявам се, че разбираш за к'во иде реч? !

А за приятелката ти мога само да кажа, че има този тип хора - "няма пари" Аз така ги наричам, защото винаги така казват, за тях няма "лек"! Предполагам, че тя не работи? ! Ако работеше щеше да знае как се изкарват и следователно как се харчат...

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 342f4cfc95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Разбирам те, но и нея я разбирам. Когато живееш с някой трябва да го приемеш такъв, какъвто е. Ок, ти не харчиш пари за излишни кафенца и разходки, но пък на нея може да и харесва да излезе сред хора и да пие нещо с приятели. И в това няма нищо лошо. Стига да е в границите на нормалното. А и ако тя е готова да се лиши от обувки, за да седне на няколко кафета.. къде е проблема. Явно осъзнава, че не може да получи всичко. Не мисля, че е излишно да излизаш и не мисля, че да седнеш да пиеш кафе е кофти. Всеки има различни приоритети. Разбирам твоята дисциплина. Бях 2 години със спортист. И точно тази дисциплина ни раздели. Просто не си паснахме. Понякога имах нужда да отпуснем края, просто да се забавляваме, но винаги всичко беше планувано дори в точно определен час. Сякаш като излезехме на дискотека и имах точно определено време, в което трябваше да се побера :) Приех неговата дисциплина, но той не можа да приеме, че не всеки обича да живее по график ежедневно. Така че... не се кахъри толкова, а седнете и го обсъдете и намерете някакъв баланс... някакво решение, от което и двамата ще сте доволни. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e033ebb491
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за отговорите. Аз съм на 27, тя на 26. И двамата работим. Горе-долу изкарваме еднакво, но дори и разликата да беше в голяма полза за мен, пак щях да гледам да е задоволена материално. Мъжете ще ме разберат.
Може и да не съм се изразил ясно - не казвам да не излиза никъде, напротив, съвсем нормално нещо е и никога не бих забранил подобно нещо, нито не нея, нито на себе си. И аз и тя обичаме да излизаме, дори на мен напоследък ми се иска повече и от на нея, но друг е въпроса дали можем да си позволим да е толкова често. Плюс това редовно ходим на кино, театър... Също да добавя че разполагаме с необходимото домашно оборудване - целта е козметична промяна и т. н.
Просто, моята визия за нещата е: не е задължително, ако излизаме да пръскаме прекомерно много пари (естествено това понятие за всеки е различно, като размер) или примерно оптимизарано харчене на парите, с цел да остават и такива (пари) за нещо допълнително. Сигурно сте прави - не мога да изисквам същата принципност и дисциплина от нея, ще трябва да правя повече пари :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 441db0d101
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да казва кой каквото ще, мисля че си свястно момче и само мога благородно да завиждам на момичето. Не дели кесията дори и да се стига до тези моменти, но пак показвай правилния път - то без кафене не може, хора сме и иска да има контакти, но евала ти, че гледаш за семейството и добре че има такива хора.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a42def44e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към номер:1

Извинете ме но с вашето повърхностно мислене за мен, вие никога няма да имате семейство, и да имате няма да е за дълго, ВИЕ сте материалистка, ако не вярвате попитайте 3 ви най-близки приятелки около вас, мислите само за себе си а това не е добре, по изречението "Ако не можеш да си купиш пералня, ТВ и т. н., да се обзаведеш, без да се лишаваш от важни за теб неща, има ли смисъл цялата работа? "Има ли желание, има начини, съдеийки по това изречение, вие сте глезена и лежите на някой друг... Нито един мъж, няма да ви изтрае прищявките... А колкото до това изречение "Кой ще плаща памперсите един ден? " Ами отговора е елементарен ВИЕ... Ако сте ми жена гаранция няма да се оженя за вас, докато не ви опозная, а щом ви опозная, и вие самата няма да разберете кога съм си тръгнал.

Към автора:

Колкото до теб млади момко, поздравления. От теб наистина ще излезе човек, умееш да цениш, да мислиш, и да си правиш сметка. Браво, поздравления жалко само че повечето не са като теб, в никакъв случай, няма да кажа че си дребнав, напротив виждаш ми се много умен, и по важното много добре възпитан. Което е похвално, само ще те разочаровам малко, видиш ли жени, с мисленето на номер 1 бягай далече, ако не искаш да си патиш после. Ще ти кажа с 2 думи защо:виж, тя попита "кой ще купува памперси" значи смята да лежи на теб, но ако беше попитала "как ще купуваме памперси", тогава е съвсем различно. Първото е използване, второто е подкрепа. Но на 1 не са му ясни тези неща, . #1- може да ти е само любовница, тъй като ще е с теб заради парите ти, както се видя от думите и, в момента в който ти свършат, тя ще избяга от теб. Такава жена не ти трябва, тъй като си умен, на теб парите ти ще се увеличават с всяка година, а на нея красотата и ще намалява, в такъв случи си я вземи само за любовница, и то само ако се предлага на изпащане!

Анонимен

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5d9a7a5187
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мерси „Анонимен“ за препоръките, но съм речи-кажи вече семейна и не съм свободна за любовница на автора.

Не си ме разбрал нещо - не говоря, че мъжът/жената трябва да купуват, каквото и да е било, а че семейство не се гради по начина на авотора - с разправии за битови и дребни неща.

Има една приказка - „когато парите ги няма, любовта излита през прозореца“ и тя за съжаление е вярна.

Аз съм на възрастта на автора и разбирам приятелката му и него самия. Човек не е студент, но тъкмо е започнал работа, няма спестявания, живее му се, млад е. Жената си има други потребности просто и тук двамата се разминават. Няма крив и прав.

Иначе, признавам си, че съм материалистка, когато става дума за елементарните битови неща - трябва да имам и ядене, и покрив над главата си, и платени сметки, осигуровки, транспорт, обувки и дрехи. Ако не мога да си позволя и едно кафе отгоре, определено няма да мисля за семейство.
Който твърди обратното нещо не е искрен. Кой е спокоен, когато трябва да брои стотинките?

Детето е огромен разход и докато човек може да се ограничи от обувки за 100 лв. да кажем, детето си не можеш да спреш от градина, училище, то иска хубава храна, медикаменти, ако се разболее, джобни, дрехи, обувки, почивка на море.

Авторе, рано ви е за семейство и сериозни неща - наживейте се, няма да ви избягат отговорностите.

Иначе - заета съм и не мога да ти стана любовница, а и не мисля, че това точно в момента ми е целта в живота, особено по препоръките на някои „Анонимен“.

Номер1

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a42def44e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   #1 Извини ме, збъркал съм, но както аз така и други хора биха се подвали по първоначалните ти думи. моля да ме извиниш нека да предположим тезата ти за вярна „когато парите ги няма, любовта излита през прозореца“ но мойто мнение е че "когато играят пари, няма любов".


Анонимен

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6648904fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   " не говорим за обувки над 100-150лв... " хахах, за тези пари ние си купуваме обувки за цялото семейство, изразяващо се в 3 /ТРИ/ чифта. Ей затова е кризата - всеки харчи повече от колкото реално изкарва. НО това е друга тема
Относно терзанията ти, аз мога смело да заявя няколко неща:
1. "жена с пари" е като "луд с автомат "
2. единият от семейството е винаги пре**ебан и икономисва повече от другия / разбира се всеки си мисли, че икономисва повече /
3. в едно семейство всеки от двамата е добре да знае какви ОБЩИ сметки има да плаща /ток, вода, телевизия, .... / за месеца. Задължението на всеки трябва да е съобразено със заплатата.
4. На последно място – парите не трябва да са общи. Кой какво взема – иди хвани.
Благодарение на тези правила и констатации, удържам финансовият фронт на семейният бюджет вече 14 години.
А ако има и деца?
Успех.

bobsixkiller

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker