Влюбвам се в най-добрата ми приятелка... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Влюбвам се в най-добрата ми приятелка...
преди: 15 години, 4 месеца, прочетена 5036 пъти
Всичко започна преди около година... Аз и моята най-добра приятелка постоянно сме заедно-смеем се, споделяме си, правим много неща заедно и прекарваме огромна част от времето си заедно.Тя обаче си има гадже, което много обича, и не веднъж се е допитвала до мен за съвет, защото са се карали и са били пред края на връзката си... Аз обаче не знам защо, но всеки път и помагам да изгладят отношенията си, вместо да се възползвам от случея и да й призная какво изпитвам, а именно че съм влюбен в нея... Самата мисъл постоянно ме разяжда отвътре и ме тревожи... Тя към мен изпитва само приятелски чувства, в което съм почти сигурен! Но не това ме плаши, ами това, че ако тръгнем съм сигурен че всичко ще свърши рано или късно. Затова не искам да и казвам какво изпитвам, защото така ще я изгубя и като приятел... Трудно ми е и не знам как да процедирам, затова ви моля за един искрен съвет, с който да мога да преосмисля ситуацията и да реша какво да правя-дали да й призная чувствата си или да оставя всичко така, както е в момента... Е, сега е ваш ред... :) :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 4 месеца
hash: a0f2bb272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съвет не мога да ти дам. Сложно е, а аз пък не съм толкова умен. Но, мога да те подсетя да изслушаш една песен. Песента се казва "Канят ме, мамо, на тежка сватба" Лили Иванова също я пее. Така, както им изглаждаш отношенията, като нищо може да те поканят за кум. Според ме, щом не можеш да бъдеш само приятел с това момиче, трябва да се отдалечиш, защото ще си причиниш жестока болка. М48

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 775d4046a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не и признаеш навреме само ще се самоизмъчваш. Изпитвал съм го това 4 5 години и накрая не издръжах. Казах и какво чувствам, след което си останахме приятели но не се виждаме /това е за мое добро/. Радвам се, че го направих защото успях да продължа напред. Иначе постоянно ще се луташ дали да не и признаеш. Изплюй камъчето, знам че ще е трудно но олеква. Иначе я гледаш как излиза с гаджето си, целуват се споделя ти неща свързани с него а ти се дразниш. Това е лично мое мнение да кажат и другите.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 7343031ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И според мен е по-добре да изплючеш камъчето. Ако наистина те чувства само като приятел и държи на теб едва ли ще прекрати приятелството. Може би само ще спре да ти споделя толкова много лични неща, свързани с гаджето й, от което ти само ще спечелиш. А и не на последно място ще ти олекне малко. Нека тя да знае, пък каквото ще да става. Не може да търпиш и да си мълчиш 4-5 години и накрая да ги видиш женени, както са ти написали по-горе. После ще се питаш "Абе, аз ако бях й казал, дали щеше да е по-различно?". Освен това във взаимоотношенията между мъж и жена не може да има приятелство, според мен. Винаги единият иска нещо повече, рано или късно. Но всъщност, какво ли разбирам аз с моя скромен опит. Все пак успех...и знай, че всичко ще се нареди по един или по друг начин :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: bc6e47b7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се тревожи всичко ще се оправи напълно нормално е да се влюбиш в нея няма значение че сте най-добри приятели..все пак хормони ..

Аз като момиче мога да ти кажа че съм имала 3-ма най-добри приятели с всеки съм се забърквала..в смисъл те са имали нещо повече към мене..най-правилно е да постъпиш като зряло момче признай и и кажи че не очакваш да отвърне на чуствата ти ..и икажи че искаш пак да сте приятели и че ще забравиш за това..ако се отдлечиш от нея..край ..

Просто отново и бъди приятел и да бъде пак същото...

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Признай и !!! Тя може да изпитва същото... Не крий любовта си

 
  ...


...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: e4554240d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей!
Според мен първо трябва да прецениш чувствата си, защото понякога се случва заради близостта от приятелството да се подведеш, че това е любов.
Хората са много по-добри и по-открити към приятелите си, любовта ги кара да вършат всякакви неща, които често нараняват. Знаеш колко по-различни са отношенията, по-искрени, по-непретенциозни когато са приятелски, независимо дали става дума за хора от един пол или от двата.
Неслучайно често когато сме ядосани на половинката се сещаме за някоя приятелка или приятел и си мислим, че ще е по-добре да "обърнем резбата", защото срещаме разбиране и отношение, каквото във връзката ни заради силните емоции липсва. А при хора от различен пол е още по-лесно - приятелството просто прераства в любов за единия или и за двамата.
Та, отначало.
Ако чувствата ти наистина са любовни, то може би трябва да й признаеш. За да не се измъчваш и да не страдаш, а и рано или късно тя сама ще разбере и ще бъде по-кофти, защото това може да разруши доверието между вас.
Може обаче да се случи желаното за теб и после да се окаже, че това е съвсем различен човек, защото отношенията ви ще се променят. Помисли си дали си готов да приемеш приятелката си в нова светлина.
А иначе - да, всичко рано или късно свършва за всички неща по един или друг начин. Това не означава, че трябва да спираме, преди да сме започнали.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато изпитваш нещо не го крий... човек трябва да бъде искрен. Аз също съм изпадал в твоята ситуация. А никога незнаеш дали и тя не изпитва нещо всичко е вазможно. Прецени си сам но не погубвай любовта никога незнаеш дали точно тя не е подходящата

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Признаи и !

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 9d71ce8e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Луди ли сте? .... Няма приятелство между мъж и жена. Няма такова животно и това е. Автора: Ако си признаеш, си свършен в очите и. Просто се дистанцирай. Спри срещите, обяжданията, чата ... всичко.
Обзалагам се че ще бъдеш много изненадан от реакцията и.

Ако аз много обичам някоя .... ми искам да сам само с нея бе , постоянно. А автора пише ..."постоянно сме заедно-смеем се, споделяме си, правим много неща заедно и прекарваме огромна част от времето си заедно."

Това момиче не е безразлично, просто ... или не знае какво иска , или го е страх ...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имате ли си някакви специфични неща за вас двамата си закачки шеги.. тези неща определено ще са подтикнати от чувства.. тя малка ли е ако е малка определено не иска нищо от теб зависи възрастта.ако усещаш нещо към нея и кажи не се знае наистина бил съм свидетел на какви ли не наща и определено не крий защото така се нараняваш а и виж тя може да откликне, но може и да те отблъсне което не е фатално

 
  ...

...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: c90fa49b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора: Много благодаря за искерните съвети и мисля да направя следното: тъй като много държа на нея, защото все пак сме най-добри приятели просто ще си намеря някое гадже само и само да притъпя чувствати си към нея.Не се знае дали те ще отшумят, но поне няма да са толкова на често.Незнам, ако й призная дали няма да се отдалечи от мен, затова смятам просто да намеря някое момиче, пък токувиж ми излязъл късмета.

Отново искрени благодарности към всички, взели мнение по темата. Желая ви много любов и щастлив живот :)

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това е глупаво - да хващаш друга за да не мислиш за нея.. винаги ще мислиш докато не я получиш.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 26511dd2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей!!! Надявам се след толкова време все още да следиш коментарите по тази история... Моята беше същата. Даже до преди малко си мислих, че това го е писало момчето на мечтите ми. Той беше на твоето място, но сега е на мястото на приятеля на твоето момиче! Замисли се защо се карат постоянно... не ти ли е минавало през ума, че тя може да прекарва с теб толкова много време защото в теб е открила нещо, което той не и дава и именно ти да си причината на споровете им? Както беше при мен... Миналата вечер той ме целуна и знаеш ли... знаеш ли .. само колко нежна целувка, колко беше хубаво... И забрави с това за приятелството... и аз му казвах най - добър приятел, НО... Приятелство между момиче и момче няма.. а щом тя прекарва толкова много време с теб значи не е просто ей така!!! Действай!!! От НАС успех!

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 85dc375e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бъди с нея. Може да е само веднъж, но не се отказвай.Щом сте все заедно-тя не е безразлична. Рано или късно ще се разделите. Дали като приятели или като гаджета, това ще стане.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0db3a75033
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Оххх, ситуацията ти е деликатна в момента точно това се случва и със мен имах най-добър приятел с, който прекарвах почти цялото си време но пък си имах и гадже, но аз не го обичах опитвах се да премахна чувствата си към най-добрия ми приятел!! Една вечер той дойде да спи у дома... Когато легнахме щяхме да гледаме филм... Пуснахме го ние, но филм така и не гледахме!! Аз мислех дали да му призная за чувствата си.... Докато си размишлявах той ме притисна максимално до себе си, вплете пръстите на ръцете ни и започна да ме гледа втренчено.... С всяка секунда ние се приближавахме все повече, и все повече!! И ето случи се той ме целуна, призна си че има чувства към мен и аз бях като на 7мото небе!! Та мисълта ми беше, че не винаги знаем какво се върти в главата на другия... Изчакай подходящия момент и си признай, да може да има гадже но забележи тя прекарва повече време с теб, отколкото с него и ти споделя повече отколкото на него това ме навежда на мисълта че тя не е безразлична към теб... Данп съм била полезна

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d883559b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   аз съм се влюбвал в много приятелки през живота си, но не съм си признавал никога за чувствата си. По принцип общувам в пъти по-добре с момичетата, просто са ми по-приятни за компания, по-нежни, по-красиви, по-добри и без завист, но спрях да се сприятелявам с момичета, защото бях безумно влюбен в една приятелка .. вярно, че бяхме на 14-15-16 (сега съм на 23 години), но ми се случва понякога да я сънувам как общувам с нея, вече по-рядко, тъй като си имам гадже, но преди 3-4 дни я сънувах пак, как и казвам (обичам те), а вече от 7-8 години не сме общували (освен да съм й гледал някоя снимка във Фейсбук и да сме си писали 2-3 пъти, но още ми е в сърцето, още ми е в мислите (не говоря за онези, въпреки че е най-красивото момиче на света), просто нежността и, това че ми обръщаше внимание, прегръщахме се, понякога се случваше и да я обарвам тук-там по детски, но си бях влюбен, една зодия сме,тя е един ден по-голяма от мен и винаги ще ми стои в сърцето, щом продължавам да я сънувам след 7-8 и повече години без да сме общували, знач представете си за какво става въпрос, представете си как съм се чувствал .. винаги съм знаел, че тя е перфектното момиче за мен, визуално, емоционално, душевно и сякак, за това съм отказвал връзки на много момичета през времето в което ходех на училище (тъй като тя беше моя съученичка от моят клас, после беше в друг клас, но пак в същото училище), и винаги съм се надявал тя да се сети за мен и тя да ме поиска, но имаше една много дълга връзка и просто си стоях и я наблюдавах как и какво се случва с нея, но винаги ще има топли чувства към нея (тя към мен не, със сигурност), моята първа връзка дойде сега на 23 години, тъй като цял живот търсех перфектна и не склонявах да тръгна с никоя, към мен напираха, но аз отказвах .. аз свалях само една през живота си, и това бе това момиче за което казвам, не знам как моят мозък я е запечатъл така, дали някога ще си отиде от там, тъй като обичам приятелката ми с която съм сега, харесвам я .. но онова момиче е перфектната и не мога да спра да мисля за нея, като видя нейна снимка във фейсбук ме побиват тръпки, винаги ще остане моята несподелена любов и моята мечта, просто съмнението и незнанието какво ли щеше да се случи ако бях с нея, аз знам, че тя е сериозна и отдадена, ако е с някой и е само с него, при положение, че тя е перфектна, аз не бих търсил друга и може би ако по някакъв начин е могло да се случи нещо повече между нас, смятам че щях да съм с нея й до сега, аз поне не бих търсил друга, а тя при положение, че щях да дам всичко от себе си, едва ли и тя би ме пренабрегвала, просто си остава дълбока загадка за мен и винаги остава там вътре в съзнанието и сърцето ми това красиво и неповторимо момиче, от 4 месеца съм със сегашната си приятелка и вече не гледам снимки на онова момиче, но 2 пъти съм я сънувал за този период, и онзи ден наистина беше много силно .. погалих я по косата по лицето и й казах, обичам те и винаги ще те обичам

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 48af9a1f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   А представяте ли си човек когото виждаш всеки ден в продължение на години КАК се забравя подяволите? Без да си му признал :X

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker