Мисля, че ме подценява интелектуално - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мисля, че ме подценява интелектуално
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2929 пъти
С него се опитваме да сложим начало.. за пореден път. Физическо привличане има, то се вижда. Всичко тръгна отлично до момента на срещата. Сексът е чудесен, но разговорите куцат. Е, има го и факта, че с него от време на време ставам малко стеснителна. Смятам, че е в рамките на нормалното. Все пак се случва да си нервен, когато си близо до любимия, защото искаш да направиш добро впечатление и да бъдеш харесана. Става ми много неприятно когато му заговоря за моите цели, примерно, и той започва да ме иронизира. Няма да изпадам в подробности, но ми говори все едно грам не разбирам от нищо и имам обща култура на ниво десет годишно дете. Нарочно ме подпитва за теми, по които знае, че не съм компетентна. Не съм ходещ гугъл и не блестя с интелект на гений, но с мен може да се води нормален разговор. Чувствам се зле. Не искам да ме мисли за празноглава кукла, която може да говори само за дрешки и парцалки. Това държание подтиска още повече иначе крехката ми и ранима същност.

Незнам дали си въобразявам и преиначавам ситуацията, заради някакъв мой комплекс със самочувствието. Или аз съм си виновна, че не съм имала благоразумието да се образовам достатъчно за възрастта си. Или може би се опитва да ме манипулира като ме накара да се чувствам незначителна пред него. Къде е проблема според вас и как да му дам да се разбере? Някакви съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8437d06a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   СТ1: Щом си се сетила че те манипулира за да се чувстваш незначителна и да ти създава комплекси значи определено имаш акъл в главата. Вземи му се скарай да се осъзнае че не може да се подиграва с теб или му тегли шута направо.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 583b1a2a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен проблема ти идва от там, че не си достатъчно уверена и по-точно самоуверена. Не мога да преценя според историята ти дали реално имаш основание да си мислиш, че този човек се опитва съзнателно да те подтиска. Просто някои хора са егоцентрици, искат винаги те да блеснат и правейки забележки или подигравателни шегички всъщност прикриват своите си комплекси. А на теб само това ти трябва. Явно наистина си по-чувствителна и ранима. Научи се да опонираш, бъди по-смела и показвай повече самочувствие. А и може просто този човек да е малко по-рационален, "земен" тип. От там и да идва недоразумението между вас. Не се обиждай толкова лесно.

А ако вече категорично усещат, че отношението му отива към неуважение, директно и без да се притесняваш си му казваш да се съобразява.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0ff7cc433a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Заяви му ясно, какво си усетила! Най-важното е, мъжът до теб да те кара да се чувстваш единствена и прекрасна. Ако някой е решил да избива комплексите си в/у теб или да се заиграва и забавлява с теб на интелектуално ниво - не е точен човек.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 926aa78011
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да не е от типа досадници, които са компетентни по всички теми и винаги говорят безспирно? Защото сега си влюбена, но като мина малко време може да се окаже, че той просто иска да доминира, да си изявява като всезнаещ. Което въобще може да не е така. Познавам такива хора и по-точно такъв мъж. Няма оправяне - всички около него и жени и мъже смята за нещо, което е под интелектуалното му ниво. Но в повечето случаи използва все едни такива заучени фрази и развива доста съмнителни научни и други теории. Така, че не търси вина у себе си, а и не е ли прекалено изморително да се опитваш непрекъснато да се харесаш на някого? Ами той или те приема каквато си, естествена и искрена, или в бъдеще ще се разочаровате един от друг.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f2edb4a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ей, ... възприела си ситуацията правилно ;) От сега ти казвам, нищо не си въобразила! ... Но хайде сега, не се свивай, не си малко дете, а си до колкото виждам доста добра и мила, с засегнато самочувствие! Добрее, може да го обичаш, ама не му се давай да те принизява. Заслужаваш уважение, и добро отношение, все пак с нищо не си заслужила обратното ;) Ако ме питаш мен, той си мисли, че може както сама си предложила, да те манипулира! Да притъпи твоята воля! Защо ли? Ами сигурно за да може един ден, да стане водещата фигура и да доминира над теб, и ти да нямаш сила и с една дума да му отвърнеш. Какво като не си била компетентна по всички въпроси? Че той ако не му е на кеф, защо се е хванал с теб? Ако е искал енциклопедия, да си намери една и да бъде с нея! ... :))

Мдааа... Отношението му е крайно глупаво! Нали не може на друг да се прави на много умен, и е решил че чрез теб ще си повдига самочувствието! ... Много са ми смешни такива мъже :D Сами си разрушават връзките!!! Засега, ти се вижда горе-долу нормално, ама не е. Малкия проблем, по късно би прерастнал в голям, който ще ти влошава настроението. Така не бива да става, разбираш ли, няма да е добре за теб. Говори с него! Колкото по-рано, по-добре ;) Бъди по-уверена, кажи му, че отношението му към теб, ти е неприятно, не ти харесва, и се чувстваш зле от думите му. И моляте чуй ме, не е важно само физическото привличане, а дали се обичате! Какво като правите супер секс? ! Ако две нормални изречения няма да можете да си кажете! ... Една връзка, е предимно в разбирателството, в това се корени и любовта, не само в желанието ;D Ииии... ако те обича, ще си каже, "е явно съм сгрешил", и ще си вземе бележка, ще спре с глупостите. Дано да осъзнае, че така влошава нещата, създава бъдещ проблем.

Ммм.. Не мисля че си "глупава", струваш ми се като разумна, но лесно ранима жена ;) Защитавай личността си, ако той продължи и след разговора и се прави че не разбира! Ти пък му дай да се разбере :)) Отдалечи се от него, и ще видиш как ще те потърси, и ще ти се моли да се върнеш ;D Никога не забравяй, ако ще се държи зле с теб, не е единствения, който може да бъде с теб. Ако ще ти "краде" настроението", друг мъж може пък да ти го "възвръща", добре е това също да му е ясно.


~winterfire~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker