Той и детето му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той и детето му
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3263 пъти
Искам да сподоля с вас моята мъка. Имам приятел отскоро, държи се много добре с мен, личи, че е сериозен спрямо мен.

Аз съм на 22, той на 33год. Всичко беше добре в мига докато не ми каза, че има син на 11 год. Живеели заедно с него и родителите му. Разделили са се с приятелката му, когато детето е било на 1 год. Нямали са брак. Незнам какво да правя. Плача и незнам какво решение да взема, не съм попадала в такава ситуация досега. Един ден и аз ще искам деца, той казва, че не му пречи да има още деца.

Но това дете ще е с нас, аз дали ще мога да го приема и т. н. Главата ми е пълен хаос. Той ми се моли да не се разделяме, казва, че това няма да е пречка и т. н. Хем го обичам много и ми пасва въс всяко отношение, хем това дете много ме притеснява какво ще стане. Футболен отбор ли ще имаме. Още не съм тръгнала да се женя, но колкото повече свиквам с него, толкова го заобичвам и после ще ми е още по-трудно. Другият вариант е да се запозная с детето, да видя как ще са нещата и сама да преценя какви са характерите ни и дали ще мога да го приема.
Ако знаете какво ми е на душата, хем го обичам до болка, хем с това дете незнам как ще стане. Сърцето ми се къса, а не искам да се разделяме. Той ме прави щастлива. Моля Ви, дайте ми съвет ако сте на мое място какво ще направите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7ac250fe61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, звучиш като много незряла жена. Всяка друга на твое място би се питала „как ще ме приеме детето му“, а ти си се фиксирала върху самата себе си и ТОЧКА.
Как ще приемеш ТИ детето зависи повече от теб, ти си възрастен човек и можеш да се самодисциплинираш и контролираш, което не става при едно дете.

Естествено, ти живееш при родителите ти (мога да се обзаложа) и до сега си била „детето“, а сега има друго дете в живота на важен теб човек и УлИИИ МУЛИИИ, какво ще правим сега?

Още си млада за свои деца, а неговото дете е на 11. Мислила ли си по въпроса, че децата порастват и не всички остават да живеят при родителите си до пенсиониране?

Можеш да си имаш и свои деца, дори две с този мъж, но въпросът е, дали той ще пожелае това, при положение, че си толкова незряла жена, неспособна да почувства емпатия и да се държи като възрастен с едно дете. С неговото дете.

Иначе - аз лично на твое място бих се опитала да спечеля детето му. Не бих искала да живея в „Дядовата ръкавичка“ с баби и дядовци, а бих изчакала поне година, за да се развие връзката ни и в един момент, ако всичко върви добре, да накарам мъжа да се изнесем тримата на квартира. В последствие бих изкала и свои деца, но първо бих поживяла с него и детето му година-две. Като всичко се превърне в рутина, бих поискала свои деца, а неговото вече ще е на 15-17 и дори може да помага, защо не?

Но ти си знаеш. Не е за всеки гледането на чуждо дете, а и на своите. Има хора, които предпочитат да живеят при родителите си, да се омъжат в бяло на 23 и да заживеят с Мистър Perfect, докато същия не им начука 2 деца и не ги зареже.

Твоят мъж поне се е доказал като баща, какво ще кажеш за връстниците си? Би ли искала дете от някои от тях? За теб обстоятелствата ли са важни или любовта ? Любовта не поставя условия, но май в случая не става дума за любов, или?

ж.27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d931e2d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Децата са толкова милички, пък и на тази възраст могат и да мислят и да говорят смислено. Е лигавят се, но и понякога "големите" също се лигавим. Опитай, запознай се с детето, дай му шанс. Не виждам смисъл в притесненията ти за бъдещето, не е сигурно, че непременно именно това ще е мъжът, с когото ще създадеш семейство. Знаеш чувствата са изменчиви и непостоянни. Опитай и късмет

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e1a18c4346
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   :)))))))))))))))))))))))))))))
Футболен отбор ли ще имаме

Ти колко деца искаш - 10?

В цялата ти болезнена история видях само една 22 годишна жена, която се държи и мисли като 16 годишна лигла.

Какъв точно е проблема?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 864cfdc315
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имах връзка по същия начин. Проблемът е повече в мислите ти. Доколко ще си щастлива и удовлетворена с този мъж? Как ще подходиш с детето му? Искаш да изживееш всичко, с човек с твоя опит, или да бъдеш с по зрял мъж, изживял всички трепети на съзряването. Разликата от 10 години, не е голяма, но начина на мислене на хората от различните поколения е различен и рано или късно ще има сблъсък на гледни точки, опит за утвърждаване на единия ( по- малкия) пред по -големия вече изграден характер. Варианти много, хора много, ако все пак любовта просъществува, значи връзката е здрава и силна. Може би сте точно един за друг. За един мъж( за една жена също) е важно да бъде обичан/а и щастлив/а с този които е избрал/а. Децата растат и си поемат пътя, после оставате пак вие двамата.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cd7a879a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е вярно, че всяка зряла жена би мислела как ще я приеме детето и не би имала нищо против това мъжът до нея да има деца от друга. Е, вече ако става въпрос за наистина зряла жена с брак и деца зад гърба си, е друг въпрос. Естествено, че няма да се чувстваш добре в това положение и аз никога не бих искала да съм с мъж, който има деца и за "зрялата" жена на 27 ще кажа и, че родителите ми, които са особено "незряли" с дъщеря(сестра ми) на повече години от нейните, не биха се зарадвали особено. Разбира се не се знае какво може да му се случи на човек, така че да приеме и това, което не е искал, но е
нормално когато за пръв път се впускаш в брак и деца да имаш подобни мисли. Според мен грешката ти е във възрастта на приятеля ти, но какво ще решиш, зависи само от това как би се чувствала. Исках само да ти кажа, че си права за това да се съмняваш. И друг път съм чела писанията в сайта на "зрели" г-жи, които нямали нищо п/в мъжът до тях да има деца от хиляда други... или по-скоро за себе си може и да имат, но дават акъл. Не им се връзвай.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: feaee185a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Авторката: Честно да ви кажа смятам да пробвам пък каквото се получи. Ако успея да се разбирам с детето, ако се харесаме и успеем да се сплотим може би няма да има проблем. Но ако не стане така както го мисля и започвам да се изнервям, по-добре всеки да си хваща пътя. Иначе снощи приятеля ми плака по телефона, не искал да ме загуби, знам, че ме обича, аз също него. Сърцето ме боли. Иначе е съгласен да имаме още 2 деца и да ги гледаме. Каза само да реша. Аз съм на квартира в Пловдив иначе.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cb47cd8656
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За първи път изказвам мнение в този така интересен сайт, но просто не мога да се въздържа. Не мога също така да повярвам, че 22 год. момиче/жена може да разсъждава така. На какво основание смяташ, че живота на приятеля ти преди да те срещне е бил едва ли не спрял и как може да ти е виновно едно дете, което едва ли само е пожелало да се роди при такива условия. Жал ми е и за него и за твоя приятел, а ти най-добре е да пораснеш вместо да плачeш!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 17204802f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До авторката:
Според мен прибързваш. Казваш, че връзката е отскоро. Нали знаеш, че в началото всичко е прекрасно, но после излизат наяве недостатъците и на двамата партньори и се разбира дали е възможна взаимната толерантност към тези недостатъци или нетърпимостта ще надделее.

'Всичко беше добре в мига докато не ми каза, че има син на 11 год. ' Колко време всичко е било добре и интересно защо в последствие този човек ти е казал, че има син при положение, че за някой, който е родител, това е много важно като споделена информация. Ако под добре разбираш ходене по заведения, секс и т. н. искам да те подсетя, че това въобще не изчерпва опознаването на един човек и е леко далеч от реалността.

Това дете си е отговорност, каквото и да говорим. За теб е шанс да се сдобиеш с доведен син, който може да ти стане близък и доверен приятел. Вероятността да ти стане враг също не е малка. По написаното от теб съдя, че ти не си готова да поемеш тази отговорност, защото самата имаш нужда от много внимание и когато то бъде делено между теб и детето, няма да се чувстваш приятно. По никакъв начин не те критикувам, защото всеки от нас минава през период на незрялост. Някои си остават в него, но това е друга тема. И въобще, всеки от нас има нужда от разбиране, а не от остра критика и съдене.

Предлагам да помислиш над приоритетите си - кое е най-важно за теб, завършила ли си образованието си, готова ли си за семеен живот, готова ли си да се откажеш от някои предимства на безгрижния младежки живот - казваш, че не бързаш да се жениш, но приятелят ти може и да бърза (ти не си сигурна в това). Между теориите, че детето няма да е пречка и думите, че те обича и да не го напускаш стои реалния опит и само този опит може да ти докаже тези неща. Вие сте доста различни с този мъж - той е родител, по-голям е, преживял е раздяла, носи емоционална и финансова отговорност за друго човешко същество. Ти си далеч от всички тези неща и в един момент тези различия ще си кажат думата и ти ще трябва да играеш постоянно ролята на по-малко знаещата и по-незрялата, което едва ли ще ти понесе. От друга страна това е предизвикателство за теб, от което можеш много да научиш.

Нахвърлях ти възможности, без да заемам позиция и се надявам да съм ти била от полза. Пожелавам ти щастие!

Soul

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: db36ef0bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Сега детето е на 13 историята е преди почти 2 години мисля че ако го приемеш това момче което е вее пубертетна възраст ти няма как да си му майка защото си на 24 вече а не на 22 както пише в историята ти може да си му като по голяма сестра

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d52034b640
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледам повечето те съдят за изказването ти, но не мисля че са прави. Ти искаш да си с мъж, който обаче има дъщеря, което те притеснява и то с право. Правиш сметка че евентуално ако имате сериозна връзка, то този мъж ще трябва да дели приходите си между теб, общото ви евентуално дете и от завареното. И да, най-вероятно той ще обръща повече внимание на нея от това на твоето поради ред причини.
При жени с деца и бъдещ мъж нещата седят още по тежко, защото мъжът трябва в голяма част от случаите да издържа чуждо дете ( колкото и грубо да звучи). Да не говорим че издръжката (обгрижването и доброто отношение) на чуждото дете независимо за мъж или жена ще е безвъзмездно и никой няма да го оцени. Дори да правиш нещо за него, то винаги ще гледа към биологичния си баща /майка с респект, а ти хем ще си даденост, хем...
Просто реалността в България е такава, че на 2 брака има 5 развода и по заведения, барове и къде ли не се е наводнило с разведени, мъже/жени, които вместо да си гледат децата, чакат да се впуснат в някоя авантюра.
Тъжно но факт.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 169867db3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не си проваляй живота. Ще срещнеш друг повярвай ми. Сега си мислиш, че няма да обичаш така никога, но не е истина. Ще обичаш дори повече. Само на 22 живота е пред теб. Млада си и навярно хубава не си погубвай младостта. Това дете никога няма да заобичаш, като твое. Казвам ти го от опит и заставам зад думите си, пък нека кой каквото иска пише след мен. Тези които теърдят обратното са лицемери. Може би, ако ти имаше детенце нещата щяха да седят по друг начин, но във вашия случай ще ти е много трудно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker