Защо жените са толкова обсебени от пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо жените са толкова обсебени от пари?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 12792 пъти
Имам чувството, че 90% от жените нито могат да обичат, дори нямат либидо. Искат само и единствено пари. Правят секс само с хора с пари, мислят само за пари, даже един път питам една ''какви неща те радват? '' и тя директно ми вика ''пари'' и в този момент просто се отвратих, спадна ми желанието да говоря с нея. Даже не разбирам какво ги правят всичките тези пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 85

преди: 12 години, 2 месеца
hash: f01425ccf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пак клишета. Какви пари, какви щуротии...
Великден е все пак. Прлаэник е... бтв Христос Воскересе!
Не може ли поне днес да сие положително настроен?
Иэлеэ навън, раэходи се, срещни се с приятели... направи нещо каквото и да е.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 36b422cba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Не ме разсмивай номер 1. :) А и какво положително като наистина е прав. Човека си пише истината.

"Пак клишета. Какви пари, какви щуротии... "

Когато някой като автора каже истината и разбира се боли, но кой приема фактите без да го заболи..
Авторе:) жалко е, че са такива наистина и, че се крият зад жалки оправдания, че били слаби, че трябвало жената като слабата да избира стабилните мъжкари.
Дa си отвориш краката за някой лев е лесно, а ние мъжете какво да правим като нямаме пари:(
Много е жалко мисленето на съвременната българка.
Материални жени има по цял свят, но тука са най много, има жени, които не мислят за пари, но те не са български обаче.

Познай сега и защо богатите чичовци идват тука? :)
Номера им не минава на тяхната земя. Там е на чувства не на интереси

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b2eea411e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Жена съм на 24 години

Искам да ти разкажа за себе си, за да не бързаш да слагаш всички в общия куп!

От 16 годишна се оправям сама. Не само не разчитам на мъж да ме гледа, ами и на нашите гледах да не тежа. Татко ме възпита така и аз съм безсрамно доволна. Важни са ми парите - взимам наистина висока заплата и гледам да я увеличавам, защото ми трябват, за да осъществя плановете, които имам.
Имах и много проблеми, които нямаше как да се решат без финансови средства и то солидни такива.

В същото врем съм сексапилна, умея да общувам и да разговарям, умея да се обличам..това привлича мъжете. И какво се получава. Аз съм готова да бъда приятел със всеки, да му подаря обич и грижа, смях и внимание, страхотно положителен и отворен човек съм...и в момента, в който мъжете разберат, че получават нещо, бързат да си платят за него. "Ще те водя там и там, ще ти купя това и това, изпратил съм ти пари да си купиш това и това..." Дошло ми е до гуша!

Проблемът е много дълбок. Хората забравиха, че трябва да се обичат без дългове. Забравиха, че могат да дават любов и в замяна, когато я усетят бързат да дават пари, а малките, все още неопитни момичета гледат тези "полу-пазарни" отношения и ги мислят за нормални.

Вече това, че някой не иска да купи на любимата нещо е признак, че не я обича?

В случая, както и във всяка житейска ситуация, виновните са винаги поне двама...и вината е някъде назад във времето!

Успех1 Дано срещнеш момиче, което може да обича1

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cd8c1ab586
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Пак започваме с обобщенията и глупавите изказвания. Мъжете търсили само секс, жените се интересували единствено от пари. Дрън-дрън! Не ви ли омръзна да повтаряте едно и също. Повярвайте, не сте открили топлата вода, нито пък най-универсалната истина в живота. Ако не ви е известно, има хора и хора. Иначе казано, хората не са еднакви, те се различават по много неща- вътрешно и външно. Това, че има такива, които единствено търсят парите и ги интересуват само скъпи парцалки и лъскави неща, е така. Но такива индивиди се срещат и при двата пола. Това в никакъв случай не означава, че няма хора с по-различна ценностна система, които се вълнуват от много по-стойностни и истински неща - една мила дума, усмивка, прегръдка и целувка от любимия човек. Различни сме, светът е шарен. Има както материалисти, така и романтични и чувствителни хора с раними души. Просто не си попаднал на правилния човек. Винаги в стадото има мърша, трябва да се научиш да разграничаваш и да пробираш повече. И още нещо, хората с по-различни цености от стереотипа няма да ги срещнеш в лъскавите чалга заведения.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c2bfde3137
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не мисля, че всички са обсебени от пари. Аз никога не съм търсила мъж с пари, не съм била с мъж заради пари и винаги съм отказвала да харча чуждите такива. Интересуват ме други неща, като умствения му багаж, примерно. Сигурно е така, защото винаги съм била напълно материално осигурена от моите родители, и днес не е по-различно. Не копнея някой да ми купи скъпи бижута или да ме заведе на почивка, защото сама мога да си ги позволя. Но пак удрям на камък. Мъжете искат да те купуват, да спят с теб (и не само с теб) и като се появи някоя по-хубава да си плюят на петите.
Не са виновни жените, нито мъжете, проблема е в хората! Българите като цяло са бедни, на девойките пък им се иска да са нагласени и сами се бутат в ръцете на богати чичета. Мъжете, като наблюдават всичко това, стават кретени, за да се впишат в обстановката. Проблемът е, че масово сме изгубили всякакви ценности и морал. Докато не се оправим винаги ще четем истории от типа на "Защо жените са обсебени от пари" или "Защо той ме използва и ме заряза".

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 170a73cc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото сме суетни и искаме да живеем в лукс.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 57fd89dc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

8.   Много ясно. Лесно се свиква с високият стандарт на живот, супер удобно е да живееш лъскаво и да се глезиш - приятно е, кара те да се чувстваш обгрижван.
Който ме обича, ще гледа да съм добре.
Добре съм, когато ме глезят и се поддържам.
Следователно.. който ме обича, ще ме глези, купува дрешки, води по салони и масажи и ще се грижи за мен.
Точка! Искате лъскави продукти - плащайте! Който не му изнася, да се хване с някоя повлекана и да не ни занимава с комплексите си.

Като нямате пари.. бучите и тряскате, колко сме меркантилни. Обаче 1 мъж с пари и кофти гадже до себе си не съм видяла. Ако автора имаше по-дебел портфейл, нямаше да се сети да пише тази тема, а щеше да си чука готиното маце и да и купува, каквото и е нужно да изглежда добре!

Боклуци сте това мъжете на балканите, ама не си го признавате.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9bcbbdff71
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   "Защо жените са толкова обсебени от пари?" Защото 90% от българските мъже все нямат и не могат да имат. Ако имаха и можеха, нямаше да си задават този въпрос. Искате луксозна дама а се сещате, че не можете да я обслужвате, фризьори, масажи и т.н.. Вземете си грозновато момиче от крайния квартал или от село и бъдете сигурни, че няма да ви търси дали имате пари.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d6609e03b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Слабо номер 8 - "който ме обича, ще ме глези, купува дрешки, води по салони и масажи и ще се грижи за мен"

мислиш ли че такъв мъж не знае за какво си с него, разбира се че знае - ти си закупен предмет

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c2952e2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   номер 8 - срам ме е че съм жена като чета подобни като теб.

Нека ти кажа нещо за обичта.
Който ме обича, ще ме уважава, ще се грижи за моите чувства и ще гледа да съм усмихната. Прави ми малки изненади и подаръци, гледа ме с поглед, който казва "ти си моята принцеса" и когато стана сутрин, разчорлена и по потниче и широка пижама. Става понякога преди мен и прави кафе и препечени филийки, а понякога ги прегаря. Когато съм болна ме гушка като бебе и не му пука, че носа ми е зачервен от хрема. Разхождаме се и говорим за всичко, имаме общи стремежи амбиции, развиваме се. Понякога е уморен, пребит е от работа и няма сила да вечеря даже, но пак ще каже "Яденето ти прекрасно. благодаря! " а после ще ме гушне и ще захърка до мен по време на романтичния филм. И като ме отведе на почивка, гледа да сме заедно, да се насладим на възможността да бъдем един до друг, далече от работа и грижи, а не да ме изпрати на спа процедури и да хойка гаджетата в лоби бара.
Когато един мъж те обича, той работи заради теб, издига се заради теб. А твоя е отговорността да изглеждаш добре, защото си жена, защото е срамота да изглеждаш зле... а когато има един любим мъж в живота ти, даже не осъзнаваш как се гласиш специално за него, но ти носи радост, а не да избягаш в салона, да клюкариш и да мрънкаш и да искаш лукс!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9bcbbdff71
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   №11 А когато този любещ те мъж няма пари за хубаво кафе и машина а ти прави варено на джезве, оставя го вътре с батака, защото цедката му е наследство от баба му. Препича ти прегорели филийки, защото няма нищо друго за ядене в къщи. Когато си болна ти казва нямам пари за лекар и лекарства и отива на аптеката и ти взема доксициклин от 1, 70 лв най-евтиния антибиотик, нищо, че е вреден той ще те гушка. Когато с години работи за 300лв-500лв и те гледа с миловиден поглед да сложиш месо в тенджерата, защото той без месо не обича, а иска само в неговата порция да има 300-400грама. Когато излизате да ходите само в парка, защото по магазините може да си харесаш нещо. На море с колата му, за да спите в нея край безлюдния плаж, при комарите, защото хотелите скъпи, а комарите хапят, но препаратите против тях са над 10лв, а той няма пари, но за нови гуми на голфа има. Когато ти плащаш сметките квартирата в която живеете и твоята заплата привършва с това, а той има самочувствие, че издържа храни семейството.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 47bdc4545c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   #8 Боклук си ти, автора много добре си го е написал 90% и ти си в тези % и такива боклуци като теб един ден остават сами. Аман от елементарни същества...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c2952e2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Хиляда пъти предпочитам дори това, което ти описа пред онова, някой да ме глези и да се грижи за лъскавата ми опаковка.
Но знаеш ли едно е да говорим за безхарактерни мъже, друго за обичащи мъже. Съвсем трето за жена, която не може да "накара" мъжа си да бъде амбициозен и смел, да печели пари, да се развива.
Моята заплата е доста висока, сега сменям работата си и отивам на още по-висока... Имам собствен апартамент и къща. Всичко в живота си съм постигнала сама, имам хубаво тяло, защото не се глезя с автомобил, а вървя (понеже нямам време да спортувам). Обожавам да готвя и да меся и кожата ми е вечно млада, защото и най-скъпите маски в спа-салоните, не могат да се сравнят с естествените вещества от плодовете и зеленчуците, които приготвяш, от белтъка на яйцето и от тестото. Косата ми е вечно лъскава и дебела, защото знам как да я поддържам и защото не я горя с преси, за да има обем. Пада свободно по гърба ми и с който и да съм била винаги дръзва да ме погали там. Подстригвам се сама, защото мога. Не пазарувам от магазини, защото искам да съм уникална и си изработвам сама дрехите. Много често пазарувам и от секънд хенд и аутлети, защото в Мола няма да намериш такива дрехи - повярвай ми!
И никога не съм живяла с идеята, че някой трябва да ме глези или съм се заблуждавала, че щом ми купува това и онова, значи ме обича.
Предлагали са ми неща, които сигурно в живота си не си и сънувала. Постоянно някой ми изпраща пари, за да си купя нещо, да се зарадвам и твърди, че не иска нищо в замяна. Винаги ги връщам.

И ако до мен ще застане някой безхарактерен мъж, който няма желание да се бори с живота, както аз съм го правила от 16 годишна, то едва ли ще го търпя. Бедността не е порок, човек обаче трябва да се бори и да знае как да управлява парите си.
Но ще ти кажа кое е порок - високомерието!
Лъскавата опаковка, за която твърдиш, че човек трябва да плаща е само опаковка, а съдържанието вътре смърди на гнило - извинявай! И мъжете, които плащат за това за просто поредните глупаци, които се надяват, че топлината и любовта се купува, но после осъзнават, че имат една излъскана, лачена к****, която даже не им пуска редовно. И я сменят и намират някоя, която иска любовта им, която се интересува от тях като личности, която ще им помогне да преследват мечтите си и ще ги подкрепя.

И още нещо... аз пия кафе на джезве. Един ходжа ме учил да го варя и няма по-вкусно кафе от това и нито на една скъпа машина, не съм успяла да отпия такова кафе, каквото аз мога да ти сваря и няма по-вкусно кафе от това, която мъжът ти е направил и ти е поднесъл с онази негова хлапашка усмивка...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 36b422cba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Случайно да те питам 8 к*ра материален ли е? Материален е, но и той не ви стига. :) Аз тогава съм материално стабилен.
Прочети какво ти е написал номер 10 и си помисли. ;)
Ч*кането се прави за кеф а не за забогатяване. Освен това и не вярвам да си голяма красавица. Мъжкото внимание е най-голямата награда за теб.

Поздрави от един балкански боклук.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 36b422cba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 9 излез от ограниченото филмче в което се намираш. Не говорим за луксозни дами а за красиви обикновени момичета търсещи тонове жълтици. Започва да ми прави впечатление, че тук много хора не разбират автора и написаното от него.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 57fd89dc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Мадамата, която си прави домашни маски и подбира дрехите си от магазин втора ръка - това, че ти умееш да се обслужваш и поддържаш със средства далеч под минимума, не прави всички ни така оправни. Не е и задължително. Ти можеш да се подстригваш сама, аз мога да намеря мъж, който да ми позволи фризьор 2 пъти седмично сама.

Съвсем очаквано, коментарите след мен ме изядоха. Проблемът, обаче стои на масата. Защо вие комплексирани типчета, не сте с някое девойче от народа - много красиво, но съвсем натурално. Тук дори не говорим за красота, а за ПОДДРЪЖКА. И всички грижи, които полагам, са демонстрация на човека до мен - "Аз мога да си позволя жена, която изглежда по този начин, мога да я обслужа и така се чувствам повече мъж".. израз на социалното му положение. Защо му е на един мъж да има купища пари, ако няма да си доставя удоволствие в живота, да се радва и да радва човека до себе си. И кой мъж с достатъчно пари ще позволи, половинката му да изглежда не добре.. тя е лицето му пред обществото.

Един от вас искам да ми заяви, че има достатъчно големи банкови сметки и половинката му не е представителна. Изключвам мародери, мутри и далавераджии.. дори тези боклуци, търсят жена на място.
Много изчетохме.. жените били продукти, предлагали сме се, амортизирали сме бързо.. празни приказки на хора БЕЗ стабилни доходи. Всеки е продукт на труда си. Щом мога да отделям голяма част от средствата си, за да съм представителна, знам няколко езика и съм завършила университет, който ме пласира на пазара само с името си - е да, мога да си позволя да ме глезят и да не работя и разкрасителни процедури и да съм жена на мъжа си..

Някой ми предложи стабилен пенис - заврете си ги някъде тези атрибути. Сексът е удоволствие, когато се случва с човек, когото обожавам.. на място, което отговаря на изискванията ми.. тогава се отпускам и мога да се раздам. С гол в ръката нож, не може да впечатлите никой! Комплексите избиват и в леглото.

Благодаря на 9, 12!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f01425ccf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 2... не ми натрапвай ограниченото си мислене.
Който няма какво друго да предложи в тоэи живот эалага на пари и на коли.
Няма по-страшно в тоэи живот от духовно бедният човек, имащ пари и имоти, но който не би могъл да се радва на малките неща и вечно треперещ че някой(някоя) ще му отнеме придобитото(или крадено) имущество.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9bcbbdff71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   №11, 14 Разбрах значи не си меркантилна, но мъж който работи за 500лв е безхарактерен. Тоест 80-90% от мъжете в България са безхарактерни. Младо под 26 години момиче си, и с женския си труд сама за сега си изкарала толкова пари, че да си купиш сама апартамент и къща, как се изкарват толкова пари, хората плащат по 30години ипотеки за един апартамент, ти по 10 000лв заплата ли вземаш на месец? Кого лъжеш, че без чужда помощ си си купила две жилища ние да не сме от Марс. Ти си изключение от всички хора на света, така ли, те дори европейките с европейските си заплати сами едно жилище не могат да си купят за 10 години, а ти две си си купила!!!
"Предлагали са ми неща, които сигурно в живота си не си и сънувала. Постоянно някой ми изпраща пари, за да си купя нещо" Мъчиш се на краставичар, краставици да продаваш. Ние мъж не сме виждали, х*й не сме яли. Те ти изпращат пари за "черните ти очи", а ние щото не месим никой не ни праща ей така пари, така ли.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a9adba5d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 4 е напълно права. И получава моето уважение.
Но автора говори за ония тип момичета, които всякаш нямат планове за в бъдеще. Те не знаят какво да правят напред в живота. Типичните курви са това. Гледа само дискотеките и светския живот. Като кажеш деца, тя вика- оо има време, а това време си минава и си стават на по 30 години и открай време са свикнали на живот без работа, без професия и отговорности като цяло. И за какви деца да се говори тогава?
Това е защото така са научени от родителите си. И пак се връщам към номер 4, която казва че така е възпитана от баща си. ДА така е.
Помислете. Момиче, което родителите й са богати и си я глезят цял живот. А тя порастне хубава... кво следва?
Разтваря краката и готово- кандидати колкото щеш. И тя си избира некой богаташ, който да я гледа и снабдява с пари и така, понеже тя не е научена на работа, а номер 4 е научена и ето знае какво иска от живота, и да, важни са парите, хубаво е да имаш много пари, но трябва да знаеш ТИ да ги управляваш, а не те теб.
И ако ги използваш само за добри неща и за постигане на целите си, това е хубаво, но идва трудния момент в отглеждането на децата. Не трябва да се глезят с пари, защото стават ей такива- мързеливи и алчни и от там идва и целата история.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 79449b7169
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Колкото и да е странно - аз подкрепям и 14, и 17.

Като възпитание съм по-скоро като номер 14 и така исках да живея, но като начин на живот като при 17. Просто обстоятелствата са такива.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1b89f5f0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторе, повярвай, има и други жени, но си отвори очите за тях!
Ж 25

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8bebb545ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Такива си ги избирате сами, после си чукате главите в стената и се питате "Защо всички жени са такива? "... проблема си е във вас, свестните не ги забелязвате, не ги искате, може би защото не изглеждат по начина, по който изглеждат ламтящите за пари- те винаги са лигли с перфектна визия, като излезнали от списание... ами като искате такива, ще си търпите и глезотиите им!

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 57fd89dc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   А., познах те : )

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 36b422cba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз започвам да мисля, че темата е пусната нарочно, защо автора не си каже мнението?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 51aa74f720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   до номер 19
Нека ти разкрия една тайна за живота, мила! Не винаги ти трябват пари, за да придобиеш нещо или друго. Умът в главата е най-сериозният ти капитал. И волята да не се отказваш. Как съм придобила жилищата си, няма да разказвам, но аз си знам през какво съм минала, за да ги имам, какво съм жертвала и колко воля ми е била необходима, за да не се откажа.
Защо? Понякога съм се питала, защо са ти? И знаеш ли какво си отговарям, защото нищо не се знае, защото аз съм длъжна пред себе си и пред бъдещите си деца да имам една стабилна основа, която е моя и която е някъде там...
За да мога утре ако мъжът ми се окаже не такъв, какъвто ми се е искало, ако ме бие или пие, ако не знам си какво, да има КЪДЕ да си хвана децата и да си отида, а не да рева по форуми - не знам какво да правя.
В този живот трябва да мислиш за аварийния изход преди да си влязъл в помещението, защото ако лумне пожар... (надявам се разбираш метафората ми)
Никак не съм глупава, нито съм се оставила без образование. Гоня кариера заради собственото ми самочувствие, заради собствените ми мечти. Уча се и се развивам постоянно.
Но съм се научила да управлявам парите си и да пестя. И със заплата от 300лв съм покривала разходи от по 1300... понякога се обръщам назад и не знам как съм се справила. Научила съм се не да кътам пари, научила съм се, че може и без пари, но това не си позволих да ме отпусни и да си кажа "ми ето, то и така става", а напротив като разбрах, че мога винаги да се оправя с 200-300лв. се ОСМЕЛИХ да предприемам рискове, да мисля начини как никога да не ми се налага да се оправям именно с 200-300лв.
На високия стандарт се свиква.. ако го позволиш, ако позволиш животът ти да е изпразнен от съдържание и нямаш желание да се развиваш и да правиш нещата заради себе си.
И както по-нагоре спомена някой, едва ли ако мъжа ми иска да ме заведе а скъп курорт ще откажа, но ако поиска да ме заведе в някоя хижа, където да си се гушкаме, няма да имам нищо против. Не обичам друг да ми пипа косата, затова си я оправям сама, не обичам друг да ми диктува правилата в обличането, защото имам вкус и мога и от най-големия парцал да направя уникална дреха... да не говорим, че ми е хоби да бродирам, да шия, да кроя.

Защо мъжете ми изпращат пари? Не е заради черните ми очи, а защото в мен виждат евентуален бъдещ партньор - млада, амбициозна, красива и умна жена, която не ламти за парите им и която е достатъчно съобразителна да се оправя сама. Само че в същото време аз съм супер отворена и позитивна, обичам хората, сприятелявам се, шегувам се, флиртувам. Кариерата ми и мечтите ми не са ме направили студена, а напротив, помогнаха ми да разбера как да се сближавам с някой, защото този някой утре може би ще ми потрябва.

Но мъжете са свикнали да купуват жените. И всичко онова, което съм предложила безплатно - приятелство, подкрепа, грижа и обич - те бързат да заплатят за нея с пари. Не искам пари, не искам за обичта ми да ми връщат пари, аз пари мога да си направя, искам за обичта ми да заплащат с обич, за приятелството с приятелство, за искреността с искреност. И си търся такъв мъж и повярвай ми няма да ме интересува колко пари ще има в банковата си сметка, защото аз знам - пари се изкарват. Той ако е достатъчно силен, достатъчно умен и смел, с моя подкрепа, двамата заедно - ще изкараме пари. Аз искам в живота си партньор, а не да си позволявам да не работя и да ходя два пъти в седмицата на фризьор. Защо е това - да ме изкъпят, да ме изсушат, да ми изпекат косата с преса и да ми сложат кристали.. до следващия път, когато косата ми стане за миене - абсурдно е!
За какво ти е това образование, когато няма да работиш по специалността си?
---
И пак казвам, предпочитам сутрин мъжът ми да стане и да направи кафе (както той може) Защото няма по-вкусно кафе от това, направено с любов и желание да зарадваш половинката си... толкова са красиви мъжете в подобна роля, притесняват се като малки деца и жадно наблюдават устните ти, следят реакцията ти - дали са се справили добре, дали ще получат усмивка. Който не го е преживял, не може да ме разбере... и въобще не ти пука какво е кафето, въобще. Ако не е било достатъчно силно, ще станеш после и ще си го направиш, както на теб ти харесва, а няма да му смачкваш самочувствието, че едно кафе не е кадър да ти направи.

За мен двете неща - пари и любов си вървят отделно. За мен не е проява на обич това, че ще ми даде 200лв да ходя два пъти в седмицата на козметик, но е проява на обич това да ми каже "Колко е хубава косата ти, справила си се чудесно". Не искам да ми даде 1000лв да ги прахосам за чифт обувки, рокля, чанта, очила и шал, а да ми каже "Колко си секси с тази рокля" и да знае, че жена му е достатъчно съобразителна, че въпреки че изглежда като от списание е спестила 1000лв. пари, които ще бъдат полезни някъде другаде, или ще отидат за по-значителни неща.

Кой мъж ще разполага с повече пари. Този, на който жена му постоянно кисне по Молове, салони и т. н. или този, чиято жена е разбрала как да спести пари от салони и т. н. и освен това е достатъчно оправна и има желание да увеличава семейния бюджет заедно с него.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 51aa74f720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   и само да добавя...
Имам тристаен апартамент със страхотен изглед. Излезе ми около 12 000лв (аз си знам как) а триетажната вила с 5 декара двор ми излезе.. около 3 години!

Не всичко винаги се решава с ипотеки, кредити и т. н. - трябва да вложиш малко креативност. хората изплащат ипотеки, защото така е най-лесно, не търсят варианти и алтернативи. И какво... след десет години семейството се разпада, а тази ипотека, която я изплащаме?
Нагледах се на такива случаи. Имах възможност да работя работа, която ме сблъска с този проблем и знам колко е сериозен. Съпрузите не се понася вече, децата са осакатени, но жилището, ипотеката - и търпят да живеят в Ад, без любов, без щастие.. заради покрива! Ужасно е!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d74791a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Хммм... Oще ли не сте разбрали, че жената мисли за собственото си бъдеще! ... Би ли могла една жена, да не помисли и за средставата? ! ... Как ще стане това? ! Когато е жена, и един ден ще иска да има деца, да има семейство. И ще и се иска децaта и да бъдат oсигорени. Според мен е нормално, да мислят и за пари! Работата е, да не е това единственото за което да мислят, нали? :) Жените могат да обичат ;) Но лесна обич от нараняваните, и с разбити сърца не очаквай! ... Ако една жена в имала много предишни връзки, приключили зле, в един момент тя се съсредоточава в личния си живот и развитие, като се вълнува от планиране на бъдещето си, от видимото. Защото губи вяра и доверие в самата любов. А не че не може да обича! ... Че кой не може да обича, има ли такива хора? ! Трябва да си машина, за да не можеш да обичаш, за да не можеш да изпиташ чувства. Обаче, нека не забравяме, че който е свикнал с висок стандарт на живот, и с това да си огажда на капризите, ще си забранява любовта, и ще си наложи интерес "просперитет". За съжаление, парите, никога няма да могат да заменят любовта или да ти дадат пълнота. Без любов което ще има, ще е самота, без значeние с колко хора си, около себе си, и колко пaри имаш! ... :)

Аз да ви кажa, хората дали жени, или мъже, правят каквото
се очаква да правят. Има слухове, градки легенди, че
жената се вълнува "само от пари"! И мъжете това искат и
да видят! Това пък води до там, че част от жените се
съобразват с това което се иска да се види! ... Но съм
съгласен, донякъде, има много повърхности хора, дето грам душевност нямат! Защото те от рано са убили дететo в
себе си, убили са мечтите си, и са блокирали сърцето си! Такива, са крайно материални, дребнави и пресметливи. Но познайте, те никога не постигат щастието, те са си просто хората който се опитват да оцелеят, чрез егоизъм!!! Всеки да си зададе въпроса, от кой тип хора е? И ако се намира че не е от обособените в темата, нека се опита никога да не се превръща в такъв! ...

Интересно ми е, защо спорите? Какво защитавате и отстоявате. Защо когато се появи такъв въпрос, и стават
"хиляда" мнения!!! Имам усещането, че вие защитавате самите себе си. Като тук чрез тема, като се самоотстоявате, искате да оправдаете начина си на живот! ... Питам ви, вие бихте ли отстояли мнението си и в реалния живот, по-същия начин както смело го правите тук? Добър въпрос, нали? :)) Лесно е да кажеш нещо тук, важното е какво правиш в реалността, и какво говориш там! ;) Замислете се, ако всичко беше до пари, и от това се определяше, дали ще бъде с някой, днес в света нямаше да сме над 7 милиарда! Гледай ти, ясно има хора дето са били заедно, но не за парите ;) Проблемът буквално е в липсата на ценностна система, в криворазбраните представи, и в предрасъдъците, дето малцина ги надрасват.

Към автора - има и друг тип жени! :) Опитай другаде, хрумва ли ти, че може да ти е казала "парите", за ти отреже желанията и пътя към нея си. Да ти намекне, че между теб и нея, няма нищо да се получи, а не че самите пари я правят щастлива! ...


Мнения 5 и 6, са обобщили добре положението! :)


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ac7161a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   На по тъпа тема не съм попадала:)Странно защо съм жена и парите не са ми приоритет, незнам дали е защото винаги съм ги имала. Знам само, че "парите" са ви любима тема на българските мъже, защото все ги нямате. Само това ви е в главата на вас, не на жените-И от там идват всичките ви комплекси:)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3795bb5f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Номер 19 подкрепям те напълно и аз се чудя как ги прави тея пари ,че и за 2 жилища ? Аз още уча и работя и пак едва ми стигат за образование,защото няма кои да ми помага.Каква е тая работа ,че ще изкарваш толкова пари пф? Проститутка да си няма да изкарваш толкова пари?

Номер 28 и ти си напълно права ,аз също имах такъв период в живота в който си мислих ,че парите на някои мъж могат да ме направят щастлива и да се чувствам добре,едва ли не че парите могат да заменят любовта.И не се гордея с това изобщо ,но единствената причина беше нараненото ми его и че бях загубила вяра ,че някога някъде ще срещна моя принц.Именно ,защото много мъже умеят да нараняват жените ,и в същото време много жени нараняват мъжкото его се стига до тук ,че материалните блага водят живота.

Но не е само това причината.Нашата мила страна е една от първите страни в класация с най-ниските заплати? Кажете ми това човешко ли е да се скапваш от работа ,да даваш всичко от себе си и накрая да получаваш 300-500 лв заплата ,а като отидеш на пазар да напазаруваш най-необходимите неща за месеца и да платиш ток ,вода и те свършват? Нормално ли е заплатите да стоят на едно място ,а храната ,бензина да се качва цената им почти постоянно ? Според мен не е нормално един депутат да получава такава заплата в хиляди ,а народа да мизерства ? Кара ме колите си с най-скъпите горива и народа ни все повече и повече потъва в мизерия.Не може хората в управлението постоянно да крадат от парите на народа и да очакват ,че всичко ще е наред ? Една нормална държава може да направи много повече за народа си.Вместо да се влагат пари в толкова много молчета ,дискотечки и подобни глупости,могат да се направят много по добри деля.Може да се влагат в детски центрове където ще има образован персонал и ще полага усилия да се развиват българските деца,с различни увлекателни игри ,образование и така нататък.Колко деца мизерстват по домове за изоставени деца това не се вижда,мога да изброявам до без край ,до едва ли ще има полза.Заплатите на хората трябва да отговарят на това ,което се предлага на пазара! Една заплата от 600-800 до 2 000 лв би била по -добра за много хора,да живеят добре и да са спокойни ,че децата им няма да останат гладни.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c536054f56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Знаеш ли номер 31, съзнанието ти е ограничено (нямам предвид глупаво) до някакви граници, зад които просто не можеш да надзърнеш, защото си свикнала като всички първо да се оплакваме, после да не правим нищо, за да си повярваме, че имаме право да се оплакваме.

Ето! Ще ви разкрия тайната си.
Ако си прочела внимателно, казах, че апартамента ми е излязъл 12 000. Как ли? Беше преписан на брат ми. Той ... случи така, че доста затъна с разни хора, с които не трябваше да се занимава. Поех заемите му, качих си на плещите товар, който и до днес не знам как имах сила да понеса и как никой не разбра. Свързах се с лихварите, на които дължеше пари и им казах, че от днес нататък ще си търсят парите от мен. Исках да предпазя здравето му, не можех да си представя, че брат ми ще бъде пребит като куче, защото съм имала възможност и сила да му помогна и не съм пожелала. Работех тогава на комисионна..в подобна работа всичко зависи от това колко си напънеш задника. Само, че в един момент се оказа невъзможно да работя спокойно, защото стана една манджа с едни доста сложни отношения. преди това се разболях. Родителите ми не са ми давали пари, от както завърших 12 клас. Аз не съм искала, наречете го гордост, но знаех, че мога сама. Сменила съм много работи. Първо съм работила на бензиностанция. Бях на 18 години, девствена, сама нощна смяна на една малка бензиностанция на Околовръстния път... това пък ме научи как да се справям с досадните чичковци. Всички, които си мислеха, че могат да ме минат, след няколко месеца работа там и като ме опознаха (защото имахме редовни клиенти на една превозна фирма и зареждахме тировете им) сутрин идваха, кой с кафе, кой да сподели нещо, даже ме търсеха за съвет като трябваше да избират подаръци на децата си. Помня, че даже по едно време хлапето на единия идваше при мен да му помагам с уроците, а привечер баща му си го взимаше. Поемах повече работа, от колкото мога да понеса, развалих си зъбите. Давала съм по 48 часови дежурства..но исках да се науча да се справям сама. и това страшно много кали духа ми.
Когато рухнах започнах работа като продавач-консултант в магазин за дрехи и аксесоари. Там си изградих собствена визия за модата, разбрах как да направя супер и най-обикновено потниче от 5лв.
На 21 започнах работа в онази компания, където казах, че съм била на комисионна,. В началото не ми вървеше и това страшно ме депресираше, но знаех, че тази работа може наистина да се превърне в бизнес. И до днес милея за нея. Когато започнах да взимам някакви регулярни пари от там, взех и дълговете на брат ми (той има още, но те са към банкови институции и не ме страх, че ще си изяде боя) Общата им сума беше към 12 000. Бяха пръснати на няколко човека, бяха се натрупали лихви..Ад! Даже не знаех от къде да подхвана нещата. Накрая ги събрах при един човек, който ми даде, за да покрия на другите и така остана да работя само с него. Днес сме страхотни приятели, правел ми е невероятно много компромиси - но винаги съм действала открито и често. Стане ли дума за пари - отношението ми е просто супер желязно. И после зациклих с работата, нямах пари за вноски... ревех по цяла нощ, разболях се, шефа се опита да ме изгони от работа. Тази агония продължи дълго, аз започнах да трупам вноски назад. Лихварят се сърдеше. Тогава реших, че вместо да рева по цяла нощ и да си бия главата в стената ще изкарвам странични доходи - от каквото се сетя. По едно време, вечер след работа, отивах при една баба за около два часа - да й позачистя, да сготвя. Как я намерих? Разпитвах, не се отказах! Тук там, някой чул и накрая се срещнах с дъщеря й, тя ми обеща, че ще ми плаща ако понякога отивам при майка й. Бабата си се обслужваше самичка де, не съм й сменяла подлоги и памперси, но беше вече трудно подвижна - помагах й ей така за два-три часа. От нея се научих да точа баница. Тя седеше до масата и ми обясняваше как, аз месех. После дъщеря й и зет й си я взеха при тях. За всичкото това време нищо не съм си купувала освен по някоя и друга дреха от секънд хенд и отвреме на време излизах с една приятелка на кафе. Едно кафе от 0.80лв. Всичко давах по вноски. Самата аз имах няколко от онези малки седмични кредити. На месец ми се струпваха понякога по 1500лв вноски, отделно това сметки за ток, интернет и телефон. Лекарства! На ръба на силите си, след поредната гавра на работното ми място - напуснах и започнах работа по заместване в едно офисче. Работих там точно два дни, защото ми се отвори възможност да се върна във същата фирма, но на по-висока позиция. Приех веднага, а даже нямах пари за път! Какво съм правила и как съм гладувала в буквалния смисъл на думата първите месеци - аз си знам. Но се справих, защото заема към лихваря се топеше малко по малко. В един прекрасен момент аз го помолих да спрем с лихвите и да си изчисли някаква вноска, която искам да му внасям на месец. Гледах винаги да внасям повече. Иначе заплатата ми беше пак обвързана със собствените ми резултати и имах доста силни месеци. Знаете ли какво е да вземеш 2000лв заплата, да си отделиш 100, за да пътуваш до работата си, 100 за сметки и всичко друго просто да го дадеш в нечия ръка, а в същото време да си на 24 години, да ти се излиза, да ти се пътува. Вече 6 години никъде не съм ходила, никаква почивка!
До началото на март тази година изплатих всичко! Тогава се случи така, че и брат ми малко се посъвзе. На 8 март дойде при мен и ми каза, че има най-страхотната сестра на света и ми подари апартамента си в признак на благодарност.
Ето така съм се сдобила с него - защото съм обичала много чисто, защото съм подкрепила в момент, когато му е било много трудно и защото имам достатъчно силна воля да не се отказвам от думата си, каквото и да се изпречи на пътя ми.

Къщата ми също е подарък! Страхотна къща! Сега следващата битка ще бъде да намеря начин да си обзаведа и да си купя кола, а после може би да се изнеса да живея там. Кой ми я е подарил? Не е било на принципа "ние х** не сме яли". Онзи, чиито х** съм яла никога не е разбрал за всичките ми тези неволи, а когато (случвало се е два пъти) съм взимала пари от него е било на заем и съм ги връщала точно на датата, на която съм обещала. За протокола била съм му любовница и не страда от липса на финансови средства. 5 години се грижа за баба си, живея с нея, плащам сметките в домакинството, чистя, готвя. Няма да я оставя и за ден, докато е жива и дано ми е жива и здрава още дълго. Къщата ми е подарък от нея за 24 ми рожден ден!

Сега си почивам и работя от вкъщи, за да си докарвам пари, колкото за насъщния, за един кредит (който ми остана) и за сметките. Рухнах много грозно след всички тези напъни имам нужда наистина от дълга почивка. Отказах висок и хубав пост в една чешка компания, просто защото нямах сили вече за нищо. Но сега имам времето и спокойствието да преследвам мечтата си! Да продължа следването си и да се отдам на онова, което наистина ме прави щастлива. Само, че съм с един тристаен апартамент и с една триетажна къща по-напред от моите връстнички - място, където да отида ако всичко случайно рухне, моят авариен изход, в който отново ще разчитам на себе си, а няма да висна на врата на някой. А хората, с които съм се запознала през цялото това време са един безценен актив.

Проблемите имат решение, дами! И ако искате да запазите малко гордостта си - ще проявите воля, упоритост, самодисциплина и креативност. Другия вариант е да се омъжите и да вържете мъжа си с дете, за да можете постоянно да крънкате, че искате още и още, защото той е длъжен да ви издържа. Всеки човек е длъжен единствено и само пред себе си! А третия е да мрънкате колко е зле положението и да не правите нищо с живота си!
Аз съм направила своя избор!

номер 26,27, 11, 14 и 4
а отскоро се подписвам като Плам в този сайт

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b56a81e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Много правилно мислене от 31.
Тези дискотечки и молчета са промивка на кифленски мозъзюци, но жалко е наистина, че никой не мисли за децата, които имат нужда от качествено развитие, никой не го е грижа, че хората имат 300 лв заплата, която отива за един комплект парцалки от мола.
И за капак на всичко, дори ми трябват пари да си хвана гадже, пари бе хора.. :Х Не чар, или характер, мислене..

Към 18, ти май нямаш идея за света около теб?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9bcbbdff71
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Аха 32 значи сама си ги купи жилищата но и двете са ти подарък. Лесно е да купиш евтино от роднина, да плащаш на баба в село тока и да ти подари триетажна къща. А тези който нямаме брат с тристаен и баба с триетажна, сме тъпи меркантилни кифли, дето искат мъжа им да взема достатъчно пари да издържа семейството си. Сега разбрах.
Каква щеше да бъдеш ако нямаше такива роднини, който да ти подарят, какво щеше да си купила? Това че си си взела наследството и че баба ти е прескочила децата си и е дала къщата си на теб не е покупка а получаване на наследство. вярно е че и за него човек понякога трябва да се бори но не го купува. Това, че си изплатила тежестта на тристайния не е покупка. Купих си означава да платиш на човек /обикновено не роднина/ стойността на целия имот. Баба ти да ти подари къща не е покупка а наследство.
А това че млада си взела наследството си не е кой знае какво, не е повод за гордост.
От №19

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3795bb5f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   от номер 31 до номер 32 благодаря за изяснението, но наистина има огромна разлика от това да купуваш и да наследиш както казаха по -отгоре. Аз какво да правя като нямам баби и дядовци, братя и сестри с къщи и апартаменти? Дори и родителите ми нямат какво да ми дадат? Парите в днешно време са просто необходимост... , но наистина е жалко, че променят адски много ценностите ни, както и любовта, от цялата работа е много хубаво, че се справяш с проблемите, че си подкрепила брат си, но защо '' За протокола била съм му любовница и не страдам от липса на финансови средства. '' Според теб ако всички станем любовници няма да ни липсват пари ли?

Според мен, ако двама души се разбират и подкрепят ще се справят някак си, как да е...

от номер 31 до номер 33 радвам се, че има и други, които мислят като мен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ac7161a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До Плам-Ти сериозно ли си мислиш, че 2 имота са предимство. Та ти си си разбила нервите и здравето, заради тях. Второто, което е "подарък" от бабето, със сигурност е в замяна да я гледаш, докато е жива. Извинявай, Плам, но 90% от населението има по-тежки от твоите преживявания, не беше нужно да разказваш подробно и да очакваш, че ще убедиш някой в нещо. Та ти дори не си ги купила като хората, то така и баба знае.
Съгласна съм напълно с 34/19! Само да вметна, че е възможно да купиш имот сравнително бързо, не е като да не е. Една сервитьорка, барманка в чужбина взима 800 евро, със осигурени храна и квартира. Говоря за целогодишен курорт, където съм работила аз. Като приспаднеш от тези 800, 100 евро за други дребни разходи за човек, който не пуши, не пие и не харчи. Там и за транспорт не се харчи. И направиш проста сметка да умножиш 700 евро по 12 месеца ще видиш, че за година се взимат около 8400 евро~ 16430 лв. С тези пари можеш да си купиш къща на село, дори 2 къщи на село, или стая в голям град, или в някой курорт. Ако не те устройва, работиш втора година, за да удвоиш сумата, или трета, зависи от целите. А това е за прост сервитьор, или барман. Така че начини има.
Аз не мисля, че да имаш имот е предимство. И не се имам за нещо повече от връстниците ми, затова че имам. На мен ми беше нужен, защото за разлика от теб, аз дом и семейство не съм имала.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ee4410941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Любимият ми е безработен, няма пари, но мен не ме интересува. Никога не съм била богата, не знам какво е да имаш пари да си купиш всичко което желаеш на мига и не искам да разбера. Толкова ли е важно за един мъж да има пари и кола, а за жените да приличат на анорексички за да ги погледне един такъв мъж с пари? Къде останаха чувствата като любов, привързаност....

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79449b7169
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   С голям интерес прочетох историята на Плам. Мога да кажа само - браво! Не мисля, че нещо ? е подарено и макар, че има съвсем различни от моите представи за живота, аз най-искренно я подкрепям.
Аз самата съм минала през много подобни изпитания, но за да финансирам скъпото си следване. (ЗА СЕБЕ СИ) Не мога да си представя какво би било да мина през тях в името на някой друг, било той и брат.
Не смятам, че в живота на Плам нещо е било подарено. Не смятам изобщо, че има безплатен обяд в този живот и никога няма да го забравя.
На Плам мога да кажа - горе главата!
Всичко си те чака в живота, младостта е пред теб.
Вземи си хляба в ръцете, не правете повече кредити и ще ти потръгне. Вчера излизах и похарчих за 6 ч. толкова пари, с колкото преди ЖИВЕЕХ цели две седмици. Никога няма да забравя, какво е да нямаш, но когато имаш - наслаждавай му се. Имотите няма да ти избягат. Преследвай мечтите си - образование, пътуване, живот.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 60cb9cc3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Искам да призная на Плам, че имам голям грях към нея. Всичките й мнения досега съм чела с предубеждение, даже два пъти съм се заяждала... Само защото защитава извънбрачните връзки и самата тя е имала такава. И може би, защото говори по-уверено от повечето тук, затова ми се е струвало че си вири носа, но вече безкрайно й симпатизирам!
Плам, аз съм минала през много от това, през което и ти. Оказва се, че имаме много сходно мислене, а как не съм го осъзнала досега.
Тук е мястото да призная, че въпреки че бях против либералните ти възгледи по отношение на връзките - аз самата съм била в ролята на изневеряваща... При това съпругът ми знаеше и поне това премахва донякъде чувството ми за вина, но никога повече не бих го направила, мина страшно много време, но и до днес съм убедена, че води само до злини..
Именно затова съм била толкова против това, което пишеш, но да знаеш - само заради това което прочетох по-горе, за мен ти си страхотен човек.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 79449b7169
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Евала правя на номер 39. Рядко има хора, които правят грешка и си признават, да не говорим да се извинят. Това изисква голям духовен стоизъм и желание към самоосъвършенстване.
Мога само да кажа, че е похвално човек да се осъзнае, да осъзнае двойния си и фалшив морал и да се дистанцира от него. Добре е, че вече няма да напада непознатите хора заради различното им мнение и начин на живот. Браво!
Иначе, не случайно Христос призовава хората, които нямат грях първи да хвърлят камък срещу нарочения за грешник. Старите хора са ни дали същност много богати извори на познание, за да ни предпазят от грешките си. Друг път мисли, преди да хвърлиш камък стрещу ближния, опитай се да се поставиш на негово място и знай, че всеки един от нас носи своя собствен кръст. Една добра дума може да помогне много повече и има много по-голяма сила отколкото 1000 лоши.

Лаура

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 53f798f7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Ще отговоря на всички накуп, защото имам доста работа сега и не мога да вадя коментарите по отделно.
Моля ви недейте да ми слагате в устата думи, които не съм казала. Първо казах "как съм сдобила имотите си"

ето точния цитат:
Не винаги ти трябват пари, за да придобиеш нещо или друго. Умът в главата е най-сериозният ти капитал. И волята да не се отказваш. Как съм придобила жилищата си, няма да разказвам, но аз си знам през какво съм минала, за да ги имам, какво съм жертвала и колко воля ми е била необходима, за да не се откажа.

Не съм казала, че съм купувала, каквото и да било. А че съм съм съумяла да видя възможност в момент, когато ми е било много трудно и не съм се уплашила от нея - сграбчих я! Разказах всичко това не за да се правя на велика, а за да потвърдя максимата, че който дава - получава. Но говорим за безкористност. Когато поех дълговете на брат ми го направих, защото страшно се тревожех да не го пребият някъде, той дори не знаеше. нито веднъж не съм си позволила да му натекна за нещо - обичам го, решила съм, направих го. Най-голямата ми победа е, че той се промени, че от развей-прах, и именно защото така го обичам стана сериозен млад мъж с амбиции. Обажда ми се всяка вечер да ме чуе как съм, да ме пита имам ли си пари. Просто... когато всички други се отрекоха от него и казаха, че нищо няма да излезе от този човек ме заболя страшно много и не си позволих да изгубя вяра в истинската му същност. И той се справи, надмогна си мисленето, съзря. Аз страшно много се гордея с него. Гордея се и с това, че ми прехвърли апартамента си. Засега няма как да се разплати с банките - първо било е умно, второ беше жест, който ме остави без думи. Разсипника, несериозния и всякакъв.. дойде и каза "ти си най-прекрасната сестра на света, знам, че обичаш това място и искам да живееш тук, искам да си е твое"
бабето.. нямаме никакви уговорки с нея. 5 години живеем заедно и никой не е в състояние да ме раздели с нея. Настрадала се е, сама, болна - мой ред е да съм силна и да се грижа за нея, а тя да си гледа старините. Все още работи между другото и много пъти съм я умолявала да спре, че ще се справям лесно и сама, но тя каза, че ако си седне вкъщи да старее - ще умре. Баба ми е толкова готина и с някаква млада кръв сякаш. Когато приятелките ми идват на гости, винаги я каним - тя винаги е душата на компанията! Страхотно си живеем. Но вече просто организма й е слаб, нощем понякога се налага да тичам до аптеката.. и всякакви други, да не ви занимавам. Когато станах на 24 бях много щастлива. Занимавам се с кабала и китайски учения и все й разказвах, че най-сетне ми свършва втория кармичен цикъл и започвам нов живот. Подари ми къщата!

Защо миля, че съм по-напред. Защото на много се научих... на страшно много и защото разбрах, че всичко, винаги зависи от нашата воля, желание и хъс.

И НИКЪДЕ не съм казала онова, което 35 се опита да прередактира сякаш:
'' За протокола била съм му любовница и не страдам от липса на финансови средства. ''

КАЗАХ: Онзи, чиито х** съм яла никога не е разбрал за всичките ми тези неволи, а когато (случвало се е два пъти) съм взимала пари от него е било на заем и съм ги връщала точно на датата, на която съм обещала. За протокола била съм му любовница и не страда от липса на финансови средства.
ТОЙ има пари, ТОЙ не страда от липса на финансови средства, това казах!

Не ми извъртайте думите - никак не е красиво!!!

До Лаура прегръдки и БЛАГОДАРЯ!

До 39... не зная къде сме се засичали. Не защитавам извънбрачните връзки, а свободата да решаваме сами за себе си кое ни прави щастливи, защото имаме това право. Просто, тъй като избягвам да съдя, който и да е и за мен всеки е различен и уникален, ми е било противно като някой почне да ме убеждава, че съм любовница-клише. Ами не съм! Това е единствения мъж в живота ми и съм му посветила сърцето си. Не защото ми е дал пари и ми е обещал развод, а защото ми е дал свобода да съм себе си пред него, защото беше единствения, който не поиска да заплати с пари за приятелството ми. Нашата връзка е започнала преди брака му, наложи се да се ожени, ние се разделихме, после не издържахме и се събрахме, минахме през много неща, но чувството остава същото и е прекрасно, че мога да го изпитвам.
Уверена съм - да! Понякога говоря доста "нагло" и директно, но именно защото съм минала през всичко, което описах, а и колко спестих. Занимавам се с психология и педагогика и сексология, човешките взаимоотношения са ми безкрайно интересни.

И... простете ми, но не разбирам как до 27 години живееш на шията на мама и тате, а после се жениш и живееш на шията на мъжа ти, нямаш желание да се развиваш, да се учиш... За мен е странно, че е толкова обичайно. Ами ако утре мъжа ти умре? Ти не знаеш как да се справяш сама и ще се върнеш при мама, която пак ще контролира живота ти, осъзнавайки, че ти никога не си поискала това да не бъде така (не говоря конкретно на някой номер, а просто използвам обръщение в трето лице, който се познае, ще си се разпознае)

Плам

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b27de404d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Аз бих се зарадвала на 1 000 000 лв повече не искам.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ac7161a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   42, пуснала ли си Тото? :D

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f965d5101c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Много ми хареса мнението на жената, която се оправя сама в живота. Ей това е жена за пример.

И за мен би било много обидно да съм с някой мамин синковец, които майка му още го пере, ама кара джиБка или тъпо борче, което да ми говори на МА, ще ми е обидно да съм с някой, който ходи да хвърля салфетки и да се гордее, че е дал сумати пари, ще ме е адски срам да съм с някой, който няма нищо друго освен парите си...

Ама ще ме е и срам да съм с някой, който няма възможности И гледа със огромна завист някой богат тип и седналата до него силиконена простакеса, цъка с език ехидно и си вика "Ех, к*рви, к*рви" докато тайно си мечтае и той някой ден да има такава "красотница" и такава колица, понеже подобно поведение не е по различно от на тези, които лапат за пари. ще ме е срам от някой, който все повтаря "за жените дето мислят само за пари" ама иска жената до него да изглежда като извадена от плейбой.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a2a9cc4e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   "Не трябва да се глезят с пари, защото стават ей такива- мързеливи и алчни и от там идва и целата история. "
N20, при мен резултатът беше точно обратен. Бях толкова глезена и презадоволена за сметка на родителското тяло, че в един момент започна да ми се драйфа от цялата тая работа. Не ми позволяваха да работя през ученическите и студентските години, щото можели да си го позволят, а и цял живот после съм щяла да работя. Нямах търпение да завърша и да започна работа, та да не ми се налага да харча чужди пари.
Не, че не съм имала богати гаджета, ама големи командири излязоха, та се наложи да ги разкарам ! Сега съм с мъж с по-ниски от моите доходи, но си го обичам и съм щастлива с него.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 50cf2c9c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   здравей, Плам!
само заради теб се включвам честно казано :) доста ми допадат нещата, които пишеш и бих искал да те опозная по-добре, стига да ми позволиш де :) и стига модераторите да позволят на двама човека да се намерят, защото не знам дали не е забранено нещо да се пускат лични данни тук... както и да е, силно се надявам да ми одобрят мнението и да ме потърсиш :)
и така, ако нямаш някакви предразсъдъци към мен, пиши ми:
...
... предупреждавам, че наистина очаквам само Пламката да ми пише, не че и друг не може, просто рядко срещам толкова истински хора, а мен точно това ме привлича - истинските неща, а не маските, лицемерието и т. н.! ако някой не е на 100% себе си много трудно може да ме впечатли и много лесно ще бъде разкрит, не харесвам посредствените взаимоотношения, а дълбочината.. но много малко хора са готови да ти я предложат, затова се радвам, че случайно попаднах тук и дано имам малко късмет :)

що се отнася до въпроса защо жените са толкова обсебени от пари.. най-лесно е да се отговори еднозначно и да хвърлиш вината върху жените :) но всъщност и мъжете обичат да дават пари на жените... зависи и от възпитанието - родителите какво са ти вкарали в главата, приятелите, обществото като цяло... а пък производството като цяло, за да функционира има нужда някой да купува нещата и затова достатъчно се манипулира (под)съзнанието на хората в посока на това за тях важно да бъде материалното и да си мислят, че за да са щастливи трябва да си купят нещо... и че материалното им състояние играе някаква важна роля :) примерно може и странно да звучи, но пък за сметка на повечето хора... никога не съм искал да печеля много пари... точно за да не ме "обича" някоя мацка заради парите... и от друга страна и аз да не се изкушавам да плащам, за да бъде някой с мен :) често ми се случва момиче да не иска да излезе с мен втори път заради начина по който съм облечен да речем... или че съм "странен".. въпреки че според мен нещата са толкова извъртяни, че странното и тъпото изглежда нормално, а нормалното - странно! всъщност сега се уча как да не ми е необходимо одобрението на абсолютно никого и да мога да се излагам на макс, да бъда това което искам да съм във всяка ситуация и да не се съобразявам с общественото мнение... всъщност не е много лесно това, особено за някой доста интуитивен като мен, който за секунди може да усети енергията, чувствата и мислите на хората около себе си... точно това много ми пречи, че усещам всичко и ми е трудно да не се съобразявам, но вярвам, че ще се науча рано или късно това дето искам 8) най-лесно е да си част от масата.... да действаш според това накъде водят стадото... да се връзваш на манипулаторите, които целят да си им изгоден, а не да бъдеш човек :) ето, затова жените харесват парите - защото всичко около тях ги учи точно на това - да харесват външното, шоуто! да имаш нужда някакви големи неща да ти се случват, че да се чувстваш важен, да разнообразяваш живота си с банални и битови неща (нови обувки, чанти и т. н. ) защото в главата няма нищо и ти е трудно да измислиш нещо интересно :) защото всички гледат твърде много компютър, телевизия, списания.. вместо да мислят, да се вглеждат в себе си :) и все пак всеки сам си избира.... не съм аз този, който да седне да поучава тоя и оня.. тия неща ги споделям, защото ги споделям общо и не са насочени към никого конкретно, иначе бих се замислил дали изобщо да казвам нещо - всеки сам си преценява какъв да бъде, особено ако не пречи по някакъв начин на другите ;) учете се да бъдете истински!!

Гарвана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5192b076f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   "Защо жените са толкова обсебени от пари? "

Отговор: Защото това е днешния Бог на глупавите жени, които оценяват през собствената си изкривена призма всичко в пари. Грозни, брадясали, стари, полуграмотни и надменни същества от мъжки пол с много пари и възможности са техните идоли. А, и ако имат и малко мускули за показ - бонус. Веднага се сещам за реалитито на "Милионер търси съпруга". Много жалка действителност... но всичко ще свърши... един ден - Видов ден.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e62901bec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Разбира се, че една себеуважаваща себе си жена ще иска да има до себе си мъж с достатъчно пари, ако тя е поддържана, работи, и е умна и красива, защо да бъде с някой, който не може да я заведе на почивка, не може да и купи свестен подарък, няма кола и не може да и гарантира, че децата им ще бъдат обучавани добре?

Аз като съм била малка, съм си мислела, че е грях това да си търся богат мъж, но сега осъзнавам значението на парите- има някакъв баланс между всичко- и проблемът е че често едните отиват към едната крайност-другите-към другата /някои жени си въобразяват, че парите нямат значение, безкрайно влюбени са в партньорите си и се примиряват да бъдат просто някакви домакини, които не получават един свестен подарък от мъжа до тях, а другите пък са предмет в ръцете на богати чичковци/.

Истината е, че за една жена е необходимо да е сигурна, че партньорът и разполага с пари, за да е спокойна. А и понякога в живота се случват неочаквани неща- ами ако единият внезапно получи проблеми със здравето? Нали парите не били важни, ама са нужни навсякъде, например ако някой се разболее от нещо, трябват много пари за лечение. Винаги може да се случи нещо, на всекиго.

И още една истина е, че жените не бива да бъдат съдени така жестоко за това, че гледат парите /факт е, че мъжете при избора си на жена гледат други неща, много рядко финансите/, защото живеем в свят, в който един мъж успява по-лесно от една жена, на повечето високи и добре платени позиции стоят мъже!!!! /всички политици, банкери и тн/ А ако има жени пак на същите позиции, то те са много малко и често за да се издигнат в кариерата, са жертвали личния си живот.

Аз съм на 20 години, и се радвам, че осъзнах това, защото преди не бях наясно, а и не съм си избирала партньорите по това, все пак на тази възраст донякъде критериите са още детски донякъде /защото съответно не се замислям за семейство и там подобни/, но със сигурност желая да бъда с човек, който разполага с пари, и който държи на мен. Само че авторът и други като него, ще кажат, че такива господа не съществуват, чисто и просто от злоба, защото те сами не са станали такива.

Много сте ограничени- не всички, които придават важност на парите се самозабравят, мисля, че примерът ми по-горе е достатъчно оборване към тези, които твърдят, че това жена да си търси мъж с пари е грешно /примерът с лечението/.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8be3e5718f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   До 49
Като гледам нищо не си осъзнала...
Ако толкова искаш да ходиш на почивки и да има пари за децата ти постарай се малко сама да си изкараш тези пари, а не да чакаш на някой да те спонсорира.
Тези дето нямат акъл да си изкарват пари разчитат някой друг да ги издържа.
В нормалните държави мъжете и жените са по рано в семейния бюджет. Ти с твоите разбирания си за Ориента.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6a775715f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   А аз искам приятел. истински, не в смисъла на гадже, а такъв на който да може да споделиш нещо, да ти даде мъжкото си мнение, силно рамо, или поне подкрепа. Интересното е, че в мен мъжете виждат само секс и нищо друго. Знаеш ли колко е ш* ано чувството... Не съм красавица, не съм и кой знае колко умна, но просто много говоря и не мрънкам като приятелките ми, а да и имам големи цици. и воаля - перфектната формула хората да виждат в теб само секс. Тогава може би е време аз да видя парите. ама не искам. Искам приятел

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a08f201791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Хахаха, номер 49 кърти направо!!!

Ти какво можеш да предложиш на един мъж със стабилни финанси??? Любов е ясно, че не можеш. Секс??? Ами на мен примерно, ако е за единия секс, след десетия път ще ми омръзнеш и ще те сменя, защото мога да си го позволя. Освен това излиза много по-евтино, отколкото да си дълги години с една държанка. На такива като теб дори деца мога да направя, да ми ги родят и после да си ги взема.
Послушай ме, ако си решила да си търсиш богат мъж, гледай да е или максимум до 22-23 годишен, или да е чичко над 50. Другите просто са твърде умни да ти вържат и такива, като теб им се лепят отвсякъде, изпълнени с блянове за охолен живот.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 19f310e0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   49, една красива и умна жена може сама да се грижи за себе си и няма нужда от банкомат. Друг е въпроса, че тя бивайки с определено соц. положение се движи в среди на хора със същото соц. положение, ergo със същите фин. способности.
52. Ти звучиш така, все едно си си самодостатъчен, което е някак си тъжно...
Лола

 
  ...

1-50 от 85
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker