Не издържам вече, в мен ли е вината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не издържам вече, в мен ли е вината?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3452 пъти
Накратко, жена съм на 27 г., от 2 год, и 6 месеца съм омъжена, имаме близначета на 1 год. и 6 месеца. От както са се родили от никъде помощ, сама съм с тях по 24 часа, 7 дни в седмицата, нямам време за едно кафе с приятелки дори за по 1 час на ден. Вече не издържам, физически все още се справям, но психически съм рухнала, дори не мога да се зарадвам на децата си пълноценно, постоянни грижи.

Мъжът ми работи, изкарва добри пари за да живеем, но никога не ми даде едно-емоции и хубави преживявания, той дори няма приятели. Живеем на два различни полюса-аз съм емоционална, обичам шегите, приятелите, хубавите вечери, веселите изкарвания, шегите, книгите, докато той не, коренно различен-само работа и семейството, без други хора, без познати, приятели(и техните са така). Оженихме се доста набързо за 8 месеца, обичах го и все мисля, че го, но вече не съм сигурна, това не е моя живот, не е и моята среда, не е и моя мъж.

Не знам какво да правя, изнервена съм покрай децата, той не ме разбира, че съм човек и имам нужда от 1 ден почивка, от него, от деца, ей така... да си лежа вкъщи и да гледам телевизия дори. Финансово зависима съм изцяло от него и нямам търпение да почна работа, мисля, че погрешно избрах пътя на живота си, но нямам избор вече, имаме две прекрасни дечица.

Ако поне ме разбираше само за миг, че освен майка, съм и човек... наскоро започнах, дори да мисля за друг мъж, не знам какво да правя, все се упреквам, че не съм права, а вътрешно се разкъсвам, моля кажете ми трябва ли да изпитвам вина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: a3682504f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш вина в това, че си прибързала да се омъжиш, без да си познавала достатачно партньора си, че си създала деца без да си готова за това.

Аз съм точно на твоите години и мисля, че си жертва на провинциалния (си) манталитет и натиска върху жените над 20 - 25 да бързат да се женят. Мога да се обзаложа, че не живееш в София или друг голям град.

Но, както и да е... Време е да направиш най-доброто от ситуацията си.

Не те съветвам да почваш с афери и аферки с друг мъж - ще загубиш бащата на децата си, а (нека бъдем честни) - никой няма да се грижи за жена с две малки деца. Никой. В такъв филм ще се вкараш, че ще жадуваш за днешния си живот - осигурен покрив над главата, храна, дрехи, начин на живот, съпруг у дома.

Не може човек на всеки 2 години да прави семейство. Просто не може.

Аз самата не се чувствам готова за деца и семейство, твоята история само потвърди убеждението ми - никакви деца под 30, преди човек да се е наживял, напътувал, спестил достатачно, за да е незавизим финансово.

Мисля, че ти освено незрялост страдаш и от следродилна депресия. Нормално в твоята ситуация. Има обаче начини и начинчета да си спечелиш свободно време.

Пример - говори с мъжа си. Запиши се на фитнес и се разберете той да гледа децата в това време.

Сприятели се ти самата със съседки, възрастни пенсионерки, които за 5 лв. на час да ти погледат децата.

Намери си хоби.

Има доста жени, които превеждат и качват книги в интернет например от вкъщи, пишат блогове, четат, образоват се допълнително, работят надомна работа....

НАПРАВИ РЕЖИМ НА ДЕЦАТА СИ.

Научи ги да стават и лягат в един час. Прави ми впечатление, че доста от младите майки оставяте децата да ви се качат на главите. Гледала съм малки деца като студентка и мога да кажа, че не е кой-знае колко трудно, когато те са възпитани, имат си режим. Две се гледат дори по-лесно, защото си играят.

...

Едно е ясно - не мъжът ти е виновен (той си гледа семейството), а ти самата не можеш да намериш връзка с новия си начин на живот. Никой няма да ти помогне, ако ти не си поискаш помощ.

Сигурна съм, че много жени тук биха ти завидяли заради мъжа ти - домошар, с добър доход, ангажиран, предложил ти е брак дори... Ако го изпуснеш, бъди сигурна - той няма да остане сам, но за теб - не съм сигурна, че ще намериш нещо повече от някой и друг тъпкач за вечерта.

Разведена с малки деца? Какъв шанс имаш изобщо в българската провинция, а и извън нея?

ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6eb5a65654
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно те разбирам. Друг мъж е още рано, ти този още не си наясно какво да го правиш.... Мен родителите ми са опора, ти може ли да намериш кой да ти помага? Друг вариант да се върнеш на работа, а децата на ясла. Не знам ако го заплашиш с развод дали ще помогне? Трябва да живееш добре, ако знаеш какви болести се хващат от преумора и стрес... Трябва да си здрава поне заради децата. Не знам, измисляй нещо, недей да отлагаш!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6eb5a65654
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, написала си пълни глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ff50df7043
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е, типично за нея ( имам предвид номер 1). Даже вече разпознавам по заглавието на историята дали ще я коментира, или не, както и съдържанието на коментарите и.

Авторке, никъде не пишеш дали си говорила за това с мъжа ти и ако да - какво е неговото виждане по въпроса? Аз също си гледам детето сама, не съм финансово зависима от мъжа си, но той е голямата ми опора. В началото не разбираше колко се изморявам и колко ми е тежко, но след като поговорихме, нещата се промениха. Сега дори когато не е на работа става преди мен, грижи се за малката и я извежда на разходка, за да мога аз да се наспя и да си почина. Но пак ти казвам - ако не говориш с мъжа си, не очаквай нещо да се промени. Той не е маг, не може и да гадае.

Успех!

Hermione

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5bd5752883
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами да, говорила съм с него, казвала съм му много пъти, че съм уморена, че имам нужда от почивка, а той ме гледа и ме пита от какво съм се уморила, как може децата да ме уморяват и нервират. Казвала съм му също, да отидем някъде само двамата за 2 дни, а той казва, че децата са още малки, като пораснат и тръгнат на ясла, тогава ще ходим. Адски съм изморена вече, явно ще стискам зъби. До номер 1. първо, дали си от провинцията или не, манталитета не зависи от това, второ никой не ме е натискал да се омъжвам, сама го пожелах, обиколила съм доста държави и дори континенти, за да има провинциално мислене, трето за режим на децата, пожелавам ти да станеш и ще те попитам как се прави режим, не на едно, а на две бебета, от страни всичко е лесно, а относно хоби-аз дори нямам време да се погледна в огледалото, но както и да е, благодаря. че сте прочели историята ми, наистина на човек му става по-лесно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7600b5a1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Единственият съвет към теб е... търпение. Не ти е лесно с две деца без постоянна помощ. Имаш право на малко въздух и само с повече такт и умение ще си го извоюваш. Нормално е да ти идват в главата всякакви глупости, но ги отстранявай своевременно. Щом си се решила да създадеш семейство си поеми последствията. Носиш отговорност не само за себе си, а и за други хора. Импулсът да живееш за собствено удоволствие е неуместен, ако искаш да запазиш любимите си хора...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6eb5a65654
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Хаха:) Така, толкова жени търпят подобно отношение, просто защото нямат избор.... който сам си го направи.... е, поне надявам се, още не Ви бие, щото като гледам по новините бащите как пребиват няколкомесечните си бебета...
Нямаш късмет с мъжа си, той не е човечен...
Не знам какво да те посъветвам, защото доколкото разбирам си писала тук, за да ти олекне?? Защо не излезеш някоя събота за цял ден някъде и не му ги оставиш той да ги гледа, за да те разбере? Но ми се струва, че и тогава няма да му изнася.... Дано доживееш докато ти поотраснат децата, че после да те гледат, като се поболееш, защото за съжаление всичко се отразява рано или късно (то е ясно мъжа ти няма да те погледне) А мога ли само да попитам от кой край е мъжа ти, случайно да не е от Врачанско??

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker