Tравма от детството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Tравма от детството
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2124 пъти
Здравейте, искам да споделя и моят проблем.
И двамата сме на по 24 години, заедно сме от 10 месеца, но имам чувството, че имаме връзка от 10 години. Всеки ден сме заедно, доста често спя у тях (живее самостоятелно на вторият етаж на къщата на майка му ). Както и да е това не е от огромно значение, та проблема е следният: Човекът до мен е едно голямо объркано дете, което не умее и не иска по-никакъв възможен начин да говори и споделя проблемите си, което влияе страшно много и на връзката ни.

Родителите му са се разделили, когато е бил тийнейджър, от малкото неща който знам по темата техните изобщо не са му обръщали внимание и от много малък е трябвало да се оправя сам. Не обича да говори за това и по тази причина ми е много трудно да разбера какво е преживял, дори на приятелите си не споделя и не говори за това. Опитвала съм се няколко пъти да подхвана темата, но той или се ядосва, или просто тактично я отбягва.

Преди няколко дни му споделих, че на излизане от тях съм срещнала една жена, която ме поздрави, но не я познавам и тъй като беше в двора реших да го попитам коя е. Отговора беше: „ Това е майка ми, не ти трябва да я познаваш „. Опитах се пак да продължа темата, но както всеки път той я отбягва. Обичам го, той също, личи му. Не е от хората, обичат лигавщините, винаги се държи мъжки, но тези неща от детството му в много моменти влияят и на отношението му към мен. Доста често избухва да щяло и нещяло. Искам да му помогна да превъзмогне травмата, но той дори не ми позволява. Понякога имам чувството, че го е страх и срам да говори затова, мислейки си че ще го оставя, а аз искам да му помогна да превъзмогне нещата. Дайте ми съвет как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7d1b244948
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хм, малко се съмнявам в предположението ти.

Малко странна проява на „незагриженост“ от родителите му и на самостоятелност от негова страна е животът на готово в етажче, построено от мама и тати. Не мислиш ли?

Според мен, той все още няма сериозни намерения към теб и не бърза да те запознае с майка си/баща си.

Хората, чиито родители не ги мислят нямат етажи от тях, бъди сигурна в това.

ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3f5a463472
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може да го караш насила да ти споделя.
Трябва сам да го реши.
Имай търпение щом държиш на връэката ви.
А ти самата неэнам дали си достатъчно отворена към него.
Дали му споделяш неща от твоето минало.
Можеби това би го накарало да се отпусне и да ти се доверява повече.
С раэбиране и търпение се постига повече, отколкото ако притискаш някого и му натякваш, че крие нещо от теб.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a940d92cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Престани да досаждаш с въпроси. Ако беше започнала на мен да ми се месиш по този досаден начин с "цел да ми помогнеш" щях да те разкарам на момента. Не ти е искал помоща, по скоро дразниш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76acdd8281
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Абе хора, защо винаги нападате, разбрали недоразбрали дайте да бълваме глупости.... към 1 този етаж е на баба му в къщата и си го е стегнал сам а колкото се отнася до 3 не съм досаждала дори не смея да задълбоча въпроса Просто само 1-2 пъти съм намеквала нищо повече, ако съм досаждала сега нямаше да ви моля за съвет как да подходя, защото мен наистина ме е грижа за него, а от километри му личи че от там идва проблема, и моля ви ако нямате стойностни отговори по-добре не пишете

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76acdd8281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката: А и още нещо баща му го познавам, запозна ме още почти в началото, и доста от другите му роднини, никъде не ходи бе мен особено, като има семейни сбирки, но МАЙКА МУ, според мен там е проблема, не говори за нея никога, реакцията му спрямо нея онзи ден беше доста странна

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 23fd3ebf3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мислиш ли, че ще останеш близо този човек, след като скъсате заради въпросния проблем или след като сте го дискутирали двамата? Да превъзмогне един човек травма от детска възраст от човек, който може да си тръгне след това, е много по-травмиращо, защото тръгнеш ли си, си тръгва и излекуваното (все пак ти си човека, който е проникнал в сърцето му). Помисли си дали си заслужава да проникваш дълбоко, понеже не при всеки мъж си заслужава да се бърка толкова в раните му (точно в този случай за детството). И, да, странно е едно момче като малко дете да не бъде поне под топлите грижи на майка си. Не ми се вярва той да не те запознава още с родителите си, от съмнение в теб да му гласуваш доверие, едва като ги опознаеш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3f5a463472
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Именно затова казвам че трябва да го оставиш той сам да реши кога да започне да ти споделя. Аз съм момиче и има неща за които не обичам да говоря, а какво остава за един мъж.
Прояви търпение и разбиране, ако му показваш с дела най-вече че може да ти има пълно доверие според мен той ще се отпусне и ще ти каже какво точно се е случило в миналото му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker