Искам да съм сама и свободна. Нормална ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да съм сама и свободна. Нормална ли съм?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5320 пъти
На 22 съм. Всичките ми приятелки са подивели да си търсят мъж, натискат се, нагаждат се спрямо всеки в името на това да имат Приятел. В дискотека е смешна гледка. Само аз не разбирам тоя стремеж да се отречеш от себе си и да се завържеш за когото и да е.

Наскоро се запознах с едно момче, което много ми допадна. Започнахме да излизаме и така вече 2 месеца. В началото всичко беше супер - и сексът - секс, и весело ни беше. За пръв път от много време някой се интересуваше от мен самата, а не само от тялото ми. Влюбих се.

Обаче ето ти проблем. Казват, че мъжете се страхуват от обвързване. Не е вярно. Сега мъжът всячески се опитва да ме натика в ролята на Пеги Бънди, на типичната женичка...

Пък аз... съм си малко дива - обичам да ходя по рок концерти, по гори и чукари, не ме страх да се разхождам сама по тъмното. И като всеки нормален човек от време на време искам да съм сама, свободна, да си чувам мислите. Каквото мисля - казвам го. А моята любов това не го разбира. Иска да ме затвори, заключи в прегръдките си - на сигурно, да ме изпраща, да сме винаги заедно. Когато има нещо лошо да каже, предпочита да залъже-позамаже, та мир да има... Това ме убива. И никой не ме разбира - всеки казва - златно момче намери, защо си такава дива коза :)

Само аз ли съм такова говедо в целия свят, което може да обича, без да иска да притежава, не ревнува, не лъже? В мен ли е проблемът? Лошо ли е това? Защото виждам, че честността наранява повече от лъжата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 79a2fe661b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Не си само ти! По-голяма съм от теб, но мисля по същия начин. Не мога да се вържа до някой и непрекъснато да се съобразявам. Един, единствен път опитах така, но... не става. Чувствах се като затворник и се отказах, още повече, че той мислеше за брак и деца, а аз не искам това! Искам си свободата! Може да е така, защото не си срещнала човека още... ;) но според мен е до нагласа.
Живей така, както на теб ти е добре, а не така както другите ще ти кажат, че е добре. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5661393c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   СТ1: Естествено че не си единствената. Не съм жена не съм и точно като теб. Разбирам обаче какъв човек си. Искаш си свободата независимост спокойствие баланс нямаш нужда от закрилата на някой можеш да се оправяш сама и бива и другите да го научат. Да си див е супер да си ненормален още повече(говоря за себе си) това момче с което си ако не разбира какъв човек си и какво искаш аз не смятам че е за теб ти ако си птичка той ти е кафеза ти искаш свобода той предлага закрила ти си дива той търси спокойствие. Ти си решаваш сама но моето мнение е че не е толкова златен а ти продължавай да драпаш с копитата докато не намериш някой.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ef48071827
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момче съм(по-малък от теб), но съм напълно съгласен с теб!

Snowman

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a8ed81a975
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живей така и с никой и никога не се съобразявай, бъди себе си...
Имаш още време до пенсия :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 203f8b0c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си само ти, спокойно ще намериш половинката, не се притеснявай, аз го намерих този, който иска с мен да обикаля чукарите, който иска да си чува мислите си като мен, които иска да се разхожда в 2 сутрин в градската градина с мен, и вече сме 15 години заедно. Е разбира се, че не може да имаш точно всичко, понякога трябва и да влизаш в положение, но все пак можеш да имаш нещо сносно. На света има още много такива, просто трябва да попаднеш на тях.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cfd9f36d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хей, ... нищо ти няма :) Мислиш че си единствена ли? Хах, .. има много като теб, искащи да бъдат свободни, и да обичат свободно. Значи така, е... очевидно твойто златно момче, е срещнало платиненото си момиче в твое лице! ... ;) Звучиш като чудесен човек :) Жизнена, малко лудичка :D обичаща развлеченията, че какво лошо има? ! ... Сега живееш, какво да няма да се затвориш в кулата на Рапунцел, и да чакаш ден и нощ, възлюбения да се качи по-косите ти! :)) Ти си млада жена, която обича да живее, и се радва на живота. Абе сигурно и той не е по-долу от представите си за живеене, ама е преживял различни неща! ... Иии... точно сега, за него е радост, че има теб! ... Предполагам че любовта е което най-много му е липсвало преди, и това го прави сега с теб, така себеотдаден и загрижен, което за теб май клони към малко "обсебване"!!! :)) А за него си е златния "миг", за любов ;)

Ха, страхуват се! Но само мъжете които не са сигурни дали момичето пред тях е избраницата им, правилната. А твойчкия, той е сигурен в теб, че което има между вас!!! ;) Остави какво казват, повярвай, .. мноооого неща се казват, ама реалността е твърде индивидуaлна от общите приказки! ... :D Мислиш ли, че той не обича също свободата си? Ако е преживял доста разочарования, и нали е уверен в теб, в любовта ти, ти се радва :) Защо не поговориш с него, за кое те прави теб си, и за нуждата ти от малко свобода ;) Напълно права си, когато обичаш няма от какво да се страхуваш, любовта преди всичко е в свободата! В това е да имаш и доверие :) Кажи му, че имаш нужда от повече развлечения, за да се разтоварваш, за да разнообразяваш! ... Все пак в кое твое аз той се е влюбил, и не е ли в онова твое аз, което е свободно и жизнено? :)

Хрумва ми, че забавленията са и за двама :)) Та... няма да направиш лошо, ако му предложиш да те придружава на концерти, по горите и чукарите! :D Вече не сте един за един, двама сте, и като такива, е добре да посподелите от живота си :) Нали? Той да направи нещо което на теб ти харесва, а ти за него и така да имате общи разтушителни и за двама ви моменти :)

А за приятелките ти :)) Нищо чудно, то е като да не изостанат от модата! ... Нали до някаква определена възраст, примерно тази от 22, е счита че ще са обвързани. И бързат да не изпуснат влака! ... :D Сакън, да не са без гадже до себе си. Същото го има и при мъжете. Боже, за такива хора, имам усещането, че тръгват с някой, само за да не са сами пред обществото, а не че има любов!!! :)) Радвам се че товя случай не е такъв! ;) Любовта е много важно нещо, пази я и грижи се за нея, за да можете заедно с нея, да цъфтите :) А свободата, все ще разберете! ... ;)


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8734530c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че е до нагласа към нещата изобщо. И аз съм така и го намирам за съвсем нормално да съм си самодостатъчна и да не ми е скучно със самата себе си. Другото е за хора, които не знаят какво да правят със самите себе си. Страх ги е да останат сами, вечно трябва да са лепнати за някого. Кошмар! Много трудно биха те разбрали, а мен ако питаш не е и необходимо. Нямам нищо против връзките, но трябва да се чувствам свободна в тях-не да правя каквото си искам, а да не се задушавам от вниманието на някой друг.


Ели

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3ecdd21467
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз и не мисля да променям това. Искам да съм си сама. Всеки си има живот и всеки сам решава как да живее.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4c8d479d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз съм като теб и другите коментирали до тук :) на 28 съм жена.
Да живее свободата! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dbdf83aa70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има такива хора, негодни за връзка. Ако не си от тях - то тези лични моменти можеш да ги постигаш и обвързана... само да имаш желание, иначе другото е оправдания.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f787179c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10, темата на авторката е пряко свързана с последното ти изречение - какво означава "оправдание"? Оправдание за какво? Изборът за това дали да останеш сам - по каквато и да е причина - и изборът да се обвържеш са личностни избори. Не е като някъде там по небето да е изписано с главни розови букви "ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДОМИШ ДО 30 ГОДИНИ, ИЛИ ИНАЧЕ!!! ". Абсурдно е, че човек трябва дори да предоставя обяснения на останалите за тези си избори. Освен това, негодни за каква връзка? Моногамна, отворена, casual f*ck buddies? Пишеш така, сякаш съществува такова нещо като Връзката с главно В, докато в реалността има разновидности от любовни връзки и интимни отношения, които не могат да удовлетворят всички по еднакво задоволителен начин, защото хората са различни и притежават различни емоционални и сексуални нужди на отделни етапи от живота си.

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: e5fb3e6cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   На 19 съм. Винаги съм мислила така, въпреки че никой около мен не разсъждава по този начин. Не искам да бъда типичната прислужница, затворена, неправеща нищо друго освен да чисти и готви по цял ден. Искам да си изживявам моите радости и моите неволи. Но не говоря само за връзка с отсрещния пол, приятелските отношения също, както и родител-дете. Защото понякога родителите искат да ни натикат в клетката, в която ни хвърлят кокалът " ежедневие" и ни заключват вътре

 
  ... горе^
преди: 7 години, 18 дни
hash: 6b11ababd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторката (вече жена на 27 години) просто е такъв тип човек - по-открит, освободен, обича да пътува, да излиза, не й се живее като домакиня и/или в типичното "от 9 до 5" русло. Това не значи че е негодна за връзка, просто не е намерила правилния човек за себе си. А може и вече да го е намерила, 5 години са минали от тогава.

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 3e8f465987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, зодия скорпион ли си? Аз съм скорпион и съм същия като теб... :)

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: ae56d25d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много сме така, не се притеснявай. И не сте само жени. Свободата е висшата човешка ценност. Аз обичам страшно много съпругата си, имаме две прекрасни деца. Но след няколко дена просто имам нужда да съм малко сам. И го правя редовно. Нея обаче не мога да я изкарам от нас, а сама до иде някъде - абсурд. Ще си намериш половинката, не се заробвай. Успех.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 дни
hash: 2fcd49d01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Свобода, свободата... - ала бала, дрън-дрън ярина. Свободата - да, тя е нещо хубаво. Слободията- лошо. Освен това- тя трябва да се извоюва, заработи тая свобода, А то става в екип, всеки сам за себе си не може да го стори. Много сме, които обичаме рок-концертите, но и един рок-концерт не можеш да направиш, ако си сам, ако нямаш екип и ако не си дисциплиниран, ако не си знаеш точното място. А дисциплината и субординацията е вид ограничавате на свободата. На света има важни неща, които човек трябва да свърши - то ест, това, което са вложили в него, което е получил, не бива да го държи за себе си, а трябва да го умножи и да го предаде по-нататък, като огън. Всички са ни раждали родителите ни, съответно, ние трябва да родим и отгледаме деца и да ги оставим на бъдещето. А за това не стига са си самодостатъчен и тинтири минтири, всички тия баналности, дето ги пише по пикъп-форумите. Човек трябва да се обвърже с някого, ако иска да се изживява като напълно свободен, ще си остане инфантилен за цял живот, сиреч- потребител, а не творец, не съзидател.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker