Възможно ли е приятелството ни да се превърне в любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е приятелството ни да се превърне в любов?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 5042 пъти
Здравейте. Объркан съм много и искам да чуя вашето мнение.

Проблема е в това, че си харесвам едно момиче, приятели сме с нея, бивши съученици, 4 години сме учили заедно, имам я в скайп, и тя мен също и си поддържаме връзка. Когато си говорим, много сладко си говорим и виждам, че и на нея й е приятно да си приказва с мен, също толкова колкото и на мен ми е приятно да си говоря с нея.

Дори имам чувството, че си ме харесва....
или по-скоро, ме има само като приятел, всмисъл, че си ме харесва само като приятел (като човек).
Защото нали ги знаете момичетата. Щом едно момче е добро, то той е само приятел и нищо повече. Тя вече ми отказа един път среща, или поне прекрати разговора, който на там клонеше, към канене на среща. Прекрати го с извинението че ще чисти. :(

Но след като се имаме в скайп, в смисъл че няма да загубиме връзка, надявам се че някой ден, тя ще ми обърне по-голямо внимание, например, след като сравни мен (едно добро, срамежливо, но винаги отзивчиво момче) със няколко типични лоши момчета.

И надявам се и мисля че е възможно някой ден, след 1-2 години да се срещнем случайно, например, в родния ни град (студенти сме сега в различни градове) и да си поприказваме... сладко както винаги :) и от там вече, тя да осъзнае, или поне да се замисли що за човек съм, да прояви любопитство към мен, доброто момче, който й е само приятел, но винаги щом я види, сърцето му трепва и изгрява усмивка на лицето му и.... ееххххх...

Възможно ли е? Все пак живота е напълно непредсказуем. Мисля и вярвам, че е възможно един ден, Тя да се позаинтересува повече от мен и нашето приятелство да се превърне в любов.

Много е свестна и добричка. За сега, не съм виждал или срещал такова момиче като нея. И то, момиче на място. :)

Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 4849f5b141
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелче, и аз бях така, същата работа като теб. В крайна сметка, след немалко зор от моя страна, се стигна до развръзката, че няма да сме повече от приятели. И това след около 2 месеца на тотално емоционално опустошение. А после около още толкова за зарастване на раните.

Подозирам какво изпитваш, знам и колко интересни са разговорите ви по скайп, как изобилстват от усмивчици, гушки и целувки. Шапка ти свалям, че си преценил трезво ситуацията и не си се филмирал - това погуби мен. Тя те има за адски добър приятел и нищо повече. В това предполагам ще се убедиш напълно, след като й пратиш някакъв по-оригинален поздрав за някой празник, след като се поинтересуваш от странен статус в скайп. Ще ти каже, че си страхотен, че си толкова добър приятел, ще ти благодари за това... А това, за съжаление, само ще затвърди положението ти в нейните очи.

Мечтата ти (по-скоро фантазия), че нещата може и да потръгнат някой ден е ценна. Стопля те винаги, когато се сетиш за нея, и за това как може някога да сте заедно и как тогава ще докажеш цялата шсеотдайност и обич, на която си способен.
-----

Това съм аз, горе. До линията. А теб, приятел, искам да попитам дали наистина си опитал? Това, което си написал за избягването на въпроса с извинение, е доста характерно и в подкрепа на моето мнение, но все пак... сигурен съм, че трябва да направиш някой и друг опит. Ако се доближаваш до моя образ и история, колкото си мисля, не пропускай този шанс с лека, и не оставяй всичко на съдбата. Не вярвам в нея.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 70666bd0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братле само да ти кажа, че и моят случай беше нещо подобно. И както се казва най-истинската любов минава през едно найстина добро приятелство, но трябва просто да го има физическият контакт, всмисъл целувки (поне по бузата) прегръдки и т. н.
Иначе продължавай да вярваш, усмихвай се и рано или късно ще стане нещо. Ако не с това момиче с друго, но за нищо на света не се отчайвай или депресирай. Не си прави планове за тези неща - те или стават или не. Peace and have fun.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8ac703ff22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва да опиташ всичко възможно, без разбира се да й се натрапваш, ако не видиш интерес от нейна страна. Нищо не губиш, а и ще си дадеш сметка дали наистина те има за приятел или би искала нещо повече с теб. А ако не се получи, не се отчайвай. Всеки от нас е имал случай, в който е бил отхвърлян от човек, който наистина харесва и то много. След време избледнява и когато се появи друг човек, с който любовта е споделена, тогава съвсем забравяме болката. Бъди подготвен за всичко, но опитай, не бездействай. :)

Doriana

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: c3fc8cd89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   всъщност в последно време (в четвъртък) като й писах и тя някак си не пишеше така, както обикновено си пише с мен. В смисъл, с нищо не показваше че се радва, че й пиша. Много кратки бяха отговорите й и не ми зададе никакъв въпрос, нищо не каза тя. С нищо не се похвали и т. н.
Но какво да направя, аз знам вече какво точно момиче искам, а и щом съм тук, в този град в който уча, следователно ми е тук мястото. А и знам, че с много неща се открояваме и за това, реших да се откажа доброволно. Добричка е, има си мечти, цели в живота, учи си добра специализация, сега е по-важно, вместо да й създавам проблеми, по-добре да е спокойна и да си учи. А и живота на всеки един от нас е тръгнал по съвссем различни пътища. Пътищата ни се разделят, просто тя ми показа че вътрешната красота на човек най-важна.
За което й благодаря много :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9bd50ca4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това, че животът ви разделя сега, не значи, че няма да ви срещне никога отново. Живей живота си с усмивка и не губи надежда. Ако ви е писано да сте заедно, ще стане, независимо от времето и мястото. Това, че сега не става, може би значи, че сега не е точният момент. ;)

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4e8e4b6d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И си готов така лесно да се откажеш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 29 дни
hash: 5c2f307117
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не че се отказвам, просто съм много объркан. Да не казвам, че съм дошъл да уча, заради едно друго момиче, с което имах връзка по интернет преди 1-2 години. И си беше любов, но съдбата ни раздели отвсякъде и сега само се надявам да ни срещне отново, но тя като е с 3 години по-голяма от мен..има ли смисъл, кой знае, може да е обвързана и то сериозно. Незнам, объркан съм много. Може пък да срещна друго, ново момиче тук, която да се окаже моята половинка. И номер 5 също е прав, но не знам, всичко е възможно...
Просто искам да си намеря първо работа и тогава ще съм по-уверен в себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: b913cedbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От 1 - ти кога осъзна чувствата си към момичето ? Ако е отскоро, т.е. предимно от когато си говорите сладко по скайп, може просто да си станал жертва на онлайн комуникацията, като мен. Не че поставям под въпрос твоите нагласи към нея, по-скоро нейните към теб. Да, ти си знаеш, че имаш симпатии към нея, но дали тя ги има към теб е друг въпрос. Една усмивка, гушка или целувка в скайп не значи нищо, дори думи и изрази като 'страхотен си', 'милия той' и тон други (които прочетох за себе си) може да не значат нищо. Просто човек не може да знае какво се крие зад човека от другата страна на монитора като нагласи, мнения и т.н.

Та, това е нещо, което в такива ситуации трябва да се разбере, за да не се оставяш на силните чувства да те завладеят. Ти си писал, че един вид вече си пробвал, но тя е отказала. Не знам, все си мисля, че ако наистина имаше нещо от нейна страна, тя би приела една покана за среща, стига да не е възпрепятствана от друго.

Ако питаш мен, в момента може би най-доброто решение ще е да спреш да я търсиш. Това е нещо, което не си писал - дали тя или ти предимно започва разговорите. Ако спреш за седмица или повече, и тя те потърси, значи ок, може би има нещо от нейна страна, най-малкото не иска да губи контакт с теб, дори и да те има само за приятел (на този етап). Ако не те потърси, значи най-добре да спреш изобщо да разсъждаваш върху този въпрос, и да насочиш вниманието си към по-непосредствени неща, като учене и работа. Изводите може и да са грешни, но дръпването, като действие от твоя страна на този етап, ми се струва като най-доброто възможно.

Или пък просто си промени нагласата. Страхотно ще е ако можеш да запазиш отношенията си с нея на ниво много добри приятели. Казвам го, защото ако при теб е и наполовина същото, както при мен, едни такива отношения са наистина чудесни. А могат да се развалят, или ако не развалят, то да се променят в доста голяма степен, ако стане някакъв гаф и се окаже, че не си прочел правилно човека срещу себе си и отношенията между вас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker