Кого да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кого да избера?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2474 пъти
Аз съм момиче на 19 години. След броени дни завършвам средното си образование и ми предстои да поема в нова посока. Но в момента се намирам на кръстопът. Колебанията ми в личния живот са обвързани и с образованието ми.
В живота ми има две момчета. Да ги наречем Калоян и Емил.
Първо се запознах с Емил. Той не е от най-разговорливите. Вечер е или на работа, или пред компютъра, където си пише с близки и приятели. Не излиза много, както и аз. Хубаво момче е и го търсят непрекъснато обожателки, но той ги игнорира. На мен ми обърна внимание, понеже най-важното за него се оказаха еднаквите ни интереси.
Калоян след работа най-често ходи по барове и дискотеки. Излиза при всяка възможност и е посетил всеки клуб в града. Когато го търсят, той не само отговаря на закачките на разни кифли, но и понякога сам ги търси. Той почти не знае от какво се интересувам, но често ми е говорел за тялото ми-колко хубаво било и колко съм красива аз самата. Освен тези комплименти казва и други красиви думи, които не са свързани с тялото ми. Държи се много мило, но междувременно виждам как пише и на други.
Кандидаствах в два града - С. и В. Във В. изкарах висока оценка на предварителния и ако запиша специалността там, бих могла да работя заедно с Емил, понеже и той учи тази специалност.
В С. изкарах по-ниска оценка и ако се явя и ма редовен изпит, това означава да пропилея дори най-малката възможност да видя това лято Емил, понеже той работи в един курорт през лятото и не може да отсъства, а аз ако имам изпит, няма как да отида. Но пък в С. би било много по-лесно да се виждам и да бъда с Калоян.
И двата града ми харесват, и двете специалности са хубави, но не знам кое от двете момчета е правилно да избера. Много съм объркана.
Да бъда с Емил ми беше мечта. Но той е толкова потаен, докато Калоян говори много. Свикнах с него и някак се привързах. Разкъсвам се между двамата и се измъчвам. Не знам как е правилно да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 655e8208b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място бих избрала Емил, Калоян колкото и да е готин ми се струва лигльо и несериозен. Ще ти "изгори" душата, не може да му се има доверие за сериозна връзка. Но пак зависи ти какво искаш и търсиш в един мъж. Късмет в избора.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ed63a9b71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абстрахирай се момчетата, виж специалностите като специалности, т. е. кое най-добре за теб и бъдещето ти и избери тази, от която ще имаш полза. Момчетата идват и си отиват, глупаво да ходиш да учиш някаде и нещо, само защото еди кой си е там.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a1c970984a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Емил

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a81d1213f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До авторката:
В случая твоята дилема е между трудното (Емил) и лесното (Калоян). Знаеш ли, това, че нещата ни изглеждат такива, каквито ни се иска да да са, не означава, че са такива. Думите на Калоян са репертоар, който лесно се изрича и зад който няма нищо. Той също е избрал лесното - да търси удоволствие навън, вместо навътре. Тук не критикувам този тип хора, констатирам само. Двете момчета са двете крайности на интроверт и екстроверт. Разбира се, средата между двете е най-доброто, но на тази възраст хората търсят себе си. Естествено, че търсенето продължава цял живот, както и естествено, за някои то приключва рано-рано.
Като всяко момиче на твоята възраст ти искаш да чуваш комплименти, но бързо изречените красиви думи нямат тежест. Можеш да им се радваш, те да вдигат самочувствието ти, но трябва да знаеш, че ако се привържеш или влюбиш в такъв човек, също и ще плачеш. Защото ти вече си видяла, че той флиртува и с други момичета. Каквото и да каже за тялото ти, винаги ще се намери друга с по-хубаво, с по-атрактивно тяло и т. н. Ако едно момче те оценява заради това, което си ти самата, заради уникалното съчетание на качества и визия, на недостатъци и очарователни дефекти няма да бъдеш лесно заменена, а може и въобще никога да не бъдеш.
Така че зависи какво търсиш. Ако търсиш да си с някого без да положиш усилия избери Калоян. Първо ще се радваш, а после ще страдаш, защото ще си поредната му бройка. Ако пък имаш желание да опиташ да изградиш по-трудна, но по-цялостна връзка с някого избери Емил. Също така си мисля, че като отидеш в новия град ще харесаш други момчета и Емил или Калоян няма въобще да са ти актуални, но това е просто мое мнение.

Soul

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1cd8c782f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момиче, моят съвет е да си избереш къде да учиш САМО базирано на ученето и перспективите ти, а НЕ на момчета! Ако базираш такова важно за бъдещето ти решение на нещо напълно несвързано (като чувства към момчета- ще сгрешиш гарантирано! Не прави тази грешка!!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7697a6cad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мислиш глупаво. След време може да останеш сама и ще съжаляваш, ако си в специалност, която не ти харесва. Прави си плановете според личното желание како искаш да учиш и работиш. Не ходи в някой град заради някой си. Ако толкова се обичате след 5 години пак ще сте заедно. Иначе ако опознаеш Емил и тайнствеността му не крие подводни камъни избери него. За Калоян ще си поредната, до момент в който се появи друга с по-хубаво тяло и по-забавна, която лесно ще омае. Много са ми странни жените дето се хващат с женкари, явно това е заради единия кеф, което не говори много за самата жена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 08b3f3b8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано е прав номер 6. Защо жените не обръщат внимание на свестните момчета? Само им се радват, харесват ги, но само като приятели и нищо повече. Жалко, харесвам си едно момиче, много свестна и добра, не е кифла, момиче на място е, но тя е също като авторката. Уважава ме, но за нея съм само приятел.

Защо ходите по олигофрените, при това, че ясно виждате, че те не са подходящи за вас? Понеже Калоян бил по-отворен и айде за него да се хванете. А тва че ходи постоянно по барове и дискотеки и се закача с други момичета?? Тва нема да го видите.

А Емил? Потаен, или просто си пада домошар, и може би не обича кафетата, или по-скоро кисненето цял ден по кафетата, предпочита явно разходките. Работи си, изкарва си парите и си живее, без да ги пилее за глупости, а именно по барове и дискотеки. Пестелив е явно, знае как да си управлява парите. Може да е срамежлив или по-скоро по-срамежлив от Калоян, но това не пречи на авторката да се поинтересува от него и да го опознае малко повече.

Това го казвам на авторката, но да го имат предвид всички момичета.

Добри дори да са, веднага гледат олигофрените, наистина жалко, или пък некой с кола.

Авторке, понеже само това са ти изборите във С.-София (ест. кой не ходи там) и В. (Варна, щом Емил Лятото работи на курорт, нормално да е Варна града в който живее) май съм прав за градовете а? Незнам защо си ги скрила.

Понеже и двете специалности ти харесват, знам че няма значение коя ще избереш, а и по всяко време можеш да се откажеш и да идеш да учиш другата специалност, все пак това е висше, не е задължително.

Знам че отивайки в София, ще се хвърлиш на врата на Калоян, няма да се сдържиш, и той понеже е женкар, да не казвам какво ще следва след месец-два, ти си знаеш.

Тъй че, отиди във Варна при Емил, опознай го, мисля че той е по-стойностен от Калоян и ще е по-добър за теб.
Естествено недей да очакваш и от него вечна неразделна любов, но поне Калоян, щом го описваш такъв, ясно се вижда, че той няма да те обича истински, само ще те използва известно време и край.

Докато Емил, той е добър и е момче на място. Иди там да учиш, при него.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6e84dfc69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вслушай се в номер 5. В този коментар е истината.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 162b569529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най вероятно, ще избереш Калоян, защото именно глупаците привличат момичетата най много.:(

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4d7563976f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега ще те разочаровам нито ще е Калоян нито ще е Емил! КАПИШ! По време на студентските ти години ще се срещнеш с какви ли не!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0fcaa70ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Абе ти какво търсиш, човек с пари, или истинска любов. Е много извинявай, ама ти за мен си едно глуп*вато момиче, което не знае какво иска!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker