Ще съжалявам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще съжалявам ли?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2846 пъти
Здравейте! Искам да споделя част от моя живот накратко и ситуацията в която съм в момента: Та... Аз съм на 21. С приятеля ми сме заедно от 6 години, но усещам че вече отношенията ни един към друг са станали до някаква степен безразлични... Може би вече сме се приели за даденост или просто навик.

От 4-5 седмици излизам с приятели (без него), като той не ми прави проблем за това. Още от самото начало си бях харесала едно "момче" от компанията (Г.), което е 2 години по-малко от мен, което не е от същия град в който живея и чат -пат си правим купончета у тях. Много ми допадна не само като визия, но и по характер, спали сме заедно( но не секс, а просто спане)- Нито аз нито Г. е правил намеци за това. Не знам, но усещам че има някакво превличане между нас, но се дърпа защото знае че си имам сериозен приятел и може би за това, че съм му казвала, че много държа на него, въпреки че ме е наранявал...
Да, от последното изречение разбирате, че искам да изневеря на сериозния си приятел с Г... нали знаете... човек изневерява, когато му липсва нещо в половинката с която е.

Въпроси: Да изневеря ли? Как да направя намек на Г., че си падам по него и искам дискретна връзка? Мислите ли че ще съжалявам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: b2a8bb3583
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами и аз съм на 21 момче съм. Според мен е хубаво първо да кажеш на приятеля си за това как се чувства, че те приема за даденост, ти него също и да се опитате да поправите нещата. Това все пак са 6 години (едно дете се ражда и тръгва в първи клас), както се казва поне това си дължите :) Ако пък не стане нищо, ще си свободна за Г.

Аз съм изпадал в подобна ситуация (от позицията на Г.) момичето искаше "дискретна връзка" , но аз просто не мога. Не че съм моралист или нещо такова, просто когато има дълга връзка, жените мислите със "сърцето си" , а после плачете вечер колко ви липсва бившия.

Така че, пак те съветвам да поговориш с приятеля си, ако нищо не се промени , ще се "ковнеш" с Г. или някой друг, ако пък стане, до теб ще знаеш, че имаш човек на който му пука за теб и може да сте 7-8 г заедно . Кой знае:)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 52bba4443d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно казано не ги разбирам тези толкова дълги връзки на вашата възраст... След като вече не ти е толкова хубаво със сегашния приятел, чувстваш връзката ви изхабена и че "нещо й липсва" най-добре е да я прекратиш. Ти без да си опитала да поговориш с твоя приятел, да намерите начин отново да ви е хубаво и интересно заедно избираш лесното- друга "дискретна връзка". Според мен от цялата тази ситуация ти ще излезнеш наранена. Внимавай какви и как ги въртиш. И си помисли ако твоя приятел има друга "дискретна връзка" как би се почувствала? Защото човек, когато прави нещо такова, трябва да помисли самия той дали би приел да е в подобна ситуация...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b3bfe2de19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има всякакви ситуаций! Въпроса е дали искаш да си изживееш живота с твоя и предполагам, че ти е първия!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a111cb1ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям 1. Поговори с приятеля си. Сподели му притесненията си за връзката ви. Комуникацията му е мамата. Може би можете да ги преодолеете. Ако не - разделяте се и правиш каквото си искаш със Г, Д, Е и с който там още си решиш. Все пак няма смисъл да поддържаш толкова дълга връзка ако не си доволна от нея. Не смятам, че иначе би било коректно спрямо приятеля ти... дължиш му тази честност за тези 6 години заедно.

Най-вероятно ще съжаляваш ако изневериш. Особено ако в последствие нещата с приятеля ти се оправят. А лъжите и изнерерите имат кофти навика все в някакъв момент да се показват на бял свят.

Може да съм моралист и да съм предубеден защото са ми слагали рога в "сериозна" връзка, но това е моето мнение. Не, че има особено значение, но и аз съм момче на 21.

Чес

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 274238a915
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В абсолютно същото положение съм като теб. Даже за момент се почудих дали не съм я писала преди тази история.
Добре разбираш, че не мога да ти дам ценен съвет, но мога да ти кажа кое мен ме спира да не изневеря на моя приятел - първо - 6-те години, прекарани заедно и доверието, което сме си изградили, второ- поставям се на негово място (не искам той така да постъпи с мен ) и трето, но не по важност - ще ме яде съвестта дълго време. Единственият удачен вариант е първо раздяла, после новата тръпка.
И последно - нали знаеш приказката "от два стола - на земята", внимавай да не стане така с теб.
Успех ти желая.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e4b4afec34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Абе ти че трябва да говориш с приятеля ти, то е ясно. Предполагам вече си го направила и вероятно няма особен ефект. Което е нормално. Както каза номер 2, такива дълги връзки почнати в училище обикновено са доста "вредни", колкото и смешно да звучи. Защо вредни - защото сега му е времето да се запознаваш с различни хора, да ги "пробваш" и в леглото, и извън него и да видиш с кого ще си паснеш най-добре. Така хем придобиваш опит и житейски, и сексуален, хем виждаш предимствата и недостатъците на всеки човек и как да се справяш и да се бориш с тях. И още по-важно, ще видиш и собствените си предимства и недостатъци, защото всеки, с който си, ще изкара на показ различни твои черти. Всичко това ще ти е много полезно, когато един ден трябва да създадеш наистина здрава и дългосрочна връзка.

Щом сърцето ти те влече към Г, значи го направи. То няма да е излъже никога. Само не разбирам номер 2 че си щяла да излезеш наранена от цялата работа. Няма как да излезеш наранена, ако си наясно какво търсиш, какво правиш и защо го правиш. Виж, ако се луташ напред-назад, вече е много вероятно да останеш от два стола по средата. Също не разбирам номер 4, че си щяла да съжаляваш ако опиташ. Това никой не го знае. Но го подкрепям напълно, че няма смисъл да се лъжете и да се криете, наистина си дължите тази честност и уважение след 6 години заедно.

Това цялото не значи, че сегашния ти приятел не е за теб. Но той е в същата ситуация като тебе. Дай му и на него шанс да порасне, и той има нужда от същите неща, от които и ти. Затова са ви охладняли отношенията, защото и двамата имате нужда от нещо ново, но всеки го е срам/страх да си признае пред другия. Говорете един с друг, споделете си всичко директно и искрено, и вижте кое е най-доброто решение за вас. За толкова време би трябвало да се познавате достатъчно, че да можете да говорите и на неудобни теми с нормален, цивилизован тон. Зарежете тия стереотипи със "слагане на рога", "или си с мен, или си срещу мен" и други подобни. Палитрата е много по-пъстра. Щом сте се задържали досега, значи има достатъчно което да ви свързва, просто всеки трябва да прояви нужната доза разбиране към другия, дори когато това не е в собствен интерес.

Ако не го направите сега, сигурно има начин да се задържите "по инерция" още някой друга година, но един ден ще се събудите и двамата на по 25, ще осъзнаете, че "ви се живее", че искате да пробвате и нещо друго и ще се юрнете да правите тия неща, за които ти говоря сега. Само че вече ще сте завършили следване, ще работите и ще е много по-трудно. И докато се налудувате, ще се събудите на 30 и ще гледате как вашите познати как са си уредили живота, бутат количките и сменят биберони...

За всяко нещо си има време, сега му е времето да се учиш.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0da16c1225
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поговори с приятеля си, виж какво ще си кажете, помисли, ако не изпитваш любов, говоря за любов, не обич към него, ако не чувстваш тръпката в стомаха си, помисли как ще се чувстваш след още 5-6год с този човек...? Вече може да си се омъжила, да имате деца и да се чувстваш "вързана" завинаги или поне докато пораснат децата. Така че, ако не изпитваш тези чувства, по-добре се разделете или си дайте малко време да не се срещате, и ако не ти липсва, вече всичко ще е приключило и ще можеш да се отдадеш, макар и за кратко на новия човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker