Остави ме с детето и тръгна при 20 годишна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Остави ме с детето и тръгна при 20 годишна
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3515 пъти
Здравейте, пиша ви защото просто незнам какво да правя. Имам много смесени чувства, много съм раздвоена и незнам какво решение да взема. Търся правилното, но все се питам дали това е то.

Женена съм от 7 години, имаме 1 дете. От една година семейството ни не върви добре.. причината е че се намеси трети човек между мен и мъжът ми. Хвана си любовница на 20. В началото обаждания и смс-и и тайни срещи. Разбрах, скарахме се.. и уж си обещахме че занапред няма да е така. Обеща че повече няма да се среща с нея и всичко ще приключи.

Да ама не... реших да му дам шанс, той не искаше да се разделяме а аз още по-малко... но с течение на времето започнах пак да разбирам че ме лъже и че продължава да се вижда с въпросната. Този път нещата бяха още по зле... и още повече лъжи спря да се прибира с дни.. изключва си телефона и никаква връзка с него и после някакви тъпи оправдания. Докато не ми писна... той явно се е влюбил и когато човек е в такова състояние е като кон с капаци.. нито го интересува нещо нито мисли трезво... казах му че се изнасям с детето... той въобще не се трогна и каза че щом това съм решила... отидох си при родителите ми и все още съм там с детето... той се обажда само за да говори с детето и то отвреме навреме... опитах се да говоря с него но това е невъзможно нито иска да говори отговаря с по една дума и откакто съм си отишла почти не се е прибирал.. все е с онази и спи при нея... негово семейство се поболя искат да се върна с детето а той да се изнесе от къщата. сега щял да заминава в чужбина и родителите му искат да му кажат че ще ме приберат с детето а той да хваща където очите му видят. Незнам какво да правя да си остана при мойте родители или да се върна с детето в къщата му.. но без него. Детето е свикнало там ние сме си отделно сега ни е много трудно.. при наще сме много хора той иска да си ходи в неговата къща, просто незнам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: bb875175f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила разбирам, че ти е много трудно. Майка си и на първо място мисли за детето си. Кое ще е най-добре за него. В какви отношения си с техните? Обичат ли те, уважават ли те? Защото при ваште все пак си си у дома. Мъжът ти трябва да поеме отговорност за детето. Може да не иска да говори, но трябва. И не по телефона. Така винаги може да се измъкне от разговор. Трябва сериозно и като големи хора да го притиснеш да говорите и да се разберете. Но мисля, че нямаш място в неговата къща... Колко е голямо детето?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a2f8ff9331
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Чудя се как можеш да живееш с някоког 7 години и да не го опознаеш... или пък толкова се е променил, или се е крил.. или е несериозен...
Аз не бих търпяла подобно нещо... но пък имате и дете, заради което си направила компромис... който той не заслужава...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 847def3ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи си живота в ръце. Остави "мъжа си" да прави каквото е решил. Няма да го вържеш, а да го чакаш е глупаво.
Не се връзвай на родителите му. Не ти трябва да си при тях. Съвземи се, гледай си детенцето. Имаш подкрепата на вашите, приемия я и остани при тях.
Живота може да ти предложи много повече от тоя "мъж".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 45246de9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Остани при родителите си. В последствие се опитай да си намериш работа и ако имаш възможност излез на квартира под наем. Ако се върнеш в дома му сега заради детето, винаги ще се чувстваш задължена към този мъж и родителите му. Няма да имаш личен живот и ще се сдухаш съвсем. Ще стане така, че нито ще си семейна, нито вдовица, нито свободна жена. Прецени си сама.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f06cd87b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ГЛУПАК!! :) извинявам се за грубата дума, но е така!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f2c610b957
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен нямаш място в дома на родителите му, щом не сте заедно със сина им. Те са ти свекър и свекърва-каква работа имаш там? Няма да смееш едно кафе да излезеш да изпиеш.
Намери си квартира и се грижи за детето си сама. Предполагам, родителите и на двамата ще помагат. Разведи се, той ще почне да плаща издръжка и така. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3991a83d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж, авторке, спестяваш ни много неща. Не вярвам, че просто се появява някаква, мъжът ти се влюбва и хоп - перфектният ти брак е разбит. Имали сте проблеми и преди това, моето мнение е, че там, където няма място за трети, просто няма трети.

Но както и да е. Бракът ти е минало. Седни по-добре и се разбери с мъжа си. Няма виновни, разбери това. Спаси поне връзката ти с този мъж като с баща на детето ти. Разберете се, как ще живеете от тук нататък, кой ще живее къде и кога ще се вижда той с детето. Мисли предимно за детето си и отпиши мъжа си като мъж, той е вече мъжът на друга жена.

Разведи се, намери си работа и се разберете за жилището. Животът е по-лесен, отколкото си представяш, стига да си го подредиш, да мислиш рационално и да се концентрираш върху важните неща в живота
- детето
- бъдещето
- себе си

Миналото е минало. Приеми и признай пред себе си, че бракът ти е провал, че ДВАМАТА сте се провалили в този брак, но никой не е виновен. Просто нещата стоят така. И само напред, не мисли назад.
Дръж се човешки с бащата на детето си и не позволявай на роднините да правят нещата между вас още по-сложни. Бъди човек с него и той ще бъде човек с теб, направи го не за него, не за себе си, а заради ОБЩОТО ви дете.
И още - ако непременно търсиш виновен, търси в себе си вината, защото себе си можеш да промениш, докато другите не. Анализирай се, за да не допуснеш същите грешки, защото няма да останеш сама до живот, това е ясно. Не очаквай от неговите роднини, от свекър и свекърва да заемат твоята страна, а направи така, че страни да няма, да го има само детето ти и нека да се действа в негов интерес. Омразата ражда омраза, скандалите - скандали. Мъжете мразят скандалите, крясъците, виканиците и обвиненията. Той ще създаде друго семейство, както и ти, но може така да стане, че общото ви дете да остане на страна, ако не успееш да запазиш добрия тон между двамата, да се разберете като хора.
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 896d669a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №8 е напълно прав дано успееш да преглътнеш обидата и да направиш анализ на случилото се.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2b7eef22df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Свекърите ти протягат ръка и искат да ти дадат на теб и детето самостоятелния дом. Приеми. Те са игнорирали сина си, а и той нали заминава. Има и интелигентни хора, които трезво осъзнават, че "чуждото" е по-свестно от собственото дете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 913c91742e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Обидена си.. НО (казвам ти го като страничен наблюдател, защото, знам когато си вътре в историята си точно като кон с капаци) Казваш "причината е, че се намеси трети човек" - ето тук бъркаш, търсиш причината във външни фактори, които няма как да бъдат причина за твоето страдание, разбираш ли? Знам, че сега е трудно да ме разбереш, но след време ще ти се изясни.
Бракът ви е бил обречен и по-добре, че са седем години, а не 27. Той не си е оставил детето, което му прави чест, търси го, предполагам иска да го вижда. Ти ще го оставиш ли да го заведе за няколко дни при 20-годишната? Правилно би било - да! Но си обидена, еготото ти е наранено, чувстваш се предадена.

Няма виновни тук - всичко се е наредило по някакъв начин и трябва просто да продължиш напред. Дръж се цивилизовано, не настройвай приятели и детето си срещу изневерника. Той ти е изневерявал и преди - признай го пред себе си. Имаш шанс за щастие... разбираш ли го! Спри да се самонавиваш, че не знаеш какво да равиш. Преди да си познавала този мъж, кой ти е казвал как да се оправяш в живота? Стегни се малко, дръж се цивилизовано, пожелай му щастие (като обичаме истински, можем да даваме свобода), подай си молбата за развод, уточнете грижата относно детето, разделете имущество и т. н. и когато цялата тази "работа" свърши, купи си нови дрехи, боядисай косата си, просто поглези малко себе си, нагласи се и излез навън да се позабавляваш - с приятелки... на кино, на кафе... Може би някъде там те чака един мъж, който ще прегърне сърцето ти с много любов.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3991a83d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от номер 8 до номер 10 и авторката

Извинявай, но кой родител загърбва детето си в името на снахата? Просто искат да примамят авторката, за да могат да виждат внучето и да го прикоткат и манипулират. В момента, в който синът им си направи друго семейство и деца и има нужда от жилище, авторката ще я изритат като мръсно коте навън.

Просто без помощ и разбиране от бащата на детето, без взаимно споразумение и правила, към които и двамата да се придържат в името на детето както и без КОМПРОМИСИ и от двете страни няма да стане.

С виканици, виновни-невиновни, обиди и презрение няма да стане.

Имам един разказ за авторката - майка ми е учителка. Дава частни уроци, не работи вече в училище. Тя преподава на две деца-близначета, осиновени циганчета от дом. Имат проблем тези деца, но с много внимание, с много пари (за учители, уроци, методики... ) бащата ще им предложи перфектно бъдеще. Същият няма деца от съпругата си, тя е била болна. Осиновяват. Няколко години след това тя умира. Сега е сам вдовец, отдаден изцяло на тези деца. (осиновените).

Всички обаче знаят, че той има дете, което е направил на младини на някаква ученичка. Нейните родители успяват да ги разделят, да ? вземат детето. Тя се омъжва някъде в друг град, на него му е забранено със съдебна заповед да вижда сина си. Детето остава със съдебна заповед при баба и дядо. Забранено е на бащата да се доближава до детето със съдебна заповед. Той има много пари, но ги дава за чуждите деца, докато неговото бива бито от баба си и дядо си, няма пари за нови обувки направо и непрекъснато му се казва, че ще ги гледа на старини - задължен им е. Майка ми обучава съседче на това нещастно дете, то идва на уроците, защото го съжаляват и родителите на другите деца и му дават да яде, дрехи и му дават да идва на уроците на децата им.

Изводът - когато възрастните гледат своите си интереси, чест, достойнство, обида, те не мислят за благото на децата. Един баща, осиновител, е баща на чуждите деца, ще ги осигури до живот, ще им предложи и образование, и всичко, докато неговото дете тъне в мизерия и не познава родителите си. (знае, че са умрели)

Не се опитвай, авторке, да настройваш семейството на бившия си мъж срещу него, както и детето си. Един ден ще гледаш как неговите деца (с друга(та) жена) имат всичко, докато твоето дете ще бъде подхвърляно и ще се мисли за нежелано.

Няма по-скъпо за един родител от детето. Ако не съумееш да направиш компромис и да запазиш мостовете между бащата и детето, жестоко ще съжаляваш. Ако се отдадеш на сплетните, ако самата ти правиш такива, само ти ще загубиш.

Днес свекър и свекърва просто искат да виждат внучето си, утре ще се появят други внучета, а и ще видят и мотивите на сина си (дете им е, обичат го до гроб и ще го обичат) и ти ще си лошата. Ножът винаги има две страни, не го забравяй.

Твоите родители са си твои, но чуждите не са. От друга страна бащата на детето ти няма да иска то да расте зле, да бъде лишавано. Ако направиш компромис, ако не разделяш баща и дете всички ще спечелят. Ако се държиш като ощипана и търсиш виновни, накрая ти ще се окажеш най-лошата и виновната. Хората бързо забравят. Като новата му жена роди детенце-две, като се докаже като добра майка и съпруга, както днес той е лошият, утре теб ще те нарочат.
Затова не се занимавай с хорски сплетни (те са по-непостоянни от вятъра), а седни и с бащата на детето си и изяснете нещата, как ще действате в ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО за напред. Останалото ще се оправи с времето. И ти ще срещнеш друг, и той ще си направи друго семейство, но едно трябва да разбереш - бракът ти е свършил, но родителстването - то сега започва!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c2eb42d845
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Към №3! Понякога са необходими доста години, за да опознаеш някого по-добре. А понякога не е достатъчен дори един живот!
Към авторката:Помисли за детето кое е най-добро. Но не се връщай при този мъж повече. Той не те обича достатъчно щом търси ласките и компанията на друга. А за къщата на родителите му.... не знам какво да кажа, ако живеете там без мъжа ти, ок. Успех ти желая! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ad2adbd234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм авторката.. № 12 последното нещо което може да си помисля е да разделя детето от баща му. Никога не бих позволила детето ми да расте без баща или да мисли че баща му е лош. На детето никога няма да кажа лошо дума против баща му, опитвам се да му давам някакви обяснения когато пита къде е тати.. но в никакъв случай няма да му кажа-Баща ти си има друга, която предпочита пред нас или нещо подобно. Също така, когато неговите родители ме извикаха и ме молеха да се върна, свекър ми рева като малко дете и каза че иска сина му да си отиде а ние да останем, аз му казах че това е неговия син и не може да го изгони заради които и било... Добър, лош това е техен син.. Това бяха мойте думи.. те си мислят че ние ще се съберем, не искат и детето да страда искат да го виждат. свикнали са да са в този дом. Ние не живеем попринцип заедно със свекърва ми, те са отделно но съвсем близо до нас. Сега като съм при мойте родители им се обаждам да идват на площадката и да виждат детето и това най-много ми тежи... бащата на детето го взима, и няма да го остави със сигурност. Той е такъв човек, че когато има проблем които не знае как да разреши, гледа да избяга. Нито иска да се разберем, снощи се опитах пак да говоря с него, но не става. Сега ще заминава, за да може да избяга от ситуацията. Благодаря ви за съветите, въпреки че все още незнам какво да правя. Знам че в момента детето трябва да е най-добре и откъде и да го погледна детето ще е най-добре в неговата си къща... при баща му. Там се чувства у дома си там е свикнал там сме си сами а не с още 5 човека... от друга страна ако се върна там... незнам. "Мъжа" ми само ми казва Аз заминавам ти ако искаш знаеш къде е адреса... и после какво...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 19a700a7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Сега ти казвам как ще го тушираш. Действие, което има 2 ефекта-или ще се разведе, или ще го върнеш при теб. Връщаш се при мъжа ти, кажи му, че имаш нужда от връзка, любов, секс и както той си има забавления трябва да си имаш и ти. Намекни му / без да заплашваш /, говори спокойно, трябва да остане с впечетление, че вече имаш нещо странично. Ако си голяма актриса ще се справиш и без да му изневеряваш, излизай, не си вдигай телефона, ако трябва спи при приятелка-при положение, че има кой да гледа детето / тяхните, вашите/Спри да му звъниш, прави се, че не те интересува и така. Даже направо си намери някой. Пусни се и в сайтове за запознанства и не се крий, сложи си снимки, покажи му, че действаш. Ако с брака ти е свършено поне така ще го детронираш ти, а може и да го спасиш. Пробвай!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8191f15d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много съжалявам, че това се случи точно на теб и твоето дете но исках да питам детенцето ти момиче ли е или момче и на колко години е.

пише че си омъжена от 7 години и според мен детето ти е на 5-6 години но не знам.
Но ти съчувствам за болката, която мъжът ти причини когато прочетох, че е тръгнал при 20-годишната
Ти ще си намериш - по добър мъж повярвай ми той хваща момичета на моята възраст, само че аз съм на 19 и след време и аз ще имам семейство, но никога няма да изневеря на жена си.

Ако бях на твоето место щях да взема и своето дете и на отида при нашите и да оставя съпругата си

Не се отчайвай живота е пред теб.

Момче на 19

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker