Не знам как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам как да постъпя
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2853 пъти
Здравейте,

Пиша с надеждата за съвет и мнение.

Да зарежа ли семейство, приятели и мечтаната си работа за да рискувам и да замина с НЕЯ???

Преди повече от година срещнах едно момиче, с което исках да имам нещо общо.

Тя обаче не искаше нищо сериозно, защото нямаше намерение да живее в БГ и не искаше да развива чувства към никого. Щеше да заминава след няколко месеца.
Така се и разбрахме, виждахме се само за секс, без чувства, без сериозна връзка, без да казваме на никого.

Съответно както сте се досетили започнахме да си ставаме доста по-близки. Все пак никога не сме говорили за чувства както се бяхме разбрали и когато дойде време, макар и трудно за двамата тя замина.
Честно казано не мислех, че ще я видя отново.

Малко преди да замине аз започнах нова работа, която се оказа това което винаги съм търсел.

Когато беше в чужбина се чувахме от време на време в скайп, казвахме си че си липсваме и т. н.
Това, което тя очакваше от работата и живота там не се получи и след 5-6 месеца се върна в БГ. Отново започнахме да се виждаме, но само като преди, секс без нищо сериозно.

Аз се чувствах добре, харесвах си уникално много работата, там ме ценят, защото съм много добър в това което правя и ми заплащат доста добре, също така тя беше отново тук и аз тайно се надявах на нещо сериозно.

Тя си търсеше работа за да си стъпи на краката и за да замине отново. Напълно е убедена, че не и се живее в БГ, млада е и и се пътува. Иска да работи и живее на различни места в различни страни. Но също така и разви чувства към мен и искаше и аз да замина с нея.

В последствие аз и помогнах да си намери работа в БГ (за няколко месеца както и беше плана) а аз растях в службата, това ми е работата мечта.

Заедно сме вече от доста време, общо повече от година, все на същите секс отношения, само че вече и двамата сме луди един по друг и не искаме да се разделяме. Това което има между нас е нещо рядко и много красиво. Като се погледнем и се усмихваме и само ни се иска да се целунем и да се гушнем.

Тя е категорична, НЕ И СЕ ЖИВЕЕ в БГ, иска да замине и аз да отида с нея. Аз най-после съм финансово обезпечен, имам кола, апартамент (макар и в друг град), чувствам се добре в кожата си. Знаете колко е важно това да изкарвате достатъчно пари за да се чувствате добре и да имате високо самочувствие. Знаейки, че имам огромни шансове да се реализирам повече и повече в фирмата ме кара да се чувствам страхотно.

Нещата между нас стават все по-сериозни и малко по малко отново стигаме до разговора какво ще правим?
Аз не искам да заминавам а тя не иска да остава.

Да зарежа ли семейство, приятели и мечтаната си работа за да рискувам и да замина с НЕЯ??? Не е като да не искам. Искам да съм с нея и с никоя друга.

Но трябва да оставя всичко, за което съм работил и да тръгна да скитам и да работя като барман или сервитьор някъде цял живот. Нищо против професиите но не затова съм се трудил и се чувствам като че ли се връщам назад вместо да прогресирам.

НО СИ ПАСВАМЕ ТОЛКОВА МНОГО. Мога ли да я оставя да си отиде? Ще ме прави ли достатъчно щастлив работата когато нея я няма, ще намеря ли друга като нея? Все още не сме си казали на глас че се обичаме но и двамата знаем какво изпитваме един към друг.
Да замина ли? Мога ли да я накарам някак да остане?


Какво да направя!? !? !?? ;(
Едва ли разполагам с повече от няколко месеца да реша...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: bc7ad77845
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дилемата е наистина ужасна. В крайна сметка в живота си имаме да направим 3-4 определящи избора. Един от тях е да намерим призванието си, работата която ще ни удовлетворява и прави щастливи.... а другият е любовта. Не знам везната от коя страна ще натежи повече. Може би при всеки човек е различно. Аз бях в подобна ситуация преди 2 години. Пред мен стоеше същият избор. Дали да замина и да правя това което харесвам или да остана при момчето, което обичам. Той също ме обичаше, но пък тук имаше мечтаната работа. Аз тръгнах, той остана. Не съжаляваме за избора си. Той е щастлив с друго момиче сега, а аз правя това, което обичам. И въпреки всичко ние още изпитваме чувства един към друг, дори и да се виждаме през няколко месеца, и то само като приятели. Празнината си остана. Тая празнина, която в даден момент те кара да се замислиш дали си взел правилното решение.
Виж, тук не знам дали има правилен избор. Но все си мисля, че любовта е това, за което живеем. И повярвай ми никога няма да си на 100% щастлив, ако не си с човека, който обичаш. И без значение са всички коли, пари и апартаменти.
Предполагам, че щом пишеш тук си се замислил сериозно дали да не тръгнеш. И вярвам, че това което те спира е, че тези чувства може да не са вечни и че в даден момент може би ще съжаляваш. Никой не може да знае :) Това е живота и именно рисковете го правят интересен. Но това, което чух последният път когато видях моето момче е, че ако може да върне времето... ще тръгне с мен. :)
Дано съм била полезна.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1006af89b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,
Това е една много важна стъпка в живота ти.. и тъй като именно в живота нищо гарантирано няма нито успеха нито че ще обичаш цял живот бих те посъветвала да рискуваш но.. така и не разбрах какъв ви е статуса в обществото.. имате ли връзка.. тя обществена ли е или е тайна.. само за секс ли се виждате или си имате вашите моменти като двойка.. познаваш ли семейството и.. а тя твоето.. познаваш ли я толкова добре.. защото можеш много лесно да зарежеш всичко.. да заминеш и след 2 месеца да установиш че с този човек не си пасвате.. ходенето с някого е едно.. това е лесната част виждаш го за няколко часа.. няма как да го опознаеш напълно.. съвсем друго е да живееш с него.. тогава излизат всички позитиви и негативи.. друг е въпроса дали ще издържите на напрежението.. съветът ми е да не бързаш.. дай шанс на отношенията ви.. дори и тя да замине първа а ти да я последваш във времето също е удачен варянт.. именно разстоянието може да ти покаже и много за отношенията ви.. защото ако имате много силни чувства няма да може да издържите дълго разделени и ще търсите варианти да се съберете..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1bd627965b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Но трябва да оставя всичко, за което съм работил и да тръгна да скитам и да работя като барман или сервитьор някъде цял живот. Нищо против професиите но не затова съм се трудил и се чувствам като че ли се връщам назад вместо да прогресирам. "

Това, което си написал отговаря на части за въпроса, който те терзае. Имаш всичко, за което си мечтал, искаш ли да го захвърлиш? Не, разбира се. Но не искаш и да оставиш нея. Труден избор ще трябва да направиш.

Според мен обаче, щом връзката ви се "крепи" на "просто секс" не е много надеждна. Казваш, че и двамата имате чувства един към друг, макар и все още да не сте си го признали. Окей, ти имаш чувства към нея, защо тогава не си и ги казал? Нещо те спира явно.
Освен това, ако тя имаше чувства защо не ти е споделила за тях? Не сте деца, а големи хора. Някак ми е странно това да криете чувствата по между си, но да не криете това, че се привличате и да правите секс.

Виж, приятел - моят съвет е да си стоиш на мястото, там където се чувстваш в кожата си (както ти каза). Ако мацката наистина има чувства към теб (както ти твърдиш), ще зареже тези мераци да бяга извън България и ще остане тук не заради нещо друго, а заради теб.

Пък и ти сам каза - веднъж е излизала, но пак се е връщала. В чужбина ще и бъде трудно да се реализира и да намери хубава работа. Така че, стой си тук, работи си хубавата работа, радвай се на приятелите и семейството ти. А момичето ако е за теб, ще остане при теб, ако ли не, свят голям... не се знае кога и как ще ти излезе късмета в любовта!

Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7e2509278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се занимавай с такива хайти като нея. Тя е млада и още не знае какво иска. Остави я да ходи където иска, а ако има силни чувства към теб сама ще се върне след 5-6 месеца пак. Тя може да си работи в България и пак да си пътува по екзотични дестинации. Не е чак толкова скъпо. Според мен ще сгрешиш ако зарежеш всичко и заминеш с нея. Ако имаш възможност да продължиш професионалното си развитие на запад е напълно друго положение. Тогава бъди сигурен че ще си доста по ценен и ще имаш повече възможности за развитие. Хората там инвестират в работниците си. Имаш ли желание ще те пращат на какви ли не курсове за повишаване на квалификацията. Но поне аз съм от тези, които винаги изпитват носталгия и им липсва нещо щом не са си в България.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: eb1ea1c669
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Яко си хлътнал, но забравяш, че това ще мине. Това не си го изпитвал до такова ниво, но искам да помислиш когато свърши какво правиш-всяко нещо си има край. Остани си тук, гледай си кариерата, бъди до семейството, ще я замениш за нещо друга. Имам чуството, че жестоко ще бъдеш прецакан и ще се върнеш сам, без работа и семейство. Като много се искате разведи се, но си остани на хубавата работа, ще се издигаш и ще си живеете заедно. Предложи й това, но тя ще ти откаже, защото идеята й да си намери някой там. Първият път не е успяла, ти си й помогнал сега взима някакви пари, ти печелиш повече, твърдиш че те обича ама иска да ходи на Запад. Затова чети какво ти пиша-остани с нея до заминаването й, после времето ще направи останалото-ще се забравите.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 90840dbe37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм пред подобна дилема. Само дето с приятеля ми ходим 1г. и половина и въобще нещата са задълбочени.. а в градът, където сме е трудно да се реализирам. Толкова много го обичам, но дали си заслужава да захвърля мечтата си просто така..? Понякога ми се иска да ги нямаше тези тъпи чувства...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9d1a82363e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Никога не бих заминала.... ако любовта ви е толкова силна, колкто я описваш дори и след години тя отново ще се сбъдне.. гледай си живота и интересите тук. остави я да си търси късмета. Не ми се струва сериозно момиче.. най-много да потънеш с нея. Успех!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b6744b8b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мамка му.. Аз заминавам с нея след една година... Живота и съдбата обичат смелите и духовните.. ;))

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: af806698de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря Ви искрено. Наистина ми помагате. Не смятам, че е редно тя да иска от мен да зарежа всичко и да замина, в крайна сметка тя вижда колко щастлив ме прави работата ми и ако наистина иска да е с мен ще остане. Ще бъда с нея докато не реши окончателно да замине, от там нататък каквото стане. Ако е писано ще се върне отново за да е с мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1bd627965b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Браво, авторе! :)
Според мен (номер 4 съм) взимаш правилното решение.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 85a87c4a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   авторе само не си мисли че работата може да задоволява и онези неща от които има нужда душата ти.. парите са едно.. но какъв смисъл имат те щом няма с кого да споделиш радостите и трудните моменти.. с работата само не се живее..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 405377b079
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен ти не си готов да заминеш с нея. От думите ти долавям по-голяма заинтересованост към работата. Момичето ако наистина те обича ще остане с теб. Какво има тя? Както ти казваш като сервитьорка ли работи там в чужбина? По-добре да е с теб, ще си имате дом, пари и семейство. Ако заминеш с нея няма да си толкова доволен. За да я накараш да остане, защо не и предложиш например да се омъжи за теб и да градите бъдещето си в България? Е дано имаш късмет.. :):):)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker