Не мога да бъда материална като всички тях! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да бъда материална като всички тях!
преди: 12 години, 7 дни, прочетена 3802 пъти
Момиче на 25 съм, имам сериозна връзка.
Пиша по повод ''материалните момичета'.

Семейството ми е нормално-не сме бедни, не сме и много богати. Свикнала съм да не приемам големи подаръци от мъже, така съм възпитана.
Въпреки, че се старая да си подбирам средата и приятелите, в последно време съм отблъсната от материализма на моите близки познати-момичета.
За мен е под достойнството ми да кажа на някой мъж, който познавам от един месец да ми купи телефон, или обувки, а масово го правят жените. говоря и за тези, които се имат уж за над средното ниво...
Скоро ми се похвали една близка, има си приятел от 3 месеца- на 1ва среща едва ли не, той и купил обувки и чанта, сега пък подарък за 1000лв...
е каква любов е това? нямам думи-възмутена съм!
сега моят приятел взема хубава заплата, и когато ме попита какво искаш, аз му казвам, че не желая да ми купува обувки, телефони, и прочие, просто защото не ги разбирам така нещата...
Знам, че много жени няма да ме подкрепят, но съм такава! Предпочитам да ходя с якето, което разполагам, отколкото някой да ми купи такова за не знам си колко лева на 2ра среща..
Някои така разбират своята цена. Аз лично не.
Ами един ден, нашият любим като закъса материално???
Трябва по тая логика да си търсим нов ''паричко''!
Светът е свързан с парите, разбира се, и то много, но някак си не разбирам цената на една жена по този начин! А това правят всички, и това ме отблъсква от хората.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 дни
hash: 8424ec8864
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, спри да гледаш в паничката на другите - погледни своята. Ето, приятелят ти е постигнал нещо и иска да те зарадва с подарък - ако го отблъскваш, той си казва (мъжка му работа) - тя не ме желае, не цени труда ми, напрягането ми, а го правя заради нея!
Женската психика е по-различна от мъжката. Мъжът е ловец-хранител на семейството. Мисля, че повечето не го осъзнават, но имат потребност да се доказват чрез материални неща. Ако самката му каже - е, какво като си уловил мечка, аз мога и без, това практически за него значи, че не го обичаш, не го цениш и нямаш нужда от него, че успехът му ти е безразличен. Такива мъже или си намират друга самка, с коята да се чувстват оценени, или се пропиват, стават посредствени и не се напрягат в работата си (и без това не ? е важно).

Подаръците, които са приели приятелките ти, са инициатива на мъжете. Много е странно, но те също са разбрали тази стара игра (неосъзнато) и са успяли да дадат на мъжа чувството, че усилията му са важни за нея. Подобен мъж днес може да купи телефон за 1000 лв., но утре с по-голям кеф ще изкара 10 000 лв. и ще се чувства като Тарзан. Какво са 1000 лв. за него? Вдигнато му е било мъжкото самочувствие, не става дума тук за покупка на самата жена, а за доказване - виж ме, аз съм по-добър от другите мъже, по-успял и по-умен, работлив и т. н. - мога да храня децата ни! Не случайно такива подаръци мъжете правят в началото на връзката - тогава се доказват пред жената.

В твоя случай - не гледай другите, не ги осъждай, а гледай да дадеш на мъжа до себе си чувството, че цениш усилията му, че си горда с него, с новата му работа или длъжност. Не е нужно да получаваш скъпи подаръци, но когато мъжът иска да ти направи някакъв подарък, защото се чувства горд и т. н., вземи, че го приеми. Може да е нещо малко - няма значение. Може просто той да плати сметката в някоя пицария. Не забравяй да кажеш „благодаря“, „горда съм с теб“, „успя, защото работиш здраво, умен си и най-много теб харесвам“.
Опитай се ти да подариш на някого подарък и той да ти каже - „за какво ми е, предпочитам да нося парцалите, които сам си купувам, отколкото твоя подарък“ и ще разбереш може би, че отчасти нямаш право.
Едно е да искаш подаръци, но не по-малко лошо е да не можеш да получаваш подаръци и да караш хората да се чувстват зле и неоценени.
Помисли над този въпрос.

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 4877c962e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа каква любов е тяхното - "любов" по сметка. А после реват, че ги зарязват.

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 4877c962e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Лаура - такова мислене имат ограничените мъже (и жени), които живеят в 19 век. Вече е 21 век!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 94a3b7e532
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ех, скъпа, недей така де, току виж излезеш най - златната и всички мъже се избият за теб.... дай малко шанс и на другите

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 8424ec8864
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съгласна съм с номер 3 до някъде, но мисля, че човешката психика не е само резултат на осъзнато, волево мислене, а в нас дебнат някакви по-дълбоки и подсъзнателни модели на поведение.
Мислила съм преди като авторката. Особено държах сама да си плащам сметките, и до ден днешен не ми е приятно, но просто в един момент осъзнах, че на мъжът му прави кеф да те почерпи, да се докаже по някакъв начин.
Но както и да е - просто се опитвах да разсъждавам по въпроса и да си обясня някои феномени. Няма правилно и грешно, но за самата себе си знам - ако приятелят ми е получил повишение и би искал да ме зарадва с нещо, няма да се сопна и дръпна, защото съм могла и без неговия дар. Една жена може по друг начин да си върне услугата - тя може да плати сметките (ако живеят заедно), мъжете често забравят и цената на хранителните продукти, на дреболиите - той може да ти подари телефон, ти пък ще купуваш храната няколко месеца сама да кажем. Жената трябва да е малко или много артист в този живот, да успява да даде чувството на мъжа, че той носи панталоните у дома (дори ти отдавна да имаш свои). По-силният пол сме и ако сме хитри, ще можем хем да запазим самостоятелсността си, хем ще успеем да даваме на мъжете си чувството, че са нужни и ценени. Нека е по техния начин, има ли значение? Важното е всеки да е щастлив с определено решение. Лошо няма.

Лаура

П. П. Не ви ли е правило впечатление, че мъжете на държащите на самостоятелността си жени (на всяка цена) са най-смачкани и фрустрирани. Има двойки, при които си казваш - какво прави тази жена с този баламурник... а може би правилният въпрос е „как тази жена направи такъв баламурник“. Помислете малко по въпроса - кой мъже са успяли в работата и живота си и какви жени имат до себе си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 4877c962e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   До 5 - е аз съм мъж и ми прави кеф мацката сама да плаща своята половина. За мен все аз да давам е равно на това да бъда използван. Не знам що за мъж би търпял да бъде използван по този начин. Явно в БГ мъжете нямат никакво самоуважение и за секс и да не са сами биха дали всякакви подаръци.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 2bc1a1d185
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, напълно съм съгласна с Лаура..... и не, това не е мислене от 19в., а просто човешката природа. Забелязах как на приятелят ми му доставя удоволствие от време на време да се погрижи за мен, но никога не съм питала за това, всичко е било негова инициатива.
Ж27

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 86ab967b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Съвремието и средите ни карат да желаем да купуваме разни неща на жените. Един мъж има нужда да се чувства силен, да защитава и подпомага половинката си. Живеем във време, в които парите са много важен фактор.
Естествено не е хубаво да се прекалява и да се разчита на парите да поддържат една връзка.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: e07bba4ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   До 1

Никога, ама никога няма да направя подарък на жена за 1000 лв. Та това по цени на пазара са 15 СИГУРНИ ебанета, при които няма " боли ме главата" , " не сега" , " не може отзад" и т.н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 305763b262
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нелепо ми е някак да накарам приятелят ми да ми купи дънки и ботуши и бих му ги била по главата, ако по собствена инициатива реши да ми ги купи. Иначе, ако прояви жест и ми подари по свое желание нещо, без дрехи, чанти и обувки, скъпо или евтино бих го приела с радост. Това не означава, че съм материалистка.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 3d67f7ed8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, аз съм жена на 22 г., според мен и ти и Лаура сте прави в известна степен. Аз също не мога да приема скъп подарък от мъж, когото едва познавам ( под едва разбирайте под 1 г.) Наистина ми се струва нередено и мъжете да подаряват такива неща толкова скоро. Наистина би ми изглеждало, че иска просто да ме купи, че няма какво друго да ми предложи или че смята връзката за сделка от типа "аз й давам пари, тя на мен - секс".

От друга страна, това, което казва Лаура за дълбоко залегналия инстикт на ловеца, е така, но не е нужно да се демонстрира толкова фрапантно. Това може да се направи и с по-деликатни жестове като плащане на сметката в кафето или някакъв по-скормен подарък.

Вече в една дълга връзка, в която двамата се познват не виждам лошо да си правят големи подаръци щом могат да си го позволят - както единия, така и другия. Но наистина смятам, че е много по-важно мъжът да е успял в материалното отношение, отколкото жената. Просто не бих се чувствала щастлива, ако аз печеля повече от него или съм на по-висока позиция, просто не бих била щастлива със своите успехи. Няма какво да се лъжем, просто такива са стандартите в обществото. Ако отидете в един дом и той не е подреден и почистен, ще си кажете: "Виж я пък тая, не си е почистила къщата.", нали? По същия начин бихте си казали: "Тоя не може да си издържа семейството." Просто това са ни ролите. Не че няма и семейства с разменени, но лично на мен това просто не ми допада. Въпрос на гледна точка.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: c34a8ecdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не можеш... тогава не бъди :) Бъди каквато си! ... Намирам за страхотно, че имаш свой принципи, и че не отмерваш любовта на някой в средстава и придобивки, така и трябва да е! ... Защото любовта е безмерна и безценна, тя няма тегло, няма време, няма нещата които сме свикнали да отчитаме. Та... остави ги другите да си бъдат каквито си щат, ако ще и на кокили да се придвиждват, а пък да им подарят цели самолети :D Реално, ако един купува скъпи неща, за да докаже любовта си, а не отделя време за да я покаже, то каква е тази любов? Смисъл той ще и подаря много неща, но те ще са оправдание за да я държи до себе си, тъй като няма реално време за нея!!! Това няма как да е любов, а е като да купуваш любовта на човека до себе си! ... :)) Имали любовта цена? И нима тази цена е точна, в някакъв си подарък. Според мен, най-големия подарък за двама обичащи се, е времето което ще прекарат заедно :) В това да изживяват прекрaсни емоций, да се забавляват заедно, да не губят представа един за друг. Да се изпълват със свойте усещания! ... А подаръци, то е някак тривиално, защото как нещо ще изразва чувствата ти, щом почти всички правят същото! И не ли така? Ако едно нещо се подарява често, то става като "салфетката" :)) Лесното няма как да изразява любовта! ... На днешно време подаръци са от труда на телефони, и всичко свързано с елетрониката, или външния вид, до предвиждване, правят всички хора едни на друг, тоест подаръците им са лишени от всякаква креативност и са подобни едни на други!!! :))

Дам... има мъже които са правили големи подаръци от и за любовта си :) И това датира още от историята. Мммм... най-добър пример е Тадж Махал, построен като символ на вечната любов на един към друг!!! Ииии... това е израза на любовта в материалния свят! Не да купиш нещо какво да е! ... А да имаш въображение, и да създадеш нещо различно, което да бъде символ на чувствата ти, на което имаш към другото сърце. Такъв подарък, според мен изразва любовта, защото ще е създадено с търпение и усърдие :) А лесното, то което само си даваш парите и го вземаш, в него какво търпение и усърдие има? Никакво! Възлюбения/възлюбената го взема, но не е вложил/а в него нищо освен парите си, то не е създадено с участието на душата и сърцето й/му =) А и той щом те обича, щом те сте заедно, значи за него няма да има никакъв проблем, че ти имаш по-съкровени виждания за любовта! ...

Лаура - разсъждава от гледната точка на една практична жена! :) "Женската психика е по-различна от мъжката. Мъжът е ловец-хранител... " Донякъде Лаура имаш право :) Ама защо си така силно убедена, че именно всички мъже са ловец-хранител :)) Такова описание за мъжа, според мен подценава чувствата му, мен ако някой ден ме имат за "ловец-хранител", няма да ми е приятно! ... Защото и аз съм човек и аз имам чувства. Вашата женска психика наистина е различна от мъжката, но не е безкрайно различна, живеем на една планета, при едни условия, под едно слънце. И мъжете могат да бъдат чувствителни и да има по-съкровени желания и виждания за любовта =)




~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 6429cea31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Недей да обръщаш толкова внимание на другите и аз съм като теб, но това, което правят не ме интересува.
Това, което казва Лаура, е много модерният начин в момента да се обяснява всичко с инстинкти, но това, че в нашето общество от мъжете се очаква да носят пари и да купуват красиви жени, няма значение, разбира се. От друга страна, аз бих подарявала също, просто за да му стане хубаво на човека до мен и то ако ми е много близък само, но ако той ме накара.... би било много лошо.
Както и да е, не виждам за какво толкова трябва да го мислиш това. Бъди себе си и знай, че си права.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: a8f76ff9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 1, във връзка с това което си написала: Ако мъжа похарчи 1000лв. за телефон, за жена си, ше му е леко сложно след тва да изхранва децата си.

А до авторката: Копнея за такова момиче като теб :) Парите не купуват щастие, не купуват любов и грижи. Но за съжаление в днешно време много хора смятат че без пари не можеш да бъдеш обичан.
Ето ти си момиче което мисли трезво и правилно на нещата.

Няма нищо по-романтично от това, да се гоним с половинката си на една обширна поляна, пълна с маргаритки и след като се изморим и двамата и тя легне на тревата и аз да й набера малко маргаритки и да легна до нея и да й ги подаря, да си я целуна и да й кажа колко много я обичам.

А това че няква е почнала да хленчи за най-новите обувки тип "лейди ГАГА" и неква тъпа и скъпа чанта на долче и габана.... Тва не е любов, тва е некво използване на мъжа, ама нема да си го признаят много жени, защото го не виждат. Не виждат, че обичат, не мъжа до тях, а тва в портмонето му.

Знам, че ще има нападки към авторката ( и към мен), защото не може без тях. А и малко момичета са като авторката, момичета като нея, с нейното мислене, са на изчезване.

То и аз съм така- с по-различно (трезво) мислене за любовта и нещата свързани с нея.
Това с парите (алчността) е също като секса.

Парите и секса са може би най-коварните неща.
И сега ще кажат, ама секса е важен за една връзка.
Еми, да, също както парите са важни за да живееш.

Но не трябва да се прекалява и злоупотребява с нито едно от двете, колкото и да са хубави.
Трябва да има баланс и да се действа разумно.

Както когато една жена напусне някой мъж, понеже не й стигат вече парите му, иска да тръгне с някой по-богат, за да може да си купи нещо по-така, на по-големо ниво,
така и в секса, неква неблагодарница, да хване да изневерява на мъжа си с некой с по-голям или некой който е по-добър от мъжа й и т. н.

Ама требва да знаете че няма перфектно, защото винаги има по-добро.
Тъй че, не бъдете алчни, нито за пари, нито за секс. Радвайте се на живота, на това което имате и на това което ви предлага той (живота)
Бъдете благодарни, защото тия за които пише авторката- те тия момичета са неблагодарнички и са алчни.
Същото се отнася и за секса.

Как мислиш, Авторке? Добре ли съм се изразил? :)
И не забравяй, никога не се променяй, бъди вярна на себе си, защото ако човек не е верен на себе си, то той не може да е верен на никой, нито пък да са верни на него. :)

Едно Момче - 20г.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 72cd303b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Ж30: Всеки е свободен в избора си, но определено сега са на мода "чичко паричко"-вците... Но дали само с пари се живее щастливо, имайк пред вид поговорката: "Парите развалят човека и то МНОГО. "? ! Моят опит показва точно обратното... Затова предпочетох средната материална, но висшата духовна, класа и не съжалявам...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 дни
hash: bfb2180110
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   И аз съм като теб. Не мога да приемам подаръци от мъже. Гадно ми е. То не че някой се е затичал да ми прави ама аз и не искам. И лошото е че жени които искат подаръци са използвачки а такива дето не искат са загубенячки. Мен това ме притеснява, но съм такава че не искам да използвам никой или да се чувствам длъжна. Ето например Лаура дето е писала е златотърсачка за мен и иска подаръци и така е извъртяла нещата в мисленето си все едно услуга му прави на тоя дето и купува подаръци. Аз така и не успях да си извъртя мисленето в тази насока ама и не искам. Много са ми гадни жени дето мрънкат за подаръци и не искам да съм като тях. Най ме кефи сама да си изкарвам пари и да си купувам каквото искам и да харча колкото искам. АМа някой друг да ми дава не мога. Все едно съм длъжна след това да му угаждам.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 3a46b8bb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   авторката:
14, 15-аз мисля като Вас. Може би и другите гледни точки имат своите правоти. Моят ''проблем'', ако мога да го нарека такъв, е, че точно този материализъм у моите познати, ме отблъсква от тях. не разсъждавам като тях. ценностните ни системи се различават, и заради това понякога страня от тях, може би.
"Една жена трябвало да си знае цената. '' Но защо тази цена трябва да бъде задължително материалната? !
Ако партньорът вижда, че има нужда от еди-какво си, или той пък има, защо да не си помогнем, за6то да не се и изненадаме?
но не разбирам, защо от 2ра среща, трябва да ми подаряват обувки, и лаптоп.... и да ми обясняват този мъж колко много ги обичал..
това планета любов ли е или какво?

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: f6f43ea297
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Защо си мислиш, че всички жени са материални? Аз съм мъж с достатъчно жени зад гърба си и мога твърдо да заявя, че повечето не са такива. Това е мит измислен в последните години от мъжете неудачници. Когато питам някой мой приятел "как си, завъртя ли някоя нова мадама скоро? " той ми отговаря "какви мадами, те само гледат парите и колите". Ами не е вярно! Нито пари имам много, а колата ми е същинска каруца раздрънкана. Но пък задната и седалка какво е видяла :))))) Недей да съдиш толкова хората. Гледай себе си. От разказа ти човек може да си помисли, че си точно материална и не си доволна от себе си и приятеля си, а тук се опитваш едва ли не сама себе си да убедиш и да се успокоиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 64110a8b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Добре де, щом те отблъсква не контактувай с такива хора. Глупаво е да просиш подаръци или да правиш подмятания за такива, но ако просто ги получаваш, трябва да благодариш, а не уж да скромничиш. Наричат го добро възпитание. Човекът, който подарява очаква твоето благодаря. За мен по-интересното е защо толкова много те дразнят т. нар. използвачки и защо изобщо им обръщаш внимание. По какъв начин това ти се отразява на теб щом си над тези неща? Или подсъзнателно те е яд и се опитваш да търсиш възвишени оправдания колко ти си благородна, а те пропаднали и по този начин да се издигнеш в собствените си очи.
Мъже-ловци вече почти не съществуват, а ако има няма да направят какъв да е подарък на каквато и да е жена. Мъжете станаха мрънкалца и по-големи използвачи дори от жените. Искаш пример ли? Виж как реагират на една хубава поддържана жена и дали обръщат внимание на по-невзрачните. Все едно не знаят, че дори едно елементарно посещение при добър фризьор е мин. 100лв (без да говорим за хубав маникюр, педикюр и добре комбинирани, изискани дрехи).

Vic

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 8424ec8864
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   За мен 18 и 19 (Vic) изчерпаха темата. Нямам, какво да добавя, освен че ги подкрепям.
За съжаление 19 има доста право. Забрави да допълни, че има и достатачно мъже, които чакат жените и/или родителите им да ги издържат. На 30, а живеят при мама и тати, пушат цигарите на приятелите си и чакат приятелките им да ги черпят и плащат сметки.

Няма лошо. Не бива да се интересуваме от живота на другите, докато не ни засяга лично, докато хората спазват законите, не са агресивни и не се бъркат в нашия си живот. Който гледа в чуждата паничка, често забравя своята.

Лаура

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 дни
hash: b90edb280a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не ми допада натрапчивата "добродетел" на авторката. Добрите хора не твърдят: "Аз съм добър", честните: " Аз съм честен" и т. н. Това е част от природата им. Ако не си материална (каквото и да значи това), не би го изтъквала - дори не би те занимавал този въпрос. По-скоро ти допада да парадираш с показно отблъскване на жестове, които би искала да имаш повод да приемеш.
Ако приятелят ти сподели, че би искал да му сготвиш нещо специално или да направиш нещо (еротично) за него, нима би се отдала на анализи - какви всъщност са мотивите му и дали те обича "идеално" или с физическите си части? :Р
Аз също (като нм 18) не познавам толкова "материални", колкото безкористни момичета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: e86a1219dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Разбирам те напълно и аз много се дразня от такива неща, за мен парите са важни и ги обичам, но не бих накарала гадгжето си да се охарчи заради мен.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 3a46b8bb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Авторката:
не, не парадирам с нищо. изразявам мнение просто.

''По-скоро ти допада да парадираш с показно отблъскване на жестове, които би искала да имаш повод да приемеш. ''

Не бих казала. Мисълта ми беше, че когато подаръците и парите станат приоритет в една връзка, не е истинско. Моя комшийка (много красиво момиче) от 4 години е с един много богат мъж. Търпи какво ли не в името на 2 парцала и други материални покупки. Казвала е, че не го обича, но е материално задоволена. Не е истински щастлива, но това са нейните приоритети. Друга пък моя позната беше свикнала по същия начин, но в момента в който той спря с подаръците, тя взе да се оплаква. Не след дълго се разделиха.
Моят приятел се държи добре с мен, прави ми жестове. Не е някой ''паричко'', но аз не търся това. Намирам много по-ценни неща във връзката ни.
Да, всеки обича подаръците, но зависи как, кога и по какъв начин са поднесени. Не на 2ра среща ''да ме купуваш'' с лап-топ или със скъп телефон.
Това имам предвид.
Грешно или не, това е моят принцип.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 3a46b8bb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   иначе се опивам да живея в този свят, харесва ми или не.. това е положението.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: cc6b20763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   оффф авторката какво гледа и се сравнява с другите. само пък тя не иска подаръци, само тя е скромна, абе пълни глупости, хора всякви и мъже и жени, ти нали знаеш кво искаш прави се на морална пред приятеля ти не тук... симба

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 65e974dac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Искам и аз да кажа нещо относно материалността и парите. Веднъж като си пътувах в рейса чух едно момиче, беше на моята възраст да говори за тази тема. И започна да разправя как живели жените в Италия. Мъжа със заплатата си трябва да изхранва жена си и децата си и да може да ги заведе лятото на почивка, дори в моменти, когато тя е без работа. Тук не сме Италия, а България си има минимална и средна заплата, но искам да задам въпрос а аз някога ако остана без работа? Какво да правя? Не си го пожелавам след като се женя да остана без работа, не бих го преживял това, че ще ме издържат ( е може и да ме напусне не знам), но има и такива моменти? Бих искал да работя хубава работа и да взимам хубава заплата, но няма как всички да взимат депутатски заплати. Не може всички да взимат по 1000-2000 лв заплата, а онези дето също са учили, но взимат по 500 лв заплата какво да правят, да се гърмят ли? Евала на авторката. А аз няма да бързам да се женя, не искам да си тровя живота и някоя ***** да ми натяква, че не съм взимал заплата, каквато например взима мъжа на приятелката й. За жалост положението в БГ не е много добро и още по лошо си го правим ние българите, не толкова политиците.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: af00f314be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   26, докато разсъждавате по този начин, циганите и турците раждат по 8-10 деца! А вие така и ще си останете в очакването на големите заплати, за да не ви натяква някоя *****, докато накрая се окаже, че няма кой да ги взима тези заплати, понеже жив българин не е останал... И за това най-вече политиците са ви винвни - те ходят та правят чаветата на ктунарите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 003b7d79a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Ще се включа поради несъгласие нито с 26 нито с 27. Подкрепям напълно Лаура!
№26 онези дето са учили се предполага, че са си развили мозъчното вещество и трябва само да го размърдат за да изкарат достатъчно пари за да издържат семейство особено ако са от мъжки пол, това им е задължение.
№ 27 точно политиците оставят катунарите да правят чавета и да ги възпитават по катунарски и им плащат при това за чаветата от нашите данъци. Точно политиците приемат социални закони в полза на катунарите. Точно политиците не дават карт бланж на полицията да им прибере родените вече деца щом липсват условия за отглеждане на нормален индивид.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 65e974dac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Номер 26:

27 - политиците не са виновни, виновни са хората, които допуснаха и допускат да ги лъжат. Освен това и мисленето на хората не е добро, тук вина няма политиците.

28- поредното повърхностно мнение. Много хора учат, кой за учител, кой за доктор, кой за адвокат, кой за нещо друго. Но всеки не работа по специалността. И не могат всички да взимат едни и същи пари. Няма как всеки да взима по 1000 лв в България? Какво ще кажеш за тези, които взимат 500 лв, в по малкия град това е най-честата заплата. И какво те да се гърмят ли? И кажи дефиницията за достатъчно пари? Това е много общо понятие. Някои биха живели с 600 лв общо, но има такива на които и 5000 лв няма да им стигне месечно. Та говоря за средната и минималната заплата в България. И моля ви се не живейте като по филмите.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 6a3a6c3844
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Закон на съвремието - Ако нямаш пари, нямаш и жена до теб!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker