Аз той и най-добрият му приятел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз той и най-добрият му приятел
преди: 12 години, 6 дни, прочетена 5223 пъти
Реших да пиша тук, защото има нещо, което няма на кого да споделя, а така ще ми олекне малко поне! Имам чудесен приятел, с когото сме заедно от четири години. Той се отнася добре с мен, но е с изключително труден характер. Правя хиляди компромиси от моя страна, за да сме добре помежду си. Не излизам без него, не ходя по кафета без него, а камо ли да отида на дискотека. Всички от неговата компания ме уважават много, защото виждат как държа на приятеля си и не правя нищо зад гърба му.

От близо година насам обаче има нещо, което много ми тежи. Казват, че човек не може да е господар на сърцето си и това наистина е така! Времето обърна така страниците, че аз и най-добрия приятел на гаджето ми изпитваме някаква много силна привързаност един към друг. Когато останем двамата насаме и приятеля ми отиде някъде, най-добрия му приятел започва да ми говори изключително мило, да ме омайва, да ми доказва, че има някаква много голяма топлина и нежност към мен. Често пъти ме докосва безпричинно или го засичам да ме гледа неотлъчно с толкова мил поглед, че краката ми се подсичат. Искам да съм честна с приятеля си, не искам да желая друго момче, но незнам как се случи. Постепенно започнах все повече да мисля за най-добрия му приятел, може би защото моя приятел е много студен и не обича да показва много чувствата си. Заповядвам си да престана да мисля за най-добрия му приятел, но не мога.

Намирам хиляди негови недостатъци, с което искам да престана да го желая, но пак си мисля за него. Осъзнавам, че това е недопустимо, тъй като аз, приятеля ми, най-добрия му приятел и въобще всички от нашата компания много държим на принципността и на практика никога няма как да се получи това най-добрия му приятел да бъде с мен и да предаде едно ценно мъжко приятелство, нито пък аз ще го направя, защото съм момиче с характер и достойнство. Обичам безкрайно много приятеля си и не бих направила нищо, което да го нарани. Често пъти приятеля ми е усещал близостта на най-добрия си приятел към мен, но познава и двама ни и знае че нищо няма да направим, защото не сме такива хора. Приел е нещата така, все едно най-добрия му приятел е и мой най-добър приятел. Случвало се е най-добрият му приятел да ме защитава, да ми помага, да ми прави големи жестове и това още повече ме придърпва към него.

А когато сме аз, приятеля ми и най-добрия му приятел - любовта и предаността ме теглят към приятеля ми, а желанието към другия. Това е много неловка ситуация, която искам да избегна и не зная как. Защо трябва да го искам и се получава така, не мога да разбера. Аз обичам приятеля си и го ценя с всичките му недостатъци. Единствен изход намерих в това да странича от компанията и да бъда само насаме с приятеля ми. Незнам дали постъпвам правилно, но се чувствам щастлива и спокойна, когато сме си двамата и не виждам най-добрия му приятел.

Исках да Ви споделя това, тъй като нямам много приятелки, на които да го кажа. Обичам много приятеля си и искам да съм си с него, макар да осъзнавам, че много повече по характер се допълвам с най-добрия му приятел. Ако някой друг е изпадал в такава неловка ситуация, може да сподели. А ако някой знае и рецепта за това как да избиеш някой от главата си завинаги моля нека ми я каже, за да си бъда отново онова безгрижно и честно момиче, което бях и да престана да крия от приятеля си, че изпитвам някаква топлина към неговия най-добър приятел. Благодаря Ви много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 дни
hash: 0724ad5dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори с най-добрия му приятел насаме. Кажи му истината, всичко, което си написала тук. Би трябвало да те разбере, ако наистина е свястно момче. Кажи му, че ще е най-добре за теб, ако се избягвате. Това според мен е единственият начин нещата да продължат както преди е било между теб и приятеля ти. :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 23c43e3165
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко познато ми звучи. Знам какво чувстваш аз съм в същата ситуация и не мога да взема решение, знам че ако избера единия ще загубя другия а аз не искам това. Успех с взимането на решения!

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 0ee098d5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   В такава ситуация и аз съм попадала... Не беше най-добрият приятел, но приятел на моят приятел. И при мен ситуацията беше подобна - той ми привлече вниманието с това, че е мил, внимателен, кавалер, романтик и т. н. В началото успявах да скрия вълнението си всеки път, когато сме в една компания, както и да не казвам на приятеля си. Но с течение на времето, разбирай 2-3 години ситуацията стана непоносима за самата мен. Постоянно мислех за С. (приятеля на моето гадже) и някак си връзката с истинският ми приятел не вървеше. И аз го обичах и исках да съм с него, но много дълги нощи съм прекарала да размишлявам дали да го зарежа или не. Дали чувствата към С. са истински или просто ми е привлякъл вниманието с качества, които при М. (моят приятел) ги няма...

В началото споделях с най-добрата ми приятелка и споделяйки ми олекваше. Но с времето усещах, че трябва вече да взема решение и да намеря спокойствие, защото ситуацията беше нетърпима. Чувствах, че изневерявам на М. И един ден просто реших, че ще говоря и с двамата.

М. остана като гръмнат, защото не беше очаквал това. Той ме обича твърде много и винаги е смятал, че ще сме си заедно, защото се допълваме перфектно. Беше много натъжен и сдухан, защото не знаеше какво да направи. Но му свалям шапка за това, че ме остави аз да реша.

След това говорих и с другия. Казах му какво изпитвам и той ме помоли за време да си помисли, за да си отговори. На следващия ден ми беше писал мейл, в който обясняваше, че това няма как да стане, защото все пак са приятели. Предложи да не се виждаме известно време. Което аз очаквах де... Но просто исках да си изясня ситуацията за мен самата.

След отказа му бях малко разстроена и плачех нон стоп. И единствения човек, който беше до мен тогава беше М. В този момент ми просветна колко много ме обича наистина. Всеки друг би ме изоставил и би си тръгнал наранен от това, което съм му казала. Започнаха едни дълги разговори за това как се е стигнало до тази ситуация. Лека полека преминахме през тази ситуация успешно. Дори след нея връзката си се затвърди още повече. Станахме по-сближени, той е най-дпбрия ми приятел в момента, на който мога да кажа абсолютно всичко, което ми тежи и такива неща...

Относно С... след като не се бяхме виждали известно време М. го покани на РД след като ме попита разбира се, дали нямам нищо против. На този РД беше и една моя добра приятелка. Двамата със С. са си лика прилика по характери. И на мен тогава (макар че все още ме болеше като го видя) ми хрумна гениалната идея да ги събера двамата. Надявах се по този начин да "ми мине", знаейки, че никога няма да го имам. Успях. Събрах ги. Двамата са все още заедно, както и ние с М. Виждаме се на по бира и сме много щастливи.

Когато "изтрезнях" от опианението, което ме беше обзело покрай С. се запитах с какво толкова ме е привлякъл... М. не е по-грозен от него, не е тъп... и единственото, което ми хрумна беше, че е заради вниманието, което тогава ми липсваше. И дори не е било любов към С., както си мислех тогава, а просто голямо увлечение. Днес вече не изпитвам нищо към него и дори ме дразни на моменти. И се радвам, че си останах с М. и най-вече, че той ме изтърпя. Оценявам го! Не всеки би постъпил като него!

Та... аз съвет няма да ти дам, защото не знам що за човек е твоето гадже. Но коментара на номер 1 е доста смислен, но аз бих добавила, че първо трябва ти за себе си да решиш какво искаш и с кого искаш да бъдеш, дали чувствата ти не са просто едно привличане, защото там виждаш качества, които твоя приятел не притежава. Опитай се да промениш приятеля си, ако той държи на теб ще успеете заедно да създадете връзката, която ние създадохме с М.

Успех!

Бо

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 305610eb6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Аз знам какво искам и не се раздвоявам. Искам да съм си с приятеля ми, и да не изпадам в неловки ситуации. Скоро може и семейство да създадем, така че е време да изясним нещата с най-добрия му приятел. Харесва ми това внимание, но искам да го получа от приятеля си. Мисля, че ако продължават нещата, скоро ще трябва да поговоря с най-добрия му приятел, както ме посъветва номер 1. Или другата ми опция е да спешно да му намеря дама. На 24 сме и тримата и би трябвало да сме разумни и да имаме граници в отношенията си все пак. Аз съм категорична, че не бих направила нищо - това е изключено, но привличането го има и трябва да намеря начин да се оттърва от това. Благодаря за съветите, мисля да постъпя, както ме посъветва номер 1. Това би била според мен най-човешката постъпка.
Поздрави!

 
  ...
преди: 12 години, 22 часа
hash: 5983e41bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен просто не си срещнала човека, който да ти дава всичко и да не те провокира да търсиш нещо, което ти липсва извън самата връзка. 24 е ранна възраст и ако не сега, то след някоя и друга годинка не само ще си помислиш, ами направо ще кривнеш. Ама тогава може би ще имате деца и нещата ще се усложнят доста. Повярвай ми, имам много приятелки, които са в твоето положение, дори по- сериозно, но се спират заради децата и заради това, че хората ще говорят, а буквално са отвратени от мъжете си. Затова хубаво си помисли какво ще правиш с живота си и дали наистина този мъж е човека, с който искаш да продължиш. Една жена помисли ли за дуг мъж, значи нещо наистина куца. Не е като при мъжете, които си кръшкат ей така за спорта...

Doriana

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker