Поемат ли по правия път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поемат ли по правия път?
преди: 12 години, 1 ден, прочетена 2193 пъти
Историята ми е следната. Връзка, основана на любов, която прераства в желание за дете и впоследствие аз забременявам. До тук добре, но има едно НО.

Човекът, който обичам имаше лоша среда, разбирайте неговите приятели му влияеха зле - пиене, пушене на марихуана, вземане на амфетамини. Този начин на живот и той е водил доста време, но ми обеща, че имаме ли дете нещата ще се променят и ще заживеем нормално. Но детето е факт, а промяната - не знам... Той е зависим но всякаш не толкова от пороците, колкото от порочните си приятели. И в този смисъл усещам някаква завист от тях, завист, че той е обичан, щастлив с мен, че чакаме дете... Случвало се е да излизаме с тях и той да ми обещава, че няма да взима нищо, а след това да го викат настрани и да го обеждават, че няма да ми кажат и т. н.

Той сам си го е признавал. Стигна се дотам да му поставя ултиматум - те или аз. Той уж избра мен. Уж, защото след известно време пак си излезе с тях и на мен ми омръзна, казах край. Той, обаче, не се стресна, напротив, събра си малко багаж и си тръгна. Нямаше го повече от седмица, не се обади дори да ме пита как съм, въпреки, че нося неговото дете...

И един ден се върна пиян, съжаляващ за всичко... Каза че се е разочаровал от тях и не иска да има нещо общо вече с тези неща. Простих му и реших да му дам шанс. Но ето, че скоро пак го потърси един от онези "приятели", а той вместо да му откаже категорично, измисли оправдание да не се видят. Почувствах се зле, все едно си остава вратичка, през която да влиза и излиза когато си иска... Казва, че не се е срещал с тях от тогава и че не е взимал нищо и почти му повярвах, но в мен има някакъв страх, че нещата не са приключили, че такива хора рано или късно се връщат към порочния начин на живот и не се променят... А единственото, което искам за мен, него и нашето дете е нормален живот... Възможно ли е? Поемат ли такива хора по правия път?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 ден
hash: 5be05bc8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига си опявала! Опитай се да го разбереш! Човекът СЕ БОРИ със себе си! Мислиш ли, че му е лесно? Ти винаги всичко от първия път ли си успявала да постигнеш?

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 3d82d593ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какви са тези ултиматуми, които поставяш? Той е голям човек, може да взима решенията сам. Супер глупаво е да искаш да го разделиш с приятелите му. Марихуаната и амфетамините не са нещо лошо. Всеки човек си има начини за разпускане. Някои решават да пийнат по питие, други да пафнат едно джойнтче. Какво те бърка това теб? Остави човека на мира и спри да му мрънкаш на главата.

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: e756056172
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не съм наркоманка и нямам вземане-даване с такива хора, но съм чувала, че: " Бивш наркоман и бивш алкохолик няма. " Хора, които веднъж са посягали към сериозната дрога и са я употребявали дълго време не успяват да се откъснат завинаги. Толкова ли нямаше покрай теб свестни, добри и сериозни мъже, че се хвърли на този- наркоман, че и се напива? Не знам, аз не харесвам такъв тип хора и се чудя какво толкова си видяла в него. Както и да е- детето вече е факт. Това е много необмислено решение според мен, а най-лошото е, че рожбата ви ще страда от цялата работа. Ще стане свидетел на скандалите ви, на пиянските му изцепки и на " възвишеното " му състояния. Искаш детето ти да има нормален живот, а си избрала за негов баща да бъде един нехранимайко. Не виждам как очакваш да имаш нормален живот с човек отдаден изцяло на пороците си. Трябва да се примириш. Има 2 варианта- ставаш една от многото самотни майки и цял живот се бъхтиш, за да осигуриш примитивен начин на живот за теб и детето ти или оставаш при наркомана, палиш свещи да се оправи и си затваряш очите на хилядите му прегрешения. Бъди сигурна, че с времето пороците му ще стават все повече и повече. Да не се очудиш, ако след време на вратата ти почука някоя девойка с надут корем, с която е преспал докато е бил " във вихара си ". Нали не си мислиш, че докато са надрусани обсъждат тежкото положение в България или играят на табла? В моя град освен, че си вземат дозичките където им падне и осъществяват полов акт през нощта по пейките, така че няма да се очудя и той да го прави.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 8edad9e53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отговорът е НЕ неуспяват за съжаление - имах същия случай. Неможеш да го промениш, докато сам не го пожелае, а това няма да стане, защото дрогата е по-силна от него и той е напълно безсилен.

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 64332fc1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да си мислила навреме, когато си започнала връзката с него. Още тогава си знаела каква му е средата, какви ги върши в тази среда и трябва да ти е ясно съответно, че един човек трудно се променя, въпреки че обещава. Обещания под път и над път, ама има ли кой да ги изпълни? ! Какъвто си си го избрала, такъв ще си го търпиш. Нали това е любовта в крайна сметка, приемаш другия с недостатъците му и това е. Не че одобрявам това, което прави твоя човек, но и теб не те оправдавам, защото от самото начало си знаела с какъв човек си имаш работа. Желая ви щастие!

Doriana

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 35d4b1fd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Поемат ли такива хора по правия път? "
Да. Евентуално. Може би. Никога не може да си сигурна.
Но тези неща стават в обратната посока - не ти казваш "не прави това" и той те слуша, а той не прави това и ти избираш дали да му вярваш.
Трябва ТОЙ да иска, иначе няма как да го направи. И да му родиш дете и да не му родиш, картинката не се променя.
Трябва първо да решите проблема с пристрастеността, тогава евентуално да мислите за деца.
А този проблем се решава изключително трудно, ако изобщо е възможно. Първо си направи сметката дали изобщо ти се занимава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: c849038896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не, не поемат по правия път. Бившият ми беше такъв. След като се разделихме тръгна с някакво момиче и продължи по стария начин. Тя забременя, роди, а той продължава да е същият - алкохол, марихуана, амфети, споделяни с неговите приятели. И да ти кажа, след него срещнах мъжът на живота ми, щастлива съм, ужасно съм щастлива, че се отървах от бившия и че не ми е надул корема. Всеки път като се сетя за това се чувствам свободна, по-свободна от всякога!

 
  ...
преди: 12 години, 17 часа
hash: c9fb341586
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Когато човека наистина поиска да се откаже от тези пороци наистина успява. Казвам го, защото имам връзка от 5г. и от началото всичко беше като в твоя случей-анфетамини, алкохол и вредната компания. Но дойде момент, в който без да го притискам той сам осузна, че всичко това няма да му донесе нищо добро, лека-полека се отдръпна от приятелите си, а след това и спря и наркотиците. Сега не могат да го познаят-сериозна работа, приятелка, уютен дом, а дружките му са си все същите, чудят се къде да се надрусат...

 
  ...
преди: 12 години, 17 часа
hash: 184772993e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ...
лечение има, излекуване няма...
наркоман си за цял живот...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker