Болезнена любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Болезнена любов
преди: 12 години, 10 часа, прочетена 3306 пъти
Здравейте!
Искам да се обърна за мнение и съвет както към жени, така и към мъже!
Питането ми е следното - имали ли сте емоционална връзка ( и интимна включително ) с човек, който силно обичате, и той също ви обича, но усещате как в същото време между двамата съществува някакво напрежение, като се получава така, че колкото дава връзката, толкова и взима. Т. е. налице е една болезнена любов. Аз в момента изживявам такава връзка, мъж съм, но вече нямам сили, чувствам се изчерпан и дори мисля за раздяла.

Благодаря на всички, които биха написали мнението си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 459100986f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много общо си разказал, някак си. Напрежението, което усещаш б следвало да идва от някъде. Понякога хората просто не си пасват.. дори ако щеш за някакви фундаментални вярвания и убеждения, свързани с религия, общество, виждания за възпитание, политика. Това в началото на една връзка няма значение. Гледаме обекта на нашите чувства с обожание и за нас той е съвършен, но малко по малко другия показва истинската си същност.
Според мен е глупаво да се продължава връзка, която носи негативи.

Не искам да се изтъквам или нещо подобно, но примерно аз имам "трудна" връзка, просто защото обстоятелствата са такива. Но това е най-красивото чувство, което изпитвам, то винаги ми е сила, , винаги ми е радост. И когато имаме труден момент, дори когато сме разделени, единствено това, че другия го има ми носи увереност да продължа с пълна сила. Той не е съвършен, никой не е, но аз го обичам въпреки него.. смисъл изцяло - заедно с лошото и хубавото и поведението му ако и понякога да се отразява зле на гордостта ми.. няма болка. И сега, когато пиша за него, след три годишна връзка, очите ми се усмихват. е се сещам за нещо, в което да го обвиня. Тази връзка ми носи само положителни неща и ме развива.
А не би следвало да е така. Тя е скрита връзка, връзка, за която сме се разбрали, че няма да прерасне в брак и т. н. но е най-истинското и прекрасно усещане в живота ми.

Успех! Може да опиташ да останеш сам за известно време, да си дадеш шанс да се запознаеш с друга, да помислиш малко, да се самоанализираш. Но това напрежение говори явно за някакъв рушителен процес между двама ви. Би било мъдро да му обърнеш внимание!

Успех!
Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2d06eec0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, определено има някаква причина за това усещане. Най-вероятно това е една невъзможна любов, такава, която по някакви причини не може да се изживее напълно. Така предполагам от личен опит. Чувството е нещо, което не може да се опише с думи. Но ти всъщност го знаеш. Смесено - едновременно и най-прекрасното и най-болезненото. Да, изчерпващо е доста. Просто в един момент ти идва да спреш. Струва ти се, че не можеш да продължиш, но... въпреки всичко не можеш да живееш без този човек. Ако някой от двамата е по-силен- просто слага края. Така се случи при мен. Но... така си е... любов... тя е или дар или... наказание.. зависи ти как ще го приемеш.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fe83bda034
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На колко години сте? Помисли от къде идва това напрежение. Да не би ти изкуствено да си го създаваш без да има видима причина. Много често се получава така, че единия или двамата изкуствено създават или си въобразяват, че има някакво напрежение. То по-скоро се дължи на някакви други фактори на средата, на родители или многото други ангажименти, или пък от някакъв страх, или болест. Има някои болести, които предизвикват вътрешно напрежение и депресии. Или пък напрежението може да е от някакъв страх. Например че трябва да пристъпите към следваща стъпка брак и деца, но се появява страх дали ще можеш да се справиш с всичко това и този страх колкото повече мислиш толкова повече те отказва. Или страх, че няма да направиш другия щастлив.
Помисли върху тези неща и разбери къде се крие източника на напрежение.

Понякога човек си мисли че другия го подтиска с държанието си, но много често тази подтиснатост идва от самия теб, а ние обвиняваме другия.
Недей да прибързваш с раздялата преди да си си изяснил нещата, защото може да сгрешиш и после да съжаляваш. А за една връзка винаги трябва да се дава много и то от сърце, за да е успешна. Много често хората не искат да дадат нищо а очакват много да вземат, но не се получава така. Не трябва да гледаш на връзката като нещо което само трябва да дава, без да се полага никакво старание.
Дано да съм ти помогнала в разсъжденията. Пиши дали са се разяснили нещата и повече подробности за момичето и неговото държание за да може да се прецени от къде идва всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0188ea92a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И при мен се получи нещо подобно. Човека, с който имах нещо преи известно време, изпитваше подобни чувства на твоите. Все за нещо ми се извиняваше, все му се струваше че с нещо ме наранява. Накрая спря да ме търси... разбрах го и не съм му досаждала, направих един единствен опит да му покажа че ми пука за него, но уви нямаше смисъл. Каза ми, че мислил за мен постоянно нов момента нямал какво да ми даде. Казах ок и продължиш живота си. Срещнах друг, с който се чувствам добре. И този объркания разпитва познати доколко е сериозно това между нас с новия... междувременно започна да ме игнорира напълно, все едно не ме познава. Та замисли се преди да прибегнеш към раздяла, че после да не съжаляваш. Аз със сигурност го обичам този объркания, но втори път не бих си позволила някой да ме ограби емоционално така, вече съм доста предпазлива откъм емоции заради такива като теб.

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 63ae119119
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Имах доста болезнена "връзка" с един мъж. Обичах го изключително много и продължавам да го обичам, но прекратих връзката ни. Понякога, за да предпазиш себе си(цялото си АЗ), трябва да се сбогуваш с това, което ти дава, но ти ВЗИМА много повече. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8cb8ed4490
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен, не трябва да я зарязваш. Просто поговорете... Ти казвал ли си и, колко я обичаш. Говорил ли си с нея за това. При положение, че има любов силна между двамата, най-нелепото е да се разделлите. Хората търсят с години такива чуства споделени, някои и не намират :) Така че в случая раздялата е едно страхливо бягство... и ще нараниш и себе си и нея. И не е вярно това с НЕВЪЗМОЖНАТА ЛЮБОВ, коментара е глупав. Няма невъзможна любов. Има само "обичам" и "не обичам". И най-глупаво е да се търси мнение във форум, а не да се говори с човека. В крайна сметка хората сме различни, с различни мнения... и сме непознати. Важни са не нашите мнения и съвети... важно е какво мислите Ти и Тя. Посъветвай се с нея приятелю, не с нас... :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker