По-дoбре да бях умряла - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

По-дoбре да бях умряла
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2683 пъти
Преди малко разбрах нещо, което окончателно ме довърши... Нямам на кого да каж а всичко, което чувствам по оня истинския начин, който само аз усещам.... Половината хора не ги интересува, а другата половина ще скачат до небето от радост заради проблемите ми... И така стигнах до тук, не ме интересува дали ще прочетете всичко докрай, просто искам да знам, че всичката тая ужасна болка е разказана някъде....
Toй ми изневери! Пак! За пореден път!
Глуапачкаата съм аз.... аз съм наивницата, която му повярва и му се довери отново! Аз... толкова съм жалка
Аз съм жалка, но как може някой да бъде толкова долен, мамка му.... Защо не мога да проумея що за човек е това... Преди минути беше тук-погледдна ме в очите и ми каза, че ме обича... обич? каква е тая обич? И защо подобно нешо се случва точно на мен? На мен? човекът, който дава мило и драго за него, човека, който мисли винаги първо за него, вместо за себе си.... аз съм тази, която щеше да скочи в огъня заради него... аз... а той за пореден път ме погледна в очите и ме излъга. Какъв човек е това... И какъв човек съм аз, що за наивност...
Кълна се няма думи, с които да опиша колко ужасно се чувствам, колко съм ужасена, потресена и безкрайно разочарована.

Предпочитам да бях умряла вместо да изживявам това наново....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4c03972ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оф, ами хайде най-сетне му бий шута. Само ще ти кажа, че никой не бяга от посланото. Ти си причината да минаваш през тези терзания, не е виновен той. Така че или се махаш от живота му или продължаваш да страдаш. Много е просто :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 621bf6c131
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Случва ти се точно на теб за да се научиш! Да се научиш, че нито човешката природа е такава, каквато си я представяш, нито семействата, връзките и отношенията са такива, каквито са били едно време, нито пък хората и светоусещанията им са еднакви... това, че ти би умряла за някого съвсем не означава, че и той би направил същото за тебе, макар да твърди друго.
Боли те, понеже се опитваш да живиееш в стереотипи. Опитваш се да притежаваш и да контролираш. Пусни хватката и всичко ще се оправи! В противен случай ще привлечеш към себе си същия човек като тебе, и тогава взаимно ще си отровите живота, макар и привидно стриктно да спазвате "стандартите" и обществените виждания.
Той прави каквото му идва отвътре, и се опитва да ти го представи така, както на тебе би ти изглеждало най-благовидно. Не действа от келешлък или с намерение да те нарани. Ти можеш ужасно да страдаш от това, че той ходи в тоалетната и там ака, но той просто не би могъл да живее по друг начин. Вдяваш ли?
Радвай се, че те боли - това означава, че се развиваш.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c4fdccf207
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Единственият проблем е, че си попаднала на психопат. Ако искаш го съжалявай, ако искаш му прости и го забрави, но не го обвинявай прекалено.
Ето определението за психопат:

Психопатът е човек, който няма съвест, съзнателност, но не защото му липсва интелектуалният капацитет да разбере разликата между редно и нередно, а защото липсва емоционалната връзка с когнитивността, мислите и т.н. Някои от характеристиките на това включват поразителна липса на съпричастност, липса на загриженост за другите хора, възприемане на другите хора просто като предмети. Когато нормални хора обработват емоционален материал, има голяма активация на части от мозъка, предназначени за емоционалното реагиране на събитията и отговарящи на емоционалността. При нормални хора може да се различи емоционално-наситено от неутрално събитие, но при психопатите това е невъзможно. Части от лимбичната зона и части на мозъка, отговарящи за емоционалността като цяло - хипокампус, амигдала, при психопатите не функционират, както при другите хора.

Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.

Според Хеър, множество психопати са очарователни на повърхността и имат изключително умение да показват емоции (докато всъщност не изпитват такива) и имат невероятното умение да манипулират другите. Термин, често използван е 'сладкодумен', означаващ импровизирано умение в речта, което е често неискрено или повърхностно, привидно. Те имат по-малко социални задръжки и вътрешни възбрани, и са по-екстровертни, доминиращи и уверени в себе си. Те също така не се страхуват да причинят обида, да бъдат отхвърлени или да бъдат разочаровани. Тези неща, когато се случат, те ги отхвърлят и не се чувстват обезкуражени от това да опитат отново. Трябва да се отбележи, че не всички психопати имат това "спокойно и гладко" очарование, често при недобро възпитание на някои от тях им липсва социалната грация, изящество и елегантност или образование, за да впечатлят хората. Такива психопати разчитат повече на заплахите и насилието, за да получат, това което искат.

Херви Клекли предполага, че на психопатите им липсва способност да разберат какво в действителност значи животът.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a57ba2c3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1 е направил чудесен коментар. Едва ли има какво да добавя, но все пак- никога не трябва да си задаваш въпроса "защо точно на мен? ". Много е погрешен. На теб, защото наистина е необходимо да научиш нещо. Трябва да разбереш сама какво. Иначе това ще се повтаря и в следващи твои връзки. По принцип обаче моето мнение е, че нямаш място при този човек. Заслужаваш много повече, а с него няма как да го получиш. Анализирай нещата и си събирай багажа. Ако останеш там, значи ти харесва да те правят на луда или си падаш мазохист.

Ели

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3d7ccedb0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Едно ще ти кажа: не позволявай да ти се качват на главата! Това не е обич! Човек, който върши неща с ясното съзнание, че ще те нарани, не те обича. Може да ти казва много неща, но думите са просто празни приказки, когато не са доказани с действия. Каква връзка може да излезе от подобно нещо? Не се тормози повече с такъв човек до себе си.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a95e32c211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Човек, който те гледа и ти казва. че те обича, а ходи и ти изневерява е долен, подъл, комплексар и т. н. Ако беше мъж на място щеше да ти каже, а да те гледа и да те лъже... РАЗКАРАЙ ГО, ВЕДНАГА, ТОЙ НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ТИ ГО ЗНАЕШ

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b0b3cdcffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   любовта и секса при мъжете се две различни неща, докато ние често ги свързваме... така че наистина може да те обича
дионея36

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7dfb588477
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Човекът не е психопат, 3, а ти авторке сама казваш причините за несполуките ти. Цитирам: "И защо подобно нешо се случва точно на мен? На мен? човекът, който дава мило и драго за него, човека, който мисли винаги първо за него, вместо за себе си.... аз съм тази, която щеше да скочи в огъня заради него... " Едно съм научила в живота си до тук и това нещо ме спасява и съхранява психиката ми, а то е че никога ама никога не трябва да поставям някой друг на първо място, освен само и единствено себе си! Никой друг няма да помисли за теб, авторке, както ти самата. Така че втори път си научи урока и недей се хвърляй в огъня заради едното "Обичам те". И когато дадена връзка ти причинява болка, това е ясен знак че не трябва да си участник в нея.

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2d18a97993
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 3 го е написал правилно само къде е забравил да напише, че могат да бъдат много умни, което значи, че да си умен няма нищо общо с това да имаш съвест и да си Човек.

Един Човек когато те Обича ще направи всичко за теб ще е готов на най-голями саможертви, камо ли да наранява хората около себе си. №3 е написал правилно м/у думи и дела разликата е огромна ще ги разбереш по делата а не по думите. За тях да кажат ОБИЧАМ ТЕ е като да кажеш гладен (гладна) съм. Радвайте се, че точно такова същество не ти е съпруг (а) защото ще те лъже цял живот и едва ли ще разбереш защото са изпчени лъжци, дори да го (я) хванеш на калъп пак умело ще те излъжат с нещо. №3 е забравил да напише, че са извънредно голями интриганти те с това се хранят : лъжа, лицемерие, двуличност, интрига.... Радвай се, че си го (я) разбрал (а) по рано отколкото цял живот да живееш в лъжа. Пиша и в женски род защото такива БОЛНИ МОЗЪЦИ са и от двата пола. Ти един ден ще срещнеш истинския Човек, но тежко му на онзи който е с такъв (а) ПСИХОПАД (ка). Всяко зло за добро...
Желая ти успех в ЛЮБОВТА!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b71ca5b99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Същата история, само сложи и 2 малки деца отгоре.. Колкото си по-добър, толкова повече ти се качват на главата, колкото си по-лош, толкова повече те уважават. Жалко, но факт! Даже имат и наглостта да те изкарат виновен! Такъв е живота!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker