Ключ към арабското сърце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ключ към арабското сърце
преди: 12 години, 14 дни, прочетена 8679 пъти
Моля, не подхождайте с предрасъдъци, на които съм попадала като коментари при подобни истории.
Преди известно време срещнах истинската си любов. Това стана толкова внезапно и случайно не мога да обясня как се случи дори. Той е арабин не живее в България и няма намерение да живее в България, тъй като в собствената си държава той е добре известна спортна личност.

Времето, което изкарвахме заедно са най-прекрасните моменти от моя живот. Освен физическото привличане и емоциите, които бушуват в началото на едни отношения, при нас има една много дълбока и силна духовна връзка. Често пъти ние мислим и казваме едни и същи неща, дори от разстояние усещаме какво се случва на другия. (имайте пред вид, че ние сме били заедно толкова продължително време, че да попием един от друг стил на поведение е говорене).

Той изключително внимателен, грижовен и обичащ, аз – предимно обичаща, но понякога по-избухлива ? Преди 10 дни говорехме по скайп обичайните мили неща, той трябваше да идва след 1-2 седмици и обсъждахме какво ще правим. До тук нищо тревожно. На следващия ден не се обади, не писа. Аз реших, че може да има работа или пък да има проблем с интернета. На по-следващия ден се случи същото. Естествено се разтревожих и му звъннах на мобилния, отговор отсреща нямаше. Притесних се сериозно (той има хронично високо кръвно налягане). Започнах да проверявам в техните информационни сайтове за новина, свързана с него да не би да се е случило нещо лошо. И така това напрежение от неизвестността продължи цяла седмица.

Преди 3 дни видях, че е изтрил от приятелите си моя профил във фейсбук. Направо откачих. Писах му хиляди въпроси. Отговорите, които последваха бяха: „Не искам да говоря нищо“, „Не искам да говоря с никой“, „Искам тази връзка да приключи“, „ В този живот не се научих да понасям болка“, „Такива отношения трябва да се прекратяват от рано“, „Тази връзка е обречена. Най-малкото – ние живеем в различни държави с различни традиции“ и подобни неща. Логично попитах какво се е случило, защото тези неща не бяха проблем до преди седмица. Каза ми, че майка му е в болница в много тежко състояние. Този разговор се провежда във фейсбук чрез писма. След това се чухме по телефона, но само повтаряше „Аз не говоря с теб“.

След 3 дни разговори на тази тема аз съвсем се обърках как да постъпя и му казах, че приемам решението му, но искам пред камерата в очите ми да ми каже „Аз не те обичам. Искам отношенията ни да приключат“(все пак не е необходимо да пътува 2000 км, при наличие на технологиите). Егоистично и мазохистично от моя страна, но дори и болката по този начин да е по-силна, ще е еднократна. Поне агонията на надеждат, че нещо ще се промени няма да я има. Пък и да прекратиш една връзка чрез писма не е начина. Това е поведение на човек, който се страхува. Той не иска да каже това и не иска да включва камерата си.

Уточнявам, че той не е от хората, които контактуват с много жени и че в профила си във фейсбук има само 24 приятеля, повечето от които роднини. Аз не съм в тийн възрастта, на 30 години съм.
Обичам го толкова силно, че болката, която изпитвам е непозната до сега за мен в целия ми живот. Сякаш часто от мен липсва.

Та пристъпвам към въпроса – да се боря ли за тази връзка или да оставя нещата така, както е решил?
Моля кажете, вие как бихте постъпили в подобна ситуация

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 14 дни
hash: 2adf786b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво толкова харесвате в тези араби се чудя. За какво ще се бориш, и там има арабки, които отговарят на религията му. Между другото арабите са 100 пъти по фанатични от турците, та внимавай. Те са странни хора, обвържеш ли се с арабин и след това бог да ти е на помощ.

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: ae7ce05e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е това твоят човек...

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: d069acee92
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Те историите с араби, турци (и други мюсюлмани) си приличат много. Казал ти е вече, че сте от различни светове, после ще ти спомене, че заради родителите си не може да си позволи жена, която не е мюсюланка и деца, които да не са мюсюламни....и накрая ти, за да спечелиш любовта му, правиш всичко, което той иска до края на живота си.

Той съвсем съзнателно е започнал връзката си с теб, опитвал е да те спечели, направил го е и в момента, когато е осъзнал, че го е направил, е започнал да дърпа чергата към себе си, пак ти казвам - тази история тук не се различава по нищо от другите такива - арабин и българка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: b5456877f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен профила му е фалшив.... така че не се занимавай! Ако беше известна личност щеше да прилива от приятели в фейса.

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 9834603226
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Ок, няма да подходя с предрасъдъци, все пак живея в арабска стана и мисля, че мога да дам обективно мнение.
Можеш да направиш само едно нещо, най-доброто за теб - ЗАБРАВИ ГО! Арабите като цяло са мнго лукави, хитри, лицемерни и измамни хора. Това им е в кръвта. Гледа те в лицето и те лъже. Казва ти "кълна се', гледа към небето (Алах) и изрича поредната лъжа. Повярвай, те са толкова далеч от нашите ценостти и рабирания.

Няма значение дали един мъж е на 20, 30 или 40 години - те са цял живот зависими от мнението на семейството си. Никога, ама НИКОГА няма да пренебрегне волята на родителите си. А те никога не биха позволили той да има връзка с християнка.

Сигурна съм, че той не е имал сериозни намерения към теб, въпреки че ти е свалял звезди. Бил е леко увлечен. Може би, семейството му е подразбрала нещо за тази интернет любов, разбира се вдигнали са вой до небето и твоят човек бие отбой.

Странно ми е как така се влюбвате по интернет. Докато не прекараш известно време с човека и не го видиш как реагира в различни ситуации, няма как да го познаваш. Не знаеш истинската му същтност. Още повече арабин! Това е минно поле.

Не си тинейджърка, не се оплитай в такива истории. Изтрий го от живота си и не го търси. Не си търси сама неприятности.

 
  ...


...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 2331440172
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Не си струва да се бориш за тази "връзка". Винаги, когато са ми разказвали случки и любовни преживявания с араби, винаги края е трагичен- тя е влюбена до полуда, а той започва да се крие, като оправдание (понякога дори липсва такова) е неговата страна и близките му, които са там. Изпитвал притеснение за тях, та дори опасност за живота си тук! Защо не е имал тези притеснения, докато ти е омайвал главата?

Арабите са доста хитри хора, които знаят как да омаят една жена-в началото, докато те ухажват ще ти свалят всички звезди от небето, в този момент ти започваш да сравняваш нашите мъже с арабските мъже и какво става-казваш си "няма значение, че се носят слухове за арабите, нашите мъже са по-зле" Да, ама не! Арабите са омайници, които след като получат това, което искат бягат и никога не повтарят. Радвай се, че си се оттървала от такъв товар!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: b5fe38e072
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам две теории относно поведението му.
Номер 1 - майка му е настояла да си вземе булка от тяхната държава - жена с тяхната религия и тяхната култура.

Номер 2 - той се държи така, защото не иска да идва в България при теб.Дори се изумих как така той ще идва... Обикновено карат жената да отиде при тях. Така че ако си влюбена, ако чувствата ти са силни, ако не си представяш живота без него, кажи му, че приемаш различията ви, че не са проблем за теб, че ще отидеш при него, щом той не може да дойде. Представи си живота със него. И обмисли хубаво какво чувстваш и ако не чувстваш, че искаш да му кажеш това, недей.

Темата ти ме заинтригува, защото тази сутрин си задавах същия въпрос - въпроса за ключа към мюсюлманското сърце... Бих ти препоръчала да прочетеш ,,Не без дъщеря ми''. Но аз я прочетох и полза никаква. И аз имам чувства към мюсюлманин. Досега винаги се е държал прекрасно с мен, но радостта ми се помрачаваше, когато виждах как се занимава и с други... Тогава си спомних думите ми на дядо ми, който е живял и сред турци, и сред араби - че да се заглеждат и да ухажват жени им било в кръвта... Размишлявах точно над това. Замисли се за някакъв навик, който ти е присъщ. Така е и с тях. Генетично им е заложено.... Така че обмисли хубаво постъпката си и дано да стигнеш до правилното решение. А правилното решение е това, което ще те накара да се чувстваш щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 90a536b38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Зарежи го!!!
Имах връзка с Арабин просто не си е работа сега дори не искам и да слушам за тях!



BAD GIRL :)

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 0efd0ba052
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Скъпа авторке,
моят коментар няма да има нищо общо с арабите като цяло. Просто ще коментирам ситуацията ти, защото имам подобен на твоя опит.
Преди време имах връзка с чужденец-запознахме се в чужбина, живеехме в съдедни държави и не беше трудно да се виждаме всяка седмица.

Всичко започна като приказка-държеше се прекрасно, имахме невероянти моменти заедно. Говореше ми за брак и за деца.. Все аз бях по-скептичната за връзките от разстояние и тн., но той все повтаряше колко ме обича и как това нямало да промени нищо. И в момента, в който си мислех, че всичко е супер между нас и се влюбих още повече в него-ето същата ситуация-не ми пише с дни, не се обажда (преди ми пращаше по 100смс-а на ден и ако не му отговоря ми звънеше след 5мин!). Реших, че може би си е зает и да не го притеснявам уж и аз не му се обаждах, не му писах/Но стана Петък и трябваше на другия ден да се виждаме. Пратих му смс, с нещо като шега от типа на "Жив ли си още:D:)?". Каза ми че трябвало да поговорим същата вечер. Не се случи. Но на следващия ден също както при теб ми написа в тъпия фейсбук как връзките от разстояние били невъзможни, колко трудно му било и така нататък. Дори нямаше смелост да ми каже да се разделим-каза да си дадем време. Много ме болеше, много го обичах. Но осъзнах, че не мога да се унижавам с такъв човек.

Мина време и срещнах друг, по-добър човек, с който съм по-щастлива.
Сега защо ти написах всичко това? Защото колкото и гадно да ти се струва всичко това, то е за твое добро-ще срещнеш по-добър човек от него. Той просто не те е обичал. Знам че те боли, но ще мине. И теб те чака щастие . Просто не е било с него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 2c9bb6ee75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   ?Благодаря Ви за коментарите,
Той вече е бил в България и му харесва дори се беше земислил, че може да дойде за постоянно тук. Не е поставял въпроса аз да ходя да живея в неговата страна, тъй като колкото и либерална да е има известни рестрикции по отношение на жените. Освен това, както е във всички мюсюлмански държави от Близкия Изток и там със закон са забранени извънбрачни сексуални връзки, и всякакви демонстрации на интимност на публичне места (прегръщане, целуване и т. н. ) :)
№3 - може би смяташ, че той е започнал да опипва почвата евентуално дали бих приела смяна на религията
До №7 чела съм "Не без дъщеря ми" - действието се развива в Иран. Иран е една от най-радикалните мюсюлмански държави (не арабски). Която и да е жена от неарабска държав, ако отиде в Иран рискува да бъде пребита с камъни (ахахаха).
Нямам намерение да ходя някъде, където не са ме поканили, така че не бих му предложила да отида в неговата държава. След няколко месеца така или иначе на мен ми се налага да отида за около една година в друга арабска държава - ОАЕ.
Не бих му предложила и да направя каквато и да е промяна на живота си, ако той не го е поставил като въпрос, който да бъде обсъден. Колкото и да го обичам не бих се униживала да показвам раболепие.
Във връзка с работата ми се е налагало да контактувам с араби и бих казала, че не всички са еднакви и не всички са неверни.
№ 9 - историята наистина много си прилича и благодаря за позитивната ти нагласа и пожелание :)
Може би сте прави, че както си имаме поговорка "Всяко зло за добро". Поведението му наистина е странно - от някои контакти ме е изтрил, от други не е, но това си е негова работа. Аз съм решила в момента да го оставя да прави това, което е решил. Не зная дали ще му кажа дали и кога ще заминавам за ОАЕ. Колкото и да ме боли нека да стане това, което е най-добро за мен, а мисля, че времето ще покаже кое е то.
Искаше ми се да прочета и за друг опит в отношения с арабин.
Сърдечно Ви благодаря!

Авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 2c9bb6ee75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Отново Авторката
пропуснах да уточня, че приказките за преместване тук бяха по-скоро на шега, за да провери дали аз съм склонна да отида там и да приема техните нрави.
Озадачиха ме внезапните думи за различията ни, тъй като тук аз съм ходила с него в джамия, гледала съм го как се моли, защото той е стриктен и прави това по 4-5 пъти на ден. Просто не помня точно. На Великден, тук ме гледа как боядисвах яйца и правих козунаци. Дори идва с мен в църква.
Ситуацията ми изглежда някак абсурдна с това оправдание, което си намира.

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 945c3dbfae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма такъв ключ!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 6c0fdcd5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   http://spodeli.net/17/story-215.html

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a21b29da36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз имам връзка с арабин и от личен опит мога да ти кажа, че са много мили, много грижовни и те карат да се чувстваш изключително специална до момента до който нещата се движат така както ги виждат те. Не търпят възражения и взетото от тях решение повярвай ми няма как да го промениш. Разбирам те как се чувстваш, но единственото което можеш да направиш в тоя случай е да се откажеш. Има вероятност той сам да го промени, но ако продължиш да настояваш, ще го изтълкува като егоизъм и шансовете нещо да се промени намаляват. Пожелавам ти късмет и Бог да те пази.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 47464c9862
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз съм омъжена за арабин.. не е най-перфектния, но и не е най-лошия. Съгласна съм с номер 5... наистина много лъжат, всяка втора дума е лъжа, гледа те в очите и лъже и за умрелите както се казва, като включвам и моя мъж също, и го питаш защо лъже той казва че не лъже, не можеш да се оправиш с такъв народ. Иначе като цяло на повечето араби семействата трудна приемат християнка, да не дърпам дявола за опашката, но хеговото семейтво ме прие. Но спирам с моя случай, относно твоя мисля, че не си заслужава да се бориш при тези обстоятелства...
И към номер 1 да кажа че арабите са адски красивите мъже... не съм виждала такива страни, където има толкова красиви мъже.

Успех!!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7425c16bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Араби... стига бе хора свършиха ли българите за вас? Те са от друг свят не от нашия... По добре европеец отколкото качулка..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker