Моята мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моята мечта
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2222 пъти
Здравейте. Като чета тука различни теми, повечето от които, за съжаление тъжни, и някак си... вярвам в истинската любов, но това което най-много искам и това върху което най-много ще се съсредоточа е да бъда добър родител, добър баща.

Не знам какво ме очаква за напред в живота, не знам дали ще открия истинската любов, но вярвам в нея, дано да я открия. И като казвам истинска, имам предвид, вечна любов. До края на живота.

Но незнам какво ми е писано. Не знам каква любов ми е писано да срещна. Защото, гледам, много двойки има, много влюбени, семейни и с деца, ала се получава така, че нещо ще започне да куца във връзката им, най-често тъпия секс и единия напуска другия и така децата остават с един родител. Много лошо за тях, макар дори и да могат да се виждат и с майка си и с баща си, но ТЕ вече са деца на разведени родители и не е същото.

А гледам как децата пропадат все повече и повече.
Макар да имат родители, които са заедно!
А какво остава на децата на които родителите им са разведени, или пък един от тях (бащата например) се е отказал от тях, или пък на единия от тях е забранено да се вижда с децата си?

Как ще израстнат тези деца правилно? Не е невъзможно да бъдат възпитани правилно, но е трудно, изключително трудно. А и децата разбират и им е мъчно и тъжно и ги боли, че майка им, или баща им ги няма, напуснал ги е. А ако не се разбират с родителя, който ги отглежда? Пак лошо, пак страдат и им е трудно. А и в тоя скъп живот е много трудно сам човек да отглежда деца, но за съжаление продължават да се развеждат заради тъпия секс, без дори да се замислят за децата си. Напускат ги, всякаш са играчки, всякаш са без чувства, без сърца.
И така остават само с един родител.

За това казвам, не знам какво ме очаква, като се оженя един ден, не е сигурно че няма и да се разведа, че жена ми ще ме напусне например, но върху едно нещо наистина ще се отдам-върху отглеждането и правилното възпитаване на децата ми/детето ми.
Защото най-важното в живота е това. Да отгледаш и възпиташ детето си, след като си го направил...за това си го направил-да го направиш човек, а не да го зарежеш, понеже майка му не е била добра в леглото.

Казвам го като пример, има такива случаи и то не са малко. Аз не съм дете на разведени родители, но просто не разбирам как някои хора, заради малки неща и надуват свирката да се развеждат. Или почват да изневеряват. За мен това са неблагодарници.

Каквото ти даде Бог-това е. Но жалко, че гледаме все в чуждата паница и все се оплакваме че нямаме това, нямаме онова и бла бла.

Вместо да си отворим очите и да видим какво имаме, и да бъдем благодарни че НИЕ го имаме, защото много неща които НИЕ имаме, другите го нямат! Обичайте си жените! Правете ЛЮБОВ (ако някои от вас знаят какво е това) а не секс. И си отглеждайте децата и ги възпитавайте ЦЯЛ живот. Че като ги гледам как в 5-ти клас ми свиват тревички...

Така че се замислете - Ше си седите ли на место и да възпитавате децата си, или ше търчите по онаа дето ви лапа п**ката?

Замислете се кое е по-важно от тия две неща.

Собствените ви деца, или собствените ви яйца?

Айде успех и обръщайте повече внимание на децата си, след като сте ги направили...
И не се развеждайте за глупости, децата имат нужда и от майка и от баща ДО ТЯХ! За да израстнат и да се възпитат възможно най-добре.

И не ми ги говорете тия "Не си прав" защото е верно! Седнал съм. И казвам истината! Мисля че жените, и по-специално майките, ще ме разберат.


Едно Момче-20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec1a093f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега всички ще кажат- "Да права си" "Да и аз съм на твоето мнение" и след 5 минути ще забравят... и отново ще прецакат нечий живот...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a3683454b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора:

Благодаря на номер 1 и да поясня че съм момче-даже си пише :) нищо, объркала си се. Знам че е странно такива неща да са написани от момче :P

Жалко че никой друг не е коментирал, на тая стойностна тема. Явно номер 1 е прав...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 36e0d8ff8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знам какво да напиша... Браво, радвам се че има сериозни мъже и ти пожелавам да сбъднеш мечтата си. В днешно време семействата се разделят все по-често и все по-рано, което е факт, за съжаление. Често пъти децата биват отгледани в най-важните им години, а именно първите седем от баба и дядо, защото такова е положението в България. Според мен това е най-голямата грешка на родителите. Не казвам, че баба и дядо ги възпитават зле, но е съвсем различно. Пожелавам ти да можеш да вадиш достатъчно пари, за да изхранваш семейството си, а жена ти да гледа детето или децата вкъщи, възможно най-дълго време. Пожелавам ти също, никога да не ти се налага да работиш толкова дълго, че да се прибираш вкъщи само за да спиш, а да имаш време за децата и семейството си. Това е проблем в България. В другите(по-богати) държави проблема със семейството също го има и знаеш ли защо? Защото тогава човек вади повече, отколко има нужда и се разболява от друга болест-алчност, и общо взето, пак за децата време няма...
Относно разрушените бракове, заради изневяра или така популярния израз "несходство в характерите", се надявам, все по-често хората да преценят преди да създат децата си, сходни ли са или не.... , а не след 5-6 години заедно, да се сетят, че видиш ли не си подхождат...
Дано срещнеш половинката си или да не я подминеш без да искаш, пожелавам ти го от сърце.
Поздрави Маги

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: aa4840d9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм жена, обаче ме озадачи. Какво те провокира да то напишеш? Ама честно? Започваш добре, а накрая тона е назидателен. Това да не ти е есето за домашно по литература?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 921e4d3aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всичко, което казваш е много вярно, но си описала една Утопия, а за съжаление реалността е малко по-друга. Един въпрос. Баща и майка, които постоянно се карат и не обръщат внимание на детето си, което става асоциално и започва да мисли за самоубийства, защото те са заети в това да упорстват да са заедно и да са нещастни и да си водят своите позиционни войни? Или същото дете със смели родители, които са се развели и са постигнали щастието си, давайки на детето си, общото дете, което са направили пример за това как да се бори за щастието си? Е.. на какво искаш да научиш децаат си - на сляпо смирение и търпение.. или на това как да си поискат щастието. Когато мама и тате се обичат - тогава могат да създадат семейство в истинския смисъл на тази дума. Детето има нужда от уют, топлина и спокойствие, които само едно такова семейство може да му осигури. Секса не е виновен за разпада на семйството - инфантилно е да се мисли така. Проблемите в секса са винаги следствие на наши емоционални неуредици и невъзможност да изпълним очакванията на другия. То тъй като в секса сме най-интимни и открити - там първо проличава, че има подобни проблеми на ниво емоционална връзка. Плам

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 713900bfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Надявам се когато някое момче пък и дори момиче прочете темата ти да се замисли над всичко което си написал.. много рядко се срещат хора които мислят като теб.. трябва да има повече такива родители.. аз също не съм дете на разведени родители.. наистина възпитанието е много важно и не само първите 7 години както се казва.. когато имаш човек (родител) до себе си да те напътства и да ти дава съвети тогава осъзнаваш нещата и избягваш някой грешки.. които си могъл да направиш без съвет от по голям от теб човек :)

на 16г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker