Приех поражението! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приех поражението!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2376 пъти
Здравейте!
Често посещавам сайта, има интересни и поучителни истории. Нещото, което ми направи впечатление обаче е, че все по-често се появяват истории за изневери, за любовници, за това кой как мами човека до себе си.... Като за по-консервативна личност като мен-това идва в повече....

Проблемът е, че аз имам приятел, който така или иначе ми изневери... не веднъж и вероятно все още продължава. Истината е, че аз приех поражението и останах с него. Не искам да коментирам как съм го изживяла-то е ясно, такива нещо нито се приемат, нито се преживяват.

Дълго време живях с идеята, че щом хората изневеряват значи нещо им липсва и започват да го търсят другаде... Да, ама не.... Лично в моя случай приятелят ми никога не е казвал, че нещо му липсва... пък и ако ти липсва нещо-кажи си го директно и ще го получиш, защо е нужно да прибягваш към друг човек... Та затова глупавото оправдание "Изневерих, защото ми липсваше нещо" ми е мега смешно... И не се сещам какво друго освен мозък може да ти липсва в такава ситуация... Както и да е....

И друго ми е интересно... при положение, че имаш желание да изневеряваш, очевидно любов отдавна не съществува между теб и човека с когото си... Тогава защо си натискаш парцалите и не се махаш? Деца? Какви деца... и те ще пораснат и ще ти се чудят на акъла... за какъв дявол си с някой когото дори вече не обичаш... Ще се чудят, както аз сега се чудя на себе си:)

Що за мазохизъм е да приемеш поражението и да останеш с човек на когот привидно не му пука... Любов.... каквото и да означава изобщо тая дума.
Аз така или иначе вече приех случващото се, живея с тази драма от години, не мога да спя вечер, понякога изпадам в депресия и си оплаквам съдбата, ама каква полза... Нито съм първата, нито пък последната.

Така или иначе разбрах, че никой не е отговорен за нещастието ми. аз сама се подалагм на тоя ад и щом го правя значи очевидно ми харесва...
Просто искам на все по-малко хора да се нагала да преминават през това.
Къде изобщо остава моралът..?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1bdebe7e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само не мога да разбера защо за вас жените една изневяра от страна на мъжа е направо национална катастрофа. Нека си го кажем направо-всеки има нужда от глътка въздух, нали така? Изневярата е като лекарството или като скалпела на хирурга-когато знаеш как да го използваш помага.
Така или иначе моногамността не е на почит в природата и се среща рядко. С цел подобряване и разнообразяване на генофонда е предвидена такава възможност-постоянно желание за секс и в двата пола, смяна на средата и от там възможност за чифтосване с нов. Така в разнообразието и естествения отбор оцелява най-доброто, най-приспособимото, носителя на най-доброто семе. А сега какво става-родила някоя едно и го къта като най-съкровеното нещо на света. С цената на хиляди инжекции, имунизации и прочее интервенции, вследствие на което израства едно ГМО, което после се мултиплицира в още безброй себеподобни. И резултата във витално и социално отношение е потресаващ както всички виждаме. Отплеснах се от темата. Така че изневерявайте си свободно, но нека партньора ви да знае. Щом някой по ред обстоятелства неможе да получи нещо от другия-нека го получи от друго място. Брак или не това не са окови или доживотно робство, нали? Нека всеки се чувства свободен, стига с тази балканска задръстеност. Семейството е наистина важно нещо, но при нас то има статут едва ли не на най-висшата форма на социалност, а всъщност е най-нисшата. Българина е толкова узрял-да създаде семейство и вече е голямата работа. Българката надула корема и вече като върви по земята сякаш не ходи, а хвърчи и гледа света отгоре. Всеки трябва да се съобразява с нея, да и отстъпва място и да я носи на плещите си едва ли не. Защо? Защото носи в утробата си още едно да не казвам какво. Истинската социалност визира обществото, а не персоната в частност. Пак се отплеснах от темата, но нещата са дълбоко преплетени и няма как да не се засегнат едно друго. Така че малко повече разбиране и либералност биха ни били само от полза. С голямата ни моралност досега докъде я докарахме? По статистика почти 45 % от двойките завършват с развод. Документалния брак е балканска отживелица, нека всеки с или без партньов се чувства свободен. Стига есхиловски трагедии и шекспировски монолози. Аман от женски мрънкала. Научили са ви да си наемате прислужница вместо да ошетате вкъщи. Щото сте голямата работа. Щото за вас семейството е най-важното. Ами като е важно какво направихте за него?
От доста време чета подобни неща и все си премълчавам, ама на тази изповед вече не издържах.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7ca4b497fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ти харесва , значи нямаш проблем реално. Живей си така и си се съсипвай колкото ти душа иска.
Щом ти изневерява, значи не изпитва чувства към теб и си търси друга. Не е намерил това, което иска и затова е при теб. Ти си знаеш

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8609ab1263
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мила, щом приятеля ти изневерява, няма смисъл да сте заедно. Това е самата истина. Какъв е смисъла да страдаш за нещо, което вече е погубено заради него? Ти си искала и продължаваш да искаш да спасите връзката си, но дори и да го направите винаги ще му натрапваш изневерите и винаги ще те боли. ЗНАМ как се чувстваш, знам, че в момента би простила всичко само и само да те боли, защото болката колкото гадна толкова е и сладка и изкушаваща... в името на любовта си към него си готова да изтърпиш всичко.... защото го обичаш! За съжаление обаче, единственият правилен изход би бил да се разделите. Опитай се да го приемеш малко по-малко... няма да стане веднага, но отдръпни се, започни на чисто. Ако останеш с него, няма да живееш в мир с себе си и с него... просто защото постоянно ще си разочарована от нещо. Така че мацка... скъсай с него, уверявам те, че след няколко месеца, година ако трябва, ще го забравиш! За мене беше НЕВЪЗМОЖНО да го забравя, но най-после чудото стана. Просто един ден ще ти писне от него! Повярвай ми!
От личен опит :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2a0b06279e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, какво означава приех поражението? Защо да приемаш нещо, което не ти харесва? Защо?
Приятелят ти не е последният мъж на земята, а и да беше защо ти е, когато знаеш, че той ти изневерява?
Наистина не разбирам защо го правиш...
Запомни едно нещо, никога не е късно да започнеш на чисто! Остави го и си търси щастието другаде.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2bd5b6ca57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За едно си права - сама си докарала това на главата си. Трябвало е да го зарежеш, защото той не е бил правилният избор. Извадила си доста генерални заключения от твоя частен случай. Човек не изневерява, защото му липсва нещо, което не си му дал, а защото липсва нещо вътре в него, което той не е успял да даде на себе си. Всичко останало е глупаво оправдание.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 14a0ce05d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ами скъпа той и дон ден днешен твоя мъж те лансира в знак на благодарност че си го пипнала без ръкавици ау какъв боклук търновски

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 24e054f2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Може да ти е казвал или показвал, че не е щастлив, а ти да не си го разбирала. При мен поне беше така. Казвам му - а той ми отвръшаще, че ние нямаме никакви проблеми. Както и да е, не виждам защо това те прави нещастна. Ценността ти като личност и радостта от живота не се определя от това, дали мъжът, който смяташ за твоя собственост спи и с някоя друга.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d811b0d5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мислиш ли, че морала е в това да живееш доброволно като жертва на обстоятелствата?
То и твоето не любов и един ден ще го разбереш.
Любовта НИКОГА не носи болка и това и го пише една любовница. Тази любов, въпреки всички обстоятелства НИКОГА не ми е била болка, никога не ми е разбивала съня, никога не ме карала да страдам.

Ненормално, нали? Не би следвало да е така - не получавам нищо, изглежда, че човека, който обичам не му пука за мен, никога не съм спала в едно легло с него, нямам бъдеще, няма да имам деца от него, нали така? Кое ме прави щастлива? Не зная, но и не искам да знам - обичам и съм обичана, това ми е толкова достатъчно, че нямам думи да го опиша.

Недей да се изкарваш като жертва и да си мислиш, че той понеже не те обича трябва да прекъсне връзката ви! Ти как ще реагираш? Той как си мисли, че ще реагираш - може би не иска да те нарани? Може би това, че не те обича в онзи смисъл, не означава, че не те обича никак и че не го е грижа за страданието ти? Но може би се чувства неспособен да го облекчи, може би чака нещата да се наредят от само себе си, може би чака ти да го оставиш, когато почувстваш, че си готова?
Да! В изневярата човек търси нещо, което му липсва... но много често дори не осъзнава какво му липсва - как тогава да го назове. Говорим за едно много дълбоки нива на подсъзнателни желания, които са на светлинни години от това "липсва ми секс" какво да си поиска - щастие? Ами ако за двама ви "щастието" е различно, ти способна ли си да му го дадеш? ами ако за него "връзка" не означава това, което означава за теб? Как да ти каже това, с кои думи, как би могла да го разбереш... особено пък, когато си в някаква емоция на обида, гняв или нещо друго.

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2fc2921113
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мазохизъм се нарича твоето състояние.
Изневярата си е неуважение. Имаш ли идея какви болести може да ти прехвърли? Не случайно много хора не могат да имат деца, не за друго, ами защото си мислят че всичко им се разминава и че са недосегаеми.
И не виждам какво можеш да получиш от човек, който знаеш че спи с други, това е мазохизъм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e7c6461901
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   отида на почивка, виж има и други хора, сприятели се, не мисли за това че ходи с други, и обърни внимание на хубавите неща, глези се, той си гледа кефа, защо да страдаш по него, прави като него забавлявай се, и може би ще намериш истински хора, да не кажа и една по-истинска любов

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 531ca87e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защо не го напуснеш, не си съсипвай живота с него. Колкото и невероятно и да ти звучи все още има хора, които държат на партньора си. Аз съм мъж, на мен също много пъти са ми изневерявали, но винаги съм прекъсвал връзката на момента. Колкото до липсата на нещо, като причина за изневяра, това са меко казано несериозни неща. Когато човек обича някого, той се старае да разреши проблема с диалог, не с хойкане. Единствената липса е липсата на чуждо и тя никога не може да бъде задоволена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker