Доверието може ли да се върне? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Доверието може ли да се върне?
преди: 12 години, 14 дни, прочетена 4413 пъти
Искам ценен съвет. Бяхме близо половин година заедно с моето момче, след което аз го напуснах, не защото исках, а родителите ми ме принудиха, бях малка и ги слушах. Напуснах го, мина време, хванах си друг.. мислех си, че с новия ще си избия от сърцето моето момче, но уви.. нараних себе си. След две години на болка, с много трудности се събрахме и отново сме заедно. И двамата се обичаме, но той не ми вярва. Разбирам го, но вече сме големи, за пет години му доказах, че не просто може да ми има доверие, но той е на първо мяста в живота ми - преди работата, преди родители, близки, приятели. И въпреки всичко той не може да си върне доверието. Имаме много силна духовна връзка по между си като хора, но това доверие не знам как да си го върна. От скоро започна и да не ме уважава и това много ме притеснява. Вярно, че имаме много проблеми и двамата, но аз смятам че не трябва да се настройваме един срещу друг, а заедно да се справяме с тях. Говоря с него за това, осъзнава го, казва думата "съжалявам" и виждам как още го боли и не след дълго пак започва тровене породено от недоверие, както и неуважение. Живеем заедно, правя всичко за него, къщата е изрядна, и колкото повече го миля, толкова повече ми се качва на главата. Искам да си върна доверието и уважението. Ако някой знае рецепта да сподели! Искам съвет - трябва ли да продължавам да се боря за тази връзка, след като дори да се разделим аз не желая да имам никой друг мъж в живота си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 14 дни
hash: b0c50a2632
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В твоя случай, само постоянството и доказването си ще спечелиш доверието му, имай търпение и не пришпорвай насила, ще успееш! УспехШоколад

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 319693413d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доверието, в разрез с всички клишета, които битуват за него е нещо, което се подарява, то не се изгражда. Мен са ме предавали много пъти, но пвярвам, защото, когато не вярвам, страдам аз.

Виж.. има една истина, която важи с пълна сила. Не можеш да накараш другия да те обича, да ти вярва, можеш само да бъдеш човек, достоен за обич и вяра.
За една връзка се работи двустранно, ти и да се бориш самичка за нея - смисъл няма. Той сам трябва да пожелае да полива цветето на връзката ви всеки ден, единственото, което можеш да направиш е да бъдеш щастлива, да го подкрепяш, да му показваш, че имаш готовност да изграждаш бъдеще на тази връзка - всичко друго просто не е в твоя власт. За съжаление или за радост утрешния ден не ни е гарантиран...сега можеш да бъдеш прекрасна, достойна и да обичаш момчето си - какво друго би могла да сториш.

Плам

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: fec51e43ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За да е нормална една връзка, нетрябва само единият да прави компромиси, а и другия също. Седнете поговорете, кажи че не си виновна за решението на родителите ти и че си била с онова момче с цел да спре да те боли!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: d408eb44ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ейй не тъжи ... времето ще покаже дали той е мъжът за теб !!
Съвсем нормално е да го е страх .. да не те загуби отново !!
И .. може би затова се държи така но ти си осъзнала своята грешка ..той също сигорно не е безгрешен !! .. Аз съм сигорна ,че ти ще разбереш дали той е мъжът за теб .. а ако не е той един ден ще откриеш половинката си !! Спокойно !!
Без дъжд няма да има дъга !!

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: f3b0a6f0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж моето момиче, минал съм през нещо подобно, макар и доста по сериозно. На първо място - нищо не зависи от теб към момента, миналото не може да се промени, бъдещето е неясно - всичко зависи от момчето, от неговата сила и духовност. После момчето трябва да ти прости и то искрено, отвътре. Доверието може да се скрепи макар и трудно, с течение на времето, но зависи от човека. Разбира се, дори да се върне доверието и уважението, което само по себе си е трудно, винаги ще остане едно наум - някъде дълбоко вътре в съзнанието. Минало е доста време, нещата се влошават, което означава, че той не ти е простил, не ти прощава и изглежда няма да го направи никога, защото няма сили за това.

Трябва да те разочаровам, но нещата от тук нататък ще стават още по-лоши, докато стигнат до естественият си край. Ти нищо не можеш да направиш, ако ще да си изрядна домакиня, супер еротичен модел и каквото се сетиш там - няма да го задоволиш, защото мисълта му ще е все там. Вече сте на кръстпопът и единственото, което можеш да направиш, е да седнете двамата и да си поговорите, че миналото не може да се върне или промени, миналото го няма и не съществува, ако момчето е умно и силно, ще ти прости и ще се разберете (е, ще има и моменти на ремисии), ако не - нямате никакво бъдеще. Успех.

 
  ...


...
преди: 12 години, 13 дни
hash: c9590dd7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кажи му го, обясни му как се чувстваш, кажи му, че може да ти има доверие, мисля че вече си доказала каквото трябва! ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: eefa5b94c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изглеждаш интелигентоно същество, по писането и изразяване на казуса. Доверието един път загубиш ли го, връщане няма, така е ще се увериш, твоя мъж ще ти го ппкаже.... а и накрая споменаваш раздяла, това е много показателно, доизясни се с себе си. Според мене, казваш 4е са минали 2 год и пак сте се събрали, там ти е грешката трябваше да продължиш без него, лош е оба4е, 4е няма гаранция за хората от миналото, 4е няма да се покажат пак в живота, и те разбирам до някаде, но трябва да се пазиме от това, защото е много грешно. Ше следя темата сподели пак за в будеще... Поздрави

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: df7cc5e13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ... Един въпрос през тези две години през които несте били заедно... виждали ли сте се, била ли си ''безразлична'' към него и изобщо пукало ли ти е за него след като си го отрязала веднаш тогава...? !

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: c4694d0fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз имам същия проблем направо е мъчително :(. Моя приятел казва че ако правя нещата който за него са правилни той постепенно ще почне да ми вярва, но аз и да правя това той казва че не правя нищо. Имам чувството че просто вече е невъзможно, а на мен не ми се иска да е така и след като единия бъде каран да страда тоест приятеля рано или късно той ще си намери друга която може да го направи щастлив. Не знам какво да направя. Съчувствам ти много е болезнено и изморително.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 5d70886a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От авторката:
До Номер 8 - Аз не съм спирала да го обичам нито за миг. Оставих го, тъй като родителите ми ми заповядаха. Обясних му как стоят нещата, тъй като той преди всичко беше най-добрия ми приятел. Тогава той абсолютно категорично ми предложи да заживея с него, да ми помага, да започнем работа, но да сме си двамата и дай боже един ден да се оженим. Щом чух това още повече се изплаших. И най-лесното за мен беше просто да си тръгна. Сега съжалявам, защото тогава не бях готова за това, но няма как да променя нещата. Виновна съм за тази постъпка и цял живот ще си живея с нея. За тези две години разделени съм му звъняла всеки ден по 2-3 пъти, но той не ми отговаряше, писах му съобщения често, молила съм го да ми прости, и едва преди да направим две години раздяла той склони да ме изслуша.

Докато бяхме разделени извърших още една глупост - реших да си намеря друг - за което съжалявам 10 пъти повече, не само че нараних и другия с безразличието си към неговите чувства, но и нараних повече себе си и накарах моето момче да се разочарова още повече. Това бяха годините ми, в които не знаех на къде да поема, какво искам и как да го постигна. Моето момче е изключително труден човек (зодия скорпион е) - ненадминат келеш, много злопаметен, много отмъстителен, но слава Богу, че ме обича безкрайно много и не е способен да ме нарани по друг начин освен с думи.

И нека уточня за по-горните коментари - днес ние имаме чудесна връзка, обичаме се, сякаш сме се запознали вчера, имаме винаги тръпка между нас, но идва момент, в който незнам какво му става. Когато е по-изнервен в работата или нещо го притеснява, той започва да си изкарва всичко на мен. И то за всички тези стари неща. Просто това неговото е нужда да си излее гнева и дори когато е бил спокоен ми е казвал като го видя, че започва да ми се заяжда, да излизам и да не му обръзщам внимание. И той не иска да се държи така с мен, тъй като ме обича и осъзнава всичко, но когато нервите са му в повече, веднага се сеща за преди и започва да ме яде. Не мога да разбера какво му става. Като се сети за миналото и е способен да започне да хвърля всичко покрай него. Дали ще се промени това някога?!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 дни
hash: a8ac447d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Веднъж да изгориш да, но втори път да изгори човек е жив мазохизъм. Едва ли ще се върне доверието, защото го е страх да не го нараниш повторно, потретно.... Веднъж си го предала, това значи, че ще има още такива рано или късно, та проблема е в теб а не в него. Мисли преди да пипнеш котлона включен. Това ще ти е урок за следващия... Ако предадеш и него, значи не си научила урока (демек за нищо не ставаш) УСПЕХ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker