Как да си я върна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да си я върна?
преди: 12 години, 13 дни, прочетена 2254 пъти
Здравейте!
Аз съм на 21, тя на 20. Заедно сме вече 5 години. Тя беше лудо влюбена в мен (така казва). Аз също я харесвах и не ми отне много време да се влюбя.

От 3 години аз уча в друг град (Варна на 160км). Прибирах се всеки един уикенд, всеки един удобен момент. Това също усложни нещата. На втората година (четвъртата от нашата връзка) охладняхме много и тя ми изневери с едно момче от нейния клас, по което си е падала от 5клас, от малко дете. Тъкмо завършваха - купони, събирания... Само са излизали и са се целунали няколко пъти. Той и е свалял звезди, казал и че я харесва отдавна... Аз разбрах и и казах че знам. Той явно не и е обърнал достатъчно внимание и тя каза че обича мен, че иска да се оправим, че това което изпитва към него е просто привличане и е направила грешка в резултат на отчуждението ни. Че обича мен.
Оправихме се. Всичко тръгна много добре. След като мина лятото тя замина да учи в София... Аз във Варна, тя в София. Пак продължихме по трудния начин, пак се виждахме веднъж в седмицата за по 2 дни. Годината почти мина.
И както всичко вървеше добре, дойде момента в който тя ми каза, че съвсем случайно в студентски град ще дойде една нейна съученичка (и най-добра приятелка) и с нея момчето с което ми изневери (те също учат в София, но са далеч от студентски). Аз се ядосах и се разсърдих. Тя много се разстрои. Каза че съжалява и че не го е нагласила. На другия ден по принцип се бяха уговорили да се събират 7-8 човека от стария и клас. Той пак беше там. Аз бях спрял да и се обаждам и когато тя ме потърси аз и казах, че между нас всичко е свършено и че никога повече няма да сме заедно. Още на другия ден осъзнах какво губя и и се обадих. Помолих я за прошка, но тя ми каза че пак е изпитала привличане към него, че аз съм я задушавал, че искала да се почувства свободна, да бъде себе си. Обещах и да се променя, да и дам свобода. Казах и че означава прекалено много за мен, за да и позволя да си тръгне така лесно. Но тя ми каза, че вече не била наясно с чувствата си, нямало я искрата между нас, а към него изпитвала силно привличане. Настъпиха 2 седмици на ад. Тя излизаше с него, целували са се, ходили са по дискотеки и той е запалил още по силни чувства в нея. Всичките и приятелки са я насърчавали да опита, сигурен съм.
Тя започна сесия, той се прибра в нашия град и престана да я търси. Тя се измъчваше супер много. Постоянно мислеше за него. Аз усещах нещата. След това и тя се прибра. Каза ми че иска да се опита да се оправим и пак да пламне искра между нас. Карахме така 2 дни и аз пак сгреших. Притиснах я. Казах и че искам да ми разкаже всичко, да го чуя от нея. Тя ми каза че не може да говори с мен за това и пак се скарахме. От тогава не знам в какво положение сме сега. Излизахме 1-2 пъти на кафе. Чуваме се по телефона. Но тя продължава да мисли за него (знам от нейна приятелка). Искала да го види, да си поговорят. Искала да я отреже, че да го намрази, но това няма как да се случи.
Не знам какво да правя. Мисля че тя още ме обича, но тези нейни чувства към него са много по-силни. Тя разбира, че с него няма да се получи и че с мен има нещо ценно, но не може да спре да мисли за него. За да и докажа, че мога да и дам свобода и казах да говори с него и че няма да се разсърдя, но знам че той ще и каже че я обича и т. н. и тя ще се подведе и всичко ще свърши.

Не искам да се отказвам! Не преживях толкова много за да се откажа толкова лесно! А и щом тя още няма смелостта да ме зареже окончателно... Не знам...

Дайте съвети. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 дни
hash: f46ff731ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В любовта няма място за трима, миличък!
Виждам, че ти до лудост я обичаш и че причината да я зарежеш е била тя, нейните постъпки и грешки. Понякога човек прощава, но това не значи, че не го боли, а че прекалено силно обича другия. Ти си й простил първия път, още като сте си били заедно, но тази горчивина никога няма да излезе от сърцето ти, докато тя не те накара да й повярваш, докато видиш, че тя няма никакъв интерес към другия.

За мен това момиче е безкрайно объркано, и не защото не те обича, а защото иска да има някого до себе си, някой с когото да се вижда и да споделя дните, а не любов по телефона и интернет. И това е напълно разбираемо, но само силните връзки оцеляват от разстояние, повярвай ми. Изборът й за другия се корени най-вече в това, че в него тя намира човек, който е от нейния свят в София, а не непознатия твой свят във Варна, защото именно това я отдалечава от теб, това че не знае как живееш там, къде си, с кого си, и дали да продължава да дава от себе си за тази връзка.

Единствения наранен за сега това си ти - моят съвет е да се отдръпнеш, не само за да предпазиш себе си, но и да й дадеш време, за да види, че ти си този, който макар и от разстояние ще е до нея, за да й подаде ръка тогава, когато другия я зареже с безразличието си. Ако другия очакваше нещо сериозно от нея и бе категоричен, че я иска, той нямаше да се колебае и сега двамата щаха да са заедно. Сега страдаш ти, но ще мине време и единствения, който ще страда, това ще е приятелката ти. Тогава ти реши дали да я утешиш или да я подминеш и ти с безразличие. Повярвай ми, ако и двамата се обичате истински и ако се цените, то вашата връзка ще удържи на всичко. За сега й дай време и тихо я наблюдавай от страни.

Не съм аз човека, който да определя, но си мисля, че дори и за в бъдеще да сте заедно, то между вас ще стои една голяма празнина, без значение каква любов сте имали преди. Дай и време и отдай вниманието си на нещо различно - спорт, хоби, приятели, но просто помисли сега за себе си и тихо гледай. Главата горе и пиши тук какво е станало!
Поздрави!
В.

 
  ...
преди: 12 години, 11 дни
hash: cb13140a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не знаех какво е да обичаш някого дори бих ти се скарал. Но ще ти го кажа спокойно - ти се унижаваш и то сам. Всяко нещо има граници и ти си направил нещо, което много хора не могат - простил си и изневяра. Сега става нещо друго - тя ти казва, че не иска да е с теб, а ти сам й се буташ и и казваш, че пак ще й простиш изневерите, а и чувствата към него. Моята позиция е лесна и за мен не коства нищо да ти напиша 10тина реда в тоя форум, но живота е твой и ти решаваш какво можеш да понесеш. Задай си и въпроса - ти ще можеш ли да простиш сам на себе си. Да си простиш самоунижението и жертвоготовността. Що за резерва си ти - ако другия благоволи да я зареже, ти ще я спечелиш??? Ти утешителна награда ли си, или какво? А и знам, че не те интересува това, но ти си във Варна - град пълен с красиви и надявам се свестни жени! Помисли си сам какво да направиш и не взимай мнението ми предвид, ако искаш, но мисля, че не заслужаваш такова отношение. Никой не го заслужава!

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: d8cd79e964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може би ще е по-добре да се отдръпнеш от това момиче, тя не знае какво иска и колкото повече и показваш и доказваш, че я обичаш, тя не го осъзнава. Одалечи се, дай си почивка и няколко дни за размисъл-Заслужаваш ли такова отношение? Ако ти постъпваше така с нея, тя щеше ли да реагира толкова кротко както ти? Докога ще се измъчваш и ще се бориш единствено ТИ за тази връзка? Ако тя наистина те обича, когато усети липсата ти ще те потърси.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker