Кръговрат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кръговрат
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2279 пъти
Когато бях на 20, мечтаех за връзка, в която не са нужни думи, обяснения, компромиси и оправдания, мислех че всичко трябва да се развива от самосебе си. Тогава срещнах жена, която мислех че изпълнява всички тези условия и прекарахме няколко години за едно. Бях наивен, бях мечтател, който е готов на всичко, само и само това да продължи винаги. Разбира се докато мечтаех по този начин, човека до мен явно имаше други планове и след много време разбрах, че ми е слагала рога. После и омръзна, започна да ме отбягва и един ден просто реши, че трябва да се разделим. Бях в дупка 2 години, без да мога да погледна друга жена, без да искам да направя каквото и да било за себе си.

Това остана в историята, от тогава натрупах много опит забравих за тази моя любов, а тя се омъжи за човек, който я бие през ден и който ако не изпие кило и канче на ден, не се чувства мъж. Не злорадствам, нито съм и пожелал това, защото просто не ме интересува, но си мисля, че получи това което е искала защото аз съм коренноразличен човек, не наранявам, не обиждам и тя не ме прие такъв какъвто съм, вероятно е търсила точно това.

Както и да е, минаха години в които си карах ден за ден, срещах се с много момичета, коя от коя по объркани и челнати. Това ме караше да съм песимист спрямо бъдещето и просто да се примиря с положението, че вероятно цял живот ще бъда сам, задоволявайки си нагона с жени, които не могат да ми грабнат сърцето, а ме отегчават.

Един ден срещнах нея, идеала на всеки мъж за жена. Добра, тиха, скромна, която би направила всичко за човека до нея. Всичко започна повече от добре, бях на седмото небе, чудех се как е възможно това да се случва на мен, как така съм толкова голям щастливец, без дори да съм го заслужил.

Нещата на повърхността бяха почти съвършенни. С времето задълбочавахме нашите взаимоотношения и колкото по-надълбоко отивахме, толкова повече нещата се объркваха. Вече не беше толкoва съвършенно, появи се страха, ревността, караниците, борбата за надмощие и всичко това, защото се оказа, че и двамата сме слаби да изпитваме любов.

До преди мен, тя винаги се е обвързвала не по емоции, а по интереси, за добро или лошо. Сега изпитваше страх от всичко, особенно когато е покрай мен, аз бях този, който разваляше всяка една секунда, бях този, който я познаваше по добре от всеки друг, не можеше да се скрие от мен, не можеше да прикрие нищо, беше по-уязвима от всякога.

Като всяко нещо и това си имаше последици. Тя реши че е по-добре да живее в спокойствие със себе си, да не се опитва да се учи от това, което се случва и най-лесното беше, просто да ми припише 10-те божи гряха, да ме направи на нищо пред близките и, само и само тя да се почувства чиста и спокойна, както е било преди.

Разбирах това и не я спрях. Последваха много моменти на събирания и раздели, като тя ту искаше да е в състояние на спокойствие, ту се връщаше, защото се била нуждаела от тази емоция. Разбирах я, беше объркана, нищо че вече не беше на 20, нещата просто се случват. Исках да съм с нея, исках всичко това да продължи, за да може един ден, когато осъзнае всичко това, което аз знаех, да съм при нея и вероятно за да сме заедно.

Оказа се, че съм прекалено наивен и мислех, че мога да променя нещо или някой. Накрая не можех да я позная, беше се превърнала в нещо, което дори не съм сигурен ,че искам да описвам, а дори и да го опиша на кой му пука и какво значение има. От човек, който би направил всичко за някой, тя се превърна в човека, който би направила всичко, за да ме съсипе, а в следващия момент просто идваше пак и пак, все едно нищо не е станало. Не исках да викам, не исках да крещя, нито да я обвинявам или да и изброявам недостатъците, просто защото беше безсмислено, видях че колкото и да обичаш някой, колкото и да се опитваш да помогнеш, човек е това, което е, нито повече, нито по-малко.

Знам че звучи налудничево, но преди всичко това да се развие по този начин, когато имаше прищявка отново да избяга от мен я усещах, чувствах как ме вика, знаех че от разстояние усеща моите емоции както и обратното. Когато се отчаях всичко това беше история, всичко заглъхна, настана тишийна и останах насаме със себе си, борейки се да превъзмогна нещо толкова могъщо и същевременно диструктивно.

Сега отново съм на онзи път, в който няма емоции, а само хора хора, които задоволяват някакъв мой нагон, няма усещане за чистота и безсмъртна любов, има само интереси и преживяване.

Вероятно това ми е отредено, вероятно ми е писано да съм вечно самотен, вероятно това си има и добри страни, вероятно до някъде ми харесва, но знам, че дори да се представя за друг, да се опитам да създам нещо по задължение, то няма да е истинско, ще бъде просто обществено морална функция, която един ден ще се пръсне и заради тази моя прищявка, ще има много наранени хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: b67cc81af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз като тебе все попадам на неподходящи - само че мъже. Тези дни седнах и се размислих какъв е този мой куц късмет. Изведнъж осъзнах, че през изминалите години е имало достатъчно свестни мъже, които просто съм пренебрегвала, за да се метна на поредния комплексар, когото се опитвам да променя. Явно при мене критериите са сбъркани, но късно го осъзнах. Все пак надявам се, че по-добре късно отколкото никога и все някога ще срещна моя човек. Помисли си, може би търсиш определен тип жени, който в крайна сметка не е твоят.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b63744ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да се държи по този начин има причина. Нещо спестяваш, авторе. Ти не и даваш това което иска тя и от там идва нелогичното (за теб ) поведение. Всъщност, нещата са изключително прости. Идва при теб, защото има чувства към теб и не може да се пребори с тях (засега ), но разума и надделява и тя се настройва срещу теб. Това, "иска да те унищожи " всъщност е момента , в който тя си дава сметка че трябва да те изостави за да бъде щастлива с друг, който е готов да и даде това което иска. Може да иска внимание, повече секс, сигурност... Ти знаеш кое е това, което не и даваш и което е на път да ви раздели. Вземи се в ръце докато още може! Дай и това, което иска, защото от безкомпромистност и неотстъпчивост ще я загубиш завинаги.

Тя не се е променила, просто е уморена да се разправя с теб, да ти обяснява непрекъснато какво иска и защо го иска, да те чака и да те обича въпреки всичко.
Както обясняваш, въпрос на време е всичко да приключи, ако не предприемеш действия, които да оправят ситуацията.
В крайна сметка, ако я обичаш, ще направиш компромиса ти, вместо да се жалваш. Дано ти уври главата навреме!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9719f0b79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не попадате на неподходящи, а вие самисте се неподходящите. Как може мъж да е ''наивен'' и ''объркан'', вие добре ли сте? Жените предпочитат да излизат задници, защото поне те са истински мъже, и независимо, че ги бият, инстинкта на жената е да търси истинския мъж, а не някакъв страхливец и подлога.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b63744ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще си научиш урока по гадният начин, авторе!
Ти си се главозамаял от това, че тя споделя твоите чувства и си започнал само да взимаш от нея. Взимал си в любовта, без да даваш нищо, радвал си се на превъзходството си над нея и си я ограбвал по този начин. Само че така не става. Любовта е обмен. Ако само взимаш, в един момент тя няма да има какво да ти даде, дори и да иска. Този момент е настъпил. Връзки, в които единият дава, а другият взима, приключват защото даващият няма от къде да се зареди емоционално, а взимащият продължава да претендира и да се дразни, че не получава.

Единственият вариант е да и даваш и то в този момент повече отколкото получаваш, за да може тя да се възстанови психоемоционално.
Вместо да се чудиш, как да изстискаш всичко от нея, вземи и дай емоция, чувства, преживявания, сигурност без да искаш всичко от нея.
Това е единственото решение.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0d87e6a702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това, че си добър не значи че непременно някоя трябва да се влюби в теб. Тя не може да си го наложи, то идва от сърцето.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e3274aa2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора :
Да знам какво иска тя. Цял живот все някой е правил нещо за нея, каквото и да прави, друг и оправя бакиите. Работа, проблеми и т. н. живеехме заедно, аз плащах разходите по апартамента, плащах храна и горе долу до там се изчерпват възможностите ми. Тя нейната заплата си я харчи за дрехи, дранкулки и всичко заминава за отрицателно време. Като дойде събота или неделя иска да ходим някъде, по заведения, на разходки и все се чуди, как така все не ми се излиза. Как да изляза? Аз плащам сметките, аз мисля за това какво ще ядем утре, а тя ме пита защо съм се държал така, без да се усети че просто нямам възможност и че всеки иска да излиза и да си живее живота, ама тя няма как да го разбере, защото цял живот някой я носи на гръб, иска някой да и дава, а тя да не прави нищо. Свикнах с това че не обича да готви, свикнах с това че не е най-голямата чистница, разбирам че обича просто да седи и да гледа филми, телевизия или да излиза с приятелки.
Никога не и е достатъчно във всяко едно отношение, ако съм сдържан и отнесен заради куп други проблеми, веднага се нацупва, без да подходи с разбиране или малко усещане, ако пък кажа нещо и случайно я засегна като и кажа че мисли само за себе си, то веднага побеснява че съм и говорил така. Критикува винаги, но на критика почти не отговаря.
Минахме и двамата 35 годишна възраст, преди мислех че просто моментно е в някакви летаргични състояния, или че просто е в такъв период, но това се превърна в ежедневие. Моите проблеми са си мои, тя си иска нейното без да влиза в положение и нейните проблеми са общи и всички трябва да се борят за тях.
Мислех че причината е в мен, но в предишните си връзки пак е била така, съжителства без емоция, без желание, до сега не е имало човек, от който да е била доволна, който да не е разкарала. С родителите и почти не се чуваше като живееше в къщи. Не искаше да ги чува, не искаше да има контакт с тях, на моменти мислех че ги мрази, но ако случайно им се оплаче че няма пари или че има нужда от нещо и те я подкрепят, веднага тича да вземе "премията".
Е вярно, когато има пари и когато сме на морето, или на планина или зад граница, тогава всичко е наред, дума не обелва, но ако случайно нещата не са както и се иска, става страшно.
Ето това е проблема в общи линии. Когато постоянно ме наранява аз просто си мълча, не се оплаквам, не рева пред роднини и приятели, защото няма кой да ми помогне, а и не искам да натоварвам някой с моите проблеми. Когато тя има проблем, разбират абсолютно всички, не може да се владее и тича да се оплаква на всеки покрай нея, чакайки да и дадат някакво мнение, защото тя сама си признава че не може да взима решения, или по-точно не обича, защото така и изнася и така е по-лесно, все някой друг да и е виновен.
Да обичам я независимо от всичко, вероятно щом се връща 20 пъти значи и тя има някакви чувства, едва ли е любов, нещо друго е сигурно, но не мога да продължавам така и е много тежко. Не мога да погледна техните в очите, защото знам че казва каквото и скимне и преиначава нещата както и е удобно, как да не ме намразят? И аз да бях и аз щях да мразя. Как да излеза с приятелите и, като знам че и там ме е обсъждала и все едно отивам на съд, а не да се разнообразя или да си почина.
Иначе да, прави сте вероятно сам съм си виновен и вероятно това че не съм и задоволил нуждите ме прави виновен по всички обвинения.
Моята явно е изпята, на 36 години, без семейство, без емоции, прилична работа и собствено жилище, това е което имам и вероятно с това ще си остана, но както някои казаха, явно толкова си мога и съм толкова глупав.
Знам само, че не исках тя да преживее това, което преживях аз от нейните обвинения, за това не исках да я натоварвам и да я обвинявам, тя си знае, хубава е, ще си намери някой и вероятно ще се влюби, за това премълчах всичко това пред нея.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 429f9f6343
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако в едни отношения страхът надвива любовта, то това означава, че любовта не е истинска. Може да сте имали по-особен тип духовна свързаност, но това не е истинска любов. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но не допускаш ли варианта просто да не я устройваш материално, ако преди това всичките й връзки са били по интерес, както ти казваш... Страх трябва да има, но не и да си страхлив, помисли си добре дали не си се заблудил, защото дълго време си искал точно това. И само още нещо, което ми направи впечатление - "съвършена" - не искам да те отчайвам, но повечето хора, които са създали образ, който е съвършен за тях и равняват всичко по него е трудно да намерят истинската любов или пълното щастие.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b63744ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Парите са основен проблем - трябва да се говори за тях, да се обсъжда, да и кажеш че по начина по който сте си разпределили парите, нещата не се получават, да и кажеш, че и двамата живеете заедно и че и тя трябва да дава пари за общото домакинство.
Теб какво те засягат нейните отношения със семейството и? Колко и как общува с тях си е нейна работа и не бива да се месиш там. Просто е трябвало да и кажеш, че не ти е приятно да обсъжда и личните ви проблеми с тях.
Не е необходимо да я обвиняваш, за да защитиш твоята позиция - просто трябва да седнете и да поговорите за общите ви проблеми и да ги решавате заедно, а не да се обвинявате взаимно.
Сега като ти чета писанията, ще те посъветвам да прекратиш тази връзка. Явно на 35 г. не сте се научили да общувате един с друг и от там идват проблемите ви.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b67cc81af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак съм № 1. Ей, я се стегни. На 36 си само, това е чудесна възраст да си подредиш живота. Със сигурност ще срещнеш жена, която да оцени качествата ти. А сегашната ти любов щом досега не е оценила какво има, няма никога да го оцени. Казвам ти го от опит.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1ae4edb09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пич, какво й е било перфектното тогава, като нито готви, нито чисти, нито ти помага финансово, даже ти е тежест, нито пък те разбира. Това си е чиста пачавра. Макар, че съм доста по-малък от теб, осъзнах едно-подобни боклуци ги омайваш набързо, преспиваш с тях и си тръгваш. Започнеш ли да си играеш на любов, живота ти се скапва тотално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker